Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec serwerów prywatnych?

Bradas

trolololo.  

154 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zamkn? serwery prywatne?

• true story
      62
    • false story
      92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ni,kt nie pomyś.lał że takie coś nade.jdzie . Serwer można post.awić w Pa.namie , Policja ci może pałe strzelić niż usunąć serwer . Pana.ma jak najbardziej zabezpiecza dane i nikt nie ma do nich dostępu są szy.frowane tunele i wszys.tko inne że zamknięcie takiego serwera w Panamie trwało by tyle że Globale wszystkie prędzej upadną ;>.

haha xD

• Odpowiedzi 366
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszyscy pójdą na SG, bo wiedzą że nikt nie chce grać na PLu

ładnie to wymyślili ;)

Bo SG narazie najlepszy z wszystkich reali. :P

@Topic

Uwaga! Odnośnie tego, że zamknęli Calypso S1 i S2-nic nie pozamykali.

http://calypso-2-network.net/

toć grałem dzisiaj.

a co do Harmoni3 to się zgodzę, że coś nie tak. teraz wchodziłem na stronkę i 'Fatal Error with MySQL Database'.

gadali już coś wcześniej o privach, że pozamykają. ja bym radził właścicielom privów narazie pozamykać, wyłączyć cały sprzęt, jeśli TEC dojdzie do Polski to się zacznie koszenie po kieszeniach, i się nie wypłacą już... <3

co do Calypso- wtf? jeśli zamkną to pierdole Metina wogóle... najlepszego priva !? masakra :unsure:

Opublikowano

aaa może to i dobrze... zagrałbym na jakim globalu jeszcze jak nie było tylu tych prywatnych serwerów, tyle ludzi i ta atmosfera :D

Podalibyście mi linki do tematów gdzie opisane są globale (typu SG itd.) ale nie spis, tylko wiecie taka prezka, było to gdzieś i nie moge znaleźć. A tak wogóle czemu wszyscy chcą grać na tym SG? Co tam jest takiego? Na US (z8games) juz nikt nie chce grać?

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

@Silver stronę temu napisałeś , że celestial jest off przez 3 tygodnie :) . BZDURA . 3 tygodnie gram na nim a co dopiero przedwczoraj był wyłączony . Wczoraj jak i dziś pracuje normalnie :)

Do Polski to nie dojdzie tak samo jak ACTA :)

Opublikowano

Pierdu pierdu a i tak wiem swoje gdyby mieli zamykać każdy serwer by padły w 10 min a zamkneli 15 serwerow które się przyczyniły do zdarzenia 7 marca do 10 marca, nawet jak SG podpisał z YMIR to i tak nie mają prawa decydować o europejskich serwerach, SG wykorzystuje fakt że te serwery mogą zamykać z powodu przyczyn które pisałem kiedy były, Mitin zmienił.

Mitin wczoraj był offline dzisiaj;]

http://mitin2.net/

Każdy to ma w dupie bo nic nie mogą zrobić i elo europejskie serwery = niemcy nie SG czy tam YMIR, a po drugie żeby Niemcy zaraz SG nie rozjebali, Ymir ma prawo do plków które Niemcy(Europa) też mają podpisane, nie tylko SG żyje w ymir, I to Niemcy będą decydować o serwerach, a nie YMIR(Ymir to sa tylko co niektóre pliki) chyba że chcą karę za wpieprzanie się w nie swoje sprawy.

to samo Dark Fusion2

http://www.dark-fusion2.eu/enter/

Już ponad 5 serwerów działa co zamkneli.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Hehe ;] z ymir'a najwidoczniej sądzą że to oni są takimi koxami bo mają serwery globalne z dobrymi plikami , a myślą że jak dziecko postawi serwer to jest nikim i na niczym się nie zna , po włączeniu serwerów , ci kolesie muszą być zaskoczeni bo nie wiedzą na co ich stać.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

No ja powiem tak. Jeżeli mają paść p.serwery to na 30% przerzuce się na jakiegoś globala a na 70% na inną grę.

