Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Polskie czołgi

KalneR

Polskie Czołgi  

88 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie ?eby mod podpi? temat ?

• Tak, Poniewa? mo?na be?dzie unikn?? spamu tematami.
    • Nie, Wol? spami? tematami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zsrr i chiny to nie alianci...

ZSSR ( aliant ale bardziej komitern .) Chiny Komunistyczne ( Komitern od 1945 po zakończeniu wojny) Chiny nacjonalistyczne ( po 1945 przegrały wojne z komunistami , obecnie znajdują się na TAJWAN , inaczej Chińskie Tajpej) . USA ( od 1941 po ataku na Perl Harbor )

@UP2

Koleś jakiej Rosji , naucz się geografi , jak już to po prześedleniu część Rzeszy Niemieckiej , i Część przedwojennej Polski.

mca.png

Nie mam co robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

operations.png

mpcforum.pl!!!

18706.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aha, to przegraliśmy wojnę, mieszkamy teraz w Niemczech/Rosji.Tak przy okazji Polska, ZSSR, USA, Wielka Brytania, Chiny to alianci. Właściwie to nie mieliśmy takich koxackich czołgów ;d

Nie mieliśmy koxackich czołgów ?? a 7TP ??? rozwalal Pzkpfw II, Pzpkpfw III oraz Pzkpfw IV jakbyśmy wcześniej już wiedzieli że będzie wojna to byś nie wyobrażał jakie byśmy czołgi robili.

Ps. Widzę ze temat się rozkręca i fajnie by było żeby modek podpiął temat.

Opublikowano

7tp to z pz IV miałby problemy , ale 9TP dałby rade lub 10TP.

mca.png

Nie mam co robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

operations.png

mpcforum.pl!!!

18706.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Wocie musi się pojawic ten czołg w polskim drzewku

http://ww2drawings.j...nVC-Firefly.htm

Bo go w żadnej linni innych nacji nie ma i nie wprowadzą do amerykanskiego drzewka.

A tutaj 7TPJW

http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Allies/5-Others/01-Poland/02-LightTanks/7TPjw(early).htm

Działo zamontowane w tym pojezdzie miało jebnięce ;D

A tutaj informacje tego o to czołgu:

GENERAL DATA Other Designation(s)

7TPjw (siedmiotonowy polski - 7-tonne Polish - jednowiezowy - single turreted)

Type

Light Tank

Radio Equipment

none

Manufacturer(s)

PZI

Crew

3 (Commander, gunner, driver)

Production Quantity

about 170

Production Period

1935-1939

DIMENSIONS Combat weight

9900 kg

Ground pressure

0.60 kg/cm²

Length /hull

4.60 m

Length w/Gun

4.60 m

Barrel Overhang

0 m

Height

2.27 m

Width

2.40 m

Ground clearance

0.381 m

ARMAMENT Primary Armament

1 x 37 mm Bofors wz.37 L/45 (1)

Ammunition Carried

80

Traverse

360° (manual)

Elevation

+29° to -5° (manual)

Traverse speed (360°)

?

Sight

?

Secondary Armament

1 x 7.92 mm CKm wz.30 MG (2)

Ammunition Carried

3960

1: Turret - 2: coaxial

ARMOR Assembly

Bolting

Armor Detail (from the horizontal)

Front

Side

Rear

Top/Bottom

Hull

10 mm

9 mm

9 mm

5-10 mm / 0°

Superstructure

17 mm

17 mm

9 mm

5-10 mm / 0°

Turret

15 mm

15 mm

15 mm

8-10 mm / 0°

Mantlet

15 mm

-

-

-

AUTOMOTIVE Engine

Saurer VBLDd

Type & Displacement

6 cyl.

Horsepower (maximum)

110 hp

Power/Weight Ratio

11 hp/t

Gearbox

4 forward, 1 reverse

Fuel Capacity

? L Diesel

SUSPENSION Type

leaf-spring bogie

Road wheels

8 dual (4 on 2 bogies) w/rubber edgings

Track return rollers

5

Sprocket-Wheels

Front

Idler Sprockets

Rear

Shock absorbers

-

Track Type Inside guide, steel links Width

267 mm

Pitch

? mm

Links(shoes)

109

Track ground contact

2.90 m

PERFORMANCES Maximum Speed

37 km/h on road

Range

150 km on road, 130 km off road

Mileage

80-100 L/100 km on road

Maximum grade

35° (from horizontal)

Trench crossing

3.12 m

Vertical obstacles

0.61 m

Maximum fording depth

1 m

Minimum turning diameter

? m

Opublikowano

Mam nadzieje że wejdzie polskie drzewko, w końcu wot w dużej części to prototypy które nie brały czynnego udziału w walce

1213o.jpg

Opublikowano

Nie mieliśmy koxackich czołgów ?? a 7TP ??? rozwalal Pzkpfw II, Pzpkpfw III oraz Pzkpfw IV jakbyśmy wcześniej już wiedzieli że będzie wojna to byś nie wyobrażał jakie byśmy czołgi robili.

Ps. Widzę ze temat się rozkręca i fajnie by było żeby modek podpiął temat.

Otóż tu się mylisz mój drogi. Polska miała jeden z najlepszych wywiadów na świecie, Sowieci zaraz po wejściu zabrali wszystkie papiery do Moskwy, czemu?

Bo tam nikt im ich nie odbierze a Polska strzeliła sobie w kolano nie niszcząc raportów przez co wiele osób cierpiało w czasach PRL.

Polska miała gigantyczne opóźnienie chociaż i tak nieźle się sprężyła po ciągłym mapierdzieleniu się na wschodzie.

