Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mięśnie Brzucha - specjaliści.

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Są wakacje, więc trzeba coś zrobić, aby do nowej szkoły pójść niczym mastah.

181 cm wzrostu, 72 kg wagi. Od jutra przechodzę na dietę kapuścianą (sprawdź na necie co to).

Do tego dojdzie godzina brzuszków dziennie, godzinna biegania i 42 dniowa 6-Weidera.

Mam pytanie do specjalistów (nie do kogoś kto robi raz na tydzień 20 brzuszków).

Czy muszę coś więcej zrobić, aby szybciej wyrobić mięśnie brzucha, prócz jedzenia białka?

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak byłem w Polsce to normalnie jechałem z bieganiem i brzuszkami, jednak bez 6-Weidera - potem się zapuściłem, więc masakra. xD

Kiedy wstanę koło 10 rano, to o 11 pójdę robić brzuszki. Potem koło 16:30, godzina biegania po czym szósteczka. =]

Opublikowano

Polecam brzuszki tajskie, sam robię je praktycznie codziennie.

Brzuszki tajskie:

Kolega (twoja waga) staje ci całą masą ciała na brzuch a ty robisz brzuszki.

b. dobre są polecam robię je od 7 miechów.

@ DOWN

Mi stawali kolesie +100kg..

Opublikowano

Że niby ktoś mi ma stopami stanąć na brzuchu? Ktoś kto waży 70kg? Chcesz, aby spadł na mamę do kuchni z 2 piętra?

daro, koks, tajski boks. xD

Opublikowano

Najpierw zjedz dużo białka a potem musisz solidnie ćwiczyć przez godzinę.

Na początku to będzie boleć jak wcześniej mało ćwiczyłeś ale z czasem przestanie i będziesz mógł więcej i więcej.

Regmannn

Opublikowano

i więcej, i więcej, i więęęęęęcej. ohh, ahh! UF.

Żartuję. Nie będzie mnie bolało, bo robiłem to już wcześniej (bez skojarzeń), masę jakąś tam mam, dlatego wolę teraz przejść na dietę kapuścianą i zrzucić tłuszcz niż wpierdzielać białko.

Opublikowano

Cześć. Są wakacje, więc trzeba coś zrobić, aby do nowej szkoły pójść niczym mastah.

181 cm wzrostu, 72 kg wagi. Od jutra przechodzę na dietę kapuścianą (sprawdź na necie co to).

Do tego dojdzie godzina brzuszków dziennie, godzinna biegania i 42 dniowa 6-Weidera.

Mam pytanie do specjalistów (nie do kogoś kto robi raz na tydzień 20 brzuszków).

Czy muszę coś więcej zrobić, aby szybciej wyrobić mięśnie brzucha, prócz jedzenia białka?

Jesteś popierdoleńcem, spalisz sobie mięśnie brzucha i rozpierdolisz kręgosłup. Napisz taki sam temat na kfd i sprawdź co ci napiszą.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jesteś popierdoleńcem, spalisz sobie mięśnie brzucha i rozpierdolisz kręgosłup. Napisz taki sam temat na kfd i sprawdź co ci napiszą.

A Ty osobą wierzącą w stereotypy, bo jakoś jeszcze nikt od tego nie spalił mięśni.

Godzina brzuszków, to nie dokładna godzina, bo nikt tyle nie wytrzyma - z tego będzie 20 minut przerw.

Potem długa przerwa, kilkugodzinna do biegania, na którym będzie spalany tłuszcz i wyrabiane mięśnie nóg.

Do tego czasu mięśnie brzucha zregenerują się wystarczająco, aby dostać kolejną dawkę ćwiczeń, czyli 6.

Opublikowano

A Ty osobą wierzącą w stereotypy, bo jakoś jeszcze nikt od tego nie spalił mięśni.

Godzina brzuszków, to nie dokładna godzina, bo nikt tyle nie wytrzyma - z tego będzie 20 minut przerw.

Potem długa przerwa, kilkugodzinna do biegania, na którym będzie spalany tłuszcz i wyrabiane mięśnie nóg.

Do tego czasu mięśnie brzucha zregenerują się wystarczająco, aby dostać kolejną dawkę ćwiczeń, czyli 6.

Brzuszki na początek dnia i 6 weidera na koniec, i ty uważasz, że to jest wystarczający czas na regenerację? Już nie mówię o jednym dniu, ale o tygodniu napierdalania takim systemem dzień w dzień. Do tego a6w rozpierdala kręgosłup, ale tobie lordozy, kifozy nie straszne.

Zresztą, kurwa, chcesz być inwalidą to nie przeszkadzam.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Brzuszki na początek dnia i 6 weidera na koniec, i ty uważasz, że to jest wystarczający czas na regenerację? Już nie mówię o jednym dniu, ale o tygodniu napierdalania takim systemem dzień w dzień. Do tego a6w rozpierdala kręgosłup, ale tobie lordozy, kifozy nie straszne.

Zresztą, kurwa, chcesz być inwalidą to nie przeszkadzam.

Dobrze, dam Ci przykłady... chociażby mój kolega. 42 szóstki, codziennie po 400 brzuszków, do dziś trzyma mu się kaloryfer.

Nie ma problemów z kręgosłupem, a raczej odwrotnie, bo już się nie garbi.

Mój brat robi drugi raz szóstkę i jakoś tylko spala, a z plecami nie ma żadnych problemów. -.-

Druga sprawa to warunki... jeśli robisz na twardej podłodze, to masz problemy z kręgosłupem po 3 dniach.

Jeśli natomiast na macie, lub lekkiej kołdrze to nie.

Opublikowano

Dobrze, dam Ci przykłady... chociażby mój kolega. 42 szóstki, codziennie po 400 brzuszków, do dziś trzyma mu się kaloryfer.

