Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Highschool DxD

Flash3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby fajne ale boje się że mogą ten drugi sezon spieprzyć trochę chociaż z tego co czytałem gdzieś to ma być praktycznie hentaj ten drugi sezon xD

Jakby pierwszy nim nie był...

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No ale po tym co czytałem na eng forach i nawet na jakimś polskim to to ma być dosłownie hentajec w niektórych momentach, ciekawe czy będzie znowu wersja uncenzur xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

To nie hentai, to ecchi :D

You know my name. Not my story. You see my smile. Not my pain. You notice my cuts. Not my scars. You can read my lips. Not my mind.

Opublikowano

Hentai czy ecchi, nie ważne, i tak są cycki! :D

Dobrze widzi się tylko sercem. To, co ważne jest niewidoczne dla oczu.

Tłumacz w Kuroi-Usagi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Anime jest świetne jak dla mnie, mogliby zrobić jego kontynuację. W mojej ocenie 10/10. Pierwszy tekst mnie rozwalił "Zmacałbym sobie jakieś cycki" :D

Pomogłem? Daj plusika +

Zawsze z chęcią pomogę, bez wahania można się do mnie zwrócić o pomoc

PS Umie ktoś robić pro sygnaturki? Jeśli tak prosiłbym o kontakt PW Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam YourWorstEnemy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajne anime czekałem na 2sezon trochę czasu ale w końcu jest
9/10 za 1sezon :D.

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Co do drugiego sezonu, to oglądał ktoś PL wersję, w której ktoś zaszalał z tłumaczeniem?

W momencie, jak wchodzi matka z ciasteczkami do pokoju, to tekst "Przepraszam za najście/przepraszam, że przeszkadzam" przetłumaczył na "CO JEST KURWY" xD

7m9a.png

Opublikowano

Co do drugiego sezonu, to oglądał ktoś PL wersję, w której ktoś zaszalał z tłumaczeniem?

W momencie, jak wchodzi matka z ciasteczkami do pokoju, to tekst "Przepraszam za najście/przepraszam, że przeszkadzam" przetłumaczył na "CO JEST KURWY" xD

Ułańska fantazja tłumacza, jednak moim zdaniem delikatnie przesadzona. O ile nei przekracza granic dobrego smaku, to nei ma co obwiniac tłuamcza. Taka wizja artystyczna.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Chciałem poinformować, że jest już przetłumaczony 1 odcinek 2 sezonu. Wczoraj obejrzałem i pierwsza myśl "Cycki, wszędzie cycki". Zapraszam do oglądania i wypowiadania się co o nim sądzicie :)

You know my name. Not my story. You see my smile. Not my pain. You notice my cuts. Not my scars. You can read my lips. Not my mind.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Anime to gunwo i crap jak ich mało. Nie polecam, brak fabuły, brzydka kreska jak i brzydkie cycki w ogóle nie są podniecające, nie mają tego czegoś. Bohaterowie bez charakterów, ogólnie crap.

rubyq.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ogólnie po II sezonach mogę powiedzieć, że anime średnio dobre, a I sezon lepszy niż II. Szczególnie, jeśli mowa o ostatnich odcinkach to w I sezonie świetne, a w II żenująco-głupie. 

Warto porównać walkę w ostatnim odcinku I sezonu do tej z ostatniego odcinka II sezonu. Ta wcześniejsza była zdecydowanie bardziej sensowna bo wtedy faktycznie główny bohater musiał się postarać. A w II sezonie nie dosyć tego, że walczył bez przygotowania z o wiele silniejszym przeciwnikiem to i tak bez problemu mu dorównał i to tylko dlatego, że się zdenerwował z powodu rodziców i był zły, że tamten chce zmniejszyć cycki wszystkich dziewczyn. Trudno w to uwierzyć, ale tak właśnie było. To już nie jest tylko głupie ecchi, ale parodia wszelkich walk w anime (no i ten Son Goku na końcu). Żałosne.
Wszelkie walki w tym anime straciły sens po idiotyzmach z ostatniego odcinka, a jak wiadomo będzie III sezon.

Anime oczywiście ma jakąś fabułę i chwilami naprawdę widowiskowe sceny akcji, ale zarazem twórcy za wszelką cenę unikają jakiegoś dramatyzmu czy większej powagi. To znaczy okropne cycki, ecchi/fanserwis i chore fetysze głównego bohatera są na pierwszym miejscu. Zresztą zachowanie Rias czyli

magiczne klapsy za nieposłuszeństwo

to też całkiem zbędne i głupie sceny wyłącznie w celu fanserwisowym.

