Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Kradzież czyjeś pracy dział metin2

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam propozycje aby w dziale metin2 Tutoriale i downloady był zakaz publikacji rozpakowanych clinetów różnych serwerów.

przykłady

http://www.mpcforum.pl/topic/685839-dlrozpakowany-client-draenor2/

http://www.mpcforum.pl/topic/683314-dlrozpakowany-klient-xenoxmt2-13042012r/

http://www.mpcforum.pl/topic/685162-dl-rozpakowany-client-raviaeu-reup/

http://www.mpcforum.pl/topic/685570-dlrozpakowany-client-avalonv2/

http://www.mpcforum.pl/topic/685421-dl-rozpakowany-client-balmora-28072012/

http://www.mpcforum.pl/topic/646895-dl-rozpakowany-client-kalimdor/

Chodzi tutaj o to że ludzie chamsko rozpakowują clineta serwerów i kogoś praca idzie na marne.

dajmy na to serwer Draenor2

Ktoś wczoraj dał rozpakowanego ich clineta.

I teraz praca szykry(admina) poszła się jeb z clineta wyciągnięto skrypty miedzy innymi czas w dangeonach,okna petów, które szykra sam pisał,i teraz może to mieć każdy bez jego zgody.

chyba nie bylibyście zadowolenie jeśli pół roku pracy idzie na marne bo jakiś typ to rozpakuje i wrzuci na forum.

Już lecą zle opinie na temat forum że złodzieje itp...

Tutaj macie przykład od 1:10 oraz 3:28

http://www.youtube.com/watch?v=rQNLSy23xnw&list=UUGPKmSKumoR3TbMIHwsh5qQ&index=1&feature=plcp

@Tak wiem,wiem sami kradniemy od ymiru

Ale ymir to ymir bez niego nie było by serwerów

a praca prywatnej osoby to praca prywatnej osoby i powinna należeć do niej chyba że sama to udostepni.

proponuje usuwać treści takich tematów oraz odpowiednio karać

1354749589-U576612.jpg

By miko213

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem za.

Wystarczy posłuchać tego, co Isamu powiedział w filmiku ;)

Według mnie regulamin powinien być trochę zmieniony, aby nie wolno dodawać takich ''rozpakowanych'' clientów. My natomiast jako moderacja byśmy takie tematy usuwali.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Tak.

Pewne forum, które jest kurewsko zjebane

cvoa.jpg (Fame forum idzie na +?)

Posłuchajcie sobie co ten gość gada.

Taka jest prawda, że ludzie tylko kradną klienty.

Opublikowano

Oczywiście, że jestem na tak. Takie osoby powinny być banowane, albo dostawać po kilka procent ostrzeżeń, a tematy usuwane.

Prędzej banowane, najlepiej na perma, przecież to czyste złodziejstwo ;).

Opublikowano

Co wy chcecie? Ci "admini" tak zabezpieczają klienta, że nawet laik zrobiłby to w 30 max 60 minut :) Swojego czasu unpack przeze mnie klienta trwał może z 10-15 minut, po czym pliki już były na forum (jeśli ich nie było jeszcze).

Niech się nauczą porządnie zabezpieczać klienta, a nie płakać, że ktoś im "ukradł" pliki z itemami etc. A kto ukradł pierwszy? Oczywiście "adminek", bo nie ma pewnie licencji na SF.

Opublikowano

Jestem na Tak , ludzie się męczą i starają a przyjdzie taki rozpakuje i wszystko na nic .

Parę osób zrobi jakieś modele i querry do nich a reszta? Kampuję na epvp..

Opublikowano

Co wy chcecie? Ci "admini" tak zabezpieczają klienta, że nawet laik zrobiłby to w 30 max 60 minut :) Swojego czasu unpack przeze mnie klienta trwał może z 10-15 minut, po czym pliki już były na forum (jeśli ich nie było jeszcze).

Niech się nauczą porządnie zabezpieczać klienta, a nie płakać, że ktoś im "ukradł" pliki z itemami etc. A kto ukradł pierwszy? Oczywiście "adminek", bo nie ma pewnie licencji na SF.

