Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec Świata

KlauS.

Koniec świata  

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. B?dzie koniec ?wiata?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie, ale naukowcy niedawno odkryli bazgroly starozytnych matematykow wyryte w ruinach swiatyni majow. Wynika z nich wyraznie, ze Majowie wcale nie planowali konca swiata, gdyz liczone daty wyjezdzaly daleeeko za 2012. Ot, kalendarz sie konczy i tyle...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najbliższy koniec świata nastąpi w metinie, lol.

Wierzcie w polityke za przeproszeniem idiotow robiacych drame dla dolarow. Swiat jest taki, ze kazdy wali w ch*ja dla slawy i hajsu. Tylko Bog zna date i godzine, a ziemia bedzie istniala dopoki slonce nie wybuchnie.

Pozdrowienia dla człowieka, który wziął w październiku kredyt na 450tyś. USD. Poczytajcie o tym xD

Opublikowano
Co myślicie o dacie 21.12.12 ? :P

Nawet fajna data, powtarza się 3x jedynka i dwójka ;d

Będzie koniec świata?

Raczej nie, a nawet jak by tak, to by się nawet przydało ;]

Widzieliście 5 sekundową reklamę o "końcu świata" ? xD

Nie ;]

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Hmm.. Kiedyś koniec świata będzie.. Ale myślę, że jeszcze nie teraz... ;)

Po prostu naukowcy odkryli, że kalendarz Majów się kończy tego dnia i przekazali to ludziom. I oczywiście musiał znaleźdź się ktoś kto chciał na tym zarobić i tylko zrobił większego zamieszania wymyślając, źe to koniec świata, zyskując na tym trochę kaski ;D

Opublikowano

Wybuch słońca-> HAHAHAH

Słońce ma wybuchy , na sobie. Ostatnio miały podwyższone częstotliwości. Tak jak co 10 lat..

Słońce się wypali za kilka mld lat, wtedy będzie można mówić o końcu świata. Brak światła -> Brak roślinności -> Brak tlenu ,proste i logiczne chyba?

A tak w temacie : Czy jakiś logicznie myślący człowiek uwierzy w kalendarz majów? Kurwa, kogo obchodzą jacyś majowie?

Jak mi się będzie kończyć kalendarz [ mam do grudnia 31 , 2012 ] to co będzie koniec świata zamiast sylwestra? Pozdro!

#UP

To wszystko jest teraz nagłaśniane , tak jest od zwsze -.^

Media tylko chcą żerować na tępakach. Jak to było 14 lat temu , apokalipsa itd ludzie naciągnęli kredytów i co? Ile ludzi się powiesiło przez to już w mediach nie mówili. Ludzie , nie bądźcie debilami! Miejcie własny rozum..

Ty idioto. Słońce po miliardach lat poprostu eksploduje, a nie wygasnie i spadnie -.-"

Jebać koniec świata, bo zaraz potem sylwester :s

Teoretycznie masz racje. Koniec świata mógłby być w sylwestra. Tak czy tak byśmy go nie pamiętali :P

Opublikowano

jak to nie będzie świat? nie będzie prezentów ;c ale i tak nie wierzę. Przeżyłem juz kilkanaście końców świata więc i ten przeżyje.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

99rq6t.jpg

Jako taki koniec nigdy nie nastąpi bo planety się zawsze będą obracały i tp.

Może za kila(dziesiąt)(set) lat ludzkość wyginie lub będziemy mieszkać na innej planecie.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Ja osobiście nie pisałbym kalendarza do 3112 roku -.-

Pewnie im się nudzilo ;)

@topic

Ja w to nie wierzę zwykle zastraszanie.

Opublikowano

Byl rok 2000, byla Baba Vanga, to tak samo bedzie ten koniec swiata

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Zobaczycie co się będzie działo jak ta data nadejdzie, jaka panika będzie na ulicach bo się bedą bać końca swiata... masakra jakaś sie będzie działa, zoabczycie :P

Opublikowano

Nie rozumiemy śmierci więc jej się boimy a nie wiemy czy śmierć sama w sobie jest zła.

Pisze to do niedouczonych pachołków:

ŻADNEJ PRZEPOWIEDNI MAJÓW NIE MA. ONI PODKREŚLALI TYLKO I WYŁĄCZNIE DATY GDZIE MA WYDARZYĆ SIĘ COŚ CO ZMIENI SPOJRZENIE NA ŚWIAT. NIE KONTYNUOWALI KALENDARZA BO WYMARLI. SKORO BYLI W STANIE PRZEPOWIADAĆ PRZYSZŁOŚĆ DLACZEGO NIE ZOBACZYLI TEGO IŻ PIJĄ ZATRUTĄ WODĘ? WODĘ KTÓRĄ SAMI ZATRUWALI WRZUCAJĄC TAM CIAŁA LUDZI.

