Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karma zapomniany champ

Adrian10001

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dosyć mocna postać, trudna do ogarnięcia przez większość graczy, dlatego jest "zapomniana"

gdyby byla mocna to by kazdy nia teraz gral

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Karma hm dziwny i zapomniany CHamp ale nie polecam ci poniewaz jest trudny i dosc slaby chyba ze jako support mam nadzieje ze maks 1/2 miesiace i karma bedzie zmieniona

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

feed`nieta karma w 1v1 moze i cos tam zrobic.. ale trzeba miec duzo szczescia zeby udalo sie to na midzie, w late potrafi sciagac na combo :0

Obserwuj, słuchaj, rzadko osądzaj i nie chciej za dużo - Platon

Opublikowano

feed`nieta karma w 1v1 moze i cos tam zrobic.. ale trzeba miec duzo szczescia zeby udalo sie to na midzie, w late potrafi sciagac na combo :0

chyba sorake pod glasscannona w co tez watpie

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

nie jest jakas swietna, ale jest w miare mocna :P

E+R= bardzo duży aoe dmg + wielka tarcza.

Trzeba pograc 2 mecze żeby wiedzieć jak działają skille i można cisnąć :P

W pierwszym meczu nią na koncie kolegi zrobiłem triple, grałem na midzie.

Nie jest zła, jak dla mnie nikt jej nie docenia albo nie ogarniają jej

Opublikowano

To nie jest tak, że Karma jest zapomniana. Ona po prostu nie daje takiej przewagi jak inne supporty, a trudno oczekiwać, że ktoś na starcie będzie się ustawiał w gorszej pozycji (co nie znaczy, że złej). Druga sprawa to to, że nie jest to też chemp, który wyjątkowo dobrze komponowałby się z teamem (a może inaczej, inne supporty komponują się lepiej). Jak porównasz ja z pozostałymi często granymi supportami, to w zasadzie każdy umie zmienić oblicze TF, Karma nie jest w stanie tego zrobić.

Opublikowano

Przed 6 lvl na linnniiiiiiii sobie ladnie radzi: spora tarcza, spory heal, i przyspieszenie/spowolnienie, po 6 - ich duo bot będzie miał ogromną przewagę, bo karma no nie ma jakby takiego ulta, jak sona, janna, taric, blitz, ali, nunu, itd. Ale to tylko lane'owanie. W tf albo coś powinna się skupić na teamowych carry= tarcza i przyspieszenie na carry i tylko q na jak najwiecej czlonków teamu. Dobrą opcją jest też spowolnienie ich carry, ale to zależy od sytuacji. No ale niestety nie ma stuna, snare, etc , a szkoda. Powinni zrobić remake i zrobić aktywe ulta.

DBSTP

Opublikowano

Na mój cały life-time w Lolu, nie widziałem nikogo kto grał Karmą. Za to osobiście uwielbiam nią grać, nie tylko dla funu, ponieważ najzwyczajniej w świecie jest EPICZNA. A skoro jest epiczna, to i ciężko ją ogarnąć. Głównie potrzebujemy dobrego timingu i odrobinę rozumu w korzystaniu z mantr.

Karma ma najmocniejszy shield ze wszystkich postaci w late oraz najmocniejszy heal ze wszystkich postaci z late. Przeliczniki są kosmiczne, gdy gramy na midzie (nafeedowana karma potrafi ścisnąć 1k shieldy i takie samo AoE DMG + Heale za 20+% brakującego HP+flat). Natomiast Karma budowana pod utilities (frozen heart/aegis/shurelya etc. + rabadon), ma nadal potężną tarczę, heal, 3kHP i jest dosyć tankowata. Głównie enemy ADC nie może do niej podejść, gdyż oberwie z 800-900 hp combo i jeszcze dostanie slowa+dmg.

Jedyny jej w sumie minus, to brak hard cc (stun), lecz jej sustain jej wręcz kosmiczny. Również kolejnym minusem jest to, że w early ma najsłabsze możliwości ze wszystkich supportów.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Wczoraj z karmą na supporcie (w wykonaniu mojego kolegi) zniszczyliśmy przeciwników

Skończyłem 18/5/15 Cait a Karma 6/4/17. Na linii miałem 5/1

TEN CHAMP NIE JEST USELESS. Maksujecie Q lub E przeważnie E, w połączeniu z R robi ciekawy AoE dmg jeśli budujemy się AP. Żeby nie było, że moim dowodem jest ten jeden mecz to przyznam, że sam nią lubię grać i nie rozumiem dlaczego tak rzadko się ją spotyka.

heh

Opublikowano

Od razu powiem, że pan Darkkaj chyba nigdy w lola nie grał. Karmą to ja potrafiłem na midzie niszczyć różne postacie, potrafiłem nią grać nawet na solo topie. Może 10% ludzi zna do końca jej czary, jak i możliwości. Karma może uciekać z 10hp i użyć tarczy na siebie za 1000hp, plus ma jeszcze heala, który leczy nawet do 20% brakującego HP + flat.

Opublikowano

Karma to taka lepsza soraka.

Na supporta się nie sprawdza, bo niema cc. A na mida jest sporo lepszych postaci.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

A graliście w ogóle Karmą, że tak ją oceniacie? Spróbowaliście głębiej zajrzeć w mechanikę Karmy, jej przeliczniki i możliwości? No i ofc budowa, bo jak ktoś na supporcie buduje jakieś gówna to wybaczcie.

pozdr.

Opublikowano

Ogólnie Karma, to taki Zed z trudniejszą mechaniką i bardziej przy niej trzeba myślec.

AoE Heal, wysoki MS dla sojusznika, największa tarcza z dmg w grze.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Mówicie, że się nie nadaje a graliście nią ? Nawet jeśli to czy przynajmniej umiecie nią grać ?

Karma jest dobra + ma dostać remake podobno (kiedyś tak gdzieś na MPC pisało)

Imo boję się tego reworka. Jak mają ją jeszcze spieprzyć, to niech się nie zabierają. Zresztą jestem ciekaw jak duże zmiany u niej wejdą.

Opublikowano

No i ofc budowa, bo jak ktoś na supporcie buduje jakieś gówna to wybaczcie.

pozdr.

A tak z ciekawości jak Ty chcesz ją na supp budować? I przede wszystkim za co, bo chyba nie sugerujesz, że supporty powinny zacząć podkradać farmę AD Carry. Tutaj cudów nie będzie, masz 3 przedmioty które "must have" + buciki, no i zostają Ci 2 sloty, które wykorzystujesz sytuacyjnie (i to pod warunkiem że masz gold na jakieś zakupy). A z samych skilli Karma nie da Ci tyle co inne supporty.

Opublikowano

Karma to sustain support. Tu musi być "must have" dla wielkich asyst w TF'ach + gold itemy. A mój build na karmie PRZED patchem s3 był:

- Philosopher + Butki + Kage.

- Mercury

- Rush Frozen Heart

- Chalice -> Athene

- Rush Shurelya

- Banshee i Aegis.

Sytuacyjnie budowałem Zeke/Rabadona/Randuina i większość moich gier karmą była 0-2/0-5/25+

Opublikowano

Wbiłem w ten temat i od razu flash w gały.

http://sjp.pwn.pl/

Nie ma takiego słowa jak "wogule" jak już to: w ogóle.

Co do tematu, to nikt nie gra z wiadomych przyczyn, jest za słaba.Po co mamy grać karmą jak możemy brandem, który od early do late rozpierdala każdego na 3 skille.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...