Powiedz mi mistrzu jak zabezpieczyć się przed skryptem pythona, którego można uruchomić w dowolnym kliencie?

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Tutaj debata o tym, czy można zabezpieczyć czy nie nie ma sensu, bo chodzi o nowy wpis w regulaminie, a nie ustalanie co się da a czego nie.

Opublikowano

Tutaj debata o tym, czy można zabezpieczyć czy nie nie ma sensu, bo chodzi o nowy wpis w regulaminie, a nie ustalanie co się da a czego nie.

dokladnie :D.

Wy sobie dyskutujcie, ja tym czasem poprę autora, skoro ktoś sie napracuje - czemu mamy to chamsko ukrasc i wykorzystac ;p.

Opublikowano

Powiedz mi mistrzu jak zabezpieczyć się przed skryptem pythona, którego można uruchomić w dowolnym kliencie?

Jak się nie da jak się da.. ;)

Co do tematu to jestem za wprowadzeniem do regulaminu zakazu umieszczania rozpakowanych clientów.

Opublikowano

To Waszym zadaniem jest zabezpieczenie tego jak się da. To Wy "próbujecie" się reklamować tutaj. Czego jeszcze chcecie? Żebyśmy może jeszcze permowali osoby, które są lepsze od Was? Żenada.

Wszędzie tak jest, że clienty będą wypakowywane. Było, jest i będzie.

Ja jestem na nie. Toć jest po prostu bezsensowne.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Ja jestem na nie. To, co najcenniejsze można bez problemu zabezpieczyć, trzeba tylko pomyśleć. W pewnych sytuacjach się sprawdza, ale od tego są pliki serwerowe i ogólnodostępne klienty, aby móc się tym wszystkim wymieniać, a także "kraść" skrypty tak jak to my kradniemy pracę ymiru.

Opublikowano

Ace, biorąc to na Twoją logike, nie ma nic w tym złego. Mpc nie popiera piractwa, a popiera kradzieże? Można też zezwolić na skrakowane wersje np Minecrafta na forum, bo to wina Notcha, że "lepsi od niego" potrafią obejść zabezpieczenia.

Opublikowano

Biorąc na moją logikę, wiem co się dzieje w silku. Ale to nie my "zarządzamy" tymi serverami. To są publikacje. Wy się tylko publikujecie. My Wam udostępniamy gdzie to możecie robić, a że niektórzy dają ciała w zabezpieczaniu clienta to już nie nasza wina.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Nie zarządzacie, ale też wątpie, by administracja serwa chciała udostępniać darmowo te pliki, więc nie wiem, czemu nie chcecie im pomóc mimo, że publikacje to ogromny % zawartości forum. A wątpie, by wymagało to tak dużo pracy, ze strony modków i gm.

Opublikowano

Biorąc na moją logikę, wiem co się dzieje w silku. Ale to nie my "zarządzamy" tymi serverami. To są publikacje. Wy się tylko publikujecie. My Wam udostępniamy gdzie to możecie robić, a że niektórzy dają ciała w zabezpieczaniu clienta to już nie nasza wina.

A niech sobie publikują co chcą.

to chodzi o sam fakt że nawet jak byś miał zabezpieczenia z "kosmosu" to i tak się znajdzie ktoś kto to rozpakuje i wsadzi na forum.

Tutaj już nie chodzi o fakt że nie umieją zabezpieczyć

tylko o to że ludzie kradną czyjeś skrypty i tym samym łamią prawa autorskie i wy jako team moderacyjny powinniście temu zapobiegać

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Wystarczy zakazać dawania rozpakowanych clientów i programów do rozpakowania.

Przecież jest to forum o cheatach a nie hackingu .

Przecież każdy powinien sam robić swój serwer a nie liczyć na gotowce a w dodatku nie podane przez autora.

Ktoś się męczy nad wgraniem wszystkiego pare miechów a tu jakiś dzieciak ci to all rozpakuje i wstawi na forum.

A potem wszystkie serwery są jednakowe , żaden serwer nie może się pochwalić czymś czego na innych nie ma.

