Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chelsea Londyn

Roshti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chelsea remisuje z Tottenhamem, dając mistrzostwo Anglii dla Leicester. Ładny gol Hazarda, w same okienko, może wraca do formy. 

denzel.png

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziękuję, że nie muszę oglądać Tottenhamu na szczycie :). W przyszłym sezonie się odbudujecie i mam nadzieję, że zajmiecie miejsce tego pseudoklubu w top 4. Pozdrawia fan Arsenalu

I gratulacje na Lester, świetny sezon.

Opublikowano

Dziękuję, że nie muszę oglądać Tottenhamu na szczycie :). W przyszłym sezonie się odbudujecie i mam nadzieję, że zajmiecie miejsce tego pseudoklubu w top 4. Pozdrawia fan Arsenalu

I gratulacje na Lester, świetny sezon.

leicester

hiFG4ZA.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie to nie ma odpowiedniego tematu na to co teraz poruszę, ale Bakany (chyba, że zmienił nazwę lub ma nowe konto) - fan Chelsea lubi spierać się, że to BPL jest najlepsza na świecie. OTÓŻ NIE! :)

13226956_904377846355393_302822442383195

#rozjebane

Sevilla 3 rok z rzędu wygrywa LE. W finale LM dwa hiszpańskie zespoły. W LE tylko hiszpańskie drużyny były wstanie wyeliminować inne drużyny hiszpańskie (wyjątkiem jest Liverpool, który wygrał z Villarreal). Dominacja jednej z tych 3 lig jest aż nadto widoczna, myślę, że nikt nie ma wątpliwości, która stoi na wyższym poziomie sportowym. 

Ciekawe, czy w następnym roku ta hegemonia zostanie przerwana. 

Opublikowano

Fani ligi angielskiej mylą trochę pojęcia. BPL jest najlepsza, ale pod względem oglądania, bo często bywają zacięte mecze. Lecz pod względem jakości, sukcesów i siły drużyn, poza swoimi ligami najmocniejszą jest La Liga. 

Liga Mistrzów - Real, Barca i dołącza do nich Atletico.

Liga Europy - Sevilla. Również dobrze można zmienić nazwę na Liga Sevilli. :P

W przyszłym roku może jak Ancelotti obejmie Bayern, to zdołają przejść półfinał i zagrozić hiszpańskiej trójce (bo 3 raz z rzędu odpadają z drużynami La Liga). Dołączyć może do nich City Guardioli (ale skoro w Bayernie w LM sobie nie radził, to w City?) i być może Manchester Mourinho (o ile tak będzie), ale to będą ich pierwsze sezony w nowych drużynach, więc nie wiadomo. 

Co do pana Bakany, to ja tam już się nie wypowiadam. Wystarczy mi jego TOP1 Chelsea i Hazard lepszy od CR7. Kolega musi zrozumieć, że po jednym sezonie nie warto pisać takich rzeczy. 

denzel.png

Opublikowano

@RagnarLoth

tylko że wszystkie trofea dla la ligi wygrywa Real lub Barca :)

Premier League przechodzi kryzys jeśli chodzi o rozgrywki Europejskie ale to się zmieni, a progress zacznie się od sezonu 2016/17 bo najlepsi trenerzy świata pracują teraz w Anglii

pozwól że przytocze słowa bodajże Manuela Pellegriniego "dla angielskich zespołów PL jest ligą mistrzów" i to jest prawda.

jestem ciekawy jak wyglądałby Real lub Barca w rozgrywkach premier league gdzie każdy klub ma piłkarzy wartych dziesiątki milionów €

przy czym w la lidze poza pierwszą top4 reszta ma piłkarzy na poziomie angielskiej II ligi

na przykładzie Luisa Suareza widać różnice poziomów między tymi dwoma ligami bo prawda jest taka że w tym sezonie CR, Messi i Neymar zostali w cieniu.

gdyby Hazard przeniósł się do Realu to też by ich zjadł :)

