Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miyoshi.

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakiś render się dziwny wydaje o.O Ogólnie to fajnie tylko troszkę pusto wg mnie ;d

Ciężko znaleźć jakiś dobry render. :P Aczkolwiek masz rację, że jest pusto. Bądź co bądź nie miałam w ogóle pomysłu na tę pracę. ;)

Opublikowano

37419752085775592009.png

Za ostra. Za dużo krzywych, jak to używałaś. Po prawej mogłaś walnąć mega napis, duży np. wybuchowy itd. Pod klimat.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Przeglądając moje grafiki znalazłam sobie taką pracę. ;> Robiona dość dawno temu.

Aczkolwiek nawet mi się podoba. Oczywiście mówię tu o złożeniu całej pracy, a nie przeróbce

gotowej. ;f

95122169713575659692.jpg

Opublikowano

Patrząc na tą pracę mogę się domyślić jakie są materiały aczkolwiek fajnie było by je zobaczyć osobno, by zobaczyć wkład w pracę :P

Ogólnie praca jest dość fajna, ciekawy pomysł i nie ma za wiele błędów.

Ps. morze i niebo jest osobne? Bo coś sztucznie to wygląda xD

Linia nad morzem powinna być lekko przyciemniona.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Patrząc na tą pracę mogę się domyślić jakie są materiały aczkolwiek fajnie było by je zobaczyć osobno, by zobaczyć wkład w pracę :P

Ogólnie praca jest dość fajna, ciekawy pomysł i nie ma za wiele błędów.

Ps. morze i niebo jest osobne? Bo coś sztucznie to wygląda xD

Linia nad morzem powinna być lekko przyciemniona.

Statek i smok to były rendery. Morze i niebo stocki. Ogień i deszcz to brushe, ale oczywiście podkoloryzowane.

Fakt ta linia horyzontu wyszła troszkę... nijak, ale prawdę mówiąc bardzo mi to nie przeszkadza.

Opublikowano

95122169713575659692.jpg

Fajna praca. Kolorystycznie ogólnie wszystko do siebie pasuje, ale wygląda to jakby staną tam czas, następnym razem dodaj trochę poruszenia do obiektów takich jak smok i ten statek, doda to trochę więcej akcji i pokaże prędkość w jakiej się akcja dzieje i jeszcze jak są te fale przy statku to trochę źle zrobione bo nie wiadomo w jakim kierunku on płynie i powinny być trochę większe w porównaniu do fal na w innych miejscach. I jak już tam @up wspomniał ktoś to ten horyzont sztucznie wygląda .

Opublikowano

Zgadzam się z tym "czasem". Wygląda to troszkę tak, jakby to wszystko stało w miejscu ;-) Troszkę wydaje się ta praca niedokończona. Brak mi tutaj światłocienia. Skupiłaś się na dodaniu tych efektów do obiektów, a zapomniałaś o reszcie planu. Smok na pewno tworzy jakiś lekki cień na wodzie. Tak samo ogień daje lekkie światło na wodę. Myślę, że efekt "sztuczności" psuje przede wszystkim ten smok, który stał się tutaj focalem. Powinnaś go trochę doszlifować. Dodać mu na brzuchu cień, na grzbiecie więcej światła, przy pysku trochę światła z ognia etc.

Edit: Rada co do tworzenia horyzontów. Przy samej linii tło, czyli np niebo powinno mieć kolor jaśniejszy i stopniowo w górę się ściemniać.

Np tak, jak tutaj:

horyzont.JPG

Opublikowano

Zgadzam się z tym "czasem". Wygląda to troszkę tak, jakby to wszystko stało w miejscu ;-) Troszkę wydaje się ta praca niedokończona. Brak mi tutaj światłocienia. Skupiłaś się na dodaniu tych efektów do obiektów, a zapomniałaś o reszcie planu. Smok na pewno tworzy jakiś lekki cień na wodzie. Tak samo ogień daje lekkie światło na wodę. Myślę, że efekt "sztuczności" psuje przede wszystkim ten smok, który stał się tutaj focalem. Powinnaś go trochę doszlifować. Dodać mu na brzuchu cień, na grzbiecie więcej światła, przy pysku trochę światła z ognia etc.

Edit: Rada co do tworzenia horyzontów. Przy samej linii tło, czyli np niebo powinno mieć kolor jaśniejszy i stopniowo w górę się ściemniać.

