Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mięśnie Brzucha - specjaliści.

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co Ci sam brzuch da? Siły? Będziesz po korytarzu bez koszulki na przerwach chodził i siè rajcował? prócz brzucha klate i hantlami na łape byś mogl jeszcze.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie rób A6W bo to niszczy kręgosłup, idź na siłownie, tam są maszyny na mięśnie brzucha, to nie obciąża żadnych innych mięśni ani kości czy kręgosłupa. Ja robiłem siłownie przez 4 miesiące i fakt, nie mam rzeźby, ale mam mocny brzuch i widać, że ćwiczyłem.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ale z was znawcy, godzina brzuszków, godzina biegania i a6w? haha niby po co masz 2 razy trenować brzuch dziennie i to ponad 1,5 godziny? Wiesz pewnie co to załamanie mięśniowe? No właśnie zobaczymy za tydzień jak ci się znudzi taki tryb ćwiczenia. Do biegania nic nie mam spoko, ale co wy się rajcujecie a6w to nie wiem jakiś debil to wymyślił teraz następni powtarzają jego błędy. Chcesz mieć mięśnie brzucha i stabilną pozycję ciała? To rób ABSII i do tego ćwicz kręgosłup. Zapewne wiesz więc odemnie ale mnie to wali że później będziesz chodził jak połamany bez rezultatów. Dieta kapuściana? Miłego katabolizmu...

Opublikowano

Ale z was znawcy, godzina brzuszków, godzina biegania i a6w? haha niby po co masz 2 razy trenować brzuch dziennie i to ponad 1,5 godziny? Wiesz pewnie co to załamanie mięśniowe? No właśnie zobaczymy za tydzień jak ci się znudzi taki tryb ćwiczenia. Do biegania nic nie mam spoko, ale co wy się rajcujecie a6w to nie wiem jakiś debil to wymyślił teraz następni powtarzają jego błędy. Chcesz mieć mięśnie brzucha i stabilną pozycję ciała? To rób ABSII i do tego ćwicz kręgosłup. Zapewne wiesz więc odemnie ale mnie to wali że później będziesz chodził jak połamany bez rezultatów. Dieta kapuściana? Miłego katabolizmu...

Pisz dalej do debila, który i tak to oleje i będzie napierdalał brzuszki przez 10 godzin dziennie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Może trochę za późno, ale w wieku 15 lat nie stosuje się diet bo to może prowadzić do anoreksji. Co do treningów to też - nie a6w bo za młody jesteś, codziennie brzuszki, pompki, bieg 30 min. co dwa dni albo zamiast tego basen parę razy w tygodniu.I jeszcze co do jedzenia to postaraj się jeść normalne 3-4 posiłki dziennie, wieczorem 2 godziny przed spaniem.

@down

Według Ciebie w tej sytuacji jakie znaczenie ma dieta przy tylu ćwiczeniach ?

Opublikowano

UP

hehe_zes_dojebala_do_pieca_61064.jpg

Rozumiesz słowo dieta wyłącznie w jednym wymiarze jako odchudzanie, a tak nie jest...

UPDATE UP

ja_pierdole.jpg

Coraz bardziej się pogrążasz xD

Jak można się odchudzać przy 181 cm i 72 kg wagi?

Dieta to zdrowy tryb życia według mnie jakbyś pytał :P

Opublikowano

6-Werdera jest ciężka.

ABS I-III poczutaj też o tym.

Zamiast biegania ja bym wolał rower :)

I po co te brzuszki jak robisz Aw6 ?

Jak chcesz zacząć aw6 to się do niej przygotuj .

4x-30 i tak co drugi dzień .(powoli to rób i dokładnie) przez tydzień minimum .

Inaczej nie wytrzymasz z bólem.

Do tego dodaj unoszenie nóg rąk barków głowy (mam nadzieje wiesz o co mi chodzi) z jakimś małym obciążeniem .

Opublikowano

Panowie podepne się pod temat.

Chodzi mi o zredukowanie kołderki a raczej zapobiegnięcie jej powstania.

Nie mam czasu na siłownie a obydwa zawody które wykonuje nie wymagają ruchu. Kiedy miałem stałą dziewczynę ten problem mnie nie dotyczył. Teraz człowiek znowu się zakochał i jeszcze nie ma okazji do treningów.

Nie chce mieć oponki. Jak zapodacie jakąś dietkę albo namiary na kogoś kto mi coś takiego wyskrobie będę wdzięczny.

Płace piwem, w Bydgoszczy albo w Wawie.

5

f.png

Opublikowano

@up chyba super recepty nie ma, ale jezeli nie masz czasu na silownie, albo nie chcesz cwiczyc, to chociaz tyle, co wyczaruj sobie czas na bieganie lub basen(polecam bardziej), no i bardziej restrykcyjnie podejdz do tego co jesz. Jakis metod skutecznych typu wez pigulke i juz raczej nie ma. Co do jedzenia to czescniej, a mniej , co np. 3h, wiec np. 5 razy dziennie. Carbo wraz z uplywem dnia jedz mniej, a na kolacje np. tylko twarog. Jakosciowe jedzenie jest najwazniejsze, jak bedziesz mial okazje zjesc jakies gowno na miescie to lepiej sie przeglodzic i zjesc cos zdrowszego w domu. Wiecej bialka i to wysoko jakosciowego. Tak samo carbo o jak najnizszym ig. Tluszcze najlepiej nie obrobione termicznie spozywaj itd. Wiecej warzyw (chodzi glownie o witaminy i elementy) oraz mozesz dodac jakas suplementacje witaminowa, ale tylko okresowo i np. omegi 3.

