Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Homoseksualizm i tolerancja w Polsce

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze co zrobię to nawołuje do trzymania kultury i przemyślanych odpowiedzi.

Chciałem wywołać normalną dyskusję - polemikę nt. Homoseksualizmu. Czemu? Bo uważam brak tolerancji dla tego zjawiska za stojący na rażącym poziomie i mam nadzieje na zbadanie tego co stoi u podstaw wszelkich przekonań.

Co wy o tym sądzicie? Jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie?

Ja zacznę - Homoseksualizm toleruję, z emocjonalnego punktu widzenia.

742611478555387739101.jpeg

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli ktoś chce być powiedzmy gejem, to okej. To jego sprawa, nie mieszam się w to i szczerze mówiąc, mam to w dupie,

jeśli nie wyróżnia on/oni/one/whateva z tłumu, czytaj nie jest pedałem. Pedałów nie toleruję.

Ludzie mnie też nie znoszą, bo jestem punkiem i kibolem, mam własne zdanie i nikomu się to nie podoba,

głównie nauczycielom. Wszyscy muszą myśleć tak samo, bo jak myślą inaczej, to znaczy, że myślą źle.

No ale zbaczam z tematu, więc starczy.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Jak się nie będą lizać w miejscu publicznym, ani aż tak bardzo tego okazywać swoim wyglądem to nie mam nic przeciwko. Ale mnie ku**** bierze, jak słysze że geje chcą adoptować dziecko.

Opublikowano

Jeśli ktoś chce być powiedzmy gejem, to okej. To jego sprawa, nie mieszam się w to i szczerze mówiąc, mam to w dupie,

jeśli nie wyróżnia on/oni/one/whateva z tłumu, czytaj nie jest pedałem. Pedałów nie toleruję.

Ludzie mnie też nie znoszą, bo jestem punkiem i kibolem, mam własne zdanie i nikomu się to nie podoba,

głównie nauczycielom. Wszyscy muszą myśleć tak samo, bo jak myślą inaczej, to znaczy, że myślą źle.

No ale zbaczam z tematu, więc starczy.

Pochwalam. Ale mimo wszystko, dlaczego mają się nie wyróżniać z tłumu? Każdy ma na to prawo, sami np. ubieramy się po to by wyróżnić się z tłumu. Ty jako punk pewnie też to robisz, czemu mam odejmować komuś przyrodzone prawa z racji orientacji?

UP

To samo

Opublikowano

Nie zrozumiałeś mnie do końca :P

Jak chce sobie być gejem, to niech będzie, ale bez przesady. Chodzi o to, że pedały urządzają sobie jakieś parady itp.,

no tego nie toleruję. Po prostu strasznie mnie to obrzydza. A co do mnie, to chodzi tu głównie o własne zdanie

i poglądy, niż o wygląd, bo wyglądam w miarę normalnie.

#EDIT

O właśnie, co do adopcji. Nie mówię, że nie mogą, bo przecież mają do tego prawo,

ale niech pomyślą, co o takim dziecku będą mówili inni, bo przecież żyjemy w XXI wieku,

sami wiecie, jak to jest. Nikt nikogo nie oszczędza, a w spokoju pożyje ten, który ma wszystkich w dupie (ja :D).

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Lubie dresów, dlaczego? Bo klepią takich pedałów jak najman mate :) Oczywiście, takich bardzo wyróżniających się swoim pedalstwem.

Opublikowano

Nie zrozumiałeś mnie do końca :P

Jak chce sobie być gejem, to niech będzie, ale bez przesady. Chodzi o to, że pedały urządzają sobie jakieś parady itp.,

no tego nie toleruję. Po prostu strasznie mnie to obrzydza. A co do mnie, to chodzi tu głównie o własne zdanie

i poglądy, niż o wygląd, bo wyglądam w miarę normalnie.

Tyle, że z tego co słyszałem to te parady są efektem właśnie braku tolerancji.

Wyobraź sobie manifestacje feministyczną. Złego słowa nie powiemy, bo służy ona szlachetnym celom, czasem nawet takim działaniom przyklaskujemy. Kobiety walczą o swoje prawa, bo na przykład są dyskryminowane w pracy na tle płciowym. Dlaczego właśnie homoseksualiści dochodzący swoich praw są postrzegani jako zło?

Lubie dresów, dlaczego? Bo klepią takich pedałów jak najman mate :) Oczywiście, takich bardzo wyróżniających się swoim pedalstwem.

Pedałów toleruja tylko w polskich więzieniach.

Prosiłem o inteligencję wypowiedzi, co nie?

Jak się normalnie zachowuja to why not

Trzeba też zdefiniować "normalnie" bo wg. mnie osobiście. Całkiem subiektywnie uważam, że prawo do prezentacji poglądów, orientacji i uczuć względem drugiej osoby ma każdy, nieważne kto. Jednak prezentacji, a nie narzucania. Jeśli np. taki osobnik powie w pracy "nie możesz mnie wyrzucić, jestem homoseksualistą i cię zaskarżę o dyskryminację" to tutaj się zaciera granica. To już jest przesada i łamanie norm, da radę taka definicja?

