Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Opis broni dla każdej klasy w BF Play4Free.

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wywalili z podpiętych, bo tu jest ruch jak na w Polsce na autostradach.

Może dlatego, że nie mamy autostrad?

Temat się wyczerpał, każdy jak ma jakieś pytanie dot broni to zakłada nowy temat i tyle, a poza tym komu się tak naprawdę chce szukać po 4 stronach tematu odpowiedzi dla siebie i jeszcze może jej nie być?

To wszystko tu jest trochę nieprzemyślane... trochę bardzo.

Przydałoby się podzielić forum na 2,3 sektory.

Pierwszy hacki, drugi problemy z grą trzeci dot broni i ew 4 takie pogaduchy o bfie dyskusje itd, wtedy dopiero byłoby to przejrzyste.

Wątpię, że to wprowadzą, ale tylko taki jest sposób na ogarnięcie ogólnego syfu tu panującego.

436951440626370320491.png

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Zgadzam się w 100%, pisałem coś o tym, ile jest obecnie zakładanych tematów, ale przepadło po cofce. Ja proponowałbym stworzyć też temat z najczęściej zadawanymi pytaniami i umieścić tam odpowiedzi, np.: problem z PB, błędy przy ściąganiu gry, bronie +3, skąd bierzemy kody, jak starać się o unban itp., może jeszcze ewentualnie podać wymagania sprzętowe i napisać w regulaminie albo w nazwie tematu, żeby zajrzeć do tematu zanim się założy nowy. Takie pytania powstają codziennie i tylko zaśmiecają forum.

Sorry za offtop.

YGsMv3q.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Inżynier: Gram mp7 w dla mnie jest o wiele lepsza niż mp5. Jest bardzo dobra do ruschowania, a taki styl gry mnie najbardziej interesuje. Z mp5 gdy spotkasz wroga i zaczniecie do siebie na małym dystansie równocześnie strzelać raczej nie ma się dużych szans. Oczywiście na dystans jest to bardzo dobra broń, lecz w trzybie celowania magazynek schodzi bardzo szybko. W mp7 wystarcza on na dłużej.

Chciałbym się zapytać wszystkich "majstrów" czy graliście AKS-74U? Ten kałach dla mechanika ma jedną wade:ma tylko 15 naboi w magazynku. Z tego co pamiętam, bo grałem tą bronią dość dawno na średni dystans spisuje się nieźle. Ciekaw jestem jak by się ona sprawdziła z magazynkami +16 pocisków i z dodatkami do celności. Może jest ktoś taki kto ma ją na perma i próbował takich rzeczy?

Opublikowano

Mam zestaw Jtiger i już mnie trochę znudził i planuje kupić M95 albo M82 i Lufę Precyzyjna, zależy mi na Range Kilach około 340m i celności na mniejszych odległościach więc co byście mi polecili panowie:)

Gdy siadasz przed kompem, przy drzwiach do pokoju zastawiasz minę claymore, by nikt ci nie przeszkadzal

37be2935.png

Opublikowano

Ogólnie trzeba by było po prawiać te bronie,bo mija się z prawdą np.Qbb:

-Mało amunicji,raczej wystarczająco niektórzy i tak mają jeszcze mniej to raz,a dwa to bronie inne dla medyka mają jeszcze mniej amunicji.

-Słaba jak strzelamy bez celownika totalne bzdury jak mamy złe dopasowane dodatki to się nie dziwie.

-I jak zwykle zawsze podkreślacie te bronie na wyższy lvl,że nadają się na dalekie cele i to też się mija z prawdą ,bo nie ma takiej uniwersalnej broni pod wszystko jak Qbb nie ważne jaki dystans to i tak to jest dobra broń tak sam przykład jest z l85a2....

Opublikowano

L85 akurat kuleje nieco na bliższym dystansie z racji niskiej szybkostrzelności.

Tak owszem wiem o tym,że pod uwagę się bierze szybkostrzelność,ale też nie zapominajmy o prędkości pocisku oraz l85a2 ma wysoki dmg i dużo mniejszy odrzut można powiedzieć,że bardzo smieszny mały odrzut.

Np.W l85a2 wyciągniemy prędkość pocisku na 925 z kolei famasem już 825 i dmg w l85a2 mamy o wiele większy nie mówiąc już o większym zasięgu z biodra...

• 1 rok później...
Opublikowano

Czolem, zamierzam pograc Szturmowcem i grajac w BF3 gralem M4, czytalem pobieznie temat i widze, ze polecacie bardziej AEK, w czym M4 ustepuje AEK i na jakim poziomie mozna kupic M4? Z gory dzieki

Opublikowano

@up m4 można kupić w pakiecie kreftdjur, który jest bardzo opłacalny, a m4 to bardzo dobra broń na średni dystans. Nominalnie można ją kupić od 18lvl chyba. Aek jest dostępny od 3 lvl i tak jak k jest świetną bronią. Ma większy odrzut niż m4 ale nadrabia.obrażeniami. Polecam obie bronie.

Opublikowano

Albo nemezis stock czy jakoś tak.

Mam pytanie czemu jakiś mod odpioł temat ? przecież był widoczny i pewnie dużo osób z niego korzystało co widać.

Temat nieaktualny, był nerf broni itp Aktualnie na medyku to prawie każda broń jest dobra wystarczy umieć grać i wiedzieć jak, wiadomo że jak ktoś weźmie qjy i będzie chciał 1vs1 stawać to wiadome ze przegra, druga sprawa to walenie z RPK na dystanse 80+ :D

Są bronie dla medyka do kampienia(QJY itp), są na średnie dystanse, wielofuncyjne i typowe do zamkniętych walk (RPK).

Opublikowano

Temat nieaktualny, był nerf broni itp Aktualnie na medyku to prawie każda broń jest dobra wystarczy umieć grać i wiedzieć jak, wiadomo że jak ktoś weźmie qjy i będzie chciał 1vs1 stawać to wiadome ze przegra, druga sprawa to walenie z RPK na dystanse 80+ :D

Są bronie dla medyka do kampienia(QJY itp), są na średnie dystanse, wielofuncyjne i typowe do zamkniętych walk (RPK).

Spojrzyj czasem na datę, ok? ;)

Jak się uda, to dam w moim FAQ osobny dział nt. broni, map itp., bo sporo się działo i ten rzeczywiście nieco przestarzały. Ale to po egzaminach, bo chcę się za to porządnie zabrać. Póki co testujcie i porównujcie broń, potem się przydacie xD

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...