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Nie zginą serwery więc nie ma po co lajkowac ;]

Każdy to ma w dupie bo nic nie mogą zrobić i elo europejskie serwery = niemcy nie SG czy tam YMIR, a po drugie żeby Niemcy zaraz SG nie rozjebali, Ymir ma prawo do plków które Niemcy(Europa) też mają podpisane, nie tylko SG żyje w ymir, I to Niemcy będą decydować o serwerach, a nie YMIR(Ymir to sa tylko co niektóre pliki) chyba że chcą karę za wpieprzanie się w nie swoje sprawy.

to samo Dark Fusion2

Opublikowano

ta zamkneli serwery na 2 dni gz dla nich ;p

Calypso2 s1 jak i s2 tez juz działa i 20 czerwca wychodzi Calypso2 s3 xD

Calypso-2.net

Nie dadza rady zamknać priwow chyba ze te najgorsze bo co 2 wiekszy priv ma lepsze zabezpieczenia niz oni na tych globalach ;p

Opublikowano

Zgadzam sięw 100% z tobą ;]

to samo Dark Fusion2

Opublikowano

Nie zginą serwery więc nie ma po co lajkowac ;]

to samo Dark Fusion2

ziomo skąd taka pewność?

Wyraźnie w liście od TEC jest napisane że będą niszczyli serwery prywatne na CAŁYM ŚWIECIE ponieważ działają one z ItemShopem.

/

wiekszy priv ma lepsze zabezpieczenia niz oni na tych globalach ;p

właściciele takich serwerów nawet nie wiedzą o lukach istniejących w game.

Ci co mają licencje wiedzą co i jak.

Opublikowano

Sprite bo wiem to z dobrych źródeł napewno takiej osoby nie ma na mpc bo nie marnuje czasu że jak jest afera ktos cos napisze to wszyscy w to idą, a gdyby SG rozwalalo serwery to Niemcy ich mogą oskarżyć, Mowie poraz x10 SG i Ymir nie odpowiadają za europejskie serwery prywatne!

Opublikowano

Sprite bo wiem to z dobrych źródeł napewno takiej osoby nie ma na mpc bo nie marnuje czasu że jak jest afera ktos cos napisze to wszyscy w to idą, a gdyby SG rozwalalo serwery to Niemcy ich mogą oskarżyć, Mowie poraz x10 SG i Ymir nie odpowiadają za europejskie serwery prywatne!

źródło z dupy.

Ymir nie odpowiada za europejskie serwery prywatne ?

Tak się skłąda że Ymir i SG odpowiadają bo SG przy podpisywaniu umowy na licencje zgodziła się brać udział w akcji usuwania serverów prywatnych.

no źródło to masz zajebiste nie powiem, najlepiej to już tu nic nie pisz.

Opublikowano

Jak to sobie czytam od kilku dni to śmiać mi się chce :D

Firma, która zbiera wpływy bo jest właścicielem: Webzen

Firma, która stworzyła grę: Ymir

TEC Interactive - Właściciel licencji w Azji(dokładnie Malezji i Singapurze)

GameForge4d - Właściciel licencji w całej Europie.

Jak firma, która działa w 4 milionowym kraju - Singapurze ma jakiekolwiek prawa do prywatnych serwerów w Europie? A może zaraz FBI mnie zgarnie przed blokiem... Druga sprawa. Taki czarny napis na białym tle(dla tych co się tak mądrzą) to nic innego jak wyrzut z bazy danych! Dlatego czasowe zabezpieczenie plików game jak najbardziej tutaj jest uzasadnieniem dla tej całej akcji. Trzecią sprawą jest to, ze serwery są własnością firmy, która hostuje i włamanie się i skasowanie czegoś z serwera jest PRZESTĘPSTWEM i firma hostująca ma prawo zgłosić tą sprawę do sądu bo z serwera mogą usuwać pliki tylko służby prawnie do tego przygotowane jak np. w www.megaupload.com

Opublikowano

Ale z Was głąby xD Jak to sobie czytam od kilku dni to śmiać mi się chce :D

Firma, która zbiera wpływy bo jest właścicielem: Webzen

Firma, która stworzyła grę: Ymir

TEC Interactive - Właściciel licencji w Azji(dokładnie Malezji i Singapurze)

GameForge4d - Właściciel licencji w całej Europie.