Debile.

Opublikowano

A ja czytałem, że są jeszcze jakieś dowody. Że niby wszystkie planety się nałożą na siebie (takie duże zaćmienie - nie wiem jak to się nazywa) i to się robi co ileś tam tysięcy lat. Ponoć przy ostatnim takim czymś Atlantyda zatonęła :O Jeszcze jakiś gościu przed Majami przepowiedział koniec świata na tą samą datę :P To w sumie by było całkiem fajne ;d

2450190357.png

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy tutaj nie którzy piszą że będzie nie którzy piszą że będzie i komu tu wierzyć ?.Najlepiej jak poczekamy do 21.12 i sami się przekonamy czy rzeczywiście będzie koniec świata ;).

Opublikowano

Ci co piszą ze będzie nie opierają się o dowody. Tylko o to co usłyszeli ewentualnie obejrzeli w tv. Co jest smutne i żałosne iż ktoś się wypowiada na tematu nie sprawdzając z innych źródeł.

Powtarzacie od innych jak papugi niedouczone kloce.

A ja czytałem, że są jeszcze jakieś dowody. Że niby wszystkie planety się nałożą na siebie (takie duże zaćmienie - nie wiem jak to się nazywa) i to się robi co ileś tam tysięcy lat. Ponoć przy ostatnim takim czymś Atlantyda zatonęła :O Jeszcze jakiś gościu przed Majami przepowiedział koniec świata na tą samą datę :P To w sumie by było całkiem fajne ;d

Nie do końca. To o czym wspomniałeś to jest GALAKTYCZNE WYRÓWNANIE. Ale to nie będzie oddziaływać w jakiś tragiczny sposób na naszą planetę. Są spekulacje ponieważ faktycznie coś takiego wydarzy się tej daty. Jednak wcześniej nic się z naszą planetą nie działo dlaczego miało by teraz? Nie ma żadnych dowodów na to iż tej daty miał by być "koniec świata". Prędzej my się wybijemy tymi wojnami niż zrobi to coś innego.

Otóż tego dnia w jednej linii w stosunku do środka Drogi Mlecznej ustawią się planety naszego Układu Słonecznego. Będzie można zaobserwować to zjawisko „gołym okiem” nad horyzontem. 21 grudnia 2012 roku nastąpi wyrównanie planet: Marsa, Jowisza, Merkurego, Wenus, Uranu i Neptuna. To niecodzienne wydarzenie, zgodnie z obliczeniami ma poprzedzić dwukrotne zaćmienie Księżyca i zakrycie tarczy słonecznej przez planetę Wenus, które będzie bardzo spektakularne. Zjawisko Wyrównania Galaktycznego będzie finałem całego szeregu zjawisk, które już się dzieją. Niezaprzeczalnym faktem jest ten, że od jakiegoś czasu obserwujemy liczne zmiany klimatyczne na naszej planecie.

Majowie w kalendarzu zaznaczali zmiany klimatyczne (Taki które są bardzo widoczne) byli oni wspaniałymi astronomami i odczytali te wyrównanie wcześniej od nas. Nigdy nie pisali iż tej daty będzie koniec świata. Wybiła ich choroba którą sami sobie załatwili. Do reszty myślących poczytajcie sobie chociaż trochę o tym bo poziom inteligencji niektórych użytkowników jest powalająca.

Poza tym angielski naukowiec pomylił się w pewnej przerwie. Koniec kalendarza majów jest w 2116 roku nie w 2012. Tego też wam nie mówili w Tv?

Bardziej powinniście się martwić w tym momencie galaktycznym wyrównaniem a nie wymyśloną "przepowiednią" w kalendarzu majów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co do tej grudniowej daty,

gdybym był papieżem i powiedział podczas przemówienia że będzie koniec świata to też robilibyście takie tematy na mpc? Pewnie tak.

Opublikowano

To było tyle razy... Wiadomo, że końca świata nie będzie, tylko idioci w to wierzą, gdyby na prawdę jakaś asteroida albo inne ciało miało uderzyć w Ziemia już dawno by o tym mówili, robili zapasy i budowali bunkry na całym świecie... Tak jak się mówi: Prędzej ludzie sami się pozabijają niż będzie koniec świata

9cd5f804379a.jpg

Opublikowano

No kurde a 75lv sam się nie dobije xD

To ty jakiś random jestes, 75lvl wbija sie w 2tygodnie wiec spokojnie zdążysz..

ja i tak w to nie wierze.. pic na wode =)

Opublikowano

Ja wierzę ... że TIBIA nas ocali ;D

Stek bzdur ... ale dzień wcześniej pójdę na imprezę (tak dla picu) :D I będę się bawił przy tej nucie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...