Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INNE] Ohh ... Te początkowe faile w Minecraft

Windows™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mój pierwszy raz w minecraft to jak gralem na singlu , myślałem ze zombie to jakiś człowiek i podeszłem do niego i zaczelem gadać do monitora a jak mnie zabil to darlem morde i wylaczylem minecrafta. xD

Opublikowano

Dostałem tnt od administratora serwera, wtedy go postawiłem przy domku, nie wiedziałem co to jest, chciałem postawić gdzieś indziej i bum.

facepalm.jpg

Rozjebałeś mnie xD Przecież jest napis na bloku "TNT" xD

Pamiętam jak nie umiałem otworzyć swojego ekwipunku a potem wyrzucić itemków z niego.

przez rok nie wiedziałem o węglu drzewnym i kopałem węgiel żeby pochodnie robić

To też :D Ale nie przez rok...

Opublikowano

Ja gdy pobrałem minecraft'a i go odpaliłem to normalnie sobie grałem. Lecz w nocy nie wiem czemu bałem się odgłosów zombie bardziej niż najstraszniejszych horrorów :D

Kilka minut później zacząłem oglądać filmiki z miecraft'a na YT. W jednym z nich usłyszałem jak ktoś mówił "Jestem na Peaceful więc mnie potworki nie zabiją" w tamtym filmiku był na biomie śnieżnym, a ja jak debil szukałem biomu śnieżnego a gdy znalazłem cieszyłem się jak dziecko xD Szkoda, że nadeszła noc i wyłączyłem minecraft'a na kilka dni aż dowiedziałem się jak zmienić na tryb peaceful.

Opublikowano

A ja kiedyś jak za czołem grać w mc to myślałem że na całym 1 świecie jest tylko 8 diaxów lol

Tuor
Chunjo

Sura-WP
Trudny

09350491600558213991.jpg

Opublikowano

mój fail byl jak pierwszy raz robilem dom z cegly mielem wtedy toomanyitems wgrane bo kolega mi zgral to jak gralem to nie wiedzialem jak zniszczyc cegle to probowalem lopata ale nic potem kilofem ale ja klikalem zamiast przytrzymac guzik no to nie wiedzialem jak to wzielem tnt i chcialem zniszczyc bo postawilem w zlym miejscu to zaczelo sie dziwnie migac to podszedlem do tego i nagle wybuchlo mi zostalo 1 serduszko i patrze cegly zmiszczylo ale dalej nie wiedzialem jak zniszczyc ta cegle...

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Nie wiedziałem jak niszczyć przedmioty bo zamiast trzymać klawisz ciągle przyciskałem i skapnąłem się po 30 min =.=

sygnasg.jpgb

sygnatura by miko213

Opublikowano

HIGH FAIL!

KOPAŁEM BEDROCK 4 GODZINY RĘKĄ...ahh te pierwsze dni

:D

No bez jaj niektóre wasze "fail'e" są nie możliwe 4h ręką? yhy , normalna osoba odpuściła by po 1min ...

@top

Przekopałem całą górę bo nie wiedziałem że surka jest z reguły w jaskiniach .

Opublikowano

Pierwszy fail to byl taki jak zaczolem gre i budowalem sobie domek ( ogarnialem ;) ) chodzilem w deszcz zawsze i wgle nagle ... ide ... ide...

Jeb! Na hita padlem od czegos :( co to bylo ? co to bylo? to byl creeper ;D potem przestalem chyba grac w mc z 2 miechy bo sie balem co sie stanie a wtedy mialem tylko 1 domek rozbudowany a on byl daleko od spawna ( nie pamietalem nawet drogi)... ;D

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Byłem w jaskini , zabrakło mi pochodni gdy zauważyłem jakąś "klatkę" na dole. Okazało się że to mobspawner :D ale itemów już nie odzyskałem -.-

Opublikowano

1.Dom z dirta... dzwonię do cioci jak zrobić drzwi i crafting table... :O 2.Zrobiłem łódkę (jakim cudem niewiem :P) popłynąłem daleko , i byłem zdenerwowany tym że zgubiłem domek z dirta. 3.Zabiłem creepera , i wypadła siarka to myślałem że to kamień który zadaje więcej obrażeń... dopiero później dowiedziałem się o mieczach. 4.All in one.. czyli wszystkie narzędzia w jednym... ale w czym zapytacie? W drewnianej motyce! :D 5.Ostatni największy fail... znalazłem diament.. wykopałem go drewnianą motyką ._.

Opublikowano

Pierwszy raz gdy włączyłem tę gre nie wiedziałem, że w tej grze można burzyć oraz budować, zabiałem zombiaki kwiatkami, oraz robiłem kopalnie za pomocą creeperów (nie wiedziałem, że można kopać więc gdy creeper wybuchł wypadały itemki typu cobble dyrt)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Mój pierwszy fail jaki zrobiłem to jak to większość robi biłem drewno ( klikając w LPM a nie trzymając go.. ) Później wykopałem sobie jaskinie ( koledzy mi dyktowali na skype co mam robić ), i dowiedziałem się, że istnieje takie coś jak minecraftwiki, więc wszedłem ,,pacze" na drewnianą motyke i nie wiedziałem co to jest, więc zrobiłem i rozwalałem nią liście ._. Później pobiegłem gdzieś na pustynie, i znalazłem przysypany spawner, znalazłem skrzynkę z redstone'm ( który teraz loffciam :D ), nie wiedziałem co to jest, więc zrobiłem z niego kreskę na 3 kratki i cieszyłem się, że jestem ,,malarzem w minecraft".. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...