Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][DEDYK][RPG][MODY][NOWE RUDY, BIOMY, BRONIE][FABUŁA][16GB][AUTORSKI LAUNCHER][QUESTY][NO-PREMIUM][SERWER, NA KTÓRY CZEKAŁEŚ] DakrnessCraft

Lunner

Kilka pytań co do serwera ;).  

180 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wej?cie na serwer powinno by? poprzedzone dodanie na White-list ?

• Tak
    • Nie
    • Tak, historia postaci (czyli tylko dla ludzi o jakiejkolwiek wyobra?ni)
  2. 2. Czy zagrasz na serwerze ?

3. 3. Podoba Ci si? po zapowiedzi styl prowadzenia serwera ?

• Tak
    • Nie
    • Przyda?oby si? kilka zmian (napisz pod tematem)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapowiedź nie powala ,większość to gotowce ,nie licząc Launchera (No-premium ,więc żadne cudo) jak znajdę czas może zagram ;)

Nie skupiliśmy się zbytnio na własnym systemie logowania, bo nie o to nam chodziło, zwłaszcza, że nikt z teamu nie ogarnia baz danych :P. Takie systemy często są dziurawe, albo padają. Poza tym według mnie żeby mieć skina powinno się kupić grę ;).

Nie rozumiem tylko o co chodzi z gotowcami...

Wiek (tylko 14+) :15

Nick w grze:Dominikkq

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10: 10

Znajomość języka ojczystego:Raczej 10 ;p

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer: Mógłbym parę godzin dziennie

Dlaczego Ty ? : Mogę być budowniczym, jak i Questerem. Lubię budować (szczególnie monumentalne budynki, duże zamki, miasta itp. Mogę pomóc w udoskonaleniu serwera. Budowanie w MC to dla mnie czysta zabawa.

Ocena twoich możliwości jako budowniczego:Nie mnie jest to oceniać Nie jest tragicznie, ale nie jestem " zawodowcem" :P Robię to dla przyjemności.

*Edit* PS. Lepiej zrobić only premium. Redukcja pluginów, mniej tzw "dzieci" wyzywających się itd., ban jest raz na zawsze, a z no-premium nie jest już tak łatwo...

Jeśli już to WL, a nie premium, bo prawdopodobnie graczy w ogóle nie będzie, a to, że ktoś nie ma premium nie oznacza, że jak to mówicie "nie ogarnia" :D. Ban jak leci to tylko na IP.

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzi mi głównie o mody min. SimpleOre czy jakoś tak gdzie występuje Onyx i BoneCraft (narzędzia z kości chyba)

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

Lunner, a ja jestem przyjęty ?? :P Nie chodzi mi o to, że nie ogarnia bo na serwerach premium też są nieogary, ale serwer only premium jest ogólnie łatwiej prowadzić. Zresztą twoja wola nie moja ;p

0fadd1a97eb06d60edd20a961fdf2396.jpg
Opublikowano

A znasz jakikolwiek serwer, na którym mody są pisane od początku do końca ? Bo ja nie.

Start Wars :P

Większość jest pisane, pytanie, czy zostałem przyjęty? Po prostu jestem ciekawy

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Wiek (tylko 14+) : 15

Nick w grze: Stone

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10: 9

Znajomość języka ojczystego: Oczywiste, że w pełni rozwinięta.

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer: Ponad 5h.

Dlaczego Ty ?: Mam na wysokim poziomie rozwiniętą kulturę osobistą, jestem opanowanym człowiekiem, wiadomo z wyrywkami (jak każdy), mam TS3, oraz inne potrzebne komunikatory. Potrafię łatwo się dogadywać i pracować w drużynie.

Ocena twoich możliwości jako budowniczego: 8 - Z jakiego względu? Z takiego, że gdy buduje ogromne budynki, albo skomplikowane konstrukcję potrafię siedzieć przy nich kilka dni, nie wiem czy to +, czy -, lecz na dużo ja się nie cenię. Po prostu uwielbiam budować, od czego jest minecraft.

Opublikowano

W Star Warsach nie widziałem ŻADNEGO moda opisanego... Wszystko zobaczysz podczas gry..

Zgaduję, że jeden z pluginów to TerrainControl? :P

Pudło. ExtraBiomesXL z dodatkiem ;).

Pluginów dużo nie ma ;).

Start Wars :P

Większość jest pisane, pytanie, czy zostałem przyjęty? Po prostu jestem ciekawy

Zostałeś przyjęty, jutro wyślę Ci Launcher.

Te Start Wars to ja nie jestem pewien. Wyczuwam CustomStuff ;d.

//Dominiq przyjęty, Launcher jutro wyślę ;).

Opublikowano

Eh server pewnie z twa tygodnie będzie on. Po drugie server bez faction to gówno z takimi modami, chyba że będzie bo nie napisałeś.I tyle więc jeśli faction będzie server super bez gówno i nie ma co wchodzic

Opublikowano

@up

Po pierwsze ; naucz się pisać ("server" - "serwer" ; "twa" - "dwa"), po drugie, jeśli ci sie nie podoba, nie graj, ty nic nie znaczysz, takie dziecko, co wypowiada się tak, że...

