Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie pluginów dla Bukkit

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 496
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Andychu może jak ci powiem po co mi czekanie ulatwi myslenie albo chociaz wpadniez na jakic inny pomysl . Mianowicie chce zrobic sniperke na sniezki ale nie wiem jak zrobic żeby był czas oczekiwania do nastepnego strzalu oraz żeby broń strzelala dużo szybciej niż nozmalnie . Sam bym pokombinowal ale chwlowo nie mam kompa więc nie mam jak .

Opublikowano

ktoś mi powie jaki event(lub cos w tym stylu ;d) odpowiada za pobieranie nicku gracza który wpisał komendę ? bo Player player = (Player) sender; wyświetla CraftPlayer[name=lol] ;/

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Co do eventów :

String player = event.getplayer().getname();

A przy komendzie :

String player = sender.getname();

getname stosujesz do interakcji z graczem lub pobieraniem "z niego " zmiennej .

PS. Przy komendzie sprawdz czy sender to gracz za pomocą if(sender instanceof Player ){

Opublikowano

ktoś mi powie jaki event(lub cos w tym stylu ;d) odpowiada za pobieranie nicku gracza który wpisał komendę ? bo Player player = (Player) sender; wyświetla CraftPlayer[name=lol] ;/

Player to cały obiekt z informacjami o graczu, wszystkim od ilości HP, przez ekwipunek po lokalizację. Aby pobrać jego nick:

player.getName();
Opublikowano

Da ktoś kod źródłowy do tego z permissionsEx bo mi nie działa ?

Opublikowano

Da ktoś kod źródłowy do tego z permissionsEx bo mi nie działa ?

Nie, chodzi o to byś się nauczył i sam rozwikłał problem - STOP GOTOWCOM !

Może powiedz - co ci nie działa ? Na samej górze tuta pisze: Podaj log do kurwy nędzy !

Opublikowano

Piotrze lub andychu jak zrobic żeby odtwarzalo dźwięk z określonej ścieżki ? Oraz wciąż nie wiem jak zrobic to z poprzedniego pytania .

Opublikowano

Piotrze lub andychu jak zrobic żeby odtwarzalo dźwięk z określonej ścieżki ? Oraz wciąż nie wiem jak zrobic to z poprzedniego pytania .

1.Własnego dźwięku nie da się odtworzyć, bo serwer nie ma jak wysłać pliku ani nawet strumieniowo wysyłać dźwięku do klienta. Możesz co najwyżej stworzyć AssetsPack (Od minecraft 1.5.2, wcześniej to się nazywało Texturepack) i podmienić tam np. dźwięk śnieżki (Potem gracz musi go pobrać i wgrać) Potem tylko w pluginie dajesz event.getLocation().getWorld().playEffect(BLA BLA BLA); i tyle.

A jakie jest to twoje poprzednie pytanie ? Bo znajść nie mogę.

Opublikowano

@up

Poprzednie pytanie dotyczyło przeładowania pistoletu/karabinu (sam ksrabin umiem stworzyć) oraz przyspieszenie strzelania śnieżkami .

Opublikowano

@up

Poprzednie pytanie dotyczyło przeładowania pistoletu/karabinu (sam ksrabin umiem stworzyć) oraz przyspieszenie strzelania śnieżkami .

@EventHandler
	public void onProjectileThrownEvent(ProjectileLaunchEvent event) {
	  if(event.getEntity() instanceof Snowball) {
	    Snowball snowball = (Snowball) event.getEntity();
	    Vector vect = snowball.getVelocity();
	    float SPEED = 2f;
	    vect.multiply(SPEED);
	    snowball.setVelocity(vect);
	  }
	}

Speed 0 - Śnieżka wgl. nie leci, spada odrazu

Speed 0.5 - Śnieżka leci 2x wolniej niż normalnie

Speed 1 - Śnieżka leci normalnie

Speed 2 - Śnieżka leci 2x szybciej niż normalnie.

PS Velocity to kierunek, dając komendę multiply "zwiększamy kierunek". więc ustawiając na Speed 10 znacznie zmniejsza się precyzja "Kierunku" i snowball rzadko leci do celu :D

Opublikowano

@up

dzięki za to przyda się ale nie wyraziłem się dokładnie chodziło o odstęp między kolejnymi strzałami podczas przytrzymania prawego przycisku. Wiem jak wystrzelić tylko chodzi o samo przeładowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...