Opublikowano

Jakie homoseksualista ma mieć prawa? Do adopcji dziecka naprzykład? Dziecko w wieku 15 lat popełni samobójstwo, bo go tak w szkołach stępią

Opublikowano

Tyle, że z tego co słyszałem to te parady są efektem właśnie braku tolerancji.

Wyobraź sobie manifestacje feministyczną. Złego słowa nie powiemy, bo służy ona szlachetnym celom, czasem nawet takim działaniom przyklaskujemy. Kobiety walczą o swoje prawa, bo na przykład są dyskryminowane w pracy na tle płciowym. Dlaczego właśnie homoseksualiści dochodzący swoich praw są postrzegani jako zło?

Nie o to chodzi, że oni robią te parady, ale sposób, w jaki je "robią" mnie dobija.

Niech pokażą się z "dobrej strony". Sami wg. mnie tworzą problem,

bo robią tak, żeby ich nie akceptowano.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Jakie homoseksualista ma mieć prawa? Do adopcji dziecka naprzykład? Dziecko w wieku 15 lat popełni samobójstwo, bo go tak w szkołach stępią

A widzisz, teraz mówisz o negatywnych skutkach braku tolerancji, nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

Powiedz mi, po prostu podaj jeden DOBRY powód, z powodu którego tym ludziom powinny zostać te prawa odmówione?

Nie o to chodzi, że oni robią te parady, ale sposób, w jaki je "robią" mnie dobija.

Niech pokażą się z "dobrej strony". Sami wg. mnie tworzą problem,

bo robią tak, żeby ich nie akceptowano.

Uroboros. Samonapędzająca się fala. Wynika z tego, że obie strony nawzajem się napędzają, co jednak trzeba zrobić i kto to powinien zrobić, by to przerwać?

Opublikowano

To samo jest z kibicami, nikt nie chce przestać. Media mówią najwięcej, a gówno wiedzą, tak naprawdę.

Tutaj jest to samo, i masz rację, a ja nie podam argumentów ani nic takiego, mogę jedynie powiedzieć,

że jestem po prostu nietolerancyjny, bo taka jest prawda.

Poza tym, troszkę popsułeś mi humor, ale nie bierz tego do siebie, bo nie uraziłeś mnie, czy coś,

tu chodzi o coś innego. Już nieważne.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano
Trzeba też zdefiniować "normalnie" bo wg. mnie osobiście. Całkiem subiektywnie uważam, że prawo do prezentacji poglądów, orientacji i uczuć względem drugiej osoby ma każdy, nieważne kto. Jednak prezentacji, a nie narzucania. Jeśli np. taki osobnik powie w pracy "nie możesz mnie wyrzucić, jestem

homoseksualistą i cię zaskarżę o dyskryminację" to tutaj się zaciera granica. To już jest przesada i łamanie norm, da radę taka definicja?

Nope.

Chodzi mi o to żeby się np. nie lizali na ulicy itd.Każdy debil wie że Polacy są jacy są i póżniej gejki płaczą że dostali wpierdol.Niech swoje robią ale się z tym jakoś specialnie nie pokazują bo wtedy to sam mam ochote takiego najebac

Opublikowano

Nope.

Chodzi mi o to żeby się np. nie lizali na ulicy itd.Każdy debil wie że Polacy są jacy są i póżniej gejki płaczą że dostali wpierdol.Niech swoje robią ale się z tym jakoś specialnie nie pokazują bo wtedy to sam mam ochote takiego najebac

Ok. Ale jeśli ludzie heteroseksualni mają prawo do publicznego okazywania uczuć to dlaczego osoby o innej orientacji seksualnej nie? I jeszcze jedno. Dyskusja traktuje o homoseksualiźmie, a wszyscy używają określeń "gejki", "pedały" itp. itd... Dlaczego?

Opublikowano

nie wyobrazam sobie pedałów, tak jak juz ktos wspomnial na gorze, ze jak pedaly moga sobie wziasc slub czy chociazby zaadoptowac dzieci, to jest jakies nieporozumienie dosłownie, [ na same tematy to mi sie zwymiotowac chce ]

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano
Ok. Ale jeśli ludzie heteroseksualni mają prawo do publicznego okazywania uczuć to dlaczego osoby o innej orientacji seksualnej nie? I jeszcze jedno. Dyskusja traktuje o homoseksualiźmie, a wszyscy używają określeń "gejki", "pedały" itp. itd... Dlaczego?
Po prostu tak się społeczeństwo polskie ukształtowało że nie trawią jakiś odchyleń od normy.Sam tak mam.Ciekaw jestem co ty byś zrobił jakby cie w wieku 14 lat zaadoptowała para gejów i dowiedzieliby się o tym twoi rówieśnicy.Lesbijki jeszcze pewnie by ci zazdrościli ale gejów to ja bym nie zniósł, to jest tak w chuj obrzydliwe że ...
Opublikowano

Po prostu tak się społeczeństwo polskie ukształtowało że nie trawią jakiś odchyleń od normy.Sam tak mam.Ciekaw jestem co ty byś zrobił jakby cie w wieku 14 lat zaadoptowała para gejów i dowiedzieliby się o tym twoi rówieśnicy.Lesbijki jeszcze pewnie by ci zazdrościli ale gejów to ja bym nie zniósł, to jest tak w chuj obrzydliwe że ...

