Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Kradzież czyjeś pracy dział metin2

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja? ależ skąd przecież sam mówiłeś że ekwipunek gawry zniknął :(

Haha wiesz ile na tej waszej ravii kont na których było 600sm wykorzystałem? W CHUJ :D mówicie keyloggery? pamiętacie Alceria serwer merkona :( Serwer zbliżał się ku upadkowi dostał się tam keylogger i loo no ale ciekawe jak się tam znalazł :D merkon pewnie dalej hasło do roota "merkon22" sobie ustawia :D

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak ktoś ma wyjebane, że w Twoim odczuciu jest chujem? Gdybym *przykładowo* okradł cie na ulicy, to też byś sądził, ze nie ma problemu, bo to ja jestem chujem, a nie ty? Posłuchaj tego co mówisz, bo to nie ma najmniejszego sensu.

Opublikowano

Mam - praca ludzi idzie na marne, a można temu zaradzić nie wysilając się zbytnio.

tu nikt nie jest czysty :)

@Up

My nie dodawaliśmy nie zliczoną ilość rzeczy.

Ludzie chcieli podobieństwo do globala to mieli.

Draenor a ravia to dwa odrębne serwery.

no więc po co płacz, że rozpakowują? skoro nic zajebistego tam nie było, to nic nie straciliście.

Zrozumcie, że CHCĄC mieć choćby rozpakowanego jakiegoś klienta, dana osoba będzie go miała. Regulaminy nic nie dadzą.

Panowie, możecie ochłonąć ?

Kłócicie się tylko. Zróbcie konferencję i na pw omawiajcie.

Co do tematu to jestem za.

ten temat jest chyba od dyskusji o kradzieżach ? każdy ma inne zdanie.

Opublikowano

@Up

Było pare rzeczy ciekawych których nie ma na żadnym innym serwerze.

Tu nie tylko chodzi o naszego clienta ale też o inne.

Mówiłem ci już postawcie serwery i poczekajcie jak wam rozpakują.

Albo bądźcie twórcami mapek lecz nie dodacie go na żadny publiczny serwer bo ci zaraz to zajebią ?

­39566146920630933015.png

Opublikowano
Albo bądźcie twórcami mapek lecz nie dodacie go na żadny publiczny serwer bo ci zaraz to zajebią ?

Taki los. Jak już tak bardzo chcecie, to róbcie jak M2M, w każdej pracy robią swoje logo, które mnie na przykład odrzuca jeśli widzę je na innym serwerze. Dodajcie na nowej mapce Jakieś pomniki, wzgórza itd. w kształcie "Ravia", do minimapy także w taki sposób, żeby nie można było tego zamazać i tyle.

Opublikowano

Taki los. Jak już tak bardzo chcecie, to róbcie jak M2M, w każdej pracy robią swoje logo, które mnie na przykład odrzuca jeśli widzę je na innym serwerze. Dodajcie na nowej mapce Jakieś pomniki, wzgórza itd. w kształcie "Ravia", do minimapy także w taki sposób, żeby nie można było tego zamazać i tyle.

Dest, tu Cie zmartwię. Żeby robić pomniki trzeba znać się na modelowaniu 3d, więc takie oznaczanie map odpada dla osób które się na tym nie znają. Edytować minimap.dds to nawet największy laik potrafi. Dodać w jednym miejscu nazwę twórcy? Niby gdzie? Nie walne na środku bo brzydko wygląda, nie walne na uboczu bo tam nikt tego nie będzie widział. Poza tym to usunąć to również nie jest problem..

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Destruct nie ma z nimi co rozmawiać. Oni się upierają, że to kradzież, a sami zapierdalają na kradzionych programach do renderu 3D(bo przecież nie kupią licencji za kilkanaście tysięcy), kradzionych plikach Rain'a (bo on to ukradł i to jest kolebka kradzionych SF jeśli zapomnieliście).

Opublikowano

Ale co ty matusz pierdzielisz\

zrozum że bez ymiru nie było by nic.

jest jedna zasadnicza różnica

miedzy osobami które to wypakowują publikacja a osobami które to pobierają

Ani ty ani ja ani nie zajebaliśmy plików ymira tylko je pobraliśmy a tu się rozchodzi o autorów którzy je udostępniają.