Opublikowano

@RagnarLoth

Premier League przechodzi kryzys jeśli chodzi o rozgrywki Europejskie ale to się zmieni, a progress zacznie się od sezonu 2016/17 bo najlepsi trenerzy świata pracują teraz w Anglii

pozwól że przytocze słowa bodajże Manuela Pellegriniego "dla angielskich zespołów PL jest ligą mistrzów" i to jest prawda.

jestem ciekawy jak wyglądałby Real lub Barca w rozgrywkach premier league gdzie każdy klub ma piłkarzy wartych dziesiątki milionów €

przy czym w la lidze poza pierwszą top4 reszta ma piłkarzy na poziomie angielskiej II ligi

na przykładzie Luisa Suareza widać różnice poziomów między tymi dwoma ligami bo prawda jest taka że w tym sezonie CR, Messi i Neymar zostali w cieniu.

taaaaa xDDDDD Najpierw to niech on się w BPL odnajdzie, bo cały sezon przeszedł niezauważony. Z tego co pamiętam to Scholes powiedział, że gdyby Barca i Real grały w Premier League to (nie pamiętam dokładnie), ale chyba coś wspomniał, że zdominowałyby te ligę. Poszukaj tej wypowiedzi :)

Messi w cieniu? Widać, że chyba ani jednego meczu Barcy nie obejrzałeś, albo obejrzałeś taki, w którym nie meli formy itp. Messi wraz z Suarezem okupują top2 najwięcej goli w roku kalendarzowym. Gdyby nie Messi i to jakie patelnie wykładał innym to wątpię, że Suarez wygrałby z Ronaldo w Pichichi. 

Sam Fabregas przyznał, że w La Liga gra się ciężej :)

Opublikowano

@RagnarLoth

Do Realu i Barcy dochodzi również Atletico. Najlepsi powinni wygrywać ciągle i tak jest. Skoro boski klub Chelsea nie może ograć Arsenalu, czy Manchesteru United, to widać, że są na równym poziomie. Możesz coś pisać o jakimś kryzysie, ale mało to kogo obchodzi, Europejskie rozgrywki dominuje liga hiszpańska, gdzie grają dwa największe kluby świata, z najlepszymi piłkarzami i Atleti, ale tam całą robotę robi trener. 

Co do twojej drugiej wypowiedzi o piłkarzach. 

1. Ronaldo wcale dużo mniej bramek od Suareza nie miał w lidze (ale za to w LM - magia), a weź pod uwagę, że przez połowę sezonu (jak był jeszcze Benitez) grał bez formy jak i cały zespół, więc not bad + 31 lat. 

2. Zapewne, to że Suarez przyćmił Messiego wnioskujesz po tym, że miał dużo mniej bramek. Otóż Leo nie grał 2 miesiące i gra bardziej w rozegraniu, i to on wypracowuje większość sytuacji dla innych.

3. Neymar miał kozacki początek sezonu, lecz pamięta się zawsze koniec sezonu, a ten miał lekko słabszy niż początek i wszystko jasne. 

Co do Hazarda, to nie wiem czy mam się śmiać. "Gdyby, gdyby", tak to ja pisać mogę, że "gdyby" nie Benitez to, Real zdobyłby tryplet, więc wiesz. Z tym, że by zjadł CR7 i Messiego się nie zgodzę, bo to jest po prostu śmieszne i serio masz coś nie tak w bani. Niech gość najpierw zagra min. dwa kozackie sezonu pod rząd i znajdzie się PRZYNAJMNIEJ na podium Złotej Piłki lub gdziekolwiek i wtedy możemy dyskutować. Lecz zgadzam się, że w wielkim Realu i najlepszej lidze świata La Lidze, mógłby rozwinąć skrzydła i wejść na poziom Neymara - czyli po skończeniu się tamtej dwójki, być jednym z najlepszych. ;) Tylko póki co jest pośmiewiskiem i nie ma dla niego miejsca w dwóch najlepszych klubach świata. ;/

denzel.png

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...