Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie pluginów dla Bukkit

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 496
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak to zwykle w życiu bywa... błąd :D

Treść błędu to klasyczny NullPointerException, wyłapałem to dyrektywą try-catch. To co jest w danej dyrektywie (to co zwraca błąd):

for (int i=1; i<=temp.size(); i++) {    String player = (String) temp.get(i);    gracze.add(player);    deadsbyplayer.add(config.getInt(player+".deadsbyplayer"));    deadsbyentity.add(config.getInt(player+".deadsbyentity"));    deadsbyownself.add(config.getInt(player+".deadsbyownself"));    killsplayers.add(config.getInt(player+".killsplayers"));    killsentitys.add(config.getInt(player+".killsentitys"));    System.out.print("[TeamPlayerStats] Zaladowalem statystyki gracza " + player);}

przed tym tworzę oczywiście:

temp = config.getList("players");
co do list to wszystkie poza gracze, która jest List<String> są List<Integer>. Oczywiście wcześniej w onEnable() jest config:

config = getConfig();        config.addDefault("players", null);        saveConfig();

Wszystko co widać jest w onEnable()

błagam dobrzy ludzie oraz Piotrze (JOKE xD), pomóżcie :D

@Edit

No dobra... a powie mi ktoś (tamto na górze nieaktualne) czemu moja lista temp jest null? Kod:

@Overridepublic void onEnable() {	FileConfiguration config = getConfig();	config.addDefault("players", "A");	config.options().copyDefaults(true);	saveConfig();	List<?> temp = config.getList("players");}
@Edit 2

Naprawiony xD ale teraz z kolei ten kod:

for (int i=1; i<=temp.size(); i++) {	String player = (String) temp.get(i);	gracze.add(player);	deadsbyplayer.add(config.getInt(player+".deadsbyplayer"));	deadsbyentity.add(config.getInt(player+".deadsbyentity"));	deadsbyownself.add(config.getInt(player+".deadsbyownself"));	killsplayers.add(config.getInt(player+".killsplayers"));	killsentitys.add(config.getInt(player+".killsentitys"));	System.out.print("[TeamPlayerStats] Zaladowalem statystyki gracza " + player);}
Wywala mi IndexOutOfBounds!

Co ważne:

List<String> lista = new ArrayList<String>();lista.add("testowy1");lista.add("testowy2");config.addDefault("players", lista);config.options().copyDefaults(true);saveConfig();List<?> temp = config.getList("players");
I może teraz ktoś pomoże? xD

@ Edit 3

Naprawione, dzieki za pomoc xD wiem, wiem, bezsensowny post ^^

Opublikowano

Genialne, dzięki temu napisałem świetny plugin: pro-battle, brakowało tylko instrukcji jak teleportować ale i tak sobie poradziłem =D.

Opublikowano

2x@Up racja, ale nie powiem, że Javy ale dowolnej obiektówki. C++ w klasach, może ActionScript albo własnie Java. Musicie mieć podstawową wiedzę co do pisania. To jakbyście uczyli jeździć sięna monocyklu nie umiejąc na rowerze. w 100% popieram!

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP Kliknij akceptuje licencje, pobierz wersje .exe pod swoją wersje systemową i nie otwieraj tego linku w nowej karcie.

@Topic
Autorze tego tematu chciałbym Ci uświadomić że nie trzeba pobierać JRE. wystarczy pobrać i zainstalować JDK
a więc zaktualizuj temat.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ja chciałbym napisać plugin na gildie, który daje automatycznie cuboid. Tylko kilka komend ale nie wiem jak się za to zabrać ;/

Chciałbym tylko komendy:

/zaloz

/zapros

/wyrzuc

/lider

/zamknij

Staram się być pomocny. :3

Opublikowano

Wreszcie jakiś porządny tut do robienia pl.

------------------------|

Gasman245           |

MPCForum            |

Opublikowano

Dobry tut na pewno mi się przyda

Gasman245           |

MPCForum            |

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...