Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Koniec Świata

KlauS.

Koniec świata  

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. B?dzie koniec ?wiata?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przepraszam bardzo za słowa ale ludzie którzy wierzą w końce świata są poj.... znaczy się mają nierówno pod sufitem.

Końce świata to bardzo dobry interes i media nakręcają ludzi którzy nie mają mózgu. Gdzieś tam kiedyś obiło mi się o uszy

że np. w USA ludzie kilka dni przed "końcem świata" porobili zapasy na kilka miesięcy do przodu. Jaki wniosek z tego? Końca świata

nie było a ludzie wydawali pieniążki jak niedorozwinięci. Jak ktoś wierzy w końce świata to widać jak bardzo daje manipulować sobą przez

telewizję i inne media. Swoją drogą nawet jeżeli koniec świata miałby być to co z tego? Koniec świata jak sama nazwa mówi to koniec świata i tego

nie da się uniknąć. Ja tam w takie brednie nie wierzę i szczerze mówiąc mam głęboko w dupie "końce świata" i inne głupoty z nim związane.

HBV27j.png

Opublikowano

Moim zdaniem jest to tylko po to aby wywołać panikę.

Silny spadek natężenia pola magnetycznego obserwuje się od czasu, od kiedy prowadzone są pomiary natężenia ziemskiego pola magnetycznego, czyli od przynajmniej 150 lat i uległ znacznemu przyspieszeniu w ostatnich latach. Badania pola w przeszłości wskazują, że natężenie pola magnetycznego zmniejsza się stopniowo od maksimum osiągniętego około 2000 lat temu. Przez ostatnie 150 lat natężenie pola magnetycznego zmalało o około 10-15%, a przez okres ostatnich 2000 o około 35%. Wcześniej też występowały wielokrotnie okresy zmniejszania się i zwiększania natężenia pola magnetycznego. Nie wiadomo jednak, czy obecnie notowany spadek natężenia będzie się utrzymywał w przyszłości; być może jest to tylko czasowy spadek, a nie długoterminowy trend. Ponieważ proces przebiegunowania Ziemi nie był jeszcze nigdy bezpośrednio obserwowany, słabo zrozumiany jest także mechanizm i czynniki powodujące istnienie pola magnetycznego, nie można stwierdzić z całą pewnością, że obecnie obserwowane zmiany pola magnetycznego są zapowiedzią tego wydarzenia.

Glatzmaier we współpracy z Paulem Robertsem z UCLA wykonali model numeryczny elektromagnetyzmu płynnego Jądra Ziemi. Rezultatem było pole magnetyczne przełączające kierunek co 40 000 lat, w okresach przełączania pole nie zanikało całkowicie, ale traciło swój dipolowy charakter. W okresie zaniku pole magnetyczne posiada różne kierunki.

Według szeroko przyjętej teorii, która jest podparta symulacją komputerową, w przypadku czasowego zaniknięcia pola magnetycznego Ziemi, uderzający w jonosferę wiatr słoneczny wraz z ruchem obrotowym Ziemi wzbudzi w jonosferze pole magnetyczne, chroniące częściowo Ziemię przed dopływem do jej powierzchni promieniowania jonizującego. Zjawisko takie odkryto na Wenus nieposiadającej własnego pola magnetycznego.

Opublikowano
To czysty marketing i sposób na zarobek. Mamy kryzys gospodarczy od kilku lat i nagle zaczęło się słyszeć o końcu świata dlaczego? A no dlatego że to dobry sposób na zarobek na naiwnych ludziach. -Namawianie w programach dokumentalnych do kupowania zapasów wody,jedzenia,baterii,akumulatorów,paliwa ~ i już wpadanie kilka miliardów w skali świata. -Kupowanie/wynajmowanie schronów ~ oglądałem ostatnio program jeden taki schron kosztuje 150tyś $ s naiwni ludzie kupują oczywiście są droższe. -Specjalne ubrania,broń etc na national geographic jest program "czekając na apokalipsę" tam pokazują ludzi którzy się zabezpieczają przed końcem świata, jak pewnie się domyślacie wmawiają że jak nadejdzie koniec świata to zapadnie chaos i broń bd niezbędna. -No i oczywiście dodatki takie ja książki,filmy etc Jednym słowem to jest wyłudzanie od naiwnych ludzi kasy. Moje zdanie jest takie: Jak jebnie to jebnie i żadne bateria czy schron cie nie uratuje

Nie wiem skąd się człowieku urwałeś ale nieźle się uśmiałam, z pewnością taki jest cel tego cyrku. Masakraa :D

Pragnę zauważyć że za dużo telewizji oglądasz ;>

Opublikowano

W grudniu tego roku dobry Bóg zrzuci ogień na wszystkich komuchów, lewaków, masonów, satanistów, Żydów, anarchistów, liberałów i innych pedałów, a my dobrzy ludzie pójdziemy do Nieba prowadzeni przez naszego przywódcę Jarosława Kaczyńskiego i jego duchowego pomocnika Ojca Dyrektora.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Czysto fałszywe spekulacje jakoby dzięki temu, że kalendarz majów kończy się tego, albo innego dnia i ma nastąpić koniec świata. Na naiwności ludzi najlepiej się zarabia, huh. Pożyjemy zobaczymy. Btw. tyle tych tematów już o końcu świata było ;x.