Co prawda w scenach luźniejszych fanserwis nie przeszkadza bo jednak oglądając anime z rodzaju High School DxD tego się oczekuje, ale w poważnych momentach mogli je sobie darować (kpiny i głupie teksty również). Ecchi + akcja nie muszą tak wyglądać bo równie dobrze można je zrobić w miarę na poważnie i nie dowalać co chwilę głupkowatych scen i zachowań. Skoro największą siłą głównego bohatera jest jego zboczony charakter/różne fetysze (głównie mowa o dużych cyckach, ich ssaniu i macaniu) i skoro dzięki nim może pokonać każdego to w ogóle nie widzę sensu w tym anime i w ewentualnych przyszłych walkach w III sezonie. Mimo, że to najsłabszy posiadacz to zarazem może być najsilniejszy z tak chorego powodu? Poza tym wystarczy, że się zdenerwuje i już może pokonać każdego? Wszystko inne to sprawy drugorzędne?

Przydałoby się wprowadzić trochę dramatyzmu bo główna postać mi po prostu obrzydła przez 2 sezony. Zachowuje się ciągle tak samo czyli jest irytująco agresywny, pusty, głupi i skrajnie zboczony. Chciałbym, żeby jego rodzice

zostali zabici jak to prowokująco powiedział Biały Smok w ostatnim odcinku II sezonu

bo wtedy może coś by się polepszyło pod tym względem.

Sama kreska Miyamy Zero jest dosyć brzydka i prawdę mówiąc nigdy mi się nie podobała. Przykładowo w To Love-Ru dziewczyny są o wiele ładniejsze, mają naturalniejsze piersi i ogólnie wygląd. A w High School DxD olbrzymie cycki głównej bohaterki (chociaż charakter fajny) i jej pomocnicy są obleśne i odpychające. Koneko też brzydka i nieciekawa z charakteru, więc jedynie Asia wygląda tak w miarę (i po dwóch sezonach stwierdzam, że była sporym plusem tego anime). Jak pisałem pod tym względem To Love-Ru Darkness jest wiele ładniejsze.

Muzyka chwilami wyjątkowo specyficzna i tworząca fajny nastrój (również podczas scen akcji), a w I sezonie było coś naprawdę zaskakującego to znaczy bardzo ładna melodia w fanserwisowych scenach. Zdecydowanie najlepsza scena była w tym odcinku jak Issei szukał swojego chowańca. Odnośnie Openingów to najlepszy był w I sezonie i ten pierwszy OP w II sezonie (potem nie wiadomo dlaczego zamienili go na na brzydszy). Jeśli chodzi o Endingi to jedynie ten w I sezonie był bardzo dobry.

Taniec na rurze mnie zaskoczył.

Ogólnie anime co prawda może się podobać, ale zanosiło się na coś dużo lepszego (szczególnie po I sezonie) niż się okazało. Anime poszło w złą stronę bo stawało się coraz nudniejsze, humor uległ pogorszeniu, a dodatku praktycznie każda żeńska postać musi wyglądać w stylu ecchi i to bez względu na to czy dobra czy zła.

I sezon - 7/10
II sezon - 6/10

Opublikowano

up :D + te mega wymiona jakby miały tam po 10 litrów mleka ^^

mnie takie coś nie jara ale to japonia ^^

Mnie też, ale na szczęście nie wszystkie takie miały (Asia co prawda małych nie miała, ale znacznie mniejsze od Akeno i Rias).

Chociaż ja i tak na pierwszym miejscu oceniam charakter, a kwestia wizualna to taki szczegół, który może zniesmaczać lub nie. Rias była całkiem fajną bohaterką.

Nie wiem czy oglądałeś Sekirei bo tam również wiele bohaterek ma wielkie piersi, ale same anime całkiem dobre.

Uważam, że nie powinno być tej walki w ostatnim odcinku, albo należało ją sensownie pokazać, a poszli w kierunku parodii.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Co mogę powiedzieć, spędziłem całą noc od 24-8, w tym czasie obejrzałem Sezon1+Ova+Specjale+Sezon2 i nie mogę się już doczekać Sezonu3.

Według mnie echii humor jest najśmieszniejszy :P Co do kreski to lepszej nie widziałem, jest po prostu boska. Fabuła też nie jest zła, demony, upadłe anioły i anioły.

Tylko Sezon2 jakoś dziwnie się skończył, nie było tego bum na sam koniec (chodzi o to po walce w ostatnim odcinku ;)

Ze nikt pod koniec tego sezonu nie poszedł z nim do łóżka, to jest dziwne xD

Ty i tak twierdzisz, że oglądam to anime dla cycków, ale ja to robię dla fabuł xD

Dzis sobie jeszcze raz 2 sezony oglądne.

