Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Highschool DxD

Flash3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto napisać, że DxD to anime dla co najmniej 17 latków. Na pewno obejrzę III sezon jak będzie bez cenzury, czyli w wersji BD.

Poza tym nie zaczynam oglądać anime jak nie ma napisów do wszystkich odcinków. To znaczy najpierw napisy, a potem anime. Nigdy odwrotnie.

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Warto napisać, że DxD to anime dla co najmniej 17 latków. Na pewno obejrzę III sezon jak będzie bez cenzury, czyli w wersji BD.

Poza tym nie zaczynam oglądać anime jak nie ma napisów do wszystkich odcinków. To znaczy najpierw napisy, a potem anime. Nigdy odwrotnie.

teorytycznie dla 18 latków, ale praktycznie to polecalbym je 14 latkom.

XrgAYyk.png

Opublikowano

teorytycznie dla 18 latków, ale praktycznie to polecalbym je 14 latkom.

Często (choć nie zawsze) jest tak, że wiek głównego bohatera pokazuje dla kogo przeznaczone jest dane anime. W tym przypadku dla osób w wieku licealnym.

Ecchi z taką ilością nagości nie przeznaczone dla 14 latków. Z drugiej strony Elfen Lied jest przeznaczone dla dorosłych widzów, a oglądają je w dużej mierze dzieciaki. Zresztą w czasach internetu to każdy ogląda co chce.

Opublikowano

Często (choć nie zawsze) jest tak, że wiek głównego bohatera pokazuje dla kogo przeznaczone jest dane anime. W tym przypadku dla osób w wieku licealnym.

Ecchi z taką ilością nagości nie przeznaczone dla 14 latków. Z drugiej strony Elfen Lied jest przeznaczone dla dorosłych widzów, a oglądają je w dużej mierze dzieciaki. Zresztą w czasach internetu to każdy ogląda co chce.

Treści, które są w highschool dxd są uznawane jako te, dla dorosłych, jednakże bądźmy szczerzy, kto w dzisiejszych czasach zwraca na to uwagę? To tylko zalecenia, generalnie nie jest tak, że cycki i ewentualnie przemoc = dla dorosłych. To anime jest moim zdaniem dla 14 latków, bo humor i postacie tego tytułu jest właśnie w większości dla takich ludzi (oczywiście nikogo nie chcę obrażać). Czyli podsumowując uważam, ze dxd się ma prawo spodobać osobom w wieku dojrzewania, głównie gimnazjalistom. Starszym, czy nawet dorosłym widzom - też może, ale raczej nie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czyli podsumowując uważam, ze dxd się ma prawo spodobać osobom w wieku dojrzewania, głównie gimnazjalistom. Starszym, czy nawet dorosłym widzom - też może, ale raczej nie. 

Wiele starszych osób też lubi ecchi, więc wtedy dxd raczej się im spodoba. Jak ktoś jest dorosły to nie znaczy, że nie lubi fanserwisu w anime.

Opublikowano

Wiele starszych osób też lubi ecchi, więc wtedy dxd raczej się im spodoba. Jak ktoś jest dorosły to nie znaczy, że nie lubi fanserwisu w anime.

Nie napisałem, że wiele starszych osób nie lubi fanserwisu, czy ecchi. Napisałem, że to anime jest głownie kierowane do gimnazjalistów. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie napisałem, że wiele starszych osób nie lubi fanserwisu, czy ecchi. Napisałem, że to anime jest głownie kierowane do gimnazjalistów. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Widziałeś Sora no Otoshimono? Tamto ecchi można powiedzieć, że pasuje do gimnazjalistów.

Opublikowano

Widziałeś Sora no Otoshimono? Tamto ecchi można powiedzieć, że pasuje do gimnazjalistów.

