Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Tenebris - Era Cieni

kamvader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Od no już dłuższego czasu razem z kolegą grafikiem działamy tworząc przeglądarkową gre tekstową.

Niby nic specjalnego, ktoś powie: Jest już tego mase w internecie. Ale chciałbym wam pokrótce przedstawić fabułe oraz system gry :)

No więc. Jesteśmy jednym z mieszkańców [randomowej] wioski w fantastycznej krainie Tenebris [z łaciny "Ciemność"] którą to prześladują smoki odkąd Król... [ Całą fabułe poznacie grając :P ]

Silnik nie jest autorski i prosze mi tego nie wypominać na każdym kroku :) Gra jest robiona na silniku Spartacus z GVW.

Jeśli macie o to do mnie pretensje to bardzo przepraszam ale silnik idealnie nadawał się pod podstawkę.

Lecz nie martwcie się! Nie poznacie silnika kiedy go zobaczycie gdyż:

- Szablon gry jest unikatowy [Poszły na niego ostatnie oszczędności]

- Zobaczycie wspaniale rozbudowany system gildii a w nim:

~ Budynki Gildyjne

~ Crafting Gildyjny

~ Wojny Gildyjne w systemie JQuery [ Działają na takiej samej zasadzie co w sfgame. Od najsłabszego do najsilniejszego i po zabiciu wskakuje następny gracz i tak trwa walka aż do zabicia najlepszej osoby z gildii. System wynagrodzeń też napewno Was zaskoczy ;)]

A to same gildie :) System walk także jest w JQuery i będzie tam masa rzeczy zależąca od Twojego szczęścia ;)

Zobaczymy także jak będzie z craftingiem. Robiłem ankiete na innym forum i większość była za tym aby była możliwość ulepszania przedmiotów ale tylko i wyłącznie w gildii. <Możecie sie wypowiedzieć na ten temat nie ma sprawy ;) >

Oczywiście jak już tak rozbudowana gierka to nie zapomnimy o systemie Drag & Drop ekwipunku ;) (Taki jak jest w Gladiatusie)

Hejterom mówie nie lecz proszę o wasze opinie miłe lub niemiłe :) Jeśli ktoś ma napisać: A ty porzucasz każdy swój projekt || Miałeś zrobić klona sfgame i nie skończyłeś. To niech tego nie pisze bo to po prostu jest nie na temat. Projektów nie skończyłem ze względu na moje sytuacje prywatne. Z tym projektem nie ma pośpiechu i rękami i nogami będę go bronił , gdyż bardzo się na niego napaliłem :)

Więc jesli doszedłeś już tutaj to zainteresowało Cię to i wypadało by to skomentować, podać swoje propozycje i ewentualnie polubić to ;)

Pozdrawiam i za wypowiedzi będą Like'i.

EDIT!

- System ulepszania przedmiotów 100%

- Aukcje 100%

- Wydobywanie zasobów 87%

- Drag & Drop w ekwipunku 100%

- Gildie 100%

BETA TESTY ROZPOCZĘTE!

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napewno zagram i uważam, że brak autorskiego silnika raczej mi nie przeszkodzi w cieszeniu się grą. Powodzenia w dalszym rozwoju gry ;)

Opublikowano

Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście umieszczali także jakieś pomysły co mogło by się znaleźć w grze. Mile widziane innowacyjne pomysły ;)

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Loool kamil nie umiesz pisać bo tworzysz na autorskim LOOOL !

Nie no co ty ,żartuję i powodzonka i daj link mi przed Open Betą bo nie wiem czy zabezpieczyłeś odpowiednio skrypty JS (jeśli walki są w JQuery może gracz zrobić tak by ciągle wygrywał) to poprawię ;)

Będzie jakiś podział na klasy ? :)

Opublikowano

Oczywiście ;) I każda różne unikalne bonusy!

- Barbarzyńca

- Bard

- Druid

- Kapłan

- Wojownik

- Mnich

- Paladyn

- Łowca

- Łotrzyk

- Mag

Może ich troche ubyć lub przybyć a mogą się nawet zmienić ;) Zobaczymy jak będzie do fabuły grało.

Opublikowano

,,Planujemy BETA testy , które mają się zacząć w grudniu." ~ Przecież zostało napisane na stronie :D

Co do takiego oficjalnego startu to nie znamy daty. Myśle ,że fajnie było by wystartować 1 Stycznia 2013 roku ;)

Opublikowano

Ale przychamują przynajmniej przez ten weekend bo mam w hu do odrobnienia (ćw, z Niemca, Angola, nauka Podstaw Elektrotechniki bo kosę dostałem, odrobienie lekcji na pon i wtorek) także w tym weekendzie Kamil nie licz za bardzo na mnie.

@down - serio ? Ja myślałem ,że z Minecrafta. Przecież to na 1 rzut oka widać ,ale to zrobione jest tak by nie wbijać na główną stronę :)

Opublikowano

Grafika z diablo QQ

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

nauka Podstaw Elektrotechniki bo kosę dostałem,

Ja mam już 3 xD

System wojen gildii mnie zaciekawił. Jeśli Wam się uda skończyć, to z pewnością zagram :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Co do craftingu gildyjnego to dobry pomysl ;p

Np. idzie guild na Bossa jakiegos, dropia jakis item( kamien lub cos w tym stylu ) i ulepszaja items u gildyjnego Weaponmastera czy tam kogos innego :P

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Jest w tagu ,ale jeszcze nie można grać ;p

@down - by nie spamować ;p

No JESZCZE jest ,ale narazie głównie czekam na podstawową grafikę do mapy by zacząć ją robić.

PS: Zobacz sobie ranking - takiego w orginalnym syfiacusie nie ma :). Wstawiłem też swój skrypt poczty.

Opublikowano

No powodzenia, jeden z najambitniejszoamatorskich Polskich projektów !

Grafika jest naprawde śliczna <3 ( Szkoda że z Diablo )

+

Dostaniemy jakies SS z waszej pracy ?

Najbardziej interesuje mnie System Walki :rolleyes:

Opublikowano

Myśle , że ssy dostaniecie na koniec tego tygodnia :) Grafik kończy layout i myśle , że ukażemy wam narazie system craftingu a nie walk :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...