Jak firma, która działa w 4 milionowym kraju - Singapurze ma jakiekolwiek prawa do prywatnych serwerów w Europie? A może zaraz FBI mnie zgarnie przed blokiem... Druga sprawa. Taki czarny napis na białym tle(dla tych co się tak mądrzą) to nic innego jak wyrzut z bazy danych! Dlatego czasowe zabezpieczenie plików game jak najbardziej tutaj jest uzasadnieniem dla tej całej akcji. Trzecią sprawą jest to, ze serwery są własnością firmy, która hostuje i włamanie się i skasowanie czegoś z serwera jest PRZESTĘPSTWEM i firma hostująca ma prawo zgłosić tą sprawę do sądu bo z serwera mogą usuwać pliki tylko służby prawnie do tego przygotowane jak np. w www.megaupload.com

SG jako jedyny global pomaga zwalczać servery prywatne.

Przy podpisywaniu umowy na licencje zgodzili się pomagać udziałom ymir & webzen.

wpisałeś metin2 w wiki i teraz koxisz, ale taka prawda że tam nie piszę wszystkiego ;)

Opublikowano

Jak zwalczają serwery prywatne? Dowody... ja opieram się na faktach i tym jak działają korporacje. Widziałeś kiedykolwiek żeby Webzen walczył z serwerami prywatnymi MU Online? Widziałeś kiedykolwiek walkę z prywatnymi serwerami? Żeby Steam się pluł albo Joymax? Im to się po prostu nie opłaca. Nie wiem czy czytasz chociażby to co piszą Dev'si na .sg... Oni mają taką politykę, że globala nic nie przebije i serwery prywatne dla nich umierają.

Czy Ty naprawdę uważasz, że ktoś może wejść do banku i zabrać Ci pieniądze tylko dlatego, że ma dowód, że są kradzione? Ten co Ci je zabiera też łamie prawo. Jeżeli TEC by zaatakował jakikolwiek serwer to łamie prawo.

BTW. To Ty wpisałeś Metin2 w wiki bo nawet nie dowierzałeś w to co ja wiem. Brawo dla Pana, który wypowiada się bez sprawdzenia podstawowych wiadomości...

Opublikowano

Sprite i kij że podpisali i napisali na stronie zrozum Sg I Ymir mają gówno do powiedzenia w europie !, jedyne co magą dostać to karę za zamykanie serwerów które pod nie nie podlegają, a po 2gie, zadasz mi pytanie pewnie czemu koło 15 serwerów padło, ja ci odpowiadam ponieważ serwery te brały udział w Ddosach które odbyły się7 marca, a to że all serwery na świecie zamkną to jest więcej niż pic na wode, jedyne co mi mogą z serwerem zrobić to wbic na serwer i na ogóle napisać serwer zamykamy.

Opublikowano

Sprite i kij że podpisali i napisali na stronie zrozum Sg I Ymir mają gówno do powiedzenia w europie !, jedyne co magą dostać to karę za zamykanie serwerów które pod nie nie podlegają, a po 2gie, zadasz mi pytanie pewnie czemu koło 15 serwerów padło, ja ci odpowiadam ponieważ serwery te brały udział w Ddosach które odbyły się7 marca, a to że all serwery na świecie zamkną to jest więcej niż pic na wode, jedyne co mi mogą z serwerem zrobić to wbic na serwer i na ogóle napisać serwer zamykamy.

Powiem tak. Ja otwieram niedługo serwer i jestem prze-szczęśliwy, że tyle ludzi wierzy w takie głupoty, że jakiś Singapurczyk serwer im zamknie, no nie mogę :D Oby Was było więcej i żebyście na Mod'ów startowali :D

Opublikowano

Powiem tak. Ja otwieram niedługo serwer i jestem prze-szczęśliwy, że tyle ludzi wierzy w takie głupoty, że jakiś Singapurczyk serwer im zamknie, no nie mogę :D Oby Was było więcej i żebyście na Mod'ów startowali :D

śmieszny jesteś. ;)

pisząc singapurczyk masz na myśli firmę złożoną z kilkudziesięciu / kilkuset osób?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...