Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe by RyKoX v2 - pod priv exp normal

~RyKoX~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może napiszę ci co od początku do końca robię bo już nie wiem gdzie robię błąd. W sumie nie bawiłem się tym przeszło 2 lata ale obejrzałem poradnik i zresztą co nieco w pamięci mi zostało :D.

To tak: odpalam serwer naciskam enter, ładuje bazę wpisuję login i hasło po czym wpisuję "sysinstall" wchodzę w te opcje po kolei wpisuję IP wychodzę z tego czegoś :D, wpisuję "/etc/rc.d/ netif restart", później "ifconfig" i na koniec "/start"

Serwer niby chodzi więc edytuje klienta tak jak ty właśnie wpisuję przeróżne IP z końcówką 100 jak i normalną i za każdym razem nie chce się połączyć.

PortMap też identycznie ustawiłem jak u ciebie zresztą jak odpalam tylko u siebie nie potrzebuje chyba PortMap'a

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli odpalasz tylko u siebie, musisz mieć końcówki .100, wtedy chodzi bez Portu Map, u mnie jest ustawione tak jak napisałem "pod graczy" więc PortMap jest wymagany.

Jeśli zmieniłeś port 11002 (logowanie) na 11000, to dlatego nie możesz się połączyć, Ja zmieniłem go, ponieważ u mnie coś zajmuje 11002, więc jeśli ustawiłeś 11000, to wejdź w: /usr/home/game/g1/auth, oraz edytuj plik CONFIG.

Linia 3#: PORT: 11002 zamień na PORT: 11000 .

"reboot" i powinno łączyć.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano
import locale
def BuildServerList(orderList):
    retMarkAddrDict = {}
    retAuthAddrDict = {}
    retRegion0 = {}

ridx = 1
    for region, auth, mark, channels in orderList:
        cidx = 1
        channelDict = {}
        for channel in channels:
            key = ridx * 10 + cidx
            channel['key'] = key
            channelDict[cidx] = channel
            cidx += 1

region['channel'] = channelDict

retRegion0[ridx] = region
        retAuthAddrDict[ridx] = auth
        retMarkAddrDict[ridx*10] = mark
        ridx += 1

return retRegion0, retAuthAddrDict, retMarkAddrDict
if locale.IsEUROPE():
    STATE_NONE = 'Wyłączony'

STATE_DICT = {
        0 : '....',
        1 : 'Wolny',
        2 : 'Zaludniony',
        3 : 'Pełny',
    }

CHANNELS1 = [
        {'name':'Kanał 1','ip':'25.170.22.100','tcp_port':13000,'udp_port':13000,'state':STATE_NONE,},
        {'name':'Kanał 2','ip':'25.170.22.100','tcp_port':13001,'udp_port':13001,'state':STATE_NONE,},
    ]
    MARK1 = { 'ip' : '25.170.22.100', 'tcp_port' : 13000, 'mark' : '120.tga', 'symbol_path' : '120', }
    AUTH1 = {'ip':'25.170.22.100','port':11002, }
    NAME1 = { 'name' : 'RyKoX'}
    REGION0_ORDER_LIST = [
        (NAME1, AUTH1, MARK1, CHANNELS1),
    ]
    NEW_REGION0, NEW_REGION0_AUTH_SERVER_DICT, NEW_MARKADDR_DICT = BuildServerList(REGION0_ORDER_LIST)
    # RESULT
    NEW_REGION_NAME_DICT = {0 : 'POLAND',}
    NEW_REGION_AUTH_SERVER_DICT = {0 : NEW_REGION0_AUTH_SERVER_DICT,}
    NEW_REGION_DICT = {0 : NEW_REGION0,}

MARKADDR_DICT = NEW_MARKADDR_DICT
    REGION_DICT = NEW_REGION_DICT
    REGION_NAME_DICT = NEW_REGION_NAME_DICT
    REGION_AUTH_SERVER_DICT = NEW_REGION_AUTH_SERVER_DICT

TESTADDR = { 'ip' : '210.123.10.153', 'tcp_port' : 50000, 'udp_port' : 50000, }

Jak dobrze widzę logowanie mam poprawnie co nie ?
Jest to plik serverinfo wyciągnięty z clienta z pliku root
Opublikowano

Tak, masz prawidłowy port logowania, jeśli go nie zmieniałeś powinien być taki.