Nie dyskutuj ze mną, nie lubię tego uczucia  jak wchodze na mpc, a tu znowu powiadomienie od ciebie.. Ja juz temat skonczylem. uważam, ze dxd jest dla gimnazjalistów i tylę ;) NIE PISZ DO MNIE NIGDY WIECEJ BO NIE WYTRZYMAM PSYCHICZNIE, MAM PROBLEMY ZE SOBĄ

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie dyskutuj ze mną, nie lubię tego uczucia  jak wchodze na mpc, a tu znowu powiadomienie od ciebie.. Ja juz temat skonczylem. uważam, ze dxd jest dla gimnazjalistów i tylę ;) NIE PISZ DO MNIE NIGDY WIECEJ BO NIE WYTRZYMAM PSYCHICZNIE, MAM PROBLEMY ZE SOBĄ

Jak masz problemy psychiczne to udaj się do odpowiedniego lekarza. Zresztą masz prawo uważać, że jest dla gimnazjalistów. Po prostu co innego osoby, które oglądają, a co innego przeznaczenie wiekowe danego anime/filmu.

Opublikowano

Jak masz problemy psychiczne to udaj się do odpowiedniego lekarza. Zresztą masz prawo uważać, że jest dla gimnazjalistów. Po prostu co innego osoby, które oglądają, a co innego przeznaczenie wiekowe danego anime/filmu.

Nie udam się do odpowiedniego lekarza. Sam postaram się wyleczyć, najwyżej potrwa to dłużej. Mi nie chodzi o ograniczenie wiekowe tylko o fakt, dla jakich widzów jest kierowane dxd.. albo inaczej, wśród jakiego wieku dxd się cieszy najwiekszą popularnością, oraz wśród jakiego jest najlepiej oceniane. Tyle w temacie k***a. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Są cycki , a jak wiemy każdy chłopiec chce takie zobaczyć ( dobra są wyjątki ;D są tacy co wolą oglądać 3---> ) ,a że jest to anime i nie ma jakiś dużych ograniczeń wiekowych to chwyta za nie wiele młodych osób i ja w tym nic dziwnego nie widzę . 

Nie wiem jak długo oglądasz anime ale za to wiem ile czasu ja oglądam i mogę stwierdzić że 99% nowych serii jest kierowanych do osób w młodym wieku i tak samo jest z tytułem tego tematu . Sięgnij po tytuły z 1990 roku ( wtedy ludzie posiadali inną mentalność i tytuły zapewne także kierowane do młodszych ludzi były poważniejsze ( tematycznie )  niż tytuły wychodzące obecnie . Rynek idzie w stronę większego zysku i obecnie anime ogląda duże grono młodych ludzi więc w tą stronę jest tworzone .

Cycki w anime są fajne ale wolę te mniejsze ;) Oczywiście realne są jeszcze lepsze .

rmoiyq.png

Opublikowano

Są cycki , a jak wiemy każdy chłopiec chce takie zobaczyć ( dobra są wyjątki ;D są tacy co wolą oglądać 3---> ) ,a że jest to anime i nie ma jakiś dużych ograniczeń wiekowych to chwyta za nie wiele młodych osób i ja w tym nic dziwnego nie widzę . 

Nie wiem jak długo oglądasz anime ale za to wiem ile czasu ja oglądam i mogę stwierdzić że 99% nowych serii jest kierowanych do osób w młodym wieku i tak samo jest z tytułem tego tematu . Sięgnij po tytuły z 1990 roku ( wtedy ludzie posiadali inną mentalność i tytuły zapewne także kierowane do młodszych ludzi były poważniejsze ( tematycznie )  niż tytuły wychodzące obecnie . Rynek idzie w stronę większego zysku i obecnie anime ogląda duże grono młodych ludzi więc w tą stronę jest tworzone .

Cycki w anime są fajne ale wolę te mniejsze ;) Oczywiście realne są jeszcze lepsze .

Ja za to nie lubie malych cycków. Obrzydzająmnie wręcz, lubię. tylko duże. Nie wiem w sumie po co to piszę, ale ok..