Opublikowano

Nie wierzę.. , albo my się pozabijamy albo inne gatunki z innych galaktyk nas zaatakują co jest bardzo prawdopodobne..

Temat durny hujowy i żałosny było ich w huj..

/zakaz handlu

Opublikowano

Pierdol szkołę wierz w koniec świata. Ja osobiście nie wierze w te bzdury. Skończy się kalendarz majów ? Zacznie Czerwców itd. Bezsens :D

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

Tak w ogóle czemu każdy uważa ten kalendarz za coś nadzwyczajnego? Coś tam słyszałem, że niby robili to za pomocą gwiazd(?), ale przecież mogło im się nie chcieć więcej tego robić o.O

Ja osobiście nie pisałbym kalendarza do 3112 roku -.-

QtiV6xY.gif

Opublikowano

A moim zdaniem coś się stanie w tym dniu.Może nie koniec świata no ale coś na pewno będzie.Zauważyliście że w tym roku (Od stycznia) zaczynają się katastrofy a to huragan a to trzęsienie ziemi a to wybuchy wulkanu i na dodatek powodzie.Mówię wam coś się będzie działo wszystko razem się skumuluje.

Opublikowano
A moim zdaniem coś się stanie w tym dniu.Może nie koniec świata no ale coś na pewno będzie.Zauważyliście że w tym roku (Od stycznia) zaczynają się katastrofy a to huragan a to trzęsienie ziemi a to wybuchy wulkanu i na dodatek powodzie.Mówię wam coś się będzie działo wszystko razem się skumuluje.

To było od dawna, tylko teraz jest bardziej rozgłośnione. Żadna nowośc.

fs_pc.png

Opublikowano

Na pewno nie wierzę w żadne kalendarze i końce z biblii. Najbardziej prawdopodobne jest to, że albo sami się pozabijamy albo coś w galaktyce typu wybuch słońca lub coś

Wybuch słońca-> HAHAHAH

Słońce ma wybuchy , na sobie. Ostatnio miały podwyższone częstotliwości. Tak jak co 10 lat..

Słońce się wypali za kilka mld lat, wtedy będzie można mówić o końcu świata. Brak światła -> Brak roślinności -> Brak tlenu ,proste i logiczne chyba?

A tak w temacie : Czy jakiś logicznie myślący człowiek uwierzy w kalendarz majów? Kurwa, kogo obchodzą jacyś majowie?

Jak mi się będzie kończyć kalendarz [ mam do grudnia 31 , 2012 ] to co będzie koniec świata zamiast sylwestra? Pozdro!

#UP

To wszystko jest teraz nagłaśniane , tak jest od zwsze -.^

Media tylko chcą żerować na tępakach. Jak to było 14 lat temu , apokalipsa itd ludzie naciągnęli kredytów i co? Ile ludzi się powiesiło przez to już w mediach nie mówili. Ludzie , nie bądźcie debilami! Miejcie własny rozum..

/reflink

Opublikowano

Wybuch słońca-> HAHAHAH

Słońce ma wybuchy , na sobie. Ostatnio miały podwyższone częstotliwości. Tak jak co 10 lat..

Słońce się wypali za kilka mld lat, wtedy będzie można mówić o końcu świata. Brak światła -> Brak roślinności -> Brak tlenu ,proste i logiczne chyba?

Słońce będzie wtedy czerwonym olbrzymem i prawdopodobnie wciągnie do siebie Ziemię. Co do reszty twojego postu się zgadzam.

Opublikowano

mam chipsy ważne do 2013, FAKE

na huj spamujesz .. -.- offtopic = raport..

PS radze temat zamknąć bo robi się spam

/zakaz handlu

Opublikowano

Dupa pierdoliło was chyba żeby wierzyć w przepowiednie majów.

Ja pierdole ile razy było,w 1999 r. miał być i nic.Jeszcze w 2060 ma być.

Evolution to skill97 z 30 multikontami.

Opublikowano

Słońce będzie wtedy czerwonym olbrzymem i prawdopodobnie wciągnie do siebie Ziemię. Co do reszty twojego postu się zgadzam.

No tak , zapomniałem o tym fakcie. Przepraszam ^^

/reflink

Opublikowano

Moim zdaniem to jak pszczoły wyginą to i my wyginiemy. Dlaczego?

Pszczoły nie zapylaja kwiatow ~> rośliny wyginą. Zwierzęta roślinożerne wyginą . Mięsozercy nie bd mieli co jeść ...wyginą

Sory za zapis i orto piszę z telefonu.

2512d09ed83a816497ec57c.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...