Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zanim stworzysz nowy temat PRZECZYTAJ TO

polackk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym chociaż w części uniknąć powstawania kolejnych bezsensownych tematów.

1. EAST czy WEST?

Jeżeli rejestrujecie się po raz pierwszy w grze to weźcie na sam początek pod uwagę fakt: gdzie grają moi znajomi? Podczep się do nich i grajcie na danej platformie. Przede wszystkim nie wzoruj się wypowiedziami ludzi którzy twierdzą że na WEST jest lepiej lub odwrotnie, wszędzie są lepsi i gorsi gracze. Jeżeli po wbiciu 30 lvl i rozpoczęcia przygody w grach rankingowych wpadniesz do tzw. "ELO HELL" to na obydwu platformach spotkasz się z bardzo słabymi graczami i ciężko Ci będzie się wydostać z tego niżu. Aktualnie panuje moda na uciekanie na WEST choć nie wszyscy sobie zdają sprawę że wraz z "penta killerami" idą także trolle itp. gracze.

Jak mam sobie pomóc, przecież jestem dobrym graczem lecz przez innych cały czas przegrywam...

Powstało już wiele poradników na temat "jak się wybić", wystarczy że poczytasz trochę oficjalne forum oraz Polską odsłonę LOL a zyskasz wiele przydatnych Tobie informacji (np. na temat "carrowania" gry). Używaj counter pick-ów czyli gdy w przeciwnej drużynie widzisz karthusa to wiadomo że w Twoim teamie musisz mieć kogoś kto uratuję graczy przed tym ultimate (Soraka). Możesz zawsze poprosić znajomego o wyższym elo aby pomógł Ci wyjść z tego stanu. Wiadomo że nikt nie będzie trollom i feederom pomagał ale jeżeli twierdzisz że dobrze grasz i ktoś to dostrzeże... kto wie...

Przydatne linki:

Lista counter pick:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AqzKxo_kFrKtdF9HZVYxd25xQlR6OGhJNk04bWJxV2c&hl=en_US#gid=0

2. Która postać lepsza?

Każda postać w grze ma swoje słabsze i lepsze strony. Zamiast tworzyć kolejny bezsensowny temat przejdź do działania. Jeżeli jesteś nowym graczem to korzystając z postaci z darmowej rotacji wpierw zagraj raz z botami aby zobaczyć co owy champion potrafi a dopiero później sprawdź się z prawdziwymi graczami. "Nie to nie jest to..." więc zaczynamy z drugą postacią, na pewno któraś Ci się przypodoba i z czasem będziesz ową postacią zamiatał przeciwny team. Nie zniechęcaj się wypowiedziami typu: "WTF chcesz grać veigarem? przecież to durna postać", jeżeli ogarniasz go to pokaż innym na co Cie stać, sami po jakimś czasie stwierdzą że byli w błędzie.

PAMIĘTAJ: nie ma takiego czegoś jak słaby champion, jedyny kto w tym wypadku jest słaby to osoba siedząca przed komputerem trzymająca w dłoni myszkę. ;)

3. Potrzebuję build-u.

Zamiast tworzyć kolejny bezsensowny temat spójrz, mamy tutaj na forum dział pod tytułem "tutoriale". Twierdzisz że to Ci nie wystarcza. Podaję więc trzy strony gdzie znajdziesz multum buildów z dokładnym opisami co i jak:

http://www.mobafire.com/

http://leaguecraft.com/

http://www.solomid.net/

Nie jesteś pewien co do danego build-u? Weź kolegę na "custom game" i przetestujcie, wielu ludzi po samej wzrokowej ocenie stwierdza: "jaki durny build" a podczas gry wysyłają Tobie gratulacje za pociągnięcie ich do wygranej.

Opublikowano

Niby się przyda, ale większość tematu na forum jest typu build :) Może być trochę mniej tematów teraz...

//Edit:

Masz 300~ postów, masz przypięty temat typu "Zanim napiszesz, zajrzyj", spoko, ale miesiąc temu jakiś robiłem ankietę czy taki temat ma sens, wyszło 80-90~%, że nie... Sprawiedliwość? ^^

Opublikowano

Niby się przyda, ale większość tematu na forum jest typu build :) Może być trochę mniej tematów teraz...

//Edit:

Masz 300~ postów, masz przypięty temat typu "Zanim napiszesz, zajrzyj", spoko, ale miesiąc temu jakiś robiłem ankietę czy taki temat ma sens, wyszło 80-90~%, że nie... Sprawiedliwość? ^^

Co ma moja ilość postów do treści zawartej w tym temacie oraz jego przesłaniu?

BTW. Po co robiłeś ankietę? Trzeba było przejść od razu do czynu ;> Te 80 % to tzw. "bezbazia" które nic same nie potrafią... przepraszam potrafią napisać bzdurny temat typu: "poproszę o build".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...