Cześć :)

Opublikowano

Panowie podepne się pod temat.

Chodzi mi o zredukowanie kołderki a raczej zapobiegnięcie jej powstania.

Nie mam czasu na siłownie a obydwa zawody które wykonuje nie wymagają ruchu. Kiedy miałem stałą dziewczynę ten problem mnie nie dotyczył. Teraz człowiek znowu się zakochał i jeszcze nie ma okazji do treningów.

Nie chce mieć oponki. Jak zapodacie jakąś dietkę albo namiary na kogoś kto mi coś takiego wyskrobie będę wdzięczny.

Płace piwem, w Bydgoszczy albo w Wawie.

5

Wyskrob sobie sam. Policz sobie zapotrzebowanie kaloryczne, weź z tego 70-80% i ułóż sobie dietę pod to 70-80% całego zapotrzebowania. Weź dziennik posiłków vitalmaxa i sobie ładnie posiłki rozpisz. Do tego dorzuć jakieś aeorby i staraj się dużo ruszać. Białko ustaw na 2-3g/kg masy ciała, tłuszcze 1g/kg, reszta węgle.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Filoski jak jesteś z Bydgoszczy to na na pewno wiesz gdzie jest colegium medicum. Jest tam fajny wydział jak dietetyka przejdź się tam, znajdź kogoś na 4-5 roku zapłać browarkami i ciesz się dietką która w 100% będzie zaprojektowana dla ciebie, nie mówię że rady innych są złe ale to nie jest dieta :P

Up 2-3g białka? Nie wydaje mi się żeby Filoski trenował sporty wyczynowe albo coś w tym rodzaju. Mam siore właśnie na 5 roku dietetyki i co nieco mi mówiła na ten temat i z tego co jej przekazali w normalnym trybie pracy to 1,4 g/kg

Opublikowano

Up 2-3g białka? Nie wydaje mi się żeby Filoski trenował sporty wyczynowe albo coś w tym rodzaju. Mam siore właśnie na 5 roku dietetyki i co nieco mi mówiła na ten temat i z tego co jej przekazali w normalnym trybie pracy to 1,4 g/kg

Nie umrze od 2-3g/kgmc.

Km5iG.png

Opublikowano

@up nie umrze, ale zdrowe to nie jest.

Dlaczego nie? Wystarczy pić odpowiednio duże ilości wody.

Km5iG.png

Opublikowano

Z tą wodą to też pic na wode, bo i tak przy nadmiarze białka zachodzą nieciekawe procesy energetyczne i ropadowe białek do zwiazkow z azotem itd. Wszedzie pisza, ze trzeba pic hektolitry wody itd., bo tak. Gdzies widzialem z zagranicznej prasy badania, ze nadmiar wody nic nie daje, bo i tak duzo dostarczamy z pozywienia, wiec nalezy tylko pic tyle na ile mamy ochoty, jak nas suszy. BTW co ma ilośc wypitej wody do podaży białka w diecie?

Opublikowano

Chcesz mieć wyrobiony brzuch ?

sprawdź na yt - BarBrothers , drążek zostanie Twoim przyjacielem , nie tylko na brzuch ale również na inne partie :)

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Chcesz mieć wyrobiony brzuch ?

sprawdź na yt - BarBrothers , drążek zostanie Twoim przyjacielem , nie tylko na brzuch ale również na inne partie :)

Dokładnie, możesz nawet przerobić sobie program z abs2, ale drążek to podstawa i oczywiście technika, bo nic nie da Ci na brzuch praca samego dolnego odcinka kregoslupa. Rób ile możesz poprawnie technicznie i staraj się jednak iść dalej i na przestrzeni tygodnia dodać 1,2 powtorzenia, jak da rade.

Opublikowano

Chociażby to, że woda wypłukuje wszystko to co zostało w nadmiarze i czego organizm nie potrzebuje?

Km5iG.png

Opublikowano

Odciążasz nerki jak jest przepity itp chłodzisz organizm co bo ty tu wiele pisać woda jest potrzebna do wszystkiego a od namiaru się nie umiera

Opublikowano

Jakieś źródło? Jeżeli tak faktycznie jest to poczytam sobie na ten temat.

Siknij to ogarniesz o czym mówię.

Km5iG.png

Opublikowano

Wypijesz więcej wody to zmuszasz organizm do wydalenia toksyn w urynie, ale i tak przechodzą one przez nerki, więc pytanie skąd wiesz, że 3g białka na kilgram masy ciała nie jest szkodliwy?

Opublikowano

Cześć. Są wakacje, więc trzeba coś zrobić, aby do nowej szkoły pójść niczym mastah.

181 cm wzrostu, 72 kg wagi. Od jutra przechodzę na dietę kapuścianą (sprawdź na necie co to).

Do tego dojdzie godzina brzuszków dziennie, godzinna biegania i 42 dniowa 6-Weidera.

Mam pytanie do specjalistów (nie do kogoś kto robi raz na tydzień 20 brzuszków).

Czy muszę coś więcej zrobić, aby szybciej wyrobić mięśnie brzucha, prócz jedzenia białka?

second ma racje,naprawdę cię pojebało.Po brzuszkach i godzinnym bieganiu będziesz tak wyjebany z sił że o szóstce możesz zapomnieć,tym bardziej w późniejszych fazach gdzie masz już mega serie.

25kr0nq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...