Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nordic czy West ? Mit czy Prawda

Rápido

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielu graczy zadaje to pytanie , wielu tez się przenosi z serweru poświęconemu Polakom czyli Nordic & East na West słuchając plotek , że podobno tam jest lepiej bo większy poziom w tym temacie postaram się wyjaśnić wam , że to nie prawda!

Po 1 jeśli gracz nie radzi sobie na East mówi , że na West było by lepiej ale czy jest tak naprawdę ? Otóż nie .. Najczestrzym usprawiedliwieniem dla przeniesienia się jest :

,, Bo tó som Polacy to ja tó nie bende grau !@!@#!@ nisczom mi gre i trollujom ''

Dokładnie taką samą szanse masz na spotkanie trolla polaka na East i West oni też się tam przenoszą z tą samą myślą i poziom się wcale nie zwiększa grałem na East na ELO 600-1250(smurf) oraz 1400-1700 teraz dla testu by sprawdzić czy to prawda przeniosłem się na West rezultat ?

Kompletnie nic się nie zmienia jedyne co się zmieni to narodowość graczy z jakimi będziesz w zespole dalej będziesz przegrywać przez rzekomo

,,noob teamy,, z taka różnicą , że ''Rusków,, i ''Polaczków,, zastąpią Hiszpanie i Francuzi którzy niczym im nie ustępują.

No a więc opłaca się przenosić na West z Eastu tylko po to ,,bo kólega mi muffil , rze tam jest pośiom durzo leprzy i wbije wienksze elo ''?

Nie! Zrozumcie , że to nic nie zmieni od tego czy grę wygrasz czy nie zależy tez twój udział ile pomogłeś teamowi czy też przeszkodziłeś pamiętajmy , że każdy ma gorsze i lepsze dni więc zanim się przeniesiesz może przeczytasz to jeszcze raz i przemyślisz czy naprawdę opłaca się uciekać od swojej narodowości i co Ci to da ?

Masz 50% szans na wygranie gry siły są wyrównane jak chcesz być lepszy nie wyzywaj graczy ze swojego teamu tylko im pomóż najzwyczajniej w świecie w przeciwnym razie gracz zacznie się starać ,, za bardzo ,, i przyniesie to tylko rezultat ,, gg noob team ,,

Jak jesteś dobry to duże ELO wbijesz nie tylko na West ale i na East pomagaj teamowi nie utrudniaj dużo na tym zyskasz .. naprawdę

TO JEST MIT

A więc podsumowanie East czy West?

Jeśli jesteś Polakiem idź na East spotkasz na pewno wielu wartościowych rodaków jak i wielu nie wartościowych :D + nie będzie takiej bariery językowej (nie którzy nie znają perfect angielskiego )

Jak masz przyjaciół tylko na West wtedy na West i tylko wtedy nie bo ,,jest lepszy poziom,,

jedyną różnicą między nimi jest ,że na West jest więcej graczy

Poradnik co do wyboru serwera napisany bo mnie coś strzeliło jak dziś mój kolega (1200 ELO) się przeniósł na East bo tam jest ,, lepszy poziom ,, Dzieki jak ktoś przeczytał cale i chodź przez chwile przemyślał to co napisałem. Mogę prosic modka o dodanie przedrostku [TuT] gdyż o tym zapomniałem ?

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie , bardzo dobry temat. Wiele ludzi myśli że na wescie są lepsi gracze lecz poinformuje was że do 2k elo grają na wescie , lecz od 2k większość gra na nordicu. ;]

Opublikowano

@up co do graczy na 2k elo to jest ich więcej na West ponieważ jest tam poprostu więcej graczy a poziom się nie rożni wcale i są to plotki rozpuszczane przez własnie polaków z przedziału ELO 600-1200

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Gram w lola ,od 2010 przenioslem sie na westa jak byla mozliwosc ,w s umie kuzyn mi powiedzial ,ze tam wiekszy pozio mitp . Na wescie mam mp . 10;6 ,a na eascie 26;1 ,no to przesada temat ,dla mnie bez wartosciowy ,Coz smurf na nordicu to granie normali taka prawda :> Dla Mnie west i tak wiekszy poziom wbij 11 na wescie i na nordicu i sobie porownaj : ) Np mOji koledzy staty 15;5 na nordicu co 2 mecz ,a na wescie feeduja 10;8/7 itp wiec , dla mnie west ma wiekszy poziom ,niz na nordicu ,bo po prostu tam jest wiecej utalentowanych graczy ,jak nie wierzysz moge dac Ci konto 1,6k west i na nordicu zalatw 1,6k zobaczysz roznica jednak poziomu jest ; ).

