Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lista gier na słaby PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Plague Inc: Evolved dodaj. Gra ruszyla na moim ziemniaku (czyt. pentium t2330 1,6 ghz, 1 gb ram, intel 965 chipset w okienkowym trybie plynnie). Limbo tez powinno ruszyc na starszych kompach. Rayman 3: Hoodlum Havoc ruszyl mi plynnie na tym zlomku na najwyzszych, wiec na liscie sie powinien pojawic. Spore dodaj do listy, tez go odpalilem. Don't starve to samo.

Edytowane przez zeus103
  • Odpowiedzi 278
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Plague Inc: Evolved dodaj. Gra ruszyla na moim ziemniaku (czyt. pentium t2330 1,6 ghz, 1 gb ram, intel 965 chipset w okienkowym trybie plynnie). Limbo tez powinno ruszyc na starszych kompach. Rayman 3: Hoodlum Havoc ruszyl mi plynnie na tym zlomku na najwyzszych, wiec na liscie sie powinien pojawic. Spore dodaj do listy, tez go odpalilem. Don't starve to samo.

Limbo - wymaga pixel shader 3.0, może nie działać na kartach zintegrowanych. Z tym bym uważał.

Tak samo uważałbym z Don't Starve. Resztę zaraz dodam.

Opublikowano

Dlaczego nie dodasz Don't Starve? Chodzi mi plynnie na tym zlomie w okienkowym, zakladam, ze jak ktos ma laptopa z integra np hd4000 to spokojnie ruszy na normalnej rozdzialce, plynnie. Co do limbo nie wiem jak bedzie, nie wlaczalem tego na mojej bestii, wiem, ze ma tylko male wymagania.

Opublikowano

Dlaczego nie dodasz Don't Starve? Chodzi mi plynnie na tym zlomie w okienkowym, zakladam, ze jak ktos ma laptopa z integra np hd4000 to spokojnie ruszy na normalnej rozdzialce, plynnie. Co do limbo nie wiem jak bedzie, nie wlaczalem tego na mojej bestii, wiem, ze ma tylko male wymagania.

No dobra, dodam Don't Starve (jak znajdę, do czego się to zalicza), ale z Limbo dalej będę uważał. 

Edit

Myślisz, że mogę to dać do przygodowych? 

Edit

@zeus103 Dodane.

Opublikowano

Przygodowe raczej tak, nie widze sensu robienia dodatkowej zakladki survival lub indie, bo survivale na slabe pc mozna policzyc na palcach jednej reki, a w indie malo osob raczej sie zagrywa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rimworld? Factorio? Przecież w grach liczy się pomysł, a nie usilne upychanie jak najwyższych wymagań.­

Dodane.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­Singularity

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Singularity

Kwestionowałbym. Core 2 Duo to jednak marzenie dla ludzi ze słabym pc. 

Hmm to co powiesz na:

(przygodówka point&click)

Secret Files: Tunguska

Secret Files 2: Puritas Cordis

Secret Files 3: The Archimedes Code

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

­Singularity

Kwestionowałbym. Core 2 Duo to jednak marzenie dla ludzi ze słabym pc. 

Hmm to co powiesz na:

(przygodówka point&click)

Secret Files: Tunguska

Secret Files 2: Puritas Cordis

Secret Files 3: The Archimedes Code

Dodane. 

Opublikowano

Just Cause 1?

Ps. Serwery Bf p4f zostały wyłączone 14 lipca 2015.

Dodane. O tym drugim gdzieś kiedyś czytałem, więc usuwam i nawet informacji nie sprawdzam. 

Opublikowano

Lista tych gier będzie aktualizowana? 

Lista aktualizowana jest bez większych przerw od "premiery". Na tych 13 stronach coś jednak się znajduje. 

Opublikowano

Sam posiadam kiepski komputer, właśnie szukałem gier :) znalazłem też fajne strony z grami na słaby pc:

grynaslabypc.wordpress.com
facebook.com/FajneGryNaSlabyKomputer

Sam posiadam kiepski komputer, właśnie szukałem gier :) znalazłem też fajne strony z grami na słaby pc:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Batman - Sprawiedliwość Ponad Wszystko to na pewno gra akcji, a nie bardziej logiczno-przygodowa?

A tak propo, Shank 1/2 działa na moim starym komputerze na którym mam 40 fps w lolu więc można dodać.

Edytowane przez BlackNatural

baner3.png