Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kurde boje się że ten system 9.0 jest po prostu 'ch0jowy' :P

Preferowałbym wgrać na Badara, ponieważ jego pliki mają dobrze skonfigurowane BSD.

No ale to moje zdanie :P

Najwyżej przeniosę sam.

Czekam z niecierpliwością <3

1355504898-U363840.png

Opublikowano (edytowane)

Terenzo, jest problem:)

Możesz dać swoje icon z clienta.

Widzę nazwy itemów w grze, ale nie widzę ich w eq :)

Edytowane przez Spookie
Opublikowano (edytowane)

po wejściu na terenzo.za.pl

Niestety, strona znajdująca się pod podanym adresem została zablokowana. Być może właściciel zaniechał dalszej jej publikacji lub jej zawartość była niezgodna z naszym regulaminem.

o co chodzi? :P Upload cały czas stoi na 204mb

//

Możesz napisać co zostało zmienione / naprawione / dodane do V2?

Edytowane przez trialend
1355504898-U363840.png

Opublikowano (edytowane)

Kurde boje się że ten system 9.0 jest po prostu 'ch0jowy' :P

Preferowałbym wgrać na Badara, ponieważ jego pliki mają dobrze skonfigurowane BSD.

No ale to moje zdanie :P

Najwyżej przeniosę sam.

Czekam z niecierpliwością <3

Też tak myślę, ale mam nadzieję że coś z niej będzie. Na razie jest wszystko ok. Nawet szybciej się odpala od tej by Badar, może dlatego że jest tylko wgrane apache i mysql... W końcu to już jest wersja RELEASE, a nie BETA. :>

@UP... jeszcze raz. ;/

Edytowane przez Terenzo.
Opublikowano

1. Wcześniej było okej, serwer odpalony i jedziem. Miałem problem z odpaleniem gry. Problem na dole. Teraz jest znowu to samo, czyli socket tcp_ adress alerady in use. Karta mostkowa Hamachi wybrana, enable, w ustawieniach zaaw. jest "Allow All' i cable connected zaznaczone. Co może być przyczyną tego błędu?

2. Mam problem z odpaleniem gry.. Otóż ip w sysinstall mam skonfigurowane dobrze z moim ip z hamachi. W root'cie znajduje się moje ip z końcówką ".100", a metin nie widzi nawet czy serwer jest włączony, czy nie. Info: Metin2 ( patch do 2012 ), wgrane pliki client side. Jakieś sugestie?

Z góry wielkie dzięki za pomoc! :)

Lajkuję za pomoc,

pomagam,

rozmawiam,

rozwiązuję problemy... :)

securid.jpg 70lvl SecurID mental - OFF. ( PL )

Zbieram PLUSY, a także daję...

Opublikowano

Też tak myślę, ale mam nadzieję że coś z niej będzie. Na razie jest wszystko ok. Nawet szybciej się odpala od tej by Badar, może dlatego że jest tylko wgrane apache i mysql... W końcu to już jest wersja RELEASE, a nie BETA. :>

@UP... jeszcze raz. ;/

Terenzo wgraj po prostu tak jak było w przypadku V1 foldery mt2 i mysql, zrób dokładnego tutoriala jak wkleić do plików badara czy innych 2010 (ja mogę zrobić) i będzie ok. Zuploaduje się szybciej, i nie będzie z tym problemu.

1355504898-U363840.png

Opublikowano

Terenzo, a co z moją prośbą, bo widzę, że nie odpisujesz:)

Mi wszystko normalnie działa :)

Bez problemu łączę się z grą.

Przypominam, że osoba która ma u siebie pliki, powinna mieć w root ip .100

Opublikowano

1. Wcześniej było okej, serwer odpalony i jedziem. Miałem problem z odpaleniem gry. Problem na dole. Teraz jest znowu to samo, czyli socket tcp_ adress alerady in use. Karta mostkowa Hamachi wybrana, enable, w ustawieniach zaaw. jest "Allow All' i cable connected zaznaczone. Co może być przyczyną tego błędu?

2. Mam problem z odpaleniem gry.. Otóż ip w sysinstall mam skonfigurowane dobrze z moim ip z hamachi. W root'cie znajduje się moje ip z końcówką ".100", a metin nie widzi nawet czy serwer jest włączony, czy nie. Info: Metin2 ( patch do 2012 ), wgrane pliki client side. Jakieś sugestie?

Z góry wielkie dzięki za pomoc! :)

Hamachi coś ostatnio świruje , zmienia mi ip itp. ;/ spróbuj na easy vpn ma takie same działanie jak hamachi.

9bix.png

Zagraj na prawdziwym serverze medium ! NerviL.pl !

Opublikowano

Terenzo wgraj po prostu tak jak było w przypadku V1 foldery mt2 i mysql, zrób dokładnego tutoriala jak wkleić do plików badara czy innych 2010 (ja mogę zrobić) i będzie ok. Zuploaduje się szybciej, i nie będzie z tym problemu.

