Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie pluginów dla Bukkit

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I to jest konkretny poradnik, wszystko ładnie opisane. Leci +.

• Odpowiedzi 496
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziekuje perfekcyjnie dziala. Znalazlem tez przy tym inne przydatne akcje z tym eventem.

Ale nie wiem jak moge zrobic ten blok jako skrzynka. Czyli klikam PPM na blok tak jak jest up, ale wyslanie wiadomosci klikajacemu to nie najlepsze rozwiazanie.

To jak z ta skrzynka. Chodzi o wywolanie skrzynki. Nawet komenda.

Opublikowano

Tu pytanie do osób które juz coś potrafią.

Jak zrobić skrzynke w innym bloku?

@@@

Minely 24h od ostatniego posta chyba mogę napisać. :)

Opublikowano

Tu pytanie do osób które juz coś potrafią.

Jak zrobić skrzynke w innym bloku?

@@@

Minely 24h od ostatniego posta chyba mogę napisać. :)

To nie jest takie proste...

Nie bawiłem się dużo ekwipunkami ale myślę, że mogłoby to wymagać osobnej bazy danych.

Wątpię by ktokolwiek tak zwyczajnie dał ci cały kod więc jeśli tego nie potrafisz to musisz się nauczyć.

Opublikowano

Świetny TUT, ale mam pytanko...

Jak zrobić coś a'la taki config.yml ?

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//                                                                              //
//                     Stworzone przez:                                         //
//                            Author                                            //
//                                                                              //
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

bo resztę (zmienne, etc.) potrafię sam stworzyć...

ale to mi jakoś nie wychodzi.

wgl tego zrobić nie umiem..

pomoże ktoś?

Dam + :)

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

Opublikowano

a można pobrać to na widows xp 32 bit ?

Nie, kategorycznie zabraniam, jak pobierzesz na windows xp 32 bit to ci komputer wybuchnie a ogórki w piwnicy się odkiszą.

A tak na serio, nie możesz sprawdzić ?! Przecie pisze jak wół "Windows 32bit" ! Windows xp to nie windows ? Really ?

Opublikowano

Topic świetny ,jeden z najlepszych.

Przyda się początkującym z Eclipse

Like Oczywiście !

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Czekam na następne edycje :). Już co prawda potrafię coś napisać, ale uczyłem się z wielu źródeł. Jak ktoś chce pozostać tylko przy mpcforum to nadzieja jak na razie tylko w tobie.

Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy chętnie pomogę.

Opublikowano

Bardzo przydatny temat!

ja nie za bardzo wiem jak co ale z tym tutem to mi się udało zrobić mój pierwszy plugin!

aż byłem dumny z siebie :D

to jest o 100 razy trudniejsze od html / php :D

pozdro

(oczywiście masz mojego lajka)

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

1. Kiedy kolejna część? Świetnie to opisujesz i można się dużo nauczyć ;)

2. Będziesz to aktualizował do 1.5/1.5.1?

Składnia z 1.4 do 1.5 raczej się nie zmieni.... 1.5 to nie taki wielki update zmieniający cały kod, zresztą to powinno działać od 1.3.1 do najnowszej wersji....

a na wet jeżeli to czy jak www.Google.pl "Updatują" to składnia HTML się zmienia? nie sądze....

mogą się Pojawić >Małe< wręcz malutkie problemy takie pyci pyci związane z twoim pluginem....

Opublikowano

Składnia z 1.4 do 1.5 raczej się nie zmieni.... 1.5 to nie taki wielki update zmieniający cały kod, zresztą to powinno działać od 1.3.1 do najnowszej wersji....

a na wet jeżeli to czy jak www.Google.pl "Updatują" to składnia HTML się zmienia? nie sądze....

mogą się Pojawić >Małe< wręcz malutkie problemy takie pyci pyci związane z twoim pluginem....

Pszypadeg ? Nje sondze.

Co do aktualizacji tuta, to teraz zajmuję się swoim modpackiem, ale w wolnej chwili mogę dodać coś, co chcecie ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...