Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Let's fishing (pijaczek v2 by kurpiq)

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to znaczy ? chodzi ci o funcję pauzy ?

myślałem nad tym. może kiedyś dodam jak mi się zachce xD

przydalobysie potrzeba do wlaczania pewnych dodatkow w grze bez wylaczania bota-dzisiaj bocik na wlasnych ustawkach wyciagnol 90 kg rybe na 55 kg blystke i zylke -niezle :D Ale rezerwy jeszcze w nim sa :D

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trochę przerobiłem bota. Wystarczy wskazać punkt powyżej środka naciskając F1 i punkt odświeżania przeglądarki F2. Bota wyłącza się F5. Później dodam pauze..

Global $mp ,$gar, $dp, $var ,$ap

HotKeySet("{F2}", "coord")

HotKeySet("{F1}", "coord2")

HotKeySet("{F8}", "rese")

HotKeySet("{F5}", "quit")

MsgBox(4096, "By kurpiq", "Bot wykonany w 100% przezemnie, jeśli pobrałeś to z innego miejsca niż mpcforum to znaczy że osoba umieszczająca to bez mojej zgody jest złodziejem. zastrzegam sobię prawa do tego bota //KURPIQ", 5)

$czas = InputBox("Program", "Czas trzymania spacji w górze: ", "8")

$grass = InputBox("Program", "Czas czekania po odświerzeniu (w sek) ", "25")

$ass = InputBox("Program", "Czas co jaki ma nastąpić reset (w min): ", "25")

$bass = InputBox("Program", "Czas jaki masz na wykonanie początkowych operacji(w sek): ", "25")

;;;; Body of program would go here ;;;;

Sleep($bass*1000)

$P1=true

adlibregister("zmien1", $ass*60000)

while 1

if $P1 then

Work()

else

rese()

$P1=true

endif

wend

Func rese()

MouseClick ( "left" , $ap[0], $ap[1] )

Sleep($grass*1000)

MouseClick ( "left" , $mp[0], $mp[1] )

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

EndFunc

func zmien1()

$P1=false

endfunc

;;;;;;;;

Func coord2()

Sleep(200)

$mp = MouseGetPos()

$var = PixelGetColor($mp[0], $mp[1])

Sleep(200)

TrayTip("Wskazałes punkt powyzej srodka","ok", 1)

EndFunc

Func coord()

Sleep(200)

$ap = MouseGetPos()

Sleep(200)

TrayTip("Wskazałes punkt odswiezania strony","Czekaj az bot sie uruchomi :)",1 )

EndFunc

Func Work()

$marmolada = PixelSearch(0, 0, @DesktopWidth, @DesktopHeight, 0x6BC23B)

If Not @error Then

Send("{SPACE up}")

Sleep($czas)

Else

Send("{SPACE down}")

EndIf

$seed = PixelSearch($mp[0] - 50 , $mp[1] - 50 , $mp[0] + 50 , $mp[1] + 50 , $var)

If $seed = 0 Then

Send("{ESC}")

EndIf

EndFunc

Func quit()

Exit

EndFunc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Trochę przerobiłem bota. Wystarczy wskazać punkt powyżej środka naciskając F1 i punkt odświeżania przeglądarki F2. Bota wyłącza się F5. Później dodam pauze..

MsgBox(4096, "By kurpiq", "Bot wykonany w 100% przezemnie, jeśli pobrałeś to z innego miejsca niż mpcforum to znaczy że osoba umieszczająca to bez mojej zgody jest złodziejem. zastrzegam sobię prawa do tego bota //KURPIQ", 5)

$bass = InputBox("Program", "Czas jaki masz na wykonanie początkowych operacji(w sek): ", "25")

Sleep($bass*1000)

$P1=true

while 1

if $P1 then

Work()

else

rese()

$P1=true

endif

wend

Func rese()

Sleep($grass*1000)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

EndFunc

func zmien1()

$P1=false

endfunc

;;;;;;;;

Func coord2()

Sleep(200)

$mp = MouseGetPos()

Sleep(200)

EndFunc

Func coord()

Sleep(200)

$ap = MouseGetPos()

Sleep(200)

TrayTip("Wskazałes punkt odswiezania strony","Czekaj az bot sie uruchomi :)",1 )

EndFunc

Func Work()

If Not @error Then

Send("{SPACE up}")

Sleep($czas)

Else

Send("{SPACE down}")

EndIf

$seed = PixelSearch($mp[0] - 50 , $mp[1] - 50 , $mp[0] + 50 , $mp[1] + 50 , $var)

If $seed = 0 Then

Send("{ESC}")

EndIf

EndFunc

Func quit()

Exit

EndFunc

zaraz stestuje i dam ci znac jak to czlapie :D ale dodajcie pause zeby extremy sprawdzic bo bez pauzy nie ma na to szans.

edit pierwsze testy pozytywnie ladnie dziala i jest "wygodniejszy" ale bocik made by KURPIQ jest agresywniejszy tzn po poprawkach w ustawkach mozna latwiej extremki wyciagac -Panowie taki problem mi sie przypomnial -bociki sa bezradne jesli serwer wygeneruje tzw pusty przebieg -trzeba czekac do odswierzenia strony zeby to minelo a z drugiej strony zbyt czeste odswierzanie -strata czasu i kasy .

