Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miyoshi.

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak oceniłem w temacie z zabawą. Długo nie siedziałem przy sygnaturach i ogólnie grafice...

W Twojej pracy jednak jest coś co każe się na nią spoglądać... Może to kolory, a może to co praca przedstawia.

Nieważne w sumie. Jest ciekawa, przynajmniej dla mnie- i to się szanuje.

Oby tak dalej, a będzie coraz lepiej.

PS. Do poprawy wziąłbym oświetlenie, ostrość, głębie i nadawanie nasycenia oraz kontrastu pracy.

To muszą być priorytety!

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki za ocenę. ;) Wszystkiego po kolei się będę uczyć. Wiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze, ale ja dochodzę do wszystkiego metodą prób i błędów. Czytam oczywiście dużo, ale wolę sama odkrywać możliwości PS-a. :)

Opublikowano

Mnie się bardzo podobają twoje prace, szczególnie kolorystyka jest genialna, chylę czoła. :)

Ale nad napisami nieco popracować można by.

Opublikowano

Dziękuję! <3 Bardzo motywujące słowa.

Wiem, że czasami przeginam z kolorami, ale ja po prostu lubię, uwielbiam wręcz, jak praca jest żywa, a nie taka 'zdechła'.

A nad napisami cały czas pracuję, ale poradzić sobie nie mogę. ;/

+ fajna sygnatura. :X

/1000 POST!

Opublikowano

Calkiem fajnie. Dobrze dopasowany napis, ten prostokąt jednak moglby byc ciut mniejszy.

Ta linia po prawej stronie do kosza, psuje pracę.

Reszta okej, fajny pomysł :3.

| nie rozmawiaj z hejterami. banuj ich. | KLIK | GRAFIKA | TEKSTY |

Opublikowano

Nawet jeśli masz słabszy dzień to warto coś zrobić- choćby dla porównania.

Wtedy można określić swe prawdziwe możliwości, bo gdy człowiek jest słaby i nic mu się nie chce- jego prace zazwyczaj są niechlujne i robione instyktownie.

No właśnie! Instyktownie, a o to chodzi. Mimo ich brzydkośći i tak dalej to są zrobione tak jak chcieliśmy i to musimy podpatrzeć w tych pracach, które

zaczniemy robić przy dobrym humorze : )).

Powodzenia :).

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Dwie nowe prace - tym razem zabawa texturami, kryciem i kolorem.

:) Może nie jest to zbyt skomplikowane, ale powiem Wam, że efekt mi się całkiem podoba. :)

78290794869028709830.png

11750531990791358809.png

Opublikowano

78290794869028709830.png

Praca z wilkami całkiem fajna i klimatyczna, nie przeszkadzają narzucone tekstury, napis może lekko bym zmienił . Ogólnie nie jest zła.

11750531990791358809.png

Praca z L.C. nie za bardzo mi się podoba.... wgl nie pasuję tu "to coś" po lewej stronie. Ramka trochę za mocna.

Niebieskie plamy na pracy nie pasują.

Praca była by fajna trochę zmniejszona bez narzuconych kolorowych tekstur + usunąć to po prawej.

Napis bardzo ładny, trochę niżej bym go umieścił :)

Pozdrawiam

1363095337-U286162.png

Opublikowano

z wilka usunąłbym nieco syfu z tła i zdecydowanie poprawił kolory, bo praca po prostu wydaję się być mdła

a w drugiej pracy postać jest przeostrzona i w lewej części tła widać piksele innych kolorów i wygląda to bardzo źle, ramka do wywalenia

ogólnie patrząc na wszystkie prace wszędzie pojawia się Miyoshi, nikt ci pracy nie ukradnie, nie wiem po co ten podpis, ale ogólnie zazwyczaj to czcionka, kolor i napis w sumie nic szczególnego

spróbuj się wysilić o lepszy podpis ;)

Opublikowano

Praca z L.C. nie za bardzo mi się podoba.... wgl nie pasuję tu "to coś" po lewej stronie. Ramka trochę za mocna.

Niebieskie plamy na pracy nie pasują.

Praca była by fajna trochę zmniejszona bez narzuconych kolorowych tekstur + usunąć to po prawej.