Nie ma problemów z kręgosłupem, a raczej odwrotnie, bo już się nie garbi.

Mój brat robi drugi raz szóstkę i jakoś tylko spala, a z plecami nie ma żadnych problemów. -.-

Druga sprawa to warunki... jeśli robisz na twardej podłodze, to masz problemy z kręgosłupem po 3 dniach.

Jeśli natomiast na macie, lub lekkiej kołdrze to nie.

A6w nie spala tłuszczu, elo.

Km5iG.png

Opublikowano

A6w nie spala tłuszczu, elo.

To idź osiołku poćwicz jak jesteś przy kości i zobaczysz jak Ci boki zejdą po tygodniu.

BOŻE Z KIM JA KONWERSUJĘ!

Opublikowano

Nie radze ci robić weidera, po pierwsze nie robiłeś pewnie przez jakiś czas brzuszków albo w ogóle nie robiłeś. Jeżeli zrobisz tak jak mówisz to na drugi dzień osrasz się z bólu takie zakwasy bedziesz miał. Twoje ciało sie tak szybko nie regeneruje bo nie robisz ćwiczeń normalnych jak pompki, brzuszki, bieganie dziennie lub co 2dni np.. Zacznij od normalnych brzuszków, porób sobie pompki i pobiegaj z 30min dziennie. Potem się przenieś na weirdera.

2yzq.png

Opublikowano

Nie radze ci robić weidera, po pierwsze nie robiłeś pewnie przez jakiś czas brzuszków albo w ogóle nie robiłeś. Jeżeli zrobisz tak jak mówisz to na drugi dzień osrasz się z bólu takie zakwasy bedziesz miał. Twoje ciało sie tak szybko nie regeneruje bo nie robisz ćwiczeń normalnych jak pompki, brzuszki, bieganie dziennie lub co 2dni np.. Zacznij od normalnych brzuszków, porób sobie pompki i pobiegaj z 30min dziennie.

Robię od zawsze brzuszki... ostatnie 10 dni to były przygotowania przed szóstką więc nie będzie zakwasów - je juz przeszedłem dwa tygodnie temu.

Opublikowano

A jak to zrobiłeś, to zacznij weidera, mi sie jakoś plecy nie popsuły od weirdera ale robiłem brzuszki itd. Przed weirdera.

2yzq.png

Opublikowano

To idź osiołku poćwicz jak jesteś przy kości i zobaczysz jak Ci boki zejdą po tygodniu.

BOŻE Z KIM JA KONWERSUJĘ!

Ale ty jesteś tępy, ja pierdole.

Km5iG.png

Opublikowano

Tak, od brzuszków kręgosłup sobie popsujecie! Pojebani jesteście. Z ergonomii wiem, że najbardziej obciążającą pozycją jest siedzenie, wiec zamiast pierdolić takie tam ruszcie dupe sprzed komputera, bo bardziej sobie szkodzicie siedząc przed kompem niż robiąc ileśtam brzuszków. Na 100% obciążenia kręgosłupa przy staniu 20% to leżenie np. w wyrku, a 140%-150% to siedzenia na dupie w fotelu.

Cześć :)

Opublikowano

daro - na chuj zadajesz pytania, jak ty wszystko wiesz i się wykłócasz.

Znajomy zrobił A6W a później po lekarzach latał z bólem pleców, jak też robiłem weidera ale nie miałem takich objawów.

Lepiej zrób ABS ;)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

daro - na chuj zadajesz pytania, jak ty wszystko wiesz i się wykłócasz.

Znajomy zrobił A6W a później po lekarzach latał z bólem pleców, jak też robiłem weidera ale nie miałem takich objawów.

Lepiej zrób ABS ;)

Właśnie to samo mnie zastanawia.. Założyłeś temat niby z pytaniem, a co Ci ktoś coś doradzi to kłócisz się z nim....

Jak masz większą wiedzę na temat ćwiczeń to po co tu zakładasz temat ? Oczekujesz, że z szeregu tysięcy użytkowników wyjdzie ten jedyny specjalista...

idź na forum gdzie specjalizują się w tej dziedzinie... Chyba, że w GTA chcesz robić brzuszki.

Powodzenia w robieniu "kaloryfera" :)

Najlepiej jak byś zapłacił za indywidualne ustalenie diety, ćwiczeń itp.. Każdy organizm i możliwości są inne. (Za to się chyba płaci)

Opublikowano

Na diecie kapuścianej, możesz mieć wiele przysiadów. :P

btw. wczoraj leciał kkD, myślę że oglądałeś, to może znasz jeszcze inne diety, ale najlepsza to by była ta francuskiej suczki

A co do mięśni.

NAJPIERW SIĘ ROBI MASE! A POTEM SIĘ W TEJ MASIE RZEŹBI.

dzienki za uwagę.

Opublikowano

1h brzuszki + 1h bieganie + 6weidera = nawet nie wiem czy schudniesz czy po prostu nie dasz rady po 2 dniach tak napierdalac jak chcesz robic taka kombinacje musisz wpierdalac w chuj bialka 2g-2,5 na kg aby miesni nie spalic i w chuj weglowodanow tak z 7g na kg

Opublikowano

wiesiekx, gdyby ten koleś normalnie napisał, a nie zaczął się kłócić jaki to pro elo koleś jest, a nie zrobił nawet 10 dni ABS, to...

Zmieniłem trochę tryb, gdyż godzina brzuszków dziennie mi nic nie da, jeśli będzie się to robiło monotonnie.

Zacznę od 10 minut brzuszków i codziennie będę zwiększał o jakieś 45 sekund, aż dojdę do 45 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...