Przecież osoba która owe pliki pobierze nie jest niczemu winna.(pobiera bo fajne,podoba mu sie) a nie zastanowi wie ile ktoś w to pracy włożył.

osoba winna to jest ta która to na forum udostępniła/rozpakowała/wykradła.

dam ci przykład

Sam mam vps'a dla znajomych kiedyś pobrałem znaczek GM nevrasta bo mi sie podobał

dopiero później wgłębiając się nieco w tworzenie serwerów zrozumiałem że nie jest tak łatwo i go wyjebałem teraz staram sie robić coś sam lub pobierać jak AUTOR to sam udostępni.

Powoli się ucze narazie lua i nie zamierzam pobierać skryptów/questów/map udostępnionych bez zgody autora.

Weles przynajmniej coś robił sam.

Żadnej mapy nie dorwałem czym miał bym szpanować skoro serwer mam dla znajomych.

Moge to samo powiedzieć, ani ty ani ja nie zajebałem czyichś rzeczy tylko ktoś inny, ja je tylko pobieram!

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

Save wyjdz.

Napracował sie ktoś tak? Pobrał skrypt w Pythonie rozpakował i się napracował po chuju. Nawet jeśli to powinien to zachować dla siebie a nie udostępniać na forum żeby zebrać kilka + i być fajnym

Jeśli zostanie tak jak jest za 3-7dni 1/4 serwerów bd szpanowała skryptami szykry

@Zakoduj to ty sobie łeb

Kto ?:O

Dzieki za rady jak to ogarne to wszystkie te wasze pliki beda opublicznione :)

Równie dobrze ja mogę zacząć gadać o tym, że w tym roku rolnicy chujowo nawozili pola bo słabe plony są. Nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia

Ze co kurwa ?:O

@Up

No i kij że się na pracował , super rozłożył niech się pochwali.

Ale po kiego ma to publicznie dawać całego rozpakowanego ?

Żeby serwery metina już wszystkie były takie same i niczym się nie różniły ?

I co ze sa takie same ? zawsze byly czym sie rozni ten od tego kilkoma dodadkami i tak chodzi o expienie wielka mi wojna

Jezeli mu to przeszkadza to niech zglosi prawa autorskie a nie jakis gimbus walczy o prawa kogos tam ...

To mówie - udostępnijmy piractwo na forum, człowiek pracujący nad crackiem do gry "też się napracował". Złodziej spierdalający przed policją "też się napracował". Eh, moze po prostu "mieli pecha".

Zgadzam sie z toba w 100% by cos zajebac trzeba sie narobic :)

Fajny ten temat metina <3 <3

Opublikowano

Kto ? :O

Dzieki za rady jak to ogarne to wszystkie te wasze pliki beda opublicznione :)

Ze co kurwa ? :O

I co ze sa takie same ? zawsze byly czym sie rozni ten od tego kilkoma dodadkami i tak chodzi o expienie wielka mi wojna

Jezeli mu to przeszkadza to niech zglosi prawa autorskie a nie jakis gimbus walczy o prawa kogos tam ...

Zgadzam sie z toba w 100% by cos zajebac trzeba sie narobic :)

Fajny ten temat metina <3 <3

Nie wypowiadaj się na temat zabezpieczenia klienta skoro się na tym nie znasz.

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Nie wypowiadaj się na temat zabezpieczenia klienta skoro się na tym nie znasz.

Coś tam się znam i jestem pewien że da się tak zakodować by inni tego nie rozłożyli tak o darmowym skryptem

Opublikowano

Jeżeli nie chcecie żeby pliki z waszych "zajebistych" clientów znajdowały się na forach trzymajcie Sobie ja na Dysku.Proste

Chcecie tego zabronić? trzeba też by było zabronić publikacji wszystkich plików serverówych etc. Czyli zamknąć cały dział Tworzenie serverów

Opublikowano

Jeżeli nie chcecie żeby pliki z waszych "zajebistych" clientów znajdowały się na forach trzymajcie Sobie ja na Dysku.Proste

Chcecie tego zabronić? trzeba też by było zabronić publikacji wszystkich plików serverówych etc. Czyli zamknąć cały dział Tworzenie serverów

W końcu normalna wypowiedz :)

Wszystkie zabezpieczenia zostały stworzone przez człowieka i człowiek może je złamać...

