Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Opis broni dla każdej klasy w BF Play4Free.

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP@UP

spamujesz niepotrzebnie.... shotguny są dla wszystkich :)

@UP

poco ma dodawać shotguny?

YAY

Opublikowano

@4Kiler

To zależy czy chcesz siłę i odrzut czy pojemność, szybkostrzelność i znikome obrażenia. Jeśli wolisz to pierwsze to polecam Scatterguna lub M1911 Elite, jeśli to drugie to MP-443 Elite. Ja mam MP-443 Elite i nie żałuję :P

Nick: headshotman1997

Snajper :P

Zapraszajcie do znajomych ludziska! :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dla mecha:

PP-19(RapidAim RedDot+Lufa predator+mag o duzej poj+kolba stabilizujaca)

+szybkostrzelność

+dobra celność

+dobry dmg

+zasięg

+Dużo ammo

PS wszystkie te plusy z kombinacja powyzej,Zestaw Harkel)

//Najlepsza sygnatura na forum

Opublikowano

dla mechanika mógłbyś dodać/zamienić za mp5/ as-val ;) boska broń ;d dzisiaj zakupiłem i osobiście lepiej mi idzie niż gościom z famasami ;3

+ szybkostrzelność

+ celność (jak ktoś ogarnia to ciągłą serią na 50+metrów)

+ obrażenia (na daleki dystans wyciąga 16+) a na bliski dystans też bardzo dobry ;)

+ zasięg

+ lepsze od mp5 jak dla mnie ;) as val ma 1200 szybkości strzału .... mp5 zada x2 strzały a as val 4 i dead :)

- zjada ammo jak ja pierogi ruskie/frytki z kotletem

moja opinia ;)

a do medyka mógł byś zamienić XM8AR na m27-AIR :) ale to zostawiam już tobie do wyboru ;d

YAY

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, co do broni i jej upgradów, zrobiłem mały teścik, otóż

złożyłem do mojego FAMASA dwie kompinacje upgradów, i porównałem celość.

Zaznaczam że ulepszałem broń tylko w kierunku celność z lekkim podniesieniem damage'a.

Teraz tak, pierwsze zestawienie to:.

1.Lufa precyzyjna

2.Magazynek Piranha

3.Kolba Nemesis

Obrażenia +4/-1 (3)

Poręczność +4/-1 (3)

Precyzja +1 (1)

Celność +4 (4)

Teoretycznie rzecz biorąc mam +8 do celności i +3 do damage'u

29002954.jpg

Zestawienie drugie:

1.Lufa precyzyjna

2.Magazynki Viper

3.Kolba Thuderbolt

Obrażenia +3 (3)

Poręczność 0 (0)

Precyzja 0 (0)

Celność +4/+4 (8)

*naboje +6

I tu znów mamy "celność" na +8 do tego +3 obrażeń, i jeszcze do tego aż 6 dodatkowych naboji w mag.

19075249.jpg

I teraz który wybrać?

Ja osobiście wybrał bym pierwszy, dlaczego? Mniejszy odrzut.

A zarazem większa celność, kosztem ammo, ale to raczej nie jest jakiś wielki problem dla "asalta" :P

Widać po screen'ach że precyzja i preczność robią swoje.

Mam nadzieje że te zestawiena pomogą wam w PÓŹNIEJSZYM upgrajdzie broni, bo trzeba mieć conajmniej 25 poziom by mieć większość odblokowaną :P

Życze miłej gry.

Opublikowano

@UP

tak.... tyle że obrażenia w trybie celowania jakoś róznicy ci nie zrobią o.0

ja bym zamiast magazynków piranha czy viper wziął do famasa magazynki o duzej pojemności czy jak to się zwie... te co 16 ammo dodają :) 40amo to tak jak 20AMMO aekiem czy inną bronią :) obrażenia ma dobre.... większe od as-vala .... ale wiem jak żźera ammo masakrycznie... mając 2 bronie na miesiąc wole jednak vipery :) gdyż i tak te 5 pocisków zabije na bliską odległość a mp5 nie będę brał :)

YAY

Opublikowano

Siemka, co do broni i jej upgradów, zrobiłem mały teścik, otóż

złożyłem do mojego FAMASA dwie kompinacje upgradów, i porównałem celość.

Zaznaczam że ulepszałem broń tylko w kierunku celność z lekkim podniesieniem damage'a.