Ogolnie gratulacje dla obydwu zapalencow -wasze dzielo dziala i wymaga jedynie doszlifowania kilku szczegolikow wiec mozecie czuc sie dumni z waszej pracy ---------dolozycie kiedys te PAUZE ? :D ciezko stestowac bez tego cale spektrum mozliwosci

Opublikowano

pauza to dodanie funkcji która działa np. while sleep wend ale jakoś mi się nie chce xD hahaha

co do bota przerobionego myślałem o co zrobił kamol żeby dać "gotowca" ale wydaje mi się że zrobienie tego jak jest w oryginale jest dość proste :)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Macie , dodałem wam pauzę którą uruchamia się i wyłącza F3 :))

Global $Paused

HotKeySet ("{F3}","TogglePaused")

Sleep($bass*1000)

$P1=true

while 1

if $P1 then

Work()

else

rese()

$P1=true

endif

wend

Func rese()

Sleep($grass*1000)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

Sleep(500)

Send("{ESC}")

EndFunc

func zmien1()

$P1=false

endfunc

;;;;;;;;

Func coord2()

Sleep(200)

$mp = MouseGetPos()

Sleep(200)

EndFunc

Func coord()

Sleep(200)

$ap = MouseGetPos()

Sleep(200)

EndFunc

Func Work()

If Not @error Then

Send("{SPACE up}")

Sleep($czas)

Else

Send("{SPACE down}")

EndIf

If $seed = 0 Then

Send("{ESC}")

EndIf

EndFunc

Func TogglePaused()

$Paused = Not $Paused

While $Paused

Sleep(100)

TrayTip("Script is Paused", "Nacisnij ponownie F3 aby odpauzowac", 1)

WEnd

TrayTip("Pauza wyłączona ", "Gra wznowiona",1)

EndFunc

Func quit()

Exit

EndFunc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

btw Panowie inzyniery jedna funkcje jeszcze trzeba dodac-klikniecie co 5 min w przycisk "wyciagnij" jak serwer wygeneruje pusty przebieg -nie tracimy czasu na bezsensowne zarzuty bez brania do momentu odswierzenia ....

Opublikowano

btw Panowie inzyniery jedna funkcje jeszcze trzeba dodac-klikniecie co 5 min w przycisk "wyciagnij" jak serwer wygeneruje pusty przebieg -nie tracimy czasu na bezsensowne zarzuty bez brania do momentu odswierzenia ....

reset jest właśnie w razie takich wypadków daj sobie go częściej jak ci to przeszkadza.

a jak bardzo chcesz to mozez zamiast na reset dac na przycisk wyciągnij f4 i czas czekania po resecie 1 albo 0 (nie wiem czy zadziala z 0) i będziesz miał wyciągnij zamiast resetu.

reset dałem w razie problemów z stroną itd... w tym właśnie pusty przebieg, glitch z zbugowanym paskiem, inne problemy ze stroną.

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

"reset dałem w razie problemów z stroną itd... w tym właśnie pusty przebieg, glitch z zbugowanym paskiem, inne problemy ze stroną."

ok rozumiem i popieram,ale z moich obserwacji wynika,ze 90% pustych przebiegow zaczyna sie tuz po odswierzeniu dlatego postowalem o dodatkowy przycisk :D

obydwie wersje botow wypadly bardzo dobrze -kurpika jest agresywniejszy tzn pozwala po drobnych korektach wyciagac naprawde duze ryby -kamol za to wprowadzil wygodne udogodnienia (kamol zglosze sie do ciebie na priv z moja propozycja poprawki,ktora pozwoli na agresywne lowienie -zmiana 1 parametru )

I panowie takie laickie pytanie ktora funkcja lub pasek kodu odpowiada za operowanie paskiem kiedy bierze? chcialbym sama funkcje zwijania zylki w innej grze zastosowac a ciemnosc narazie u mnie panuje straszna :D

Opublikowano

kto chce pisać o bocie (oraz jak robić inne) pisać na gg 6670766 (nie problemy a propozycje)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

to możesz na @ [email protected] (tylko jakis sensowny tytol by sie skojarzyl)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

dokladnie pare razy to zauwazylem -ale to chyba lagi na serwie bo bocik lazi spokojnie wiec to nie jego wina .Ogolnie pozytyw predzej mi pada przegladarka niz bot. Dzisiaj sie bawilem w hardkorka na wedke 10 kg wyciagnac najwieksza rybe bez dopalaczy -wyjal 15,6 kg kilka zerwal o milimetry ale to wina laga.

Opublikowano

dodam że dziś bawiłem się virtual boxem by bot chodził w ukryciu i lekko lagowało teraz wgram na niego linuxa i zobaczymy (wczesniej test na w7)

Chyba coś się dzieje w grze w kierunku zablokowania bota ale to mogą być tylko problemy z grą gdyż zrywa rybę w trakcie rzucania wędki oraz po złowieniu także tak pisze.

oby to był błąd xD

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

wrzuciłem do twojego tematu moją wizję bota myślę że coś z tego wyciągniesz

przed sek. odświerzając grę :

503 Service Unavailable
No server is available to handle this request.

coś jest z serwerami faktycznie

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

witam serdecznie KURPIQ i mam prosbe czy mógł by ktos wstawic gotowca na stronkę...mam ogromny problem z uruchomieniem bota...nie wiem czy dobry program zassałem z netu ale zapisuje KOD i po uruchomieniu wyskakuje mi błąd

line 85 (File C\users\robert\Desktop\bot.au3)

Exit 0

Error Func statement has no matching End Func

w zaden sposob nie moge tego uruchomic...prosze o pomoc jesli to mozliwe...lub przeslanie bota na poczte [email protected] czekam niecierpliwie na opdowiedz

Opublikowano

nie do końca skopiowales skrypt (ucioles end func.)

po 2 użyj bota v2.1 którego znajdziesz również na forum, gdyż ten zrywa ryby a v2.1 działa ogólnie dobrze

wczoraj zostalo mi w grze okolo 20 milionów teraz mam przez noc nabite do 68. przy najlepszej wędce na ocean i innych najlepszych.

do tego 49 lvl

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...