Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się pytam, po kiego chuja Mourinho wypożyczył Essiena? -.-

Wyobraź sobie sytuację, że Khedira ma kontuzję. Kto za niego? Albiol? Modrić? Typowy defensywny pomocnik. Essien też.

1393461645-U349224.png

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo odszedł Lass? + Essien może też grać jako stoper, a na tej pozycji jest lepszy od Carvalho. W przypadku kontuzji Arbeloy na prawą idzie Ramos, a na środek Essien/Albiol. W dodatku, DP zawsze się przyda, w dodatku, że odszedł Granero - środek pola jest mocno osłabiony :).

Szkoda, że Real przegrał, już 8 punktów tracicie. Trzeba będzie pokazać w GDE kto rządzi w Hiszpanii.

btw. Arsenal 6-1 Southampton. Dla porównania: ManUTD wygrał ledwo 3-2 i to w ostatniej minucie :)

Opublikowano

nie wbijałem do tematu barcy i nie pisałem hahahah przegraliście puchar nasz, tylko wstawiłem obrazek i normalnie gadałem z botem i wgl.

Ty za to pokazujesz jak świetnie znasz angielski

276253_papel-de-parede-meme-jackie-chan_1280x1024.jpg

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Aha, czyli Essien ma czekać na kontuzję któregoś z graczy? Inaczej sobie nie pogra? No nie pierdolcie.

Rotacja składem. Odpoczynek danego zawodnika. Khedira wszystkich meczy nie zagra. Sił mu nie starczy. A i Essien nie jest słaby więc będzie rywalizował.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

nie wbijałem do tematu barcy i nie pisałem hahahah przegraliście puchar nasz, tylko wstawiłem obrazek i normalnie gadałem z botem i wgl.

Ty za to pokazujesz jak świetnie znasz angielski

276253_papel-de-parede-meme-jackie-chan_1280x1024.jpg

chłopcze weź wyluzuj bo ci zaraz żyłka pęknie, co Cię tak pod denerwowało że twój klub przegrał czy co bo nie ogarniam Cię ani trochę :) a od mojego anglika gtfo :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem, Essien jest lepszy od Khediry. To on powinien grać w 1 składzie.

Cristiano, nie przejmuj się. Ociepli się do końca sezonu :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem, Essien jest lepszy od Khediry. To on powinien grać w 1 składzie.

Nie wiadomo jak w Realu będzie grał. Musi się też zgrać z innymi. Nie może od razu wpierdolić się w jedenastkę i grać. Wszystko powoli.

@Down

Wypożyczenie. Dostali parę milionów pewnie. Nwm. 4? Nie pamiętam, albo nie wiem.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Gra na trzech frontach ~ 50/60 meczów w sezonie - każdy się nagra. W dodatku 4 zawodników w środku pola to normalka w każdym klubie.

@up

Wyporzyczenie :)

@edit

klapa :C

Opublikowano

Wypożyczenie Zav jak coś. Poza tym wiem że przyszedł na wypożyczenie. Ale widziałem wiele komentarzy, że lepiej wypuszczać do 1 składu Khedirę bo to ich zawodnik, a Essien niech siedzi bo nie jest Realu..

1351788161-U286260.png

Opublikowano

ogólnie nie ogarniam jaki plan miał mou na ten mecz, skład słaby. Khediry jak dla mnie nie powinno być, za niego modric od początku Igła tak samo nie powinien wyjść w 11

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Mourinho mógłby dać pograć Juniorom Akademii Realu, np taki Morata. Może coś by ugrał. Fajnie by było wprowadzać młodzików jak Barcelona.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Mourinho: Nie mam drużyny

- Zasłużona wygrana Sevilli, ale bardziej zasłużona nasza porażka. Dlatego mogę mało powiedzieć, nie mogę stwierdzić wiele więcej. Gratuluję Sevilli, bo zrobili wszystko, żeby wygrać. My dostaliśmy zasłużoną nagrodę za okropny mecz, który zagraliśmy - powiedział po meczu Mourinho.