Masz racje, wszystko zmierza ku temu, ze anime będą (w sumie już są) produkowane z myślą, że głównym odbiorcą będzie osoba niepelnoletnia, czy nawet dzieciak. Samo to w sobie nie jest złe, ale subiektywnie na to patrząc, nie podoba mi sie to. Moze dlatego, ze ostatnio wymagam więcej od wszystkiego niż czystej rozrywki.. Zalezy mi na jakims przeslaniu, wartosci edukacyjnej, czy sklanianiu do przemyslen.. Po prostu nie należe do większosci widzów, przez co Japończykom ciężej będzie mnie zadowolić. NO trudno, nic z tym nie zrobię :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja za to nie lubie malych cycków. Obrzydzająmnie wręcz, lubię. tylko duże. Nie wiem w sumie po co to piszę, ale ok..

Obrzydzają ciebie normalne piersi, a lubisz te sztuczne?

Masz racje, wszystko zmierza ku temu, ze anime będą (w sumie już są) produkowane z myślą, że głównym odbiorcą będzie osoba niepelnoletnia, czy nawet dzieciak. Samo to w sobie nie jest złe, ale subiektywnie na to patrząc, nie podoba mi sie to. Moze dlatego, ze ostatnio wymagam więcej od wszystkiego niż czystej rozrywki.. Zalezy mi na jakims przeslaniu, wartosci edukacyjnej, czy sklanianiu do przemyslen.. Po prostu nie należe do większosci widzów, przez co Japończykom ciężej będzie mnie zadowolić. NO trudno, nic z tym nie zrobię :P

DxD o niczym nie świadczy bo to po prostu komedia ecchi.

Opublikowano

Proszę Cię, to TYLKO anime, nie oczekuj od takich produkcji jakichś super wymyślnych fabuł czy "wartości edukacyjnych", anime kładzie główny nacisk na rozrywkę w końcu to zwykłe animacje  ^_^

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Proszę Cię, to TYLKO anime, nie oczekuj od takich produkcji jakichś super wymyślnych fabuł czy "wartości edukacyjnych", anime kładzie główny nacisk na rozrywkę w końcu to zwykłe animacje  ^_^

Nie ma czegoś takiego jak "TYLKO anime". Uwierz mi, są ambitniejsze produkcje niż Ci się wydaje. Owszem, większośc anime kładzie nacisk głównie na prostą rozrywkę, ale nie znaczy to, że wszystkie ;) To, że to są animacje nie uniemożliwia stworzena czegoś konkretnego, będącego majstersztykiem. 

Obrzydzają ciebie normalne piersi, a lubisz te sztuczne?

DxD o niczym nie świadczy bo to po prostu komedia ecchi.

Po prostu lubie duże piersi, mam do tego prawo. Małe mnie nie jarają. 

Pisząc moją opinie nie chodziło mi tylko o samo dxd, tylko ogólnie o anime jakie się produkuje. większosc tych co powstaje są nie dla mnie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Tak to nawet nie pisz bo to dosyć bzdurne. Anime nie są w niczym gorsze od filmów aktorskich. Te amerykańskie nagrody dla amerykańskich filmów o niczym nie świadczą.

Anime to odpowiedniki filmów aktorskich. Tak samo są różne gatunki i przeznaczenia wiekowe. Prawdą jest, że większość to produkcje dla młodzieży, ale nawet w tej kategorii jest ogromne zróżnicowanie.

Po prostu lubie duże piersi, mam do tego prawo. Małe mnie nie jarają. 

Loli lub pettanko są często słodkie i śliczne, ale szczególnie lubię fanserwis z dziewczynami o normalnych piersiach (takich jakie najczęściej mają  dziewczyny w danym wieku). Jednak od zawsze uważam, że najważniejszy jest charakter, a dopiero potem wygląd.