Dobra, wrzuce samo serverside i clientside.

Opublikowano (edytowane)

Czy też bedzie trzeba czekać 10 min na zalogowanie sie do servera ?

Edytowane przez PrezeSxZodi

9bix.png

Zagraj na prawdziwym serverze medium ! NerviL.pl !

Opublikowano (edytowane)

To teraz ja już nie ogarniam, wrzucisz ten plik czy nie ?

Bo nie wiem, czy pobierać badara, czy czekać na Twój

Z tego co teraz Terenzo napisał "Dobra, wrzuce samo serverside i clientside." to pobierz pliki Badara, i do nich wkleisz pliki od Terenzo V2 :)

Czy też bedzie trzeba czekać 10 min na zalogowanie sie do servera ?

Terenzo jednak nie daje całych plików z BSD, tylko samo game i mysql, więc jak wkleisz pliki V2 do dobrze skonfigurowanych plików (np. Badar) to będzie się logowało chwilke :)

Dobra, wrzuce samo serverside i clientside.

Yeah! Najlepsza opcja <3 <3 <3:)

Dzięęęęęki.

Edytowane przez trialend
1355504898-U363840.png

Opublikowano

Nadal mam błąd " Socket: Adress alerady in use.." . Ktoś wie co robić ? Karta sieciowa jako Comodo Easy VPN, sysinstall skonfigurowane poprawnie..

Lajkuję za pomoc,

pomagam,

rozmawiam,

Opublikowano

killall game

killall db

Po tym powinno coś wyskoczyć? Nadal nic...

Lajkuję za pomoc,

pomagam,

rozmawiam,

Opublikowano

killall game

killall db

Po tym powinno coś wyskoczyć? Nadal nic...

Wpisujesz to czekasz chwile aż się wyłączą procesy i odpalasz. Nic po tych komendach nie powinno wyskakiwać. (raczej)

Opublikowano

U mnie to zajmuje tylko kliknięcie "enter". :| Potem "reboot", następnie po zalogowaniu się "/etc/rc.d/netif restart", potem "cd /usr/home/mt2/ && sh start.sh" wybieram jeden channel i przeskakuje ciągle długi napis "adress alerady in use ( reconnected 1 )", jeszcze jakieś "i'm the master" ( czy coś takiego ), a na koniec "Socket: Adress alerady in use" i całe okienko czyści się. Co robić ? :c

Lajkuję za pomoc,

pomagam,

rozmawiam,

Opublikowano (edytowane)

Pobieramy update i zgłaszamy na pw błędy które zostaną poprawione w wersji plików v3.

@Nie zgłaszać mi w tym temacie pojedynczych błędów, bo spam. Co najwyżej na PW. ;>

Edytowane przez Terenzo.
Opublikowano

mozna wiedziec co zostalo poprawione, sorry ale nie mam czasu na szukanie na wszystkich stronach pojedynczych postow z bugami :)

najbardziej bylbym zadowolony z lauchera na ktorym dziala atak z bengali ;)

ale nie mam jak teraz sprawdzic, a do tego to je*ane hamachi dzieki ktoremu nie moge wbic na serwer kumpla :/

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano (edytowane)

mozna wiedziec co zostalo poprawione, sorry ale nie mam czasu na szukanie na wszystkich stronach pojedynczych postow z bugami :)

najbardziej bylbym zadowolony z lauchera na ktorym dziala atak z bengali ;)

ale nie mam jak teraz sprawdzic, a do tego to je*ane hamachi dzieki ktoremu nie moge wbic na serwer kumpla :/

Małe info v2:

- poprawione katakumby, dodany resp

- system kostiumów i energii identyczny jak na pl'u

- baza, item proto i mob proto z pl'a

- dodany drop z mobów, szkat

- polowania i biolog z pl'a

Reszta w trakcie dodawania

I więcej.

@ Dodany atak z bengali.

Edytowane przez Terenzo.
Opublikowano (edytowane)

Po przegladnięciu plików znalazłem takową niespodziankę, a mianowicie :

To jest ukryta treść, proszę

Ciekawie to ukryłeś, ale zarazem chujowo postąpiłeś wobec innych :). Dałbym Ci plusa, ale przez to na niego nie zasługujesz..

Edytowane przez MateuszEk
Opublikowano (edytowane)

Po przegladnięciu plików znalazłem takową niespodziankę, a mianowicie :

To jest ukryta treść, proszę

Ciekawie to ukryłeś, ale zarazem chujowo postąpiłeś wobec innych :). Dałbym Ci plusa, ale przez to na niego nie zasługujesz..

Też to znalazłem przy sprawdzaniu tekstów. W tej wersji takiego czegoś nie ma. :>

@Wybacz proszę.

Edytowane przez Terenzo.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...