I nawet nie pieprzcie głupot że my kradniemy od ymiru , bo bez ymiru serwerów i metina by nie było więc to głupi jest przykład.

@AceBoy

Co ty mówisz o zabezpieczeniach . Każde zabezpieczenie da się złamać. Nic nie wiesz o serwerach metina a masz najwięcej tu do gadania

Silk to nie metin.

W działach metina wstawianie cudzych prac to codzienność , mało co pochodzi od autora.

A jak ktoś stworzy mapę to teraz nawet boi się wgrać w klienta bo jakiś debil ci to rozpakuje i wstawi na forum.

Nie którym przez to pewnie się serwera nie chce robić jak tak czy owak na pracujesz się pare miechów a tu pyk za pare dni masz rozpakowany client na forum.

I całą pracę szlag trafił.

A twoim tokiem rozumowania AceBoy widzę że popierasz kradzież i nie chcesz zmienić opinii o mpc.

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Wystarczy zakazać dawania rozpakowanych clientów i programów do rozpakowania.

Przecież jest to forum o cheatach a nie hackingu .

Przecież każdy powinien sam robić swój serwer a nie liczyć na gotowce a w dodatku nie podane przez autora.

Ktoś się męczy nad wgraniem wszystkiego pare miechów a tu jakiś dzieciak ci to all rozpakuje i wstawi na forum.

A potem wszystkie serwery są jednakowe , żaden serwer nie może się pochwalić czymś czego na innych nie ma.

I nawet nie pieprzcie głupot że my kradniemy od ymiru , bo bez ymiru serwerów i metina by nie było więc to głupi jest przykład.

@AceBoy

Co ty mówisz o zabezpieczeniach . Każde zabezpieczenie da się złamać. Nic nie wiesz o serwerach metina a masz najwięcej tu do gadania

Silk to nie metin.

W działach metina wstawianie cudzych prac to codzienność , mało co pochodzi od autora.

A jak ktoś stworzy mapę to teraz nawet boi się wgrać w klienta bo jakiś debil ci to rozpakuje i wstawi na forum.

Nie którym przez to pewnie się serwera nie chce robić jak tak czy owak na pracujesz się pare miechów a tu pyk za pare dni masz rozpakowany client na forum.

I całą pracę szlag trafił.

A twoim tokiem rozumowania AceBoy widzę że popierasz kradzież i nie chcesz zmienić opinii o mpc.

Chyba jeśli chcesz edytować COKOLWIEG w klienta to MUSISZ mieć program do rozpakowaniania więc ten zakaz byłby bezsensowny.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

Ace, biorąc to na Twoją logike, nie ma nic w tym złego. Mpc nie popiera piractwa, a popiera kradzieże? Można też zezwolić na skrakowane wersje np Minecrafta na forum, bo to wina Notcha, że "lepsi od niego" potrafią obejść zabezpieczenia.

W cały dziale MT2 JEST PEŁNO KRADZIONYCH SF i gdzie tu logika? Jeśli coś z klienta wypakujesz to to nie jest kradzież, bo klient jest darmowy i ogólnodostępny, a pełnoprawne i LEGALNE SF (nie kradzione) są płatne i tylko dla tych co wykupią licencję. Mają usuwać posty/dawać permy za to, że są lepsi? Ogar man.

Opublikowano

Sami się ogarnijcie , lepiej żeby był zakaz publikacji rozpakowanych clientów i programów do rozpakowania clientów bo to jest kurwa czyste złodziejstwo.

I wypierdzielac mi tu że z ymira też wszyscy kradniemy bo jak mówiłem bez ymira nie byłoby serwerów i samego metina.

Właśnie rozpakowywanie i publikacja clientów jest porąbana , chcesz rozpakować to rozpakuj i zachowaj dla siebie a nie niszczysz czyjąś pracę.

Widać ci co nie mają serwerów to nie rozumieją tego ale gdybyście poświęcili parę miesięcy na clienta , na zrobienie serwera to byście wiedzieli.

Teraz każdy autor mapki albo czegoś innego boi się dać dla jakiegoś serwera bo jakiś debil zaraz to rozpakuje i wypakuje dla innych.

­39566146920630933015.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...