kxAyLut.png

Opublikowano

@up po prostu jest tam WIECEJ graczy, nie utalentowanych i to nie prawda i możesz pokazać to konto zobaczymy :) udowodnię Ci ze to nie prawda

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

o jej ale jesteś śmieszny z tymi specjalnymi ironicznymi błędami językowymi...

ale czy to przypadek że jak grałem na 27 lv na east to byli debile a na west na 9 levelu (!) już był zajebisty team?

Opublikowano

W sumie powiem wam, że obecnie grając na smurfie (West) od 5lvl spotykam junglerów, dobrych ludzi na solo topie, mid co pullnie i nawet supporta można spotkać.

Na nordicu dawno nie grałem, coś od czasu rozłączenia serwerów.

Dużo ludzi np. z nordica co mają tam 30 lvl robią smurfy na Weście co widać.

Opublikowano

o jej ale jesteś śmieszny z tymi specjalnymi ironicznymi błędami językowymi...

ale czy to przypadek że jak grałem na 27 lv na east to byli debile a na west na 9 levelu (!) już był zajebisty team?

Przypadek mogłeś trafić na smurfów i to nie żaden dowód

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

East to zło. Około 20 przegranych gier z czego może 2 lub 3 wygrane. No nie da się grać. Mogę dać przykład z wczoraj gdzie ja z nieznanym mi kolesiem co grał Cho'gatchem na bocie TYLKO my trzymaliśmy linię. W 10 minucie było 1:15 dla ich teamu bo top padał co chwilę i mid również, a gdy chcieliśmy pomóc to po prostu się nie dało bo już byli nafeedowani. co prawda czasami się ma farta i trafi na takich przeciwników że aż się chce śmiać to się kończy mecz w 20 minut z statami 20/0 ;D Tak to były ruskie ,te co feedowały :D Jak każdy debil sobie bedzie myślał "przejde na Westa, tam nie ma noobów" a sam nim jest to ja życzę powodzenia w tzw. Elo Hell co jest według mnie zabawne. Ale jak się ma kolegów to się ma team i nie ma żadnego feedera ,trolla idioty. Takie teamy można zlaneźć wszędzie. Na forach etc.

Opublikowano

Ja zacząłem grać na noricu, bo grali tu już moi koledzy, jeden z kolegów, który mógł przenieść się na westa zrobił to, po kilku miesiącach zaczął narzekać na spadający poziom ;d

Stwierdził, że to z nordica przechodzą na westa noobki i wszystko się psuje

Opublikowano

Ehh Nordic i East to to samo. Czy ty myślisz? Używasz mózgu? Raz piszesz o Nordicu, a raz o Eascie. Widać, że sam nie ogarniasz tego co napisałeś. Zresztą ja też.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Beka jest z waszych postów . ,, West ma większy poziom " ,, Nordic robi się do dupy " . A wiecie co Nordic spada bo są takie nooby własnie co myślą że na Wescie jest większy poziom i trollują na nordicu bo chcą go jeszcze dobić , dodam że jak to napisałem w innym temacie idziecie na Westa bo myślicie że będziecie pro i zagracie z ocelotem czy innymi high elo koxami ( ale powiem prawde jeżeli nie dajesz rady na nordicu to na wescie tym bardziej nie dasz ) . Co do Upów to mnie akurat gówno obchodzą 12 lvl czy tam 20 . Ważne są rankedy a niee troll smurf konta na 10 poziomie i że tam ogarniają , no to co nordic jest w rejestracji jako 1 i dzieciaki ( newbie ) nie wybierają westa tylko nordica . Gdyby West był jako 1 do wyboru podczas rejestracji to by się okazało że nordic ma większy poziom

Opublikowano

Rozumiem, że te teksty z błędami miały Nas rozbawić, ale masz 2h na poprawę tego, inaczej nagrodzę to warnem za trolling :)

Opublikowano

No ameryki nie odkryłeś wszędzie jest ten sam poziom gry pewnie nawet na koreańskich serwerach :D , jedyne co morze odróżniać te 2 serwery to to że ludzie grają metą choć poziom trollingu jest ten sam ale przynajmniej jest mniej gragasów ad albo soraki solo topera ^_^

199910496651d9d4266c95e.jpg

Opublikowano

Roznica jest ta ze na east jest za duzo rossianuf ktorzy graja tragicznie , i to samo polacy. Na Wescie tymczasem na kazdym elo sa trolle , bo przegral kilka meczy z rzedu wiec teraz tobie przegra gre , bo mu sie tak podoba, bo mu sie nudzi , bo nie moze supportowac..

