Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Terenzo odniesiesz się do tych bugów wyżej wymienionych ? :) Sorka, że zawracam mandoline.

po odpaleniu serwera wszystkie dane z plików tekstowych z db trafiają do bazy player. w bazie możesz na tym operować, następnie przekonwertować z mysql do *.txt.

Dzięki :)

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chodzi mi bardziej o ustawienie expa, dropu. Jeżeli mam do edycji 10-20 mobów to spoko, gorzej jak wszystkie :)

Rusz trochę głową i spróbuj to obejść :)

ja glowa ruszam tylko przez IDM nie idzie a przez przegladarke nie pobiore

Opublikowano

ja glowa ruszam tylko przez IDM nie idzie a przez przegladarke nie pobiore

Proxy Panie, a jak masz zmienne IP to jeszcze lepiej.

Opublikowano

Proxy Panie, a jak masz zmienne IP to jeszcze lepiej.

Problem w tym, że ma problem z łączem i anuluje się samo pobieranie. Byłby ktoś tak miły i podesłał panu JaVeL'owi clientside na pw? :)

Opublikowano (edytowane)

Problem w tym, że ma problem z łączem i anuluje się samo pobieranie. Byłby ktoś tak miły i podesłał panu JaVeL'owi clientside na pw? :)

Dobrze, zaraz wrzucę na hosta :)

Ps. posiadam tylko mt2csv4.5-base

// Bardzo przepraszam, lecz mam w tej chwili bardzo małe przesyłanie ;/

Edytowane przez Feez
Opublikowano

Dobrze, zaraz wrzucę na hosta :)

Ps. posiadam tylko mt2csv4.5-base

ok moze byc reszte moze dam rade wyzebrac^^

Opublikowano (edytowane)

Witam. Z tego co sie doczytalem moze i nie uwaznie ale teraz modyfikacje broni oraz mobow dokonuje sie w pliku .txt a nie jak bylo wczesniej gdzie wsytarczalo same navi? Jesli sie myle prosze mnie poprawic . Pozdrawiam

Edytowane przez pati9428
Opublikowano

Witam. Z tego co sie doczytalem moze i nie uwaznie ale teraz modyfikacje broni oraz mobow dokonuje sie w pliku .txt a nie jak bylo wczesniej gdzie wsytarczalo same navi? Jesli sie myle prosze mnie poprawic . Pozdrawiam

to i tak ci chuja da bo latwiej wtedy cos spierdolic najlepiej standardowo przerobic sile deffa i inne duperele moba w mob_proto w navi a broniew itemproto

Opublikowano (edytowane)

Czyli tak jak było to w poprzednich wersjach a zatem poza poprawkami wiele się nie zmieniło. Dziękuje i pozdrawiam.

Mam problemik z tym. Wszystko prawie ładnie śmiga ale właśnie "prawie" mam problem z mapami gm1 gm2 ox pvp reszty nie patrzyłem.

Edytowane przez pati9428
Opublikowano

Czyli tak jak było to w poprzednich wersjach a zatem poza poprawkami wiele się nie zmieniło. Dziękuje i pozdrawiam.

Mam problemik z tym. Wszystko prawie ładnie śmiga ale właśnie "prawie" mam problem z mapami gm1 gm2 ox pvp reszty nie patrzyłem.

Również mam z nimi problem, dodatkowo nie działa loch trudny i normalny, v2, komnata baronowej i teleporty są źle rozstawione, żeby nie powiedzieć zbugowane :)

Opublikowano (edytowane)

@Terenzo odniesiesz się do tych bugów wyżej wymienionych ? :) Sorka, że zawracam mandoline.

po odpaleniu serwera wszystkie dane z plików tekstowych z db trafiają do bazy player. w bazie możesz na tym operować, następnie przekonwertować z mysql do *.txt.

Problem w tym, że oba pliki różnią się kilkoma tabelkami, konwertowałem w różnych formatach, lecz odbiegają one od tej z db/mob_proto.

// Może inaczej. Chcę edytować przedmiot, w moim przypadku 71055 (Olejek Nazwy). Wgrałem questa, lecz nadal nie działa, zauważyłem, że w bazie ma złe oznaczenie tzn. nie można w niego kliknąć. Wchodzę w db/item_proto naprawiam błąd.Po resecie, w konsoli widzę 10000x Connection Refused. W bazie jednak zmiany nie zaszły.Jeżeli mogę prosić jeszcze raz o pomoc, to proszę.