Opublikowano

Eh server pewnie z twa tygodnie będzie on. Po drugie server bez faction to gówno z takimi modami, chyba że będzie bo nie napisałeś.I tyle więc jeśli faction będzie server super bez gówno i nie ma co wchodzic

Widać, że jesteś jednym z tych, którzy nie mają pojęcia o tym, co to RPG. Factions to gówniany plugin, który pozwala się graczom tłuc tak jak zwykle tylko grupami... To jest beznadziejne. Pod żadnym pozorem nie dołączajcie Factions do pluginów. Factions jest dosyć dużym pluginem, lecz wnosi niewiele. Jednym słowem bierze dużo RAM-u, a nic nie daje... Wystarczy wyobraźnia i dojdziesz do tego, że normalnie nie byłbyś ograniczony pod względem terytorium... Nie oznacza to jednak, że będziesz mógł griefić sobie bezczelnie. Wiele osób zakłada frakcje o nazwach... co najmniej nie na miejscu jeśli chodzi o RPG. W dodatku prefixy z nazwami frakcji wszystko psują. Moja propozycja jest taka, żeby wejść w ustawienia czatu i ograniczyć odległość słyszenia graczy. Nie będzie spamu i polepszy klimat RPG. Najlepiej będzie wgrać jakiś plugin na czat. W dodatku do polepszenia klimatu RPG można by wgrać plugin MoveCraft i ograniczyć możliwości graczy do statków morskich i powietrznych. Dla administracji - edycja mapy - polecam VoxelSniper. Dodatkowo, by móc dociec kto ewentualnie zniszczył cudze budynki zalecam plugin typu LogBlock - chodź akurat ten przykład z dostępnym rollback'iem wydaje mi się pamięciożerny. Najlepiej by było znaleźć plugin bez rollback'a. Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście, to polecam wgrać ( i to przede wszystkim) plugin Heroes. Mogę zaoferować pomoc przy tworzeniu klas postaci oraz profesji dla nich.

Opublikowano

Widać, że jesteś jednym z tych, którzy nie mają pojęcia o tym, co to RPG. Factions to gówniany plugin, który pozwala się graczom tłuc tak jak zwykle tylko grupami... To jest beznadziejne. Pod żadnym pozorem nie dołączajcie Factions do pluginów. Factions jest dosyć dużym pluginem, lecz wnosi niewiele. Jednym słowem bierze dużo RAM-u, a nic nie daje... Wystarczy wyobraźnia i dojdziesz do tego, że normalnie nie byłbyś ograniczony pod względem terytorium... Nie oznacza to jednak, że będziesz mógł griefić sobie bezczelnie. Wiele osób zakłada frakcje o nazwach... co najmniej nie na miejscu jeśli chodzi o RPG. W dodatku prefixy z nazwami frakcji wszystko psują. Moja propozycja jest taka, żeby wejść w ustawienia czatu i ograniczyć odległość słyszenia graczy. Nie będzie spamu i polepszy klimat RPG. Najlepiej będzie wgrać jakiś plugin na czat. W dodatku do polepszenia klimatu RPG można by wgrać plugin MoveCraft i ograniczyć możliwości graczy do statków morskich i powietrznych. Dla administracji - edycja mapy - polecam VoxelSniper. Dodatkowo, by móc dociec kto ewentualnie zniszczył cudze budynki zalecam plugin typu LogBlock - chodź akurat ten przykład z dostępnym rollback'iem wydaje mi się pamięciożerny. Najlepiej by było znaleźć plugin bez rollback'a. Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście, to polecam wgrać ( i to przede wszystkim) plugin Heroes. Mogę zaoferować pomoc przy tworzeniu klas postaci oraz profesji dla nich.

W planach nie mamy Factions. Zaraz dodam jeszcze jedno pytanie do ankiety odnoście klanów. Zastanawiam się jednak nad Towny o ile będzie działać. Jak chcecie frakcje to możecie założyć je umownie, bez żadnego plugina, TeamSpeak będzie więc co za problem ;).

Co do Heroes to może znajdę jakiś sposób na ominięcie bugów z nowymi przedmiotami.

VoxelSniper jest, ale budowlańcy wolą WorldEdita ;).

Opublikowano

VoxelSniper jest bardziej opcjonalny :P ja będę używał dwóch pluginów.

PS. Gdy klikam start na launcherze, wyłącza się launcher i tyle :P Czy tylko u mnie tak jest? :P

Opublikowano

Kapiszu sam jesteś dziecko. -_-

Sam jesteś? Piękna riposta... Przeczytaj mój post, a wtedy dowiesz się, czemu on cię tak nazwał... Zrób lepszy serwer jak potrafisz...

Opublikowano

Kapiszu sam jesteś dziecko. -_-

Factions ma każdy serwer, ale ten... NIE BĘDZIE MIAŁ ! Poszukaj sobie jakiś survivali skoro RPG nie umiesz docenić ;).

Opublikowano

Wiek (tylko 14+) :14

Nick w grze: TheVolumePL

Doświadczenie na serwerach RPG od 1 do 10 : 9

Znajomość języka ojczystego:Znam bardzo dobrze.

Ile czasu jesteś w stanie poświęcić czasu na serwer:4-5 h

Dlaczego Ty ? :Dlatego że potrafię budować bardzo dobrze , buduję tylko swoje projekty , a nie budowle innych osób. Jestem ogarnięty i wykonuje wszystkie polecenia , więc nie ma ze mną problemów.

Ocena twoich możliwości jako budowniczego:Buduje bardzo dobrze , szczególnie budowle średniowieczne. Gdy buduję coś na serwer to moje budowle są o wiele lepsze , dlatego że jak buduje na single to buduje to tylko dla siebie i potem mi się nudzi , a gdy będę miał rolę budowniczego na serwerze , będę starał się budować jak najładniejsze budowle.

0834508e70faa8cc8d07699d29db1bbb.jpg
Opublikowano
- Nowe sposoby chodzenia (czołganie, wysokie skoki, wspinaczka itp.)

Czyli tego nie będzie ? ;/

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...