Teraz tak, pierwsze zestawienie to:.

1.Lufa precyzyjna

2.Magazynek Piranha

3.Kolba Nemesis

Obrażenia +4/-1 (3)

Poręczność +4/-1 (3)

Precyzja +1 (1)

Celność +4 (4)

Teoretycznie rzecz biorąc mam +8 do celności i +3 do damage'u

29002954.jpg

Zestawienie drugie:

1.Lufa precyzyjna

2.Magazynki Viper

3.Kolba Thuderbolt

Obrażenia +3 (3)

Poręczność 0 (0)

Precyzja 0 (0)

Celność +4/+4 (8)

*naboje +6

I tu znów mamy "celność" na +8 do tego +3 obrażeń, i jeszcze do tego aż 6 dodatkowych naboji w mag.

19075249.jpg

I teraz który wybrać?

Ja osobiście wybrał bym pierwszy, dlaczego? Mniejszy odrzut.

A zarazem większa celność, kosztem ammo, ale to raczej nie jest jakiś wielki problem dla "asalta" :P

Widać po screen'ach że precyzja i preczność robią swoje.

Mam nadzieje że te zestawiena pomogą wam w PÓŹNIEJSZYM upgrajdzie broni, bo trzeba mieć conajmniej 25 poziom by mieć większość odblokowaną :P

Życze miłej gry.

Ja na AEK-971 mam holo, precyzyjna, stabilizująca i większy magazynek z 36 nabojami i taką celnościa i dmg jest pro. Ludzie się dziwią ile mam naboi w magazynku (komorze) :D Potrafie zabic 3-6 jednym magazynkiem :D

Opublikowano

Bądź co bądź AEK jest celny, no ale jednak famas na mniejszych odległościach może sobie poradzić lepiej z racji jebo szybko strzelności :P

Albo weźmy jeszcze ten L85A2 broń po tych "moich" upgradach praktycznie nie ma odrzutu, szkoda jednak że strzela w żółwim tempie :P

Sam wcześniej latałem cały czas z ABAKANEM, ale jak dla mnie lepszy famas.

A i jeszcze czegoś nie rozumiem, kiedyś grałem na Karkandzie, i wywalili mnie z serva tylko i wyłącznie za to że zabiłem snipera z FAMASA... Czy ja o czyms nie wiem? Wiem że SAIG'i USAS'y SPAS'y itp itd są

niby zabronione, ale że famas? Heh ludzie są co raz głupsi...

Opublikowano

@SPAMUJESZ

dziwisz się?.... to przynajmniej dobry serv :) famas to najlepsza broń na bliską odległość.... dziwisz się że cie wywalili? -.- żadna broń z nim nie ma szans....

do założyciela tematu:

kopiuj wklej kopiuj wklej? xD mogłeś troszke inaczej zrobić ;d

edit

zapracowałeś .... jasne....widziałem 3lvl z famasem....

nie masz co narzekać i tak na innnyych servach możesz grać... więc problemu nie widze :)

YAY

Opublikowano

No wiesz... Dobrze, może Famas jest dobrą bronią ale, niech wezmą pod uwage to że lvl 25 sam sie nie wbił. Mam obecnie 27 prawie 28lvl i to że mam famasa nie powinno nikogo interesować.... Zapracowałem na niego wbijajoąc przez dość długi czas ten poziom, to teraz moge sobie pozwolić... W sumie to z każdą bronią tak powinno być, broń jest do używania, i nikt nie ma prawa przez nią zostać wykopany, tylko dla tago że innych nią tnie...

Ale to moje zdanie :P

Opublikowano

Nie za bardzo, jak dla mnie lepsze M24 i tę snajperkę Ci polecam, dużym minusem GOL-a jest to, że potrafi zostawić 1 HP po strzale w głowę, jest też mniej szybkostrzelny.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

GOL fakt nie wali na dalekie zawsze 110hp lecz ma dziwną celność, bardzo mi łatwo w chodzą heady tym.M24 ma wszystko po troszku coś jakby pogorszone l96.

Co do GOLA najlepiej Viperki i stabilizują/taktyczna kolba... jeśli masz jakąś inna kolbe to nic... przy snajperkach mało co dają, choć przy starszych tabelach na alchemical kolba precyzyjna przyszpieszała przycelowanie z tego co pamietam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...