///Wracając jeszcze do wszystkich wersji plików. Jak pisałem wcześniej wszystkie wersje wzajemnie się uzupełniają tzn.w wersji v3 działa loch v2/katakumby, ox w wersji v4 już nie za to jest Odbugowane DT, dodano kilka nowych przedmiotów.

Edytowane przez Feez
Opublikowano (edytowane)

Jak wykonać sh make? Mam błąd "Segmentation fault (core dumped).

ok dziala cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest && python make

Edytowane przez pati9428
Opublikowano

Terenzo diffowałeś game czy jest czyste?

Ma ktoś sposób na naprawienie teksur w kostiumach klubów piłkarskich oraz tych drugich typu królik i nowych fryzur(kostiumów typu królik i uszy królika nie widzę w ogóle..)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano (edytowane)

Na dniach podeślę wam całego klienta pod te pliki tylko niech ktoś mi pliki 4.1 na bsd udostępni ! :D( oczywiście działający serwer :angry: :unsure: ) gdybym dzisiaj miał sf jutro wieczorem max by był klient dla was :P

Edytowane przez Venir
Opublikowano

Jak zainstalowałem pliki , odpaliłem wszystko było ok.
Usunąłem konta , dodałem swoje i dodałem GM.
Wgrałem serverfix i kiedy chce odpalić wyskakuje mi connection refused.

Opublikowano

Problem w tym, że oba pliki różnią się kilkoma tabelkami, konwertowałem w różnych formatach, lecz odbiegają one od tej z db/mob_proto.

// Może inaczej. Chcę edytować przedmiot, w moim przypadku 71055 (Olejek Nazwy). Wgrałem questa, lecz nadal nie działa, zauważyłem, że w bazie ma złe oznaczenie tzn. nie można w niego kliknąć. Wchodzę w db/item_proto naprawiam błąd.Po resecie, w konsoli widzę 10000x Connection Refused. W bazie jednak zmiany nie zaszły.Jeżeli mogę prosić jeszcze raz o pomoc, to proszę.

///Wracając jeszcze do wszystkich wersji plików. Jak pisałem wcześniej wszystkie wersje wzajemnie się uzupełniają tzn.w wersji v3 działa loch v2/katakumby, ox w wersji v4 już nie za to jest Odbugowane DT, dodano kilka nowych przedmiotów.

prawdopodobnie nie zmieniłeś subtype tego przedmiotu

jest tak:

71055 "71055" "ITEM_USE" "USE_SPECIAL"

powinno być tak:

71055 "71055" "ITEM_QUEST" 0

Opublikowano (edytowane)

prawdopodobnie nie zmieniłeś subtype tego przedmiotu

jest tak:

71055 "71055" "ITEM_USE" "USE_SPECIAL"

powinno być tak:

71055 "71055" "ITEM_QUEST" 0

Okej, dzięki za odpowiedź

Jeszcze gdybyś mógł odnieść się do jednej kwestii, która była już umawiana, lecz niewyjaśniona.Chodzi więc o zapisywanie się bazy danych tzn. Edytuję np: mob_proto, zapisuję, resetuję i zmiany wracają do poprzednich. Tak jak radziłeś próbowałem zrobić to przez FTP, lecz tam jest inne "kodowanie", o ile mogę to tak nazwać.I zmiany zapisane tam nie widnieją w mysql, czyli w konsoli pojawia się kilkaset razy Connection Refused.

Ps.Zmieniłem sybtype przedmiotu, lecz po resecie i tak connection refused, a w mysql tych zmian nie ma.

Edytowane przez Feez
Opublikowano

Okej, dzięki

Jeszcze gdybyś mógł odnieść się do jednej kwestii, która była już umawiana, lecz niewyjaśniona.Chodzi więc o zapisywanie się bazy danych tzn. Edytuję np: mob_proto, zapisuję, resetuję i zmiany wracają do poprzednich. Tak jak radziłeś próbowałem zrobić to przez FTP, lecz tam jest inne "kodowanie", o ile mogę to tak nazwać.I zmiany zapisane tam nie widnieją w mysql, czyli w konsoli pojawia się kilkaset razy Connection Refused.

zmiany w mysql pojawią się dopiero po poprawnym odpaleniu db.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...