Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lista gier na słaby PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Batman - Sprawiedliwość Ponad Wszystko to na pewno gra akcji, a nie bardziej logiczno-przygodowa?

A tak propo, Shank 1/2 działa na moim starym komputerze na którym mam 40 fps w lolu więc można dodać.

Dodane do gier akcji. Jeśli jest to bardziej gra przygodowa, to napisz. Na Batmanie się nie znam, zostawmy to w grach akcji. 

• Odpowiedzi 278
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gre dostałem kiedyś z gazetką, chyba z hugo, nie pamiętam - mały byłem. To była gra na 2 godziny która polegała na rozwiązywaniu prostych zagadek, i przechodzeniu minigierek typu skakania po budowie, czy ustawiania klocków tak aby Batman po nich przeszedł. Co do listy, jest bardzo dobra.

baner3.png

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dodaj Runaway 1, fajna przygodowa gra, 1 część z polskim dubbingiem.

Skoro z polskim dubbingiem to nie taka fajna, ale mimo to wpisałem ją do listy.

WoW najlepszy na slaby komputery!

WoW jest już na liście.

Flare - Gatunek RPG, ustawić tylko język polski w opcjach i jazda ;d

Nie znalazłem żadnych konkretnych szczegółów na temat tej gry, nie ma jej też na gry-online. Jak masz jakiś link do niej to mógłbym ją ew. dodać do listy.

• 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Incoming

Też stara gra i mało znana.

Dzięki za G-police, szukałem tej starej gry kilka lat.

Incoming jest już na liście.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra z najnowszego CD-Action:

Spacecom: http://store.steampowered.com/app/263860/SPACECOM/?l=polish

Działa na tablecie z Z8300,2GB,Intel HD

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cold Zero: Ostatni Sprawiedliwy

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1632

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem że lista już dawna i pewno nie Odświeżana ale Jak byś mógł to dodaj gry które zaraz napisze ... (NIEKTÓRE  GRY MOGĄ JUŻ BYĆ NA LIŚCIE ZA CO PRZEPRASZAM!!!! ale większość z tych gier które teraz napiszę nie widziałem !) Gry które są na mojej półce i mogę polecić wam i poprosić o dodanie to :

Euro Truck Simulator 1 - Świetna gra chyba każdy słyszał o Sławnym ETS 2 ? lecz nie mogłeś w niego Pograć bo masz za słaby komputer ? Pierwsza część ETS'A czeka na ciebie !

Jack Keane - Gra w której wcielasz się W bohatera o imieniu Jack Który przeżywa świetne przygody ! Typowa gra przygodowa Point and click !

Dungeon Siege - Bardzo ciekawa Gra RPG w której przemierzasz Gigantyczny świat pełny różnorakich lokacji !

Prey (2006) - Chciałeś zagrać W nowego Preya ? Lecz Komputer ci na to nie pozwalał ? Żaden Problem ! możesz zagrać w Starego lecz również Dobrego Preya ! GRA FPS !

Sacred (zwykły lub ZŁOTA EDYCJA ! ) - Gra Rpg w której Wcielamy się w jedną z kilku postaci ! przeżywamy różne przygody i wykonujemy różnorakie zadania !

Ship Simulator 2008 ( Zwykła wersja lub Collection Edition !!!) Twoim marzeniem jest Pływanie Statkiem ? Teraz możesz pływać Statkami kiedykolwiek chcesz ! Nawet słynnym Titanic'iem !

Tomb Raider II Starring Lara Croft - Mega wciągająca Przygoda Lary o której każdy kiedyś słyszał !

Zgrywus 2 Nie ma zmiłuj - Lubicie Sąsiadów z piekła rodem ? Zgrywus Na pewno Ci się spodoba ! Rób Psikusy Swojemu sąsiadowi lecz uważaj aby cię nie zobaczył !

Alpha Prime - (UWAGA TA GRA POSZŁA NA MOIM KOMPIE KTÓRY JEST SŁABY LECZ Z WIELKIMI LAGAMI !!!!! Nie polecam tej gry jeśli żadna z powyższych Gier nie chodziła płynnie !!! ) Za dużo nie mam co napisać o tej grze ... FPS i to tyle .... Gra ma ładną Grafikę i więcej się nie wypowiem bo tej gry nie skończyłem z powodów lagów .... Więc czemu ta gra się tu znalazła ? Bo gra może Świetnie Śmigać na starych/Słabych kompach które są Leciutko lepsze od mojego :P

I to tyle z mojej listy ... Mam jeszcze dużo gier ale większość widziałem że się pojawiła .. Z gier które mógłbym jeszcze dodać to Gothic 1 ale jest to gra która Może nie pójść tak samo jak Alpha Prime ! Ja sam mam TYLKO słabego Kompa i PSP :P Większość czasu jednak gram na Kompie :P Nie narzekajcie że macie Słaby Komputer bo nawet na takim komputerze można zagrać W ŚWIETNE gry a A jeśli chcecie zagrać w coś ze znajomymi to polecam Gry takie jak Unturned , Cabal Online :P PS : UNTURNED PRZEZ TO ŻE MA CORAZ LEPSZE AKTUALIZACJE MOŻE ZACZĄĆ LAGOWAĆ ! NIE WIEM JAK JEST TERAZ BO PRZESTAŁEM GRAĆ W UNTURNED PRZEZ TO ŻE GRA JUŻ ZA BARDZO MI LAGOWAŁA !