Ja tutaj widzę, że masz końcówki .100, próbujesz wejść jako hoster, czy jednak nie zmieniłeś wcześniej? ;)

Jeśli próbujesz wejść jako hoster, to w pliku serverimfo.py, też musi być końcówka .100, ogólnie to nie masz żadnych braków w tym pliku, jeśli skonfigurowałeś serwer, tak jak jest u mnie, to powinno chodzić.

Pozdrawiam.

#/Ogólnie to powinieneś dać tę treść w Code, żeby nie było narażeń na ostrzeżenie.

5y6tk3.gif

Opublikowano

no niestety zmieniałem wcześniej i nadal nie chce się uruchomić.

Dam sobie spokój z tymi plikami zobaczę czy na innych też będę miał taki problem

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Wtam zorbiłem serwer na tych pliczkach lecz gdy wchodzę na lodową mapę to wywala do pulpitu proszę o pomoc !

80108503750670519906.gif

Opublikowano

Wtam zorbiłem serwer na tych pliczkach lecz gdy wchodzę na lodową mapę to wywala do pulpitu proszę o pomoc !

Channel 99 odblokowany w porcie map?, masz klient? Spróbuj wejść /go OX i jeśli tam nie wyrzuci na pulpit, to nie masz pełnego klienta (mógł być błąd przy wypakowaniu), lub dodawałeś jakieś mapki i indexów jest za dużo/użyłeś istniejącego.

PS#: Czasami zwykły reboot, daje wiele. :rolleyes:

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

no klienta mam taki jaki jest podany nic nie edytowałem serw mam od 2 dni jak narazie tylko ta mampka nie działa reboot nie pomógł

ps mógł bym prosi o port mapa którego używasz i jak odbugowac postac

80108503750670519906.gif

Opublikowano

no klienta mam taki jaki jest podany nic nie edytowałem serw mam od 2 dni jak narazie tylko ta mampka nie działa reboot nie pomógł

ps mógł bym prosi o port mapa którego używasz i jak odbugowac postac

Odbugować postać możesz wchodząc w Navi player -> player ,tam gdzie masz swój nick, staty, poziom, to jest gdzieś "map_index", zmień wartość na 1 oraz zresetuj serwer. (Była jakaś komenda na uaktualnienie w czasie rzeczywistym z poziomu wirtualnej maszyny, ale coś nie mogę jej sobie przypomnieć).

Port wyślę na PW z powodu wykrytego 1/47.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Kurcze pobrałem pełne SF i w winrarze przy wypakowywaniu pokazuje plik uszkodzony. Ma ktoś może sprawne?

Jeśli czarny kot przebiegł mi drogę, to... ten kot będzie miał pecha.

Podoba ci się to co napisałem lub sygnaturka??

Daj + i 5.Nikogo to nie zabiło, chyba.Przekonaj się!!

Opublikowano

Hm no widzę że ekipa na MPCforum jest ogarnięta w 100%

Edytują sobie posty użytkowników i zmieniają dane:)

di-HLXD.jpg

Opublikowano

RyKoX poratuj. Jestem w tym zielony i chciałem postawić twoje pełne SF ale przy wypakowaniu jest komunikat że jest uszkodzone. Chciałem zrobić gotowca na plikach nieśmiałego, tyle że po skonfigurowaniu plików root i serverimfo, oraz zrobieniu konta w navi pokazuje mi że mam złe login lub hasło. Poratuje ktoś?

Opublikowano

RyKoX poratuj. Jestem w tym zielony i chciałem postawić twoje pełne SF ale przy wypakowaniu jest komunikat że jest uszkodzone. Chciałem zrobić gotowca na plikach nieśmiałego, tyle że po skonfigurowaniu plików root i serverimfo, oraz zrobieniu konta w navi pokazuje mi że mam złe login lub hasło. Poratuje ktoś?