Nasi wspaniali sojusznicy też wyszli ogromną ręką nie wysyłając żadnej pomocy a największy nieudacznik z resztą, Montgomery popisał się szczególnie. :)

Co do polskich czołgów w wocie. Podejrzewam, że mamy prototypów i czołgów w mniejszej lub większej liczbie wyprodukowanych więcej niż Chińczycy więc o czym tu rozmawiać. Polskie drzewko w takim razie powstać powinno. :)

Opublikowano

Chińskie drzewko powstało głównie dla zysku na serwerze azjatyckim, bynajmniej moim zdaniem ;)

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Znowu poruszamy ten gówniany temat? Czy nie zdajecie sobie sprawy, że jesteśmy krajem który gówno dla wszystkich znaczy? Na waszym miejscu nawet bym się nie łudził, że dodane zostanie takie coś jak polskie czołgi. Też mi wymysł. Ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Mam nadzieje ze dodadzą polskie czołgi wtedy jeśli teczolgi były by dobre nawet kampanie były by prowadzone przez Polaków w polskich czołgach !!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Śmieszą mnie i czasem smucą wypowiedzi typu "gówno znaczymy", "nigdy tego nie będzie" itp. itd.

Chłopie Ty liczysz na szacunek od innych skoro sam nie masz szacunku do własnego kraju? Na szczęście są ludzie na świecie (z przykrością stwierdzam, że nie Polacy) odnoszący się z szacunkiem do Polskich jednostek wojskowych. Wstydziłbyś się, bo jeśli nie Twój to kogokolwiek dziadek na tym forum trzymał flinte w dłoni i walczył za to byś mógł pisać właśnie w tym języku, i powinieneś się cieszyć, że to nie Ty siedzisz na miejscu tych czołgistów którymi grasz po 8h na dzień.

Cieszy mnie, że coś się dzieje i jeśli nie w naszym drzewku które jak najbardziej powinno się znaleźć, Polskie czołgi będą w europejskim. Bo niby czemu kitańce mają mieć a my nie? Jest nas dużo i jeśli chcemy możemy dużo zdziałać. :)

http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Allies/5-Others/Poland.htm#LightTanks Można im to właśnie zasugerować.

Opublikowano

Panowie a takie czołgi jak T-72 oraz T-91 to nadawały by się do naszego drzewka ? Wogule czy by weszły ? Bo nie wiem z którego roku one są ; /

Edit :

Na wyposażenie Wojska Polskiego wszedł w 1978 roku. Do dziś stanowi podstawowy komponent polskich wojsk pancernych – według danych MON z 1 października 2005 w użyciu jest obecnie 597 takich wozów.

Pod koniec lat 80. przeprowadzono w Polsce modernizację czołgów T-55 do standardu T-55AM. Pomyślne przeprowadzenie tej modernizacji stało się impulsem do rozpoczęcia na przełomie 1988 i 1989 roku procesu projektowania zmodernizowanej wersji czołgu T-72M1. Początkowo prace nie były prowadzone zbyt intensywnie, ponieważ jednocześnie toczyły się rozmowy z ZSRR na temat zakupu przez Polskę licencji na produkcję nowszej wersji T-72 (T-72S, czyli T-72M1M1) lub T-80. Fiasko tych rozmów i zmiany polityczne przełomu lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych spowodowały zintensyfikowanie prac nad modernizacją T-72 w Polsce.

Nie wiem czy sie przyda no ale co nieco poznajdowałem ; )

Opublikowano

Temat naprawdę zdrażliwy dla osób które wiedzą, że tego typu pomysły są wiecznie wyśmiewane przez poważne organy rozpatrujące ten temat. Może jeszcze wprowadźmy ukraińskie drzewko czołgów, węgierskie, rumuńskie, czeskie i słowackie (chociaż to był kiedyś jeden naród, ale należą im się własne drzewka prawda !!!!!!!!!!111????????///)

Opublikowano

Proszę Cię, a co Czesi czy Słowacy zrobili w pierwszych tygodniach wojny jak i przez całą wojenkę?

Dla Węgrów szacuneczek ale z tego co mi wiadomo to Rumuni nie brali aż tak szeroko zakrojonego udziału w wojnie, niby w 41 w osi ale po 44 znów alianci więc proszę, o czym tu rozmowa? Ich to nie dotyczyło. ;)

Nie dziwię się, że temat jest wyśmiewany skoro co niektórzy mają braki z historii.

Opublikowano

World of Tanks to nie jest realizm tylko arcade i nie ma co w tym szukać wiedzy historycznej ;)

Opublikowano

Zresztą WG może niby znaleźć jakiś czołg ale nie musi , moze go wymyślić.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Niech mod Podepnie temat!

Na co i po co?

Aby powstało polskie drzewko potrzeba przynajmniej 20 czołgów od tieru pierwszego do dziesiątego wraz z dokumentacją. Nie wystarczą same nazwy wzięte z kosmosu.

76561198001815076.png
Opublikowano

Podpinać nie ma sensu , byłby kolejny temat do nabijania postów.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Jaki temat do nabijania postów .. nO I PO HU* NABIJAĆ POSTY .. CO , DO LEPSZEJ RANGI ? Chyba was coś... Podpiąć temat i tyle Bo to bardzo interesujący temat . Wkońcu mowa jest o naszych polskich tankach . No i o przyszłości Polskich graczy w WOT . Więc teksty tego typu dla mnie są śmieszne ... A nastepnie jak co to admin śmiało może mi wyzerować Posty , ja na tym nie stracę... Kpina i tyle ...

Opublikowano

@up Mają do VIII tieru HISTORYCZNE!!!!!!!! nie ma zmyslonych tak jak u innych więc X tier moze byc zmyslony 1 sf reszta historyczna i git :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...