Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

wpisujesz /etc/rc.d/netif restart ?

Tak, juz sobie poradzilem;)

btw ma ktoś jakas instrukcje do konfiguracji m2tool?

Edytowane przez Marcuśny

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Tak, juz sobie poradzilem;)

btw ma ktoś jakas instrukcje do konfiguracji m2tool?

co tam jest do konfiguracji? po prostu wpisujesz ip, login i hasło do mysql :P

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

w BIOS masz wylaczone opcje VT-x a pewnie wlaczyles ja w Virtualboxie.Albo wlacz w bios albo wylacz w virtualbox.

Jak? ;x Wole w VBoxie ...

Opublikowano

Ja niemoge jak można tak spamować 2x ten sam post po otrzymaniu odpowiedzi.OMG

Nie otrzymałem informacji ...

Przeczytaj dokładnie moje posty ... :)

W VBoxie nie mogę wyłączyć, bo opcja jest zablokowana (szara), a w BIOSIE nie umiem xD

Pomoże ktoś? :D (20xlike)

Opublikowano

Nie otrzymałem informacji ...

Przeczytaj dokładnie moje posty ... :)

W VBoxie nie mogę wyłączyć, bo opcja jest zablokowana (szara), a w BIOSIE nie umiem xD

Pomoże ktoś? :D (20xlike)

@Sality

Sprawdzałeś w google? :D

Opublikowano

Witam, chcę odpalić sobie serwer na hamachi, sysinstall prawidłowo, wpisuje te 2 kody od tabel do mysql, rooty mam już zrobione na swoje IP z końcóweczką 100, nie zmieniałem pong w launcherze, bo nie wiem na jaki, portmap mam IP z końcóweczką 100 i nie odblokowuje i 3306 od mysql, świeci się na czerwono, ktoś pomoże?

You.

Opublikowano (edytowane)

@Sality

Sprawdzałeś w google? :D

Wszem, sprawdzałem ... zero informacji -.-

// EDIT :

Ogarnąłem! :D

@top

Serwer poprawnie się uruchomił i wszystko śmiga! :D

Edytowane przez Sality
Opublikowano

Gdy chce zatrzymać serwer komendą /stop wyskakują jakieś kill: 1942 przez co nie mogę się zalogować do gry

Help me!

Opublikowano

Gdy chce zatrzymać serwer komendą /stop wyskakują jakieś kill: 1942 przez co nie mogę się zalogować do gry

Help me!

to nie wpisuj /stop?

Opublikowano

Witam.

Sorry że troszke odświeżam, ale próbuje zalogować sie na którąś z postaci z gotowych plików (maszyny)

Po wyborze postaci i załadowaniu paska wyrzuca mi klienta, z takim błędem w syserr

To jest ukryta treść, proszę

Konto np. Ethoard / 123456

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Sorry że troszke odświeżam, ale próbuje zalogować sie na którąś z postaci z gotowych plików (maszyny)

Po wyborze postaci i załadowaniu paska wyrzuca mi klienta, z takim błędem w syserr

To jest ukryta treść, proszę

Konto np. Ethoard / 123456

Widocznie albo zmieniałeś coś w kliencie, albo pobrałeś klienta z wgranym jakoś źle plikiem, w tym błędzie chodzi o taby i spacje, które są źle użyte (przeważnie pokazuje się w której lini jest błąd) pomyśl co zmieniałeś... błąd po stronie klienta na 100%

Help me!

Serwer włączasz w ten sposób : sysinstall konfigurujesz, etc/rc.d/netif restart ... /start i włączasz ch, jeśli dalej masz ten kill (też mi sie tak czasami dzieje) to spróbuj zrebootować i jeszcze raz ... :)

Pomoże ktoś ,bo graczy wywala po wyborze postaci.

Sprawdź czy wszędzie masz dobrze ip wpisane (ty z końcówką 100, a koledzy normalnie), koledzy wbijają przez głowe sury z administratorem, te ip zmieniasz w serverinfo 7 razy i serverimfo 1 raz, konfigurujesz też port map i włączasz + odblokuj porty.

Witam, chcę odpalić sobie serwer na hamachi, sysinstall prawidłowo, wpisuje te 2 kody od tabel do mysql, rooty mam już zrobione na swoje IP z końcóweczką 100, nie zmieniałem pong w launcherze, bo nie wiem na jaki, portmap mam IP z końcóweczką 100 i nie odblokowuje i 3306 od mysql, świeci się na czerwono, ktoś pomoże?

Tutaj nie ma pongu :) jeżeli chodzi o portmap tzn, że albo masz zablokowane porty, albo masz już włączony inny port map, zmieniasz serverinfo 7 razy i serverimfo 1 raz, w port map masz 2 pliki, w tym 2 zmieniasz na swoje ip z końcówką 100, uważaj aby zmienić ip w każdym miejscu ;)

Edytowane przez ToMoBoL
Opublikowano

Jak dostac sie na nowe mapy ? Prosze o pomoc :) I dlaczego jak zmieniam exp u mobkow zalozmy Dzikich Psow to po zresetowaniu wszystkie Kamienie Metin typu Cierpienia Chciwosci itp na mini mapie sa zielone i dzialaja tak jakby jak NPC ze nie mozna ich byc po prostu stoja jak kamien? A robie przez konwenter i do bazy tez wrzucam mob_proto itp. Prosze o jak najszybsza odpowiedz :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...