Np tak, jak tutaj:

horyzont.JPG

Wiem, że ta praca pod względem światła, cienia i głębi jest niedoprecyzowana, ale tak, jak napisałam była ona robiona dość dawno temu. :P Nie miałam jeszcze wtedy większego pojęcia o możliwościach PS-a. :D Ale dziękuję za rady, spróbuję coś w najbliższym czasie zrobić i na pewno się do nich zastosuję. :)

Opublikowano

Że ja oceniam całokształt prac a nie konkretnie prace to powiem tak wszystko jest git i ok jak dla mnie nieraz coś tam mi się nie podoba kolorki albo czcionka ale to zależy od gustu ;)

37419752085775592009.png

To źle wygląda render i c4d to prawie to samo i kolory te same kolory nie powinny być te same ale b podobne-podobne kolory tła mogą być ale trochę za bardzo są takie "nieożywione że tak powiem :D"

Opublikowano

Miyo, napis słaby, pattern/textura nie pasuje. Weź zrób coś z tuta chociażby bo na razie robisz proste, oklepane i nieciekawe prace :(

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Miyo, napis słaby, pattern/textura nie pasuje. Weź zrób coś z tuta chociażby bo na razie robisz proste, oklepane i nieciekawe prace :(

Z tym, że ja nie znalazłam żadnego interesującego mnie tut'a. Wolę uczyć się metodą prób i błędów. ;> Ale dziękuję za radę. Jeżeli znajdę coś fajnego to na pewno zrobię wg. poradnika. ;)

Opublikowano

Przeglądając moje grafiki znalazłam sobie taką pracę. ;> Robiona dość dawno temu.

Aczkolwiek nawet mi się podoba. Oczywiście mówię tu o złożeniu całej pracy, a nie przeróbce

gotowej. ;f

95122169713575659692.jpg

Szkoda, że z tutoriala

@top

Mnie się osobiście prace podobają.

Nie znam sie na grafice ale bardzo fajnie to wygląda.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Szkoda, że z tutoriala

@top

Mnie się osobiście prace podobają.

Nie znam sie na grafice ale bardzo fajnie to wygląda.

Nom, z tutka. :) Ale nie pamiętam nawet gdzie go znalazłam. Kiedyś lubiłam tego typu prace. :)

Huh, dziękuję za ocenę. ;)

Bez napisu byłoby spoko. :3

Praca prosta, ale fajna. Dobre kolorki.

A gdzie polecasz umieścić napis? :)

Opublikowano

Z tutka Wrednej. ;f

23704787552360260938.png

Ocenię to, jak zwykły random.

Napis nawet, tekstura na jego klatce ssie (niedokończona), te świetliki niezbyt pasują no i światełko z góry tak nawet dobre, ale za mocne, za żółte. Mogłaś dać lekką ramkę, byłoby ok.

Random oceniał.

Rób samouki.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wyszło podobnie, może trochę bardziej blado. Przyczepić w sumie się można tylko do tego, że nie próbowałaś sama nic zrobić, tylko krok w krok to samo.

Mogłabyś wrzucić jeszcze raz pierwsze praco, miło byłoby zobaczyć progres

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Wyszło podobnie, może trochę bardziej blado. Przyczepić w sumie się można tylko do tego, że nie próbowałaś sama nic zrobić, tylko krok w krok to samo.

Mogłabyś wrzucić jeszcze raz pierwsze praco, miło byłoby zobaczyć progres

Huh, chciałabym, ale nie mam ich na tym kompie. Muszę sprawdzić czy jeszcze na starym kompie są. Aczkolwiek chyba przepadły. ;f

Opublikowano

23704787552360260938.png

Ogólnie sygna fajna, światło tutaj zwalone zdeka, em ..hmm...ściemnić boki ciekaw jestem czy by lepiej wyglądało (tak wiem często tym spamie - ale warto, wtedy lepiej się skupia oko na pracy)

Opublikowano

Ogólnie sygna fajna, światło tutaj zwalone zdeka, em ..hmm...ściemnić boki ciekaw jestem czy by lepiej wyglądało (tak wiem często tym spamie - ale warto, wtedy lepiej się skupia oko na pracy)

MOJE TUTY KUKUWKA :

JAK ZWIĘKSZYĆ KASE ZA POMOCĄ CHEAT ENGINE KUKUWKA!

http://www.mpcforum....e-darmowa-kasa/

Poka cyce bo wpie*dol beer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...