Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sluchaj ja chyba wiem czemy mamy błąd. jak uda mi sie go rozwiązac to go wytłumaczę ;)

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

elo,pisze mi w tej tabeli connect: connect refused a jak che sie polaczyc z serwerem ciagle zostaniesz polaczoy z serwerem wiecie moze o co chodzi odczekalem po wlaczeniu serwera 15 min za pomoc dam 5 * ;p

Pasjonat
Opublikowano
Więc przejdę od razu do SEDNA biggrin.gif

Gdy zmieniłem już te linijki na właściwe i chcę odpalić ten komputerek (virtualną maszynę) to wyświetla mi się taki błąd:

http://img98.imageshack.us/i/bady.png/

Za pomoc 5x5 ^^

Ropakuj jeszcze raz lub zobacz czy nie masz czasem juz jednej wirutalnej maczyny na pasku zadan

Opublikowano

Elo mam problem z freebsd

jak wpisuje login ok duszę enter pojawia sie hasło chcę wpisac chało ale nic sie nie pokazuje nie moge wpisać hasla pomorze mi ktoś ???

Mounthains Ostrzeżony Wczoraj, 11:35 AM

Dodano do poziomu ostrzeżenia nie prosimy o launchery

Opublikowano

Ja robię wszystko jak W poradniku.

Ale mam pytanie.

Czy wszystkie rzeczy które robię na Serverze się zapiszą automatycznie ??

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

elo,pisze mi w tej tabeli gdzie sie serwer odpala gdy odpale serwer connect: connect refused a jak che sie polaczyc z serwerem ciagle zostaniesz polaczoy z serwerem wiecie moze o co chodzi odczekalem po wlaczeniu serwera 15 min za pomoc dam 5 * ;p

prosze o odp bo to ze mam kompa za slabego malo prawdopodobne

Opublikowano

@UP

zmniejsz ram... ;D

Ja mam 2gb ale mam ustawione 512 troszkę musli kompa ale to dlatego że też wchodzą w to inne programy :D i ogólnie to mam 973 mb używanej ;P

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

Green3Noob -> Mam problem, otoz wpisuje rozne kombinacje ip z cmd i serwera w Navicacie wg. tutow ale dalej mi nie dziala.. Juz nie wiem co robic. Pomozesz? xD

Opublikowano

"6.Przełącz ze swojej oryginalnej karty sieciowej na utworzoną wcześniej LoopBack Adapter."

"10.Przełącz na swoją oryginalną kartę sieciową , wpisz sysinstall >configure>networking>interafce>deO>IPv6 NO, DHCP yes tabtabtab... aż do OK w IPv4 bramka domyśla itp.nic tam nie zmieniamy.KOMPLETNIE NIC !! tylko tabulatorem do -OK-przeskakujemy.[tylko zapamiętujemy IPv4 na wszelki wypadek]"

Co zrobić jak (chyba) nie mam "swojej oryginalnej karty sieciowej" ?

W Networking mam do wyboru

1. Not connected

2. Local only

3. NVIDIA nForce MCP Networking Controller (Czyli połączenie lokalne ale mimo wszelkich moich wysiłków pisze , że kabel sieciowy jest odłączony)

4. Karta Microsoft Loopback

5. Shared networking (NAT)

Opublikowano
Green3Noob -> Mam problem, otoz wpisuje rozne kombinacje ip z cmd i serwera w Navicacie wg. tutow ale dalej mi nie dziala.. Juz nie wiem co robic. Pomozesz? xD

Ehh.......Serwer uruchomic i wbic to kilka ( kilkanascie ) minut :D.......Sprawdz czy dobre IP podales w launhcerze, jak dalej nie dziala to zmien na to drugie :D......Jakos tak ^^........Ja bede w poniedzialek wbijal na serw przez Hamachi, najlepiej :)

Nie wiecie kim jestem ?....Dra..odszedl w zapomnienie...
Opublikowano

elo,pisze mi w tej tabeli gdzie sie serwer odpala gdy odpale serwer connect: connect refused a jak che sie polaczyc z serwerem ciagle zostaniesz polaczoy z serwerem wiecie moze o co chodzi odczekalem po wlaczeniu serwera 15 min za pomoc dam 5 * ;p

prosze o odp bo to ze mam kompa za slabego malo prawdopodobne

ps prosil bym o zrobienia spolszczenia pod id 192.168.5.100 za to dam 5x 5*

Opublikowano
Mam problem mianowicie podczas wyświetlania się tabelki po synsinstall>configure>networking>interafce>deO>IPv6 NO, DHCP yes, nie wyświetla sie IPv6, a potem po włączeniu (./start) pisze no such file or directory, can not public(mam stałe ip) ip..Za pomoc dam 5*

Proszę o odpowiedź, nikt mi nie chce pomóc. Z góry dziękuje.

PS.Na filmiku robo12 ma tam wpisane, a w poradniku pisze żeby nic nie wpisywać tylko przetabować do ok. Więc co mam zrobić?

Też mam taki problem, proszę o odp.

It`s my life

9381.jpg

31584.png

21571.jpg

Opublikowano
@UP2

To jest ta Twoja oryginalna karta sieciowa... :s

Tyle to sam wiem tylko chciałem się upewnić ale jak uruchomić to połączenie lokalne jak pisze "kabel sieciowy jest odłączony" , a ja nigdy nie miałem do tego żadnego kabla :/ No chyba , że może być wyłączone ale innego powodu "błąd połączenia z serverem" znaleźć u mnie się nie da...

Opublikowano

ehh nie wiem co ja juz zle robie moze mi ktos powiedziec czemu jak wpisuje komende ./start to na koniec dupa nie wlacza sie swer mam neta z netii i all dobrze zrobilem wedlug poradnika ;l help!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...