Wyrownana gra to jest jak swieto na rankedzie.. Siedze na tym gownianym elo i co chwile gram sam..

Opublikowano

Gram w lola ,od 2010 przenioslem sie na westa jak byla mozliwosc ,w s umie kuzyn mi powiedzial ,ze tam wiekszy pozio mitp . Na wescie mam mp . 10;6 ,a na eascie 26;1 ,no to przesada temat ,dla mnie bez wartosciowy ,Coz smurf na nordicu to granie normali taka prawda :> Dla Mnie west i tak wiekszy poziom wbij 11 na wescie i na nordicu i sobie porownaj : ) Np mOji koledzy staty 15;5 na nordicu co 2 mecz ,a na wescie feeduja 10;8/7 itp wiec , dla mnie west ma wiekszy poziom ,niz na nordicu ,bo po prostu tam jest wiecej utalentowanych graczy ,jak nie wierzysz moge dac Ci konto 1,6k west i na nordicu zalatw 1,6k zobaczysz roznica jednak poziomu jest ; ).

Nie żebym sie czepiał ale podział był na wakacjach 2011 roku.

Opublikowano

z elo poniżej 1600 nooby są na obydwu regionach, gdzie byście nie poszli poziom gry bedzie taki sam. a znowu na 1600+ zaczynają sie już ogarniecie gracze na obydwu regionach więc poziom gry znowu jest ten sam. podsumowując = to mit i bullshit wlasnie rozniesiony przez ludzi z elo 900, których nie brak. poprostu trzeba mieć szczescie i trafiac na ogarnietych ludzi, niektórzy pierdolą ze: "jak dobrze grasz to wkońcu wyjdziesz" aczkolwiek wg. mnie to bardzo słaby argument i wcale nie odnosi się do rzeczywistości. SAM MECZU NIE WYGRASZ. no ale to nie o tym temat, poprostu to mit.

Opublikowano

na west tez sa dzieci, tylko ze francuzów i innych :P. Nie tylko polskie dzieci grają :P

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Ja teraz robie nowe konto (chce miec drugie 30 lvl) na nordicu i tez od 5 lvl'u spotykam junglerow w co drugiej grze supporta mozna spotkac w co piatej dla mnie jest taki sam poziom zarowno na Nordicu i na Wescie.

Opublikowano

To jest właśnie magia lola. Załóżmy ,że na elo hellu na nordicu są same noobki, troll picki, afki, ad soraki, supporty bijące moby itd. i jesteś też ty. Praktycznie prawie zawsze przegrywasz, mimo że w twoim teamie jest o 1/5 mniej noobów, troll picków, afków, ad sorak itd. :D

Opublikowano

Oczywiscie, ze na wescie jest wiekszy poziom, a dlaczego? Sam napisales, ze jest wiecej graczy wiec i poziom wraz z wzrostem elo sie zwieksza. Na eascie jest tak, ze przypadkowy gracz moze zostac carrowany przez team do 1900elo, gdzie gra 1k graczy i wtedy juz trudno spasc nizej. To nie sa zadne mity, a argumentujesz to tylko tym, ze na eascie sa nooby jak i na wescie. shit logic.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Fakt że "east=west" najlepiej potwierdza fakt nowych tierów.

Aby zdobyć złoto na east potrzeba 1450, aby na west 1500... co jest spowodowane mniejszym odsetkiem lepszych graczy na east.

Opublikowano

Haha ! Ilu z was którzy napisali "dokładnie , server nie ma znaczenia" przeniosło sie z east na west? ROFL .

Jak dla mnie tylko West , moge grać z hiszpanami i francuzami , oby nie z polaczkami który wyjedzie z " KURWO JEBANA WYPIERDALAJ MASZ MOKRE SNY Z MATKĄ " itp i tu sami wiecie ile można takich tekstów spotkać .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...