Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może ktoś dokładniej wytłumaczyć jak zrobić to ze średnimi/umkami?

Bo próbowałem innych rozwiązań i też nie podziałało a tutejszego tłumaczenia nie zrozumiałem.

Itemy, które powinny mieć średnie obrażenia i średnie umiejętności nie mają ich?

Wykonujemy poniższe zapytania w bazie player, konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/*

Spoiler 
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=180 AND vnum<=189;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=190 AND vnum<=199;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=290 AND vnum<=299;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1130 AND vnum<=1139;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1170 AND vnum<=1179;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2150 AND vnum<=2159;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2170 AND vnum<=2179;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3160 AND vnum<=3169;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3210 AND vnum<=3219;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5110 AND vnum<=5119;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5120 AND vnum<=5129;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=7160 AND vnum<=7169;

Opublikowano

Cześćmam problem z NPC otóż w navi zmieniłem all,skonwertowałem mob proto i owszem wędrujący domokrążca nie chodzi, lecz itemki też się nie zmienily ;/ HELP

Opublikowano (edytowane)

Cześćmam problem z NPC otóż w navi zmieniłem all,skonwertowałem mob proto i owszem wędrujący domokrążca nie chodzi, lecz itemki też się nie zmienily ;/ HELP

Musisz zmienić dokładnie w shop_item. Sprawdź najpierw id npcta.

Edytowane przez charlie120

IDcncno.png

Opublikowano

Cześć, powie mi ktoś dlaczego nie moge zalogować sie na serwer ? Maszyna wczytała wszystkie chanele, wszystko w maszynie niby ok, ale gdy próboje sie zalogować, pisze tylko 'Zostaniesz połączony z serwerem' i tak ciągle .. Pomoże ktoś? 

Opublikowano

" - Zmiany wprowadzane w tabelach item_proto i mob_proto w navicacie nic nie wnoszą do gry?

Dzieje się tak, ponieważ item_proto i mob_proto znajduje się w plikach tekstowych, które znajdują się w mt2/db/* "

jeśli mógłby ktoś mi napisać co z tym trzeba zrobić to byłbym wdzięczny ;/ bo co w navicacie nie wpiszę po zalogowaniu się do gry wszystko wraca do poprzednich ustawień.

Opublikowano

Cześć, powie mi ktoś dlaczego nie moge zalogować sie na serwer ? Maszyna wczytała wszystkie chanele, wszystko w maszynie niby ok, ale gdy próboje sie zalogować, pisze tylko 'Zostaniesz połączony z serwerem' i tak ciągle .. Pomoże ktoś? 

Też tak miałem, albo urochom przez admina, albo masz port map wyłączony, albo nie zmieniłeś ip w syrevinfo.py albo serverimfo.py dodatkowo zrob sysinstall na maszynie

" - Zmiany wprowadzane w tabelach item_proto i mob_proto w navicacie nic nie wnoszą do gry?

Dzieje się tak, ponieważ item_proto i mob_proto znajduje się w plikach tekstowych, które znajdują się w mt2/db/* "

jeśli mógłby ktoś mi napisać co z tym trzeba zrobić to byłbym wdzięczny ;/ bo co w navicacie nie wpiszę po zalogowaniu się do gry wszystko wraca do poprzednich ustawień.

Uruchamiasz pliki dołączone pod klenta, a dokładniej metin2tool ustawiasz pod swoj serwer, konwerujesz pliki i wrzucasz na miejsce starych dajesz uprawnienia 777 i koniec :)

Opublikowano

Siemanko mam pytanko czy ma ktoś może pliki serwerowe w pełni działające? Tych nie mogę wypakować ponieważ wyskakuje mi błąd

Opublikowano

Siemanko mam pytanko czy ma ktoś może pliki serwerowe w pełni działające? Tych nie mogę wypakować ponieważ wyskakuje mi błąd

Wszystko działa. Pobierasz same pliki czy z maszyną ?

IDcncno.png

Opublikowano

Mam problem. Postawiłem serwer, wszystko na plikach Terenzo, Chodzi mi wszystko ładnie, tylko lochy zbugowane, ale jak dałem kolegom clienta to od razu po wybraniu postaci wyrzuca ich do ekranu logowania. Ktoś wie o co chodzi? Nie wiem jak to naprawić. Mam jeszcze jakiś "Metin2FIX" ale nie wiem gdzie go wrzucić. w w serverinfo zmieniłem wszystko, tak samo w plikach root. Ktoś pomoże?

Opublikowano (edytowane)

Mam problem. Postawiłem serwer, wszystko na plikach Terenzo, Chodzi mi wszystko ładnie, tylko lochy zbugowane, ale jak dałem kolegom clienta to od razu po wybraniu postaci wyrzuca ich do ekranu logowania. Ktoś wie o co chodzi? Nie wiem jak to naprawić. Mam jeszcze jakiś "Metin2FIX" ale nie wiem gdzie go wrzucić. w w serverinfo zmieniłem wszystko, tak samo w plikach root. Ktoś pomoże?

W portmapie odblokowane porty ?

Edytowane przez charlie120

IDcncno.png

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie odblokowane. Ale nie wiem czy to też właśnie wina tego portmapa , bo normalnie te wcześniejsze które używałem to miały o wiele więcej portów niż ten. 

Edytowane przez dzikixD
Opublikowano

Jedna rzecz mnie zastanawia, dlaczego przy odpalaniu za pierwszym razem wszystko działa, a po shutdown -r now odpala się samo db, bez ch i game? Mam tak na VPS

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Jedna rzecz mnie zastanawia, dlaczego przy odpalaniu za pierwszym razem wszystko działa, a po shutdown -r now odpala się samo db, bez ch i game? Mam tak na VPS

Hamak czy vps?

sygna.png

Opublikowano

Hamak czy vps?

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Cześćmam problem z ustawieniem max lvl na plika by terenzo, na początku ustawiony był 105 ... dodałem diffa na lvl zmieniłem configi pod 160lvl i co ... max to 120 ;/ Jak ustawić 160 lvl max ? HELP, za pomoc x5 na profilu

Opublikowano

Cześćmam problem z ustawieniem max lvl na plika by terenzo, na początku ustawiony był 105 ... dodałem diffa na lvl zmieniłem configi pod 160lvl i co ... max to 120 ;/ Jak ustawić 160 lvl max ? HELP, za pomoc x5 na profilu

Wgraj diffa zeby nie bugował się exp +100 i musisz zmienić w komendzie /l żeby wbijała 160lvl.

IDcncno.png

Opublikowano

Wgraj diffa zeby nie bugował się exp +100 i musisz zmienić w komendzie /l żeby wbijała 160lvl.

Podasz te 2 diffy, dostaniesz więcej "lajków"

Opublikowano (edytowane)

hej, powie mi ktoś dlaczego nie odpala??

449421419341368576612.jpg

175001419341368576612.jpg

718641419341368576612.jpg

hmm cos nie tak? zadnych blędy nie wyskakuja.

WinSPC tez nie odpala

Edytowane przez Marcuśny

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...