Chciałbym aby sam twórca artykułu się wypowiedział o mojej Liście którą można by było dołączyć z jego i o grach o których wspomniałem takich jak Gothic , Unturned i cabal :P ŻEGNAM od czasu do czasu będę Próbował pisać Kolejne propozycje które będę Kupował i testował na swoim słabym kompie ...

• 7 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie dodam od siebie :) Jeżeli coś się już pojawiło, przepraszam.

- Gry z serii Doom - 
Doom I 
Doom II
Doom III

- Gry z Serii Call of Duty -
Call of Duty 1
Call of Duty 2
Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty Modern Warfare 2 
Call of Duty Modern Warfare 3

- Gry z Serii Rayman - 
Rayman 1/Forever(na GOG)
Rayman 2 
Rayman 3
Rayman Szalone Kórliki
Rayman Szalone Kórliki 2
Rayman M/Arena
Rayman Origins

- Gry z Serii Quake - 
Quake I
Quake II
Quake III
Quake IV

- Gry z Serii GTA(Grand Theft Auto) -
GTA I
GTA II
GTA 3
GTA Vice City
GTA San Andreas

- Gry z Serii Saints Row -
Saints Row 1
Saints Row 2

- Gry z Serii Truck Simulator -

Euro Truck Simulator
German Truck Simulator
UK Truck Simulator

- Gry z Serii Angry Birds - 
Angry Birds
Angry Birds Rio
Angry Birds Space
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars II
Bad Piggies
Angry Birds Seasons

- Gry z Serii The Walking Dead -
The Walking Dead Season 1
The Walking Dead Season 2

- Gry z Serii Counter Strike -
Counter-Strike 1.6
Counter Strike Source
Counter Strike Condinition Zero

- Gry z Serii Sims -
The, Sims 1
The, Sims 2
The, Sims 3

- Gry z Serii Chrome(Polska Gra) -

Chrome 1
Chrome 2

- Gry z Serii Battlefield -
Battlefield 1942
Battlefield: Vietnam
Battlefield 2 
Battlefield Bad Company 2

- Gry z Serii Team Fortress -
Team Fortress
Team Fortress Classic 
Fortress Forever
Team Fortress 2

- Gry z Serii Ender Scrolls - 
The Ender Scrolls I
The Ender Scrolls II
The Ender Scrolls III : Morrowind 
The Ender Scrolls IV : Oblivion

Pozostałe:

• Batman: Arkham Asylum
  • BioShock
  • Call of Juarez 1 i 2
  • Company of Heroes
  • Dark Messiah of Might and Magic
  • Dead Island
  • Dead Space
  • Dishonored 1 spróbuj na niskich, gra dobrze zoptymalizowana
  • F.E.A.R. 1 i 2
  • Far Cry 1 i może 2
  • FlatOut 2
  • Gears of War
  • Gothic 1, 2, 3
  • Grand Theft Auto 3, Vice City, San Andreas
  • Half-Life 1 i 2 + dodatki
  • Hitman 1, 2, 3 i 4
  • Kroniki Riddicka
  • Left 4 Dead
  • Manhunt 1 i 2
  • Max Payne 1 i 2
  • Mount & Blade
  • Portal 1 i 2
  • Prince of Persia: Piaski Czasu, Dusza Wojownika, dwa Trony
  • Red Faction Guerilla powinna działać
  • Serious Sam 2
  • Splinter Cell Pandora Tomorrow, Chaos Theory, Double Agent
  • The Elder Scrolls: Oblivion
  • Tomb Raider Legend i Anniversary
  • Rome Total War i Medieval 2 Total War
  • Warhammer 40000 Dawn of War
  • Wiedźmin 1
  • Lego Star Wars II
  • Tony Hawk's Pro Skater 4
  • Blinding of Isaac 
  • Medal of Honor Allied Assault 
  • Left 4 Dead
  • XIII
  • Mafia The City of Lost Heaven 
  • Zuma Deluxe
  • Sąsiedzi z Piekła Rodem 1 i 2
  • Halo Combat Evolved 
  • Soldier Of Fortune Platinum Edition
  • Far Cry 1
  • Need For Speed Underground 1,2 
  • Need For Speed Most Wanted (2005)
  • Need For Speed Carbon 
  • Call of Duty 1
  • Call of Duty 2
  • Call of Duty 4 Modern Warfare
  • Książę Persii - Piaski Czasu(Prince of Persia)
  • Książę Persii - Dwa Trony (Prince of Persia)
  • Książę Persii - Dusza Wojownika (Prince of Persia)
Opublikowano

@Yaesthy Lista jest obecnie nieaktualizowana, całe formatowanie się posypało po aktualizacji forum. Nie mam teraz czasu na poprawę tego, ale niewykluczone że w przyszłości dodam Twoje propozycje. 

Opublikowano
3 godziny temu, Covven napisał:

Czemu 3/4 gier to stare gierki z 2005 roku? 

"Lista gier na słaby PC" - Sam tytuł tematu mówi o grach na słabe komputery, sam starałem się wymienić najnowsze gierki na słabe komputery, lecz wiadomo iż taki BF5 który wyszedł w 2k18, nie pójdzie Ci na komputerze za 500zł sprzed 3/4 lat.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Można jeszcze GTA 4 dorzucić; jego wymagania są śmieszne (telefony je spełniają nawet ;p)

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)