Opublikowano

Tak to nawet nie pisz bo to dosyć bzdurne. Anime nie są w niczym gorsze od filmów aktorskich. Te amerykańskie nagrody dla amerykańskich filmów o niczym nie świadczą.

Anime to odpowiedniki filmów aktorskich. Tak samo są różne gatunki i przeznaczenia wiekowe. Prawdą jest, że większość to produkcje dla młodzieży, ale nawet w tej kategorii jest ogromne zróżnicowanie.

Loli lub pettanko są często słodkie i śliczne, ale szczególnie lubię fanserwis z dziewczynami o normalnych piersiach (takich jakie najczęściej mają  dziewczyny w danym wieku). Jednak od zawsze uważam, że najważniejszy jest charakter, a dopiero potem wygląd.

nie wiem czy wiesz, ale to co jst dla ciebie śliczne lub slodkie nie musi być takie dla mnie.. ja lubię duże piersi, tylko duże. Taki mój gust. Chrakter bym powiedział, ze jest ważny w 60%, a wygląd w 40%. To znaczy mi tu chodzi o ludzi z realnego świata ;) Powiedzmy, ze w anime charakter jest dużo wazniejszy niz wyglad, bo to w koncu tylko kreski, animacje, a charakter moze spowodować, ze sie utożsamię   z daną postacią lub, że mnie rozśmieszy np. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Kaanashi, usuwaj część postu, która nie jest do ciebie adresowana. Nie cytuj całości skoro na wszystko nie odpowiadasz. Potrafisz?

Powiedzmy, ze w anime charakter jest dużo wazniejszy niz wyglad, bo to w koncu tylko kreski, animacje, a charakter moze spowodować, ze sie utożsamię   z daną postacią lub, że mnie rozśmieszy np. 

Charakter decyduje o sympatii, ale ja jednak cenię ładną kreskę i wysoką jakość grafiki czy animacji. Nigdy bym nie użył słowa "tylko", gdyż to bardzo ważny element.

Opublikowano

Kaanashi, usuwaj część postu, która nie jest do ciebie adresowana. Nie cytuj całości skoro na wszystko nie odpowiadasz. Potrafisz?

Charakter decyduje o sympatii, ale ja jednak cenię ładną kreskę i wysoką jakość grafiki czy animacji. Nigdy bym nie użył słowa "tylko", gdyż to bardzo ważny element.

ale po co mam tak robić? Nie chce mi się.

Dla mnie kreska nie jest ważna. Wystarczy, żeby byla watchable. Nie cytuj mnie więcje jak mozesz, bo nie lubie tego uczucia, kiedy wchodze  na mpc, a tu znowu powiadomienie od Ciebie. No ile można z Tobą dyskutować.. To juz jest nudne. Przestan mnie cytować. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale po co mam tak robić? Nie chce mi się.

Pomyśl po co. W taki sposób odpisuje się na czyjeś posty, czyli cytujesz tylko tą część na którą odpowiadasz.

Dla mnie kreska nie jest ważna. Wystarczy, żeby byla watchable. 

Wiadomo, że kreska nie jest najważniejsza, ale jak dla mnie ma duży wpływ na przyjemność z oglądania anime.

Opublikowano

Pomyśl po co. W taki sposób odpisuje się na czyjeś posty, czyli cytujesz tylko tą część na którą odpowiadasz.

Wiadomo, że kreska nie jest najważniejsza, ale jak dla mnie ma duży wpływ na przyjemność z oglądania anime.

Jak ktoś będzie chcial, lub pamięta co napisal to będzie wiedział do czego konkretnie się odnosze cytując. 

Czemu zawsze musisz pisać takie oczywiste oczywistości? :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Oglądałem i mogę z ręką na sercu polecić. Akcja cały czas jest, pośmiać się można. No i jest ecchi.

Jeśli tylko takie ktoś stawia sobie wymagania co do anime - również polecam. 

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...