Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Opis broni dla każdej klasy w BF Play4Free.

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chętnie pomogę w wyborze uzbrojenia.

Jeśli chodzi o szturmowca to tak:

1. Tańszy zestaw - STG77AUG dobra i tania broń. Celna nawet z dużych odległości, oraz pistolet mp 443 veteran ( tani po osiągnięciu 16 levelu).

2. Droższy zestaw - F 2000 bardzo dobry karabin zadający spore obrażenia, oraz pistolet mp 443 elite pistolet drogi lecz naprawdę skuteczny.

Osobiście nie grałem jeszcze m4a1 ale zamierzam wypróbować.

ZWIADOWCA

1. Tańszy zestaw - Polecam M24 i Gol dobre snajperki, mające szybki czas przeładowania, pistolet jak wyżej.

2. Droższy zestaw M95, oraz M82A3, snajperki zadające największe obrażenia, ale za to bardzo wolno się przeładowują. Pistolet jak wyżej.

Oczywiście można zwiększyć skuteczność każdej z tych broni, kupując lufy, kolby itp. Ale nawet bez tych ulepszeń dają radę.

To tyle z mojej pomocy medykiem i mechanikiem nigdy nie grałem więc się nie wypowiadam.

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

to są NAJLEPSZE bronie a nie takie które TOBIE się wydają najlepsze.... i nie ze są drogie czy coś.... liczy się celność dmg itp :)

YAY

Opublikowano

@ Strzelec88_PL

Nie polecam M4A1 zamiast niego weź AEK albo Scara, STG AUG ma ciężki do ogarnięcia rozrzut pociskow na boki.

Oczywiście najlepiej kupić pakiet "Krefdiur" z M4A1 i pistoletem REX, tam masz najlepsze dodatki.

Jeżeli chodzi o pistolet to najlepszy jest M1911 Elite (12 naboi, duże obrażenia, bardzo szybki).

Opublikowano

Kupiłem STG AUG - dupiaty - recoil lata na boki jak polonez na śniegu

Kupiłem FAMAS'a - dupiaty - szybko strzela przez co jest duży rozrzut nawet z dodatkami.

Kupiłem AEK-971 - boski - używałem holo nawet nawet, kupiłem rapidaim reddot + dodatki i bombowy.

AEK-971 - rozrzut dosyć łatwy do ogarnięcia, z dodatkami 5 pocisków i koleś leży czyli w magazynku zostało 27 :) Teorytycznie zabijemy 6 przeciwników na jednym magazynku. Wyborny karabin.

Zastanawiam się nad L85A2 (sniperka dla szturmowca) i nie wiem czy zbierać i kupić czy zostać przy AEKU

Swoją drogą - wylosowałem też XM8 i bez dodatków bardzo fajnie się nim gra... Ciekawe jakby było z dodatkami :D

Pozdrówka

Opublikowano

STG AUG jak na razie moja ulubiona broń. Strzelając krótkimi seriami zabijam wroga z bardzo dużych odległości. Do rozrzutu można się przyzwyczaić, ja już go ogarniam bardzo dobrze.

Grałem jeszcze xm8 i scar-l ale nie podeszły mi tak jak tamten.

Opublikowano

@UP

..... do rozrzutu się z każdej broni przyzwyczaisz ....

@UPUP

famas to może złe dodatki?.... przecie aek ma największy odrzut po tym ak czy jak to się zwie.....

jak wgl można narzekać na odrzut o.0 przecie to się strzela seriami nawet po 1 o.0

YAY

Opublikowano

@UPUP

famas to może złe dodatki?.... przecie aek ma największy odrzut po tym ak czy jak to się zwie.....

jak wgl można narzekać na odrzut o.0 przecie to się strzela seriami nawet po 1 o.0

Żałuje że wyje...łem na to kasę bo jest dupiate... Dodatki ? :

-Kolba stabilizująca (+4 celność)

-Lufa ciężka (chyba +3 celność)

-Powiększone magazynki (+16 naboi w magazynku)

-Celownik (wtedy Holograficzny)

Takie dodatki (tylko że zamiast holo daje rapidaim reddot) do AEK-971 i ludzie się czasem nie zastanawiają czy nie mam broni medyka...

Jednak 36 pocisków w magazynku z czego 5-6 wystarczy na fraga to już jest coś... Prawie jak LMG medyka :D

Próbowałem też te dodatki do STG AUG i też dupa... Recoil latał (może troche mniej) ale też troche ciężko się grało.

Do G3A4 jeszcze nie próbowałem taki setup tylko zamiast powiększonych magazynków dam Amunicje WWZ (jeśli się nie mylę +2 dmg).

Pozdro

Opublikowano

Dopiero zaczynam w to grać. Dobra dla medyka MG36 ? czy jakoś tak . xD

Dla medyka polecałbym m60 ale mg36 też daje radę.

Opublikowano

a GOL`a sie opłaca kupywac?

Miałem Gol-a i muszę powiedzieć, że jest niezły. Celna broń zadająca duże obrażenia no i tania.

Witam chętnie pomogę w wyborze uzbrojenia.

Jeśli chodzi o szturmowca to tak:

1. Tańszy zestaw - STG77AUG dobra i tania broń. Celna nawet z dużych odległości, oraz pistolet mp 443 veteran ( tani po osiągnięciu 16 levelu).

2. Droższy zestaw - F 2000 bardzo dobry karabin zadający spore obrażenia, oraz pistolet mp 443 elite pistolet drogi lecz naprawdę skuteczny.