Robiąc konto poprzez navi, w polu od hasła, nie możesz wpisać po prostu jakie ma być hasło, musi być zaszyfrowane.

Skoro masz błąd podczas wypakowania, to archiwum się uszkodziło podczas pobierania, po prostu musisz pobrać od nowa ...

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Robiąc konto poprzez navi, w polu od hasła, nie możesz wpisać po prostu jakie ma być hasło, musi być zaszyfrowane.

Skoro masz błąd podczas wypakowania, to archiwum się uszkodziło podczas pobierania, po prostu musisz pobrać od nowa ...

Pozdrawiam.

To jak mam je szyfrować? Na dodatek po resecie kompa mam zablokowane porty w portmap i nie moge ich odblokować.

Opublikowano

Powiedzcie mi co źle robię że nie mogę zmienić passów do navicata.

Wpisuję tak jak pisze użytkownik "SYLWOSZCZAK" i wyskakuje błąd który jest załączony na obrazku:

post-70562-0-56835900-1369278087_thumb.jpg

Opublikowano

Pobrałem na nowo pełne SF od rykoxa. Serwer stoi, porty odblokowane ale przy próbie połączenia się navicatem wyskakuje mi komunikat access denied user 'root'@'(Ip hamachi bez końcówki 100)' (using password: yes) co mam robić?

Opublikowano

Pobrałem na nowo pełne SF od rykoxa. Serwer stoi, porty odblokowane ale przy próbie połączenia się navicatem wyskakuje mi komunikat access denied user 'root'@'(Ip hamachi bez końcówki 100)' (using password: yes) co mam robić?

Znalazłem hasło dzięki którym udało mi się zalogować bo jak widzisz post UP próbowałem zmienić hasło, ale się nie udało.

ID root

hasło niesmialy

Opublikowano

do virtual boxa login : root

hasło : ryko1996

navicat : ip z hamachi z końcówką 100 a hasło : niesmialy. nie nieśmiały tylko niesmialy tyle wiem ale mam jakis problem z wejsciem do bazy: filezilla prosze o kontakt

:angry:

Powiedzcie mi co źle robię że nie mogę zmienić passów do navicata.

Wpisuję tak jak pisze użytkownik "SYLWOSZCZAK" i wyskakuje błąd który jest załączony na obrazku:

jeśli virtualbox tozmien system operacyjny na BSD a potem FREEBSD .. musi byc to bo inaczzej nie zadziala

jesli robiles to na tych plikach to powinienes miec zalozona strone internetowa z reje itd. tam sie zarejestruj...pamietaj musisz mic wlaczony serwer oraz portmap portmap nie zamykaj tylko minimalizuj to wtedy dziala w tle

Opublikowano

[...]

ale mam jakis problem z wejsciem do bazy: filezilla prosze o kontakt

Jeśli nie możesz się połączyć z powodu błędów krytycznych, w VirtualBox wpisz: /etc/rc.d/netif restart .

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Navicat: root, hasło: niesmialy

Dzięki za pliczki, wszystko śmiga tylko gdy wyłączę i włączę serwer to mi hasło w navi zmienia. Wpisuje jeszcze raz poprawne i działa. wtf?

pilkanoznazdjecia.jpg

Opublikowano

Nie mogę wypakować RyKoX.vhd z winrar bo piszę że mam za mało miejsca na dysku... Plik waży 9 156 366 848 bajtów a ja na dysku mam 100 000 000 000 bajtów ...

Błąd ma treść "Błąd zapisu pliku RyKoX.vhd. Prawdopodobnie dysk jest pełny".. Proszę o pomoc !!!

//Rozwiązane

Wyczyściłem Dysk C z nie potrzebnych rzeczy chodź wypakowywałem w dysku E :P.

e387c4fc41318.png

Jestem grafikiem, więcej informacji na temat znajdziesz na moim FB: https://www.facebook.com/serinking/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...