Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Highschool DxD

Flash3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1326146827_55527034201112071925224001264388608_000.jpg

Highschool DxD

Opis: Highshoold DxD opowiada nam o przygodach zboczonego, lecz sympatycznego chlopaka imieniem Hyodo Issei. Ten oto nasz bochater zostaje... ZAMORDOWANY (to nie spoiler -,-) juz w pierwszym odcinku na randce przez dziewczyne z ktora na tej randce byl. Ta dziewczyna okazuje sie byc "Upadlym Aniolem" i zabija Issei'a bo posiada "Sacred Gear", co to jest? dowiemy sie ogladajac to anime. Issei zostaje wskrzeszony przez Rias Gremory, ktora nie tylko jest najpiekniejsza dziewczyna w szkole, ale i diablem z rodziny Gremory.

Typ Widowni: Ecchi, Shounen

Gatunek: Akcja, Fantasy, Romans, Komedia

Tematyka: Demony, Harem, Super Moce, Szkolne Zycie

Rok Produkcji: 2012

Status: Zakonczone

Anime mozemy zobaczyc tu:

http://www.animezone.pl/odcinki-online_high-school-dxd

i tu:

http://www.anime-shinden.info/15583-high-school-dxd-online.html

naruto2s.png
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

powiem tylko że u mnie to anime ma 10/10 , dla kogoś kto nie lubi ecchi to anime raczej nie przypadnie , najlepsze jest to że daje widzowi to czego chce

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tak, kreska zdecydowanie pierwsza klasa, obowiązkowo oglądać w HD. Fabuły to tu prawie nie było, za to ecchi tyle, że musiałem co odcinek uważać na swoje otoczenie. Podobno (?) ma być drugi sezon, więc powstrzymam się od oceniania końcówki. Miło się oglądało to trzeba przyznać xD u mnie 7/10 ma to anime.

Opublikowano

Kocham to anime :P

Fani rozrywanych koszulek będą wniebowzięci, fabuła nawet fajna, kreska piękna.

No i pierwsze słowa jakie padają "Pomacałbym sobie" ^^

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Widzę że nie jestem jedynym fanem tego anime, po prostu zajebiste. Po zakończeniu 1 sezonu od razu zacząłem szukać informacji na temat kolejnych i z tego co wyczytałem, oraz z fabuły wydaje mi się że drugi powstanie. Oby jak najszybciej.

Opublikowano

po wydanej mandze mają jeszcze materiał na 20-30 odc , a popularność anime sprawia że druga seria wydaje się być obowiązkowa

NJxbd4x.png

Opublikowano

Krótko.

Kreska dobra - Jest.

Fabuła dobra - Jest.

Ecchi i humor - Jest.

Czyli podsumowując. Jedna z lepszych serii, jakie do tej pory widziałem, ale czy lepsze od To Love Ru ? Tu mam trochę wątpliwości.

Opublikowano

Anime świetne ale... no właśnie ale. Przez wszystkie 12 odcinków czekałem na jakiegoś anioła (nie upadłego) a tu taka posucha :/ Taa... wszyscy oglądają cycki a Anteras czeka na anioła... Mam nadzieję, że w drugim sezonie jakiś będzie :D

Opublikowano

To anime jest naprawdę bardzo fajne ale trochę fabuła mi nie spodobała i główny bohater jest dla mnie trochę dziwny.Polecam wam obejrzeć jeszcze speciale bo też fajne.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Anime genialne pod każdym zwględem :)

Kreseczka, fabuła, humorek i oczywiście Ecchi wszystko na swoim miejscu :)

10/10

"Music is an incredibly personal and intimate way of addressing people and expressing ones inner life."

Music_Signature_by_xKonayukii.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra wiadomość dla osób czekających na drugi sezon. Na Blu-Rayu dołączonym do 13 tomu pojawiła się informacja, że praca nad drugim sezonem ruszyła, co pokrywa się z informacjami podawanimy wcześniej tj. 6 OVA, a potem drugi sezon.

Źródło:

http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-09-05/high-school-dxd-tv-anime-gets-2nd-season

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

A ja skończyłem oglądać wszystkie Speciale i OVA która nie była zbyt dobra.

Speciale były dość znośne(no poza ostatnim który był chujowy jak barszcz). Zapodałbys linka do tej ovki na pw? ;]

Last.fm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Anime ogladam 2 razy, uwielbiam je 10/10. Czekam z niecierpliwoscia na drugi sezon. Anime bardziej zeby sie wyluzowac polecam :)

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Moim zdaniem bardzo ciekawe anime. Oceniam je w skali 1-10 na 8pkt.

Jedyne czego brakowało mi to akcja, było tam trochę walk ale to nie to czego oczekiwałem.

Brak przejmujących walk nadrabia humor lecz nie ukrywam że pojedynki mogły być ciekawsze.

HBV27j.png

Opublikowano

Moim zdaniem bardzo ciekawe anime. Oceniam je w skali 1-10 na 8pkt.

Jedyne czego brakowało mi to akcja, było tam trochę walk ale to nie to czego oczekiwałem.

Brak przejmujących walk nadrabia humor lecz nie ukrywam że pojedynki mogły być ciekawsze.

Jak dla mnie to, że walki były proste i miały nutkę komedii było dużym plusem, bo jest odskocznia od wieloodcinkowych pompatycznych walk, w których większość czasu zajmują flashbacki

Last.fm

Opublikowano

jednym z większych plusów tak btw był brak cenzury i cycki , wciągająca fabuła cycki fajne animacje i kreska w miarę i chyba o cyckach nie wspomniałem

jakby ktoś nadal chciał oglądać coś w tym stylu to polecam seikon no qwaser ja tam do 3 odc dotrwałem

NJxbd4x.png

• 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawa kreska,fabuła. Ogarnięty główny bohater, ładna Rias <3. Świetne anime, czekam na 2 sezon który już niedługo wyjdzie. [lipiec]

Tak, jeśli dobrze pamiętam wyjdze 7 lipca. Już się nie mogę doczekać. Anime jak dla mnie boskie (nie, nie chodzi mi tylko o cycki ale także o fabułę). Nic innego tylko czekać :D

You know my name. Not my story. You see my smile. Not my pain. You notice my cuts. Not my scars. You can read my lips. Not my mind.

Opublikowano

Niby fajne ale boje się że mogą ten drugi sezon spieprzyć trochę chociaż z tego co czytałem gdzieś to ma być praktycznie hentaj ten drugi sezon xD

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...