Napis bardzo ładny, trochę niżej bym go umieścił :)

Pozdrawiam

Właśnie w tym rzecz, że na pierwszej pracy z L.C postawiłam tylko na wariacje kolorystyczne. I było to trochę mdłe. Dlatego dodałam wyostrzenie i lekki kolor na statek. Poniżej wrzucę swoją pracę w wersji 'a'. ;)

01876669509677033971.png

z wilka usunąłbym nieco syfu z tła i zdecydowanie poprawił kolory, bo praca po prostu wydaję się być mdła

a w drugiej pracy postać jest przeostrzona i w lewej części tła widać piksele innych kolorów i wygląda to bardzo źle, ramka do wywalenia

ogólnie patrząc na wszystkie prace wszędzie pojawia się Miyoshi, nikt ci pracy nie ukradnie, nie wiem po co ten podpis, ale ogólnie zazwyczaj to czcionka, kolor i napis w sumie nic szczególnego

spróbuj się wysilić o lepszy podpis ;)

Co do pracy z wilkami - to było zrobione specjalnie, ten 'mdły' efekt także (chociaż dla mnie to bardziej retro niż mdłe, ale jak to woli :)).

Z tymi podpisami masz rację, ale najczęściej robię sygnaturki i już z przyzwyczajenia się podpisuję. ;f Postaram się wymyślić coś bardziej kreatywnego. ;>

Opublikowano

@up: ja generalnie nie lubię przesady. Wolę minimalizm. ;>

A tu praca, którą robiłam Golden'owi. Mi się osobiście podoba. ;x Całkiem przyzwoita jak na moje możliwości.

:D

95586765254742231749.png

Opublikowano

95586765254742231749.png

Również mi się podoba. Fajnie, że cenisz właśnie minimalizm i nie nawalasz co popada, ale jednak czegoś mi tu brakuje. Może jakieś światło? No i ten pasek po lewej różowy nie za bardzo. ;p Szkoda, że napis mi się pierwszy rzucił w oczy, a nie postać, także ja bym ten napis był zmniejszyła i umieściła bliżej rendera. Czekam na kolejne prace, pozdrawiam królikomaniaczkę. :D

Opublikowano

Aaa na napisy nawet nie patrzcie, bo to u mnie jest tragedia. Kompletnie sobie z tym nie radzę. ;/ Ale cały czas się uczę i już nawet całkiem, całkiem mi wychodzą te prace z c4d. ;> Ale będę ćwiczyć dalej! Dążę do perfekcji! :)

Opublikowano

95586765254742231749.png

Calkiem fajnie zajeles tlo, jednak ten napis... moglby byc blizej postaci i w zupelnie innym trybie.

render troszke odstaje. jest przeswietlony. Słaba praca. :c

| nie rozmawiaj z hejterami. banuj ich. | KLIK | GRAFIKA | TEKSTY |

Opublikowano

1. Trochę taka ciemna, jednokolorowa. Wszędzie ta czerń. Tekstury trochę brzydkie, bo wydaje się jakby praca miała piksele. Napis dosyć fajny.

2. Ta praca bardziej mi przypadła do gustu. Bardzo mi się podoba ta jasność po prawej stronie. Fajny pomysł miałaś z tymi drzewami ( czy co to tam jest ). A napis też fajny, sam biały by nie pasował, ale pierwsza litera innym kolorem dodaje takiego innego klimatu.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Ogolnie 1 praca jest mega, swietny napis i zajedwabiste tlo dobrane do renderu. Druga pracka hmm.. Napis dalbym na mieczu i troche rozjasnil lewa strone. Mozesz podeslac psd i materialy na pw?

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Tak, to są drzewa. Ale zastanawia mnie czy render po lewej stronie jest w miarę dobrze wtopiony, bo mam mieszane odczucia. :P

Może troche te czarne na chodzi na jej głowe i tak dziwnie wygląda, ale jest ok.

2ufgk6u.png

Opublikowano

1-sza wygląda dosyć amatorsko. Nie mówię broń boże w złych intencjach ale te tekstury zawalające wszystko z wierzchu psują wszystko.

Źle jest umiejscowiony render, bo pierwsze co rzuca się w oczy to szyja, nie twarz.

Ceni się jednak, że starasz się pracować w B&W. Wbrew pozorom to wymaga sporych umiejętności :)

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...