10 Marzec - Sezon 3

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Słabo że jak w typowym ecchi, bohater to ciota :C

i niestety się to nie zmienia

mimo tego, że w novelce była przed nim całkowicie goła kobieta, mimo tego, że oficjalnie wyznał miłość Rias, nadal nie uprawiał seksu, a ciągle o tym powtarza, ze tego pragnie. Tzn. ciota to złe określenie na tego typu zachowania, jest po prostu tchórzem

Mnie też, ale na szczęście nie wszystkie takie miały (Asia co prawda małych nie miała, ale znacznie mniejsze od Akeno i Rias).

Chociaż ja i tak na pierwszym miejscu oceniam charakter, a kwestia wizualna to taki szczegół, który może zniesmaczać lub nie. Rias była całkiem fajną bohaterką.

Nie wiem czy oglądałeś Sekirei bo tam również wiele bohaterek ma wielkie piersi, ale same anime całkiem dobre.

Uważam, że nie powinno być tej walki w ostatnim odcinku, albo należało ją sensownie pokazać, a poszli w kierunku parodii.

W novelce ta walka też byla tak przedstawiona.

Generalnie te walki w dxd są parodiowe, np.

czytanie w myślach piersi kobiet..  Bóg chichidami (bóg kobiecych piersi) który daje moc isseiowi, bo jego pożądanie jest silne, albo wyssanie mocy z piersi Rias, ewolucja po wyssaniu cycków Rias ;) Nic się nie zmieni pod tym względem jeśli chodzi o dxd.

XrgAYyk.png

Opublikowano

W novelce ta walka też byla tak przedstawiona.

Generalnie te walki w dxd są parodiowe, np.

czytanie w myślach piersi kobiet..  Bóg chichidami (bóg kobiecych piersi) który daje moc isseiowi, bo jego pożądanie jest silne, albo wyssanie mocy z piersi Rias, ewolucja po wyssaniu cycków Rias ;) Nic się nie zmieni pod tym względem jeśli chodzi o dxd.

Wielka szkoda bo tak idiotyczne pomysły psują oglądanie anime (chyba, że ktoś uwielbia parodie).

W takim razie jaki ma sens ta cała walka z potężnymi aniołami i smokami? Udają coś poważnego żeby potem to rozwalić durną parodią i kompletnie kretyńskimi pomysłami?

Opublikowano

Udają coś poważnego żeby potem to rozwalić durną parodią i kompletnie kretyńskimi pomysłami?

To jesteśmy już (albo i nie jesteśmy? ale świat jest) przy drugim (trzeci w drodze?) sezonie, a Ty jeszcze zadajesz tak głupie pytanie? Nie spodziewałem się tego po Tobie. Powinieneś się domyśleć już po 1szym sezonie,

że

ten

tytuł

ma właśnie takową konstrukcję i tak będzie zawsze.

Jedynym wyjątkiem może być zakończenie, którego jeszcze chyba nie widać. Co było tutaj dobre to zapewne tylko pomysł z szachami-bohaterami. Ale kiedy to było? W pierwszym sezonie? Normalni ludzie dawno tę serię rzucili, bo fabuła tego czegoś to udawanie, że ewolucja od zera do cyckohatera jest bardzo udana i śmieszna dla widza/czytelnika.

@down wiem, ja zaś zastosowałem ironię

Opublikowano

To jesteśmy już (albo i nie jesteśmy? ale świat jest) przy drugim (trzeci w drodze?) sezonie, a Ty jeszcze zadajesz tak głupie pytanie? Nie spodziewałem się tego po Tobie. Powinieneś się domyśleć już po 1szym sezonie,

że

ten

tytuł

ma właśnie takową konstrukcję i tak będzie zawsze.

Jedynym wyjątkiem może być zakończenie, którego jeszcze chyba nie widać. Co było tutaj dobre to zapewne tylko pomysł z szachami-bohaterami. Ale kiedy to było? W pierwszym sezonie? Normalni ludzie dawno tę serię rzucili, bo fabuła tego czegoś to udawanie, że ewolucja od zera do cyckohatera jest bardzo udana i śmieszna dla widza/czytelnika.

To było pytanie retoryczne. Nawet tego nie umiesz rozpoznać.

Zresztą I sezon aż tak durny nie był. Pamiętam tą jego walkę z Feniksem. Nie wcisnęli wtedy kompletnych idiotyzmów, a główny bohater musiał się naprawdę postarać żeby wygrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...