Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INNE] Ohh ... Te początkowe faile w Minecraft

Windows™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja pierwszy raz to z kuzynem grałem to myślałem że w tej grze można budować tylko z piasku i ziemi i myślałem że jak zostawie swoje rzeczy w dziurze to nie znikną. Całą noc czekałem w lepience a na rano uciekałem do środka jeziora i unikałem ośmiornic bo myślałem że mogą mnie zabić.

Opublikowano

Ja przez kilka godzin nie mogłem dojść do tego jak robić crafting 3x3 a jak zbudowałem w końcu CraftingTable to kolejne kilka godzin zastanawiałem się jak go "włączyć" :)

35cpqa0.png

Made by cimky in paint :)

Opublikowano

Moje parę strasznych błędów :P A więc najgorszy problem był z craftingiem 3x3 jak ktoś też o tym wyżej napisał :P Zazwyczaj patrzałem na Minecraft wiki ale tam wszędzie był tylko crafting 3x3 i nie wiedziałem jak go zrobić , znalazłem rozwiązanie po 5 godzinach ... Drugim problemem były mobki , za każdym razem jak starałem się zapoznać z Minecraftem to w nocy coś mnie biło nie wiedziałem ja się od tego ustrojstwa uwolnić :) Po 2 godzinach domyśliłem się że trzeba zrobić coś domko podobnego ... Kolejnym problemem było też jedzenie , nie wiedziałem jak się je dopóki kolega mi nie powiedział potem zrobiłem big facepalma .

Opublikowano

-2 dni sie zastanawialem jak przepalac w piecu (kolega nauczyl mnie tylko go craftowac)

-wykopalem swoje pierwsze diaxy kopiac pod siebie i wpadlem do lawy -.- (wylaczylem gre na 4 dni)

Opublikowano

mój pierwszy fail to było jak mój kuzyn pokazał mi portal do piekła potem zobaczyłem obsydian kopałem go rekom bardzo dużo czasu a jak nie wypadł tak się wkurzyłem ze jaz 3 dni nie grałem

Opublikowano

Hmmmm...

U mnie było tak:

Klikałem w LPM, nawalałem gdzie popadnie i po 5min powiedziałem "Pier*** co za chu*** gra. Zjeb**** grafika"

Potem znowu mnie namówili do SMP, ahhh... Adzik wejdź do środka bo ciebie zabiją!. Ale ja jestem w środku! (lagi)

Nie wiedziałem jak otwierać drzwi, i bałem się wejść do kopalni po tym jak zrespił mi się tam szkielet.

Opublikowano

A ja sobie przypomniałem mojego największego faila xD miałem całe eq cobbla nie wiedziałem jak robic skrzyni to zrobilem dolek 1x1 w dol i wyjebalem caly cobbel do niego nastepnego dnia wbijam a tam nie ma i nie gram pare dni :D .

(Dobranoc ALL) :D

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Początkowy fail, ta ?

Hmm... no więc wtedy to był Sulphur (czy jakoś takoś), a nie Gun Powder, i ja czytałem na minecraft wiki ANGIELSKIEJ, a nie chciało mi się każdego opisu tłumaczyć i jak zauwazylem, ze mam "taki szary proszek" i piasek to zrobiłem TNT. Jebłem je w środku domku, aby sprawdzić co mogę dzięki niemu zrobić, ale nic nie mogłem :/ No to chcę to wsadzić do skrzyni i przeczytać na wiki co to daje, i jeb w TNT. Chata rozwalona ;<

Brak sygnatury. :3

Opublikowano

Hymm Myślałem że narzedzia sie robi z STONE a nie COBLA i kopałem all drewnianym, a myślałem że motyka to siekiera :D

Udzielam pomocy na PW

Pozdro dla zioma _Lupo_101 :>

DAJ LAAAJKA

Opublikowano

Ja jak włonczyłem 1 raz minecraft to zaczełem kopać pod siebie i wszystko rozwalać renką i dokopałem się do jaskini w której był zombi i mie rozwalił potem cały czas kopałem na dół bo myślałem że to jakiś bos :D

1372773027-U369116.png

Sygnatura by . Gentleman .

Opublikowano

jeszcze miałem 2 faile

1.nie umiałem odpalić gry

2. ale jak udało mi sie odpalić gre to nie wiedziałem że można zbudować domek nie tylko w jaskini :D

Opublikowano

Jak wszedłem do gry po raz pierwszy, zamiast trzymać lewy przycisk myszy klikałem w drewno (i tak przez 10 minut).

Potem, jak już zacząłem grać na multi kopałem stone ręką i nie wiedziałem jak zrobić narzędzia (wcześniej na sp na czymś podobnym do tmi grałem, budowałem ). I jeszcze zamiast rozwalać drewno siekierą, to rozwalałem motyką (myśląc że to siekiera).

challenger.png

Opublikowano

Ja jak pierwszy raz zacząłem swoją pierwszą przygodę, pamiętam, że nie mogłem zniszczyć drzewa, bo myslałem, że potrzebuje narzędzi xD albo jak już rozwaliłem jeden bloczek drewna to się wystraszyłem, że gra się zepsuła bo drzewo zaczęło latać i się przestraszyłem ;p

O a kolega miał tak, że ścina drewno, a tu nagle tsssss, heh, lecz wtedy myśleliśmy, że to Herobrine. (Myśleliśmy, że to on bo zobaczyliśmy jeden artykuł o nim i że robi takie psikusy :P)

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Czy temat może być podpięty ;) ??

Robię pro pliki serwerowe Minecraft z mapką za Free.

Kontakt ze mną w sprawie plików ^ PW/GG/SKYPE.

mca.png

Opublikowano

Grałem z 4 kumplami na multiplayer, mieliśmy swój teren daleko od spawnu tak żeby nikt nie rozwalił i nie wiedzieliśmy, że jest taka komenda jak /spawn. Zawsze jak ktoś chciał iść do miasta to skakaliśmy ze skarpy do płytkiej wody (tak żeby było śmiesznie, wtedy miałem bekę z tej gry i cały czas laliśmy ze swoich ryjów xD) żeby się zabić i pojawić w mieście. Zawsze któryś z kumpli musiał przetrzymywać itemy drugiemu ( nie wiedzieliśmy, że można robić skrzynie).

A mógłbyś Podpiąć ten temat ???

Robię pro pliki serwerowe Minecraft z mapką za Free.

Kontakt ze mną w sprawie plików ^ PW/GG/SKYPE.

mca.png

Opublikowano

HeHe niewiedzialem skad zelazo wziac niewiedzialem ze da sie kamienne itmy robic i uzywalem drewnianych zbudowalem zamek po 4 dniach i myslalem ze zelazto to jakas miedz bo wyglada jak miedz a ze kopalem zelazo drewnianym kilofem to wiesz...

7a626b8caee8c531f7f05133c1b5dabb.jpg <---- KLIK KLIK jesli klikniesz uratujesz moja 1 szansa w zwalczeniu nalogu grania w minecraft`a

prosze o kontakt i przekazanie mi info jak zrobic spojlery:D

Opublikowano

Hmmm,sporo tego było ;p . Zrobiłem pierwszy domek (sześcian) .Jako iż wtedy nie umiałem robić pochodni,i nie zrobiłem okien ,dziwiłem się czemu co noc nawiedzają mnie potwory ;x .

Opublikowano

Zrobiłem TNT,bo ładnie wyglądało(nie znałem właściwości) Ułożyłem w kształcie litery T, ale dałem o 1 tnt za dużo, kiedy chciałem je zniszczyć rozwaliłem cały domek i teren dookoła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...