Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, serwer działa mi elegancko ale niestety nikt ze znajomych nie może na niego wejść.

Jest to serwer przez hamachi i po drodze jeszcze router.

Wszystkie adresy zmieniłem na normalną końcówkę w klienci i dalej klapa.

Próbowałem też w freBSD ustawienia z maską 255.255.255.0 i też klapa.

Próbowałem też włączenia portów w portmapie.

Czy miał ktoś podobny problem ewentualnie wie jak go rozwiązać?

Z góry dzięki

Niestety to nic nie daje

Opublikowano

Jakie musialbym pobrac najpierw pliki zeby wrzucic ta paczke i zeby wszystko dzialalo ? Bo wiem, że jak wrzuce sama ta paczke pobrana stad to nic nie da. Wiem ze potrzeba jeszcze innych plikow, tylko jakich. Daje limit plusów.

I czy da rade stawiac na VPSIE ?

Jeśli hamachi to pobierz całe SF, jeśli VPS to poproś ich o zainstalowane freebsd (obojętnie jakie) i do tego wgraj tylko te gotowce (baza, mt2 i cmd)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Pasjonat
Opublikowano (edytowane)

mam problem z odpaleniem clienta wywala mi błąd w syserr. Logowanie idzie przy końcu paska wywala clienta. (testowane na metin2, client eleris, alaria). W pliczlach nic nie zmieniałem jedynie ip w serverinfo

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez adm
Opublikowano

Up w root masz plik uiToolTip,scrashował ci się on,i waży 0kb tzn jest pusty.

Podmień jakis inny z innego root na ten,najlepiej z jakiejś kopii roota wklej i bd działać.

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam problem z logowaniem, po uruchomieniu serwera dzieje się taka rzecz, że próbując się pierwszy raz zalogować mam komunikat zostaniesz połączony z serwerem i na nim wisi, a gdy spróbuję drugi raz wywala już błąd. Sprawdzając procesy zaraz po starcie serwera auth jest, a po próbie logowania już znika. Ktoś wie może czym to będzie spowodowane?

Serwer stawiam przez VirutalBoxa na no hamachi narazie po LAN-ie, ale porty w routerze są odblokowane, jednak to nie ma znaczenia w tym wypadku.

Edytowane przez Dawidson

DavYd pozdrawia MPC oraz:

[GM]Novika s9 Agronas

[GA]Muzha s9 Agronas

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś co ma ściągnąć żebym all miał bo nie łapie tej pobieralni. (Da ktoś all link co mam pobrać?)

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś co ma ściągnąć żebym all miał bo nie łapie tej pobieralni. (Da ktoś all link co mam pobrać?)

pobierasz pliki serwerowe i mysql albo od razu całą gotową maszynę z plikami serwerowymi i z bazą mysql.

do tego pliki clientowe, które wrzucasz do jakiegoś clienta (metin2 pl 2011/13r).

Opublikowano

Aha dzięki. Ma ktoś gotowy Client 2013 z clientside by terenzo?

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

Aha dzięki. Ma ktoś gotowy Client 2013 z clientside by terenzo?

Autor nie zezwala na upload więc po prostu zaktualizuj PLa i wgraj do niego clientside ;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano (edytowane)

Siema. Mam problem z clientem, gdyż jak wrzucam do niego wszystkie te potrzebne pliki to loguje się normalnie, przechodzę do wyboru postaci i wgl, a problem zaczyna się przy ładowaniu paska. Dochodzi on do końca i automatycznie wyłącza mi clienta. Może wie ktoś co jest przyczyna, co się dzieje i jak to naprawić? ... a dodam, że korzystam z kilku clientów i na każdym to samo, czy to Metin2 PL 2011/2013 i parę innych clientów.

Edytowane przez kwint
Opublikowano

Siema. Mam problem z clientem, gdyż jak wrzucam do niego wszystkie te potrzebne pliki to loguje się normalnie, przechodzę do wyboru postaci i wgl, a problem zaczyna się przy ładowaniu paska. Dochodzi on do końca i automatycznie wyłącza mi clienta. Może wie ktoś co jest przyczyna, co się dzieje i jak to naprawić? ... a dodam, że korzystam z kilku clientów i na każdym to samo, czy to Metin2 PL 2011/2013 i parę innych clientów.

w syserr nic nie wyskoczyło?
Opublikowano

Cześć, mam problem z logowaniem, po uruchomieniu serwera dzieje się taka rzecz, że próbując się pierwszy raz zalogować mam komunikat zostaniesz połączony z serwerem i na nim wisi, a gdy spróbuję drugi raz wywala już błąd. Sprawdzając procesy zaraz po starcie serwera auth jest, a po próbie logowania już znika. Ktoś wie może czym to będzie spowodowane?

Serwer stawiam przez VirutalBoxa na no hamachi narazie po LAN-ie, ale porty w routerze są odblokowane, jednak to nie ma znaczenia w tym wypadku.

W root scrashował ci się plik uiToolTip

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Opublikowano

Niestety auth jak wywalało tak wywala dalej. Ktoś ma jakiś pomysł?

DavYd pozdrawia MPC oraz:

[GM]Novika s9 Agronas

[GA]Muzha s9 Agronas

Opublikowano

FreeBSD 9.1.7z.001 FreeBSD 9.1.7z.002 czym to wypakować ?

Nie Ważne Kim Byłeś, Ważne Kim Jesteś a Najważniejsze Kim Będziesz.

Opublikowano

Witajcie. Może mi ktoś pomóc ?
Gdy mam włączony serwer a nie stoi na hamachi. I chciał bym się zalogować to pisze błąd połączenia z bazą. A gdy złe passy wpisuje to że podałeś złe hasło lub login czy jakoś tak.
Niby jak by pong się nie zgadzał. To mam z clienta ponga skasować ?.
Hm... Przypominam że clienta mam z Polskiego metka.

Opublikowano

Witajcie. Może mi ktoś pomóc ?

Gdy mam włączony serwer a nie stoi na hamachi. I chciał bym się zalogować to pisze błąd połączenia z bazą. A gdy złe passy wpisuje to że podałeś złe hasło lub login czy jakoś tak.

Niby jak by pong się nie zgadzał. To mam z clienta ponga skasować ?.

Hm... Przypominam że clienta mam z Polskiego metka.

wpisz w konsoli 'ps' i daj wyciąg lub ss'a z niej.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...