Skocz do zawartości

Chelsea Londyn

Roshti

Rekomendowane odpowiedzi

chelsea_logo.png

Chelsea Londyn FC.

Angielski klub piłkarski mający swoją siedzibę w zachodnim Londynie, w dzielnicy Hammersmith Fulham. Został założony 10 marca 1905 roku, obecnie gra w Barclays Premier League i większość sezonów spędził w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii. Klub Chelsea był czterokrotnie mistrzem anglii, ponadto zdobył puchar Ligi Mistrzów UEAF (w roku 2012) siedem razy Puchar Anglii, cztery Puchar Ligi Angielskiej i dwukrotnie zwyciężył w rozgrywkach Puchar Zdobywców Pucharów.

|INFO|

Chelsea swoje domowe mecze rozgrywa na stadionie 'STAMFORD BRIDGE' mogącym pomieścić 41 837 kibiców.

Tradycyjne kolory strojów Chelsea to niebieskie koszulki i spodenki oraz białe getry.

Chelsea-FC-fb-Facebook-Profile-Timeline-Cover.jpg

Hymn CFC.

Historia Herbu.

herby.jpg

Zapraszam do dyskusji o tymże klubie.

Informację będę na bieżąco aktualizował.

Doradźcie co mam dodać, nie wiem co np :/

pod.gif

Chelsea+v+Blackburn+Rovers+Premier+League+RhaP7D2sEi_l.jpg

1351788161-U286260.png

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pamiętaj o legendach tego klubu, do tego co Up wymienił można dodać Petera Osgooda, Lamparda, Terrego i Cecha... ;)

Warto też wspomnieć, że prochy "króla Stamford Bridge" leżą pod punktem rzutu karnego przy trybunie Shed End... ;)

Możesz też wrzucić "Blue is the colour...", bo to powinien znać każdy fan The Blues... ;)

3bc74e4e0443760e0f051981e5c03fe6.jpg

'Chelsea Londyn zrobiła mały pogrom w Danii i pokonała ekipę Nordsjælland 4:0!

Wynik taki, jaki miał być, liczy się pewne zwycięstwo i 3 punkty, oby tak dalej.

Nordsjælland 0:4 Chelsea

Strzelali kolejno: Mata, Luiz, Mata i Ramires.'

Wkrótce postaram się o bramki z meczu..

Cieszę się z dobrej gry Torresa/Oscara. Bramka Luiza, palce lizać. Maszynka RDM zaczyna działać :)

A oto bohater dzisiejszego meczu

:)

juan_mata_signature_by_cre5po-d498ll9.jpg

1351788161-U286260.png

Kaś, nadal jest. Ale co ma się zmienić w defensywie? Chelsea musiało usprawnić na początek Pomoc. Na Obrone nie starczyło czasu xD

Co do Dasha, myślałem że powiesz o Bayernie coś, a nie o Barcy. :) Ale nie zamierzam się kłócić bo za (L) jesteśmy ;)

Z Bayernem jako tako równy mecz - nie ma co porównywać meczu z fcb bo szczerze to nie zasłużyli sobie na awans.

Do wszystkich realowcow itp... nie kibicuje barsie tylko stwierdzam jakie są fakty. Sami przyznacie, że gdyby lepiej nastawili sobie celowniki to wsadzili by spokojnie 3 bramki więcej. No ale szczęśliwe przypadki w piłce też muszą być np rewanż Legii ze Spartakiem, przegrywając 2-0, doprowadzić do wyrównania przed przerwą i strzelić decydującego gola w 89' :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Jak na takie pieniądze i możliwości klubu to bardzo cienko grają.

Nie wyskakujcie mi zaraz z wygraniem LM, nie oszukujmy się barca w tamtym meczu dominowała a to że nie umieli trafić celnie do siatki to inna sprawa - i nie chodzi tutaj o jakieś wyczyny Cecha...

Rozumiem o co Ci chodzi, ale grając w 10(czerwona kartka dla "lidera drużyny") to ciężko pokazać futbol ofensywny... ;) Poza tym dużo ludzi mówi o "postawieniu autobusu", zgodzę się jednak chciałbym przypomnieć, że Real przez 2 lata nie umiał takiego czegoś ustawić... ;)

Teraz The Blues grają bardziej ofensywną piłkę i to mi się nawet podoba, no ale kiedyś trzeba zacząć tak grać gdy ma się Matę, Hazarda i Oscara... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Chelsea Londyn   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...