O tym każdy wie ale by nie dało się tego zrobić darmowym skryptem :) i można tak to zabezpieczyć by ktoś musiał się tyle napracować by to rozłożyć by mu sie nie oplacalo za darmo :)

Opublikowano

W końcu normalna wypowiedz :)

O tym każdy wie ale by nie dało się tego zrobić darmowym skryptem :) i można tak to zabezpieczyć by ktoś musiał się tyle napracować by to rozłożyć by mu sie nie oplacalo za darmo :)

Wrzucam skrypt pythona do pliku logininfo.py utworzonego w folderze klienta (czy to pl, czy to sg, czy to co.kr czy m2m) i mi się pojawia unpacker, którym mogę wypakować całego klienta. Bez injectowania dll'ek, bez pierdolenia się z programami i HS'em. Jak się chcesz przed tym zabezpieczyć? Zmienić nazwę logininfo.py na inną? Wystarczy GFO i podgląd plików w root, jeśli i to nie pomoże to jakiś niemiec (bodajże crank) zrobił program, który daje nam pełną listę plików, które znajdują się w danym pliku. Uwierz mi, przed tym naprawdę nie da się zabezpieczyć, bo gdyby się dało to już by ktoś znalazł na to obejście..

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Bambos mówił o tym że nie opłaca się robić własnych map - święta prawda.

http://www.mpcforum....y-las-mapa-8x8/

Dlaczego opublikowałem tą mapę na MPC? spędziłem nad nią 50h. Mogłem sprzedać albo wykorzystać u siebie. Ale wiecie co? jak mam po tygodniu zobaczyć ją na forum i zbierać komentarze typu "co się ku*wa rzucasz, trzeba było sobie zabezpieczyć klienta" to wolę to opublikować i przynajmniej tego sobie oszczędzić.

Sunushi też wie o czym mówię. Rozpakowany kalimdor to kilka jego map, robionych specjalnie dla tego serwera - przez niego. Niedawno - Draenor2, i kolejne kilka mapek. Ludzie opamiętajcie się! Rozumiem że jest to fajne, chcecie mieć to u siebie i podzielić się z innymi, ale są pewne granice!

sygnatura2.png

Opublikowano

H4h4h4, płaczecie, że was okradają, a sami robicie priv serwery. Autorzy gry też się napracowali...

Na nie.

Opublikowano

Ciezko mi tu powiedziec na ten temat

sami kradniecie ymir, i jest ok, kradniecie osobe prywatna, jest zle

Koles ropakowal by innni na tym zrobili swego serwa

Jestem za jezeli zostanie usuniete ogolnie dzial o tworzeniu serwerow

­

Opublikowano

H4h4h4, płaczecie, że was okradają, a sami robicie priv serwery. Autorzy gry też się napracowali...

Na nie.

Ciezko mi tu powiedziec na ten temat

sami kradniecie ymir, i jest ok, kradniecie osobe prywatna, jest zle

Koles ropakowal by innni na tym zrobili swego serwa

Jestem za jezeli zostanie usuniete ogolnie dzial o tworzeniu serwerow

Wypowiadają się osoby, których nigdy nie widziałem w tym dziale i podejrzewam że niewiedzą jakie są realia. A realia są takie że co jakiś serwer będzie miał jakieś innowacje, coś czego nie zobaczymy u innych, to zobaczymy tydzień po starcie jego klienta, w temacie z tysiącami wyświetleń. Kradniesz? ok, zachowaj to dla siebie. Ale żeby dawać całe rozpakowane klienty? To nie jest fair względem tych którzy nad tym pracowali. Tak jak mówiły osoby wyżej, bez ymira nie byłoby gry, nie byłoby prywatnych serwerów. To jest coś całkiem innego. My powinniśmy uszanować czyjąś pracę i jeżeli widzimy jakiś zajebisty serwer to nie kraść z niego rzeczy, tylko starać się samemu zrobić coś podobnego czy lepszego. Tak jak mówiłem, są pewne granice i w tym dziale zostały ostatnio mocno przekroczone.

I jeszcze jedno - obecnie nie da się tak zabezpieczyć klienta żeby nikt go nie wypakował. Kiedyś, może, bo dawało się kilka pytajników (?) i klient był do przejścia, ale takie metody zostały już dawno złamane, nie da się obecnie 'dobrze' zabezpieczyć klienta metina.

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...