Ok, nie dyskutuję z tym. Chcę jednak poznać genezę tych przekonań i dlatego pytam - czemu?

Wszystkie negatywy jakie podajecie, wynikają z braku tolerancji. Nie z naturalnych ujm, nie z jakichś braków, tylko z nienawiści drugich ludzi. Ktoś musi przestać i tak samo jak parze heteroseksualnej nie zakażesz miłości, tak samo nie można zrobić homoseksualistom. To społeczeństwo musi się zmienić, dopóki nie ma dochodzić do skrajnych rozlewów krwi...

PS: Logiczne, że jako mężczyźni i ja i ty i cała reszta odczuwamy popęd seksualny do kobiet, dlatego akceptujemy estetykę lesbijek. Czemu jednak jest tak, że nie którzy byliby skłonni akceptować lesbijki ideologicznie, podczas negowania homoseksualizmu wśród mężczyzn?

DOWN

kumam

Opublikowano
Ok, nie dyskutuję z tym. Chcę jednak poznać genezę tych przekonań i dlatego pytam - czemu?

Wszystkie negatywy jakie podajecie, wynikają z braku tolerancji. Nie z naturalnych ujm, nie z jakichś braków, tylko z nienawiści drugich ludzi. Ktoś musi przestać i tak samo jak parze heteroseksualnej nie zakażesz miłości, tak samo nie można zrobić homoseksualistom. To społeczeństwo musi się zmienić, dopóki nie ma dochodzić do skrajnych rozlewów krwi...

PS: Logiczne, że jako mężczyźni i ja i ty i cała reszta odczuwamy popęd seksualny do kobiet, dlatego akceptujemy estetykę lesbijek. Czemu jednak jest tak, że nie którzy byliby skłonni akceptować lesbijki ideologicznie, podczas negowania homoseksualizmu wśród mężczyzn?

Nie wiem.

Ja osobiście nie potrafie znieść widoku 2 liżących się chłopów..;d

Opublikowano

"homoseksualizm to dewiacja mózgu,

co to za społeczeństwo co nie przedłuża gatunku?"

Takie jest moje zdanie.

Pewnie, że dewiacja. Ale czy to oznacza, że na przykład nie zniesiesz widoku osoby chorej na zespół down'a? Jak tolerujemy inne spaczenia umysłowe to dlaczego tego nie?

A co do społeczeństwa to oks, racja. Jednak odchodząc od wszelkich idei - myśląc po prostu logicznie, to wiesz, że przy obecnym przyroście naturalnym mamy beznadziejne prognozy na przyszłość? W 2050 ilość ludzi na ziemi stanie się problemem dla wyżywienia, gospodarki i miejsca na świecie. Przyrost naturalny powinniśmy wręcz ograniczać i to, paradoksalnie na dłuższą metę jest przedłużaniem gatunku.

Opublikowano

Pewnie, że dewiacja. Ale czy to oznacza, że na przykład nie zniesiesz widoku osoby chorej na zespół down'a? Jak tolerujemy inne spaczenia umysłowe to dlaczego tego nie?

A co do społeczeństwa to oks, racja. Jednak odchodząc od wszelkich idei - myśląc po prostu logicznie, to wiesz, że przy obecnym przyroście naturalnym mamy beznadziejne prognozy na przyszłość? W 2050 ilość ludzi na ziemi stanie się problemem dla wyżywienia, gospodarki i miejsca na świecie. Przyrost naturalny powinniśmy wręcz ograniczać i to, paradoksalnie na dłuższą metę jest przedłużaniem gatunku.

Tylko że orientację seksualną wybieramy sami, a to że jesteśmy chorzy to sami tego nie wybieramy.

Akurat z przyrostem naturalnym to w takich Niemczech jest ujemy przyrost, tak więc wszystko się może zdarzyć :)

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Dla homoseksualizmu nie ma tolerancji.To jest walka z ludzką naturą, walka przeciwko ludzkośći, droga do wyludnienia ziemi.Dwie osoby tej samej płci nie mogę mieć ze sobą dzieci.Co wy za przeproszeniem pierdolicie, że to można tolerować? Dajecie sobie wbić do łbów lewacką propagandę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...