- Czy sprawa Cristiano wpłynęła na drużynę? Nie myślę tak, nie myślę tak. Myślę, że dzisiejszy mecz nie był inny od Getafe, nie był dużo inny od Granady, który wygraliśmy, ale nie było wcale inaczej. Dlatego nie myślę, że powody porażki są związane z humorem z ostatnich dwóch tygodni. Graliśmy źle wcześniej i o tym nie mówiono. Chodzi o stan ducha... nie mówię kolektywu, bo w kolektywie wyciągam 2-3 głowy i mówię, że te głowy myślą prawidłowo. Ale to za mało, za mało jest głów zaangażowanych, głów skoncentrowanych, dla których futbol jest priorytetem w ich życiach. Jest za mało zaangażowanych głów, a kiedy jest ich za mało, to jest ciężko. Jestem trenerem i jako że nim jestem, to brak zaangażowania to moja wina, kropka.

- Popatrz, poszedłem na przerwę i zmieniłem dwóch zawodników, a chciałem zmienić siedmiu. To jedna ze spraw futbolu, której czasami nienawidzisz. W innych sportach można dokonywać wielu zmian. Zazwyczaj 3 zmiany są poprawne, ale czasami chce się więcej. Özil i Di María nie byli gorsi niż pozostali. Wizerunek był zły od pierwszej minuty. Jeśli chodzi o stałe fragmenty, to nie możemy nad nimi pracować lepiej. Każdy piłkarz zna swoją pozycję, każdy piłkarz zna swoją misję, każdy piłkarz ma odpowiedzialność osobistą, każdy piłkarz zna swojego rywala, a gracze ze strefy wiedzą, co mają robić. Mamy grafiki, mamy grafiki powieszone w szatni. Pierwsza minuta meczu i gol... To dla mnie cały wizerunek drużyny w tym momencie, bez koncentracji, bez zdolności mentalnej do cierpienia. Porównaj Sevillę z Realem i wtedy łatwo to zrozumieć. Oni walczyli o każdą piłkę, jakby była ostatnią w ich życiu, o każdą, z agresywnością, ale tą perfekcyjną, bez żadnego wychodzenia poza kontekst. Chcą grać szybko, chcą podawać szybko, myśleć szybko. Moja drużyna zagrała tak tylko z Barceloną, poza tym w ogóle. W tym momencie nie ma mojej drużyny. Powiedziałem, że ja jestem trenerem i jeśli nie ma zaangażowania, to jest to moja odpowiedzialność.

- 8 punktów do Barcelony? Martwi mnie tylko moja drużyna, tylko moja drużyna. Od oficjalnego rozpoczęcia sezonu zagraliśmy tylko jeden mecz w Superpucharze i nic więcej. Trochę z Valencią, nic z Getafe, nic dzisiaj, malusieńko z Granadą. To dzisiaj moje większe zmartwienie niż punkty. W tym momencie nie mam drużyny - takimi słowami Portugalczyk zakończył konferencję prasową.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Co tam zimno w Madrycie ? Pamiętam jak pisaliście w temacie Barcy o tym jak zajebiście wygraliście SPH.

Lol. I Ty pisałeś w temacie o barsie, że jesteśmy żałośni, bo w chodzimy do tamtego tematu? Won stąd człeku.

Tak. Wygraliśmy SuperPuchar. Przypomnij sobie to dokładnie ;)

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Kolejny fatalny mecz Ronaldo i Higuaina. A Cristiano. ,mówisz że fani Barcy mają spierdalać do tamtego tematu ,to ciekawe dlaczego się czynnie udzialełaś bo wygraniu SuperPucharu przez Real? Hipokryta. Przyjmij przegraną na klatę jak prawdziwy kibic ,a nie spinasz żyłkę ; )

Opublikowano

Kolejny fatalny mecz Ronaldo i Higuaina. A Cristiano. ,mówisz że fani Barcy mają spierdalać do tamtego tematu ,to ciekawe dlaczego się czynnie udzialełaś bo wygraniu SuperPucharu przez Real? Hipokryta. Przyjmij przegraną na klatę jak prawdziwy kibic ,a nie spinasz żyłkę ; )

To wypadek przy pracy następnym męczy Ronaldo zabłyszczy jak zwykle :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Po co dowartościowywać się przeszłością ? Zrób taką tabelkę od rocznika 2007,2008 po wielkich transferach Realu. To tak jakby się dowartościowywać wynikami w latach 1920-1930 ... Żyjmy tu i teraz ,proste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...