Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napotkałem kolejny problem, gdy zwiększam exp oraz drop yang, wszystko jest OK, w mob_proto widać, że wartości zostały zwiększone.

Lecz po uruchomieniu serwera resetuje się to i nadal exp jak i drop yang jest taki jak na początku.

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

mi się clauncher nie włacza *.*

zgodnosc win XP SP 3 ustawilem i dalej nie działa pomoze ktos jako admin tez uruchamiam i nic.

mam Win 7

oraz dedyka

Edytowane przez Teez'ik
Opublikowano

Możecie mi powiedzieć jak wypakować clientside? Mam obie części i wypakowuje winrarem5 (i nadal jest error)

69sf.png

Opublikowano (edytowane)

Up'nij ktoś gotową maszynę FreeBSD 9.0 z plikami V4 albo napiszcie TuT'a jak poprawnie skonfigurować te pliki...

@

Jak naprawić błąd Connection Refused?

Edytowane przez Dropal
Opublikowano

PIECZĄTKI NP. BOCZUSIA, RENIFERÓW I INNYCH ITD. ZNIKAJĄ JAK DODAM SOBIE PRZEZ NAVI DO DOZO!

JAK ZMIENIC ICH CZAS, BO O TO CHODZI, ŻE CZAS MAJĄ MAŁY. JAK ZMIENIĆ ŻEBY BYŁY NA ZAWSZE?

Co za ułom.. napisałem ci jak zmienic,,,

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano (edytowane)

Mozna by bylo gotowy serwer z plikami v4 ?;-)

Edytowane przez BBBay

e3e0ug.png+ 4gb ram.

Opublikowano

trzeba pobierać baze mysql ? jeżeli pobieram caly serwer v3 by terenzo ? i tak wgl do czego jest baza mysql ? co ona zawiera

Opublikowano

Mozna by bylo gotowy serwer z plikami v4 ?;-)

Postaram się to wrzucić na dniach.

trzeba pobierać baze mysql ? jeżeli pobieram caly serwer v3 by terenzo ? i tak wgl do czego jest baza mysql ? co ona zawiera

Nie trzeba, zawiera ona potrzebne tabele z informacjami - kontami, postaciami etc.

Opublikowano

Pliki są strasznie przeładowane bugami, bo tak to w sumie bywa jak się dużo bajerków dodaje do plików. :P Uważam, że serio nie warto używać ich w całości, ew. jakieś poszczególne questy jeżeli ktoś jest leniwy (skąd ja to znam) i nie chce mu się przepisywać ID w kostiumach np.

Już nie ma tych pobugowanych questów od kostiumów, teraz są te z globala :}

Opublikowano (edytowane)

Co za ułom.. napisałem ci jak zmienic,,,

Ej, ej.. ja wszystkie REAL_TIME ustawiłem na LIMIT_NONE więc wiesz.. A co do klienta to jak niby nie mam wgranych jak klient od PL.

Edytowane przez ziomo75

gx4c.jpg

Opublikowano (edytowane)

No terenzo > Pliki wyjechane w kosmos. Baza tak samo, nawet Astium korzysta z twojej bazy :)

You are so fucking genius !?

Czym różni się baza z tych plików od bazy innych ?? .... niczym (jeśli mowa o starym db)

Skąd wiesz z jakiej oni bazy korzystają ?

Myślałem, że będę korzystał z plików v4, lecz przeraża mnie te nowe db :D Tak czy siak, pliki są bardzo dobre.

Edytowane przez JaRag
Opublikowano (edytowane)

Jak naprawić connection refused ciągle pokazywane się w maszynie bez możliwości zalogowania się do gry?

Pliki V4 więc nie da się ustawić ile ma być odpalanych CH, ramu dałem 2gb.

Edytowane przez ziomo75

gx4c.jpg

Opublikowano

Jak naprawić connection refused ciągle pokazywane się w maszynie bez możliwości zalogowania się do gry?

Pliki V4 więc nie da się ustawić ile ma być odpalanych CH, ramu dałem 2gb.

też tak mam: http://www.mpcforum.pl/topic/994763-problem-dedyk-kimsufi-bsd-84-64bit-connection-refused/

muszę usunąć wiadomość do BOKu OVH bo już chciałem serwer wymieniać :P

Wiecie dlaczego jest ten connection refused?

69sf.png

Opublikowano (edytowane)

To tak ma być, że po odpaleniu jest 1 komunikat connection refused?

Nie da się tego jakoś wyeliminować?

2 pytanie, jak mogę wyłączyć w funkcji /start włączanie wszystkich 4 channeli? Chciałbym, aby po komendzie /start uruchamiał się tylko CH1 i CH2, co i gdzie i jak mam edytować?

Edytowane przez Ridder

69sf.png

Opublikowano

...

2 pytanie, jak mogę wyłączyć w funkcji /start włączanie wszystkich 4 channeli? Chciałbym, aby po komendzie /start uruchamiał się tylko CH1 i CH2, co i gdzie i jak mam edytować?

w pliku start.sh zmieniasz w tym miejscu ile chcesz odpalić ch:

@dodałem do tematu fix, który wyłącza resztki ds'a.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...