Osobiście nie grałem jeszcze m4a1 ale zamierzam wypróbować.

ZWIADOWCA

1. Tańszy zestaw - Polecam M24 i Gol dobre snajperki, mające szybki czas przeładowania, pistolet jak wyżej.

2. Droższy zestaw M95, oraz M82A3, snajperki zadające największe obrażenia, ale za to bardzo wolno się przeładowują. Pistolet jak wyżej.

Oczywiście można zwiększyć skuteczność każdej z tych broni, kupując lufy, kolby itp. Ale nawet bez tych ulepszeń dają radę.

To tyle z mojej pomocy medykiem i mechanikiem nigdy nie grałem więc się nie wypowiadam.

STG77AUG ściąga albo w prawo albo w lewo, więc odradzałbym. Co do f2000 to daje radę ale i tak wybrałbym famasa.

Co do ziadowcy gram m24 od 1 levelu i naprawdę broń jest godna polecenia. Dobra celność, szybkie przeładowanie i skuteczność. Po osiągnięciu 20 levelu zamierzam kupić m95, które ma dużo wolniejsze przeładowanie ale zobaczymy jak daje radę.

Opublikowano

Miałem Gol-a i muszę powiedzieć, że jest niezły. Celna broń zadająca duże obrażenia no i tania.

STG77AUG ściąga albo w prawo albo w lewo, więc odradzałbym. Co do f2000 to daje radę ale i tak wybrałbym famasa.

Co do ziadowcy gram m24 od 1 levelu i naprawdę broń jest godna polecenia. Dobra celność, szybkie przeładowanie i skuteczność. Po osiągnięciu 20 levelu zamierzam kupić m95, które ma dużo wolniejsze przeładowanie ale zobaczymy jak daje radę.

Ale ogromnym minusem GOLa jest to że trafiając heada bierzesz max po 93... :(

Opublikowano

Ale ogromnym minusem GOLa jest to że trafiając heada bierzesz max po 93... :(

Różnie to z nim bywa czasami trafisz te 100, ale fakt nie zawsze.

Opublikowano

Polecam M27-IAR na medyka a najlepiej cały pakiet z M27 i DGL

+ 24/25 obrażeń na strzał ( z magazynkiem viper)

+ Trochę szybszy niż mg

+ Celny na małe i duże odległości

+ Dobry na małą odległość bez strzelania z celownikiem .

+/- Z magazynkiem viper ma 54 naboje czasami mało ale jak kto lubi

- Ilość ammo zawsze jest o dużo za mała biorąc pod uwagę to że większość nie rzuca ammo .

Opublikowano

moim. zdaniem najlepsze zestawienie dla szturmu to aek z m

viper kolba thunderbold. lufa predator

30126291200233959386.png

"Nie znasz się to wypier*alaj" -Kubon 2k16

Axetiv0 - Jedyny Buk Jhina

Opublikowano

moim. zdaniem najlepsze zestawienie dla szturmu to aek z m

viper kolba thunderbold. lufa predator

A według mnie F2000 lub L85A2. Z dodatkami oczywiście.

Opublikowano

według mnie 416 jest bardzo dobra mam ją bez dodatków i sie przyjemnie gra lepiej niz m4 ma wmiare spore dmg, jest szybkostrzelna i wmiare mały rozrzut tyle ze teraz nieidzie jej kupić

277bef7afe9fd00efc21b3bab23ede1b096f13a8.png
Opublikowano

Ja polecam wszystkim FAMASa i nie mówcie że ma duży rozrzut - bo po prostu trzeba umiec nim strzelac.. FAMASem strzela się seriami po 3-4 naboje i jest spoko.

Grałem też M4A1 i jest także niezłe, ale tylko z dodatkami. Jeśli macie to narazie zostawcie - daje radę. Co do zakupu dla wyższego levela (20+) polecam Famasa, jest świetny :)

Opublikowano

według mnie ludzie niedoceniaja mp7 mechanika jest to bardzo ciekawa bron na bliski dystans

+ dobre dmg 20-25 na bliski dystans

+ duży zapas ammo

-na średni i daleki jest bardzo słaba

-ammo szybko znika

grałem tą bronią przez 2 dni i mi sie podoba a jak bym jeszcze dobrał dodatki to zapewne by była pro na bliski dystans

277bef7afe9fd00efc21b3bab23ede1b096f13a8.png
Opublikowano

według mnie ludzie niedoceniaja mp7 mechanika jest to bardzo ciekawa bron na bliski dystans

+ dobre dmg 20-25 na bliski dystans

+ duży zapas ammo

-na średni i daleki jest bardzo słaba

-ammo szybko znika

grałem tą bronią przez 2 dni i mi sie podoba a jak bym jeszcze dobrał dodatki to zapewne by była pro na bliski dystans

Gram mechanikiem i zastanawiam się nad broniami mp5 mp7 i pp19. Którą z nich najlepiej się gra według was?

Opublikowano

Dokładnie w takiej kolejności jak napisałeś. MP5 jest pro, MP7 jest dobre na bliski i nawet na średni dystans a PP-19 tylko na bliską odległość.

Opublikowano

Dokładnie w takiej kolejności jak napisałeś. MP5 jest pro, MP7 jest dobre na bliski i nawet na średni dystans a PP-19 tylko na bliską odległość.

Ale przy mp5 pisze że ma małe obrażenia a przy mp7 że duże. Mimo to mp5 lepsze??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...