Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dedyk] MachinesCraft [60slotów][Nowe rudy, maszyny, zwierzęta i setki nowych itemów...][IndustrialCraft2, BuildCraft, RedPower, MoCreatures...]

e4aENHQe2uWCCvQfUJsTGQCZJDmLRpof

MachinesCraft - Ankieta :)  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz ?e piterka to noob

2. 2. Czy podobaja Ci si? jego serwery

• NIEEEE!
    • S? okropne
    • Gorszych nie widzia?em/?am

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer ciekawy

Co do administracji to do Vivixa nic nie mam (dobry mod, często online, działkę otrzymałem kilka sec po napisaniu /modreq, jak ktoś ma problem to stara się pomóc, podsumowując same plusy) MrBesta widziałem może ze 3-4 razy (a jestem online ponad 5h dziennie) jednak jak jest to coś robi. Jedynie BartekPob robi zamieszanie, nie odpowiedział mi na żadne pytanie, zabił nam wszystkie zwierzęta (bez żadnych wyjaśnień, uprzedzenia, nawet gdy go pytaliśmy nie dostaliśmy odpowiedzi dlaczego).

Całość serwera wygląda tak:

+mody

+brak lagów (wiadomo, czasami delikatnie przytnie, ale tylko czasami)

+równe traktowanie graczy (Vip czy zwykły gracz i tak jest karany)

+system VIP/S-vip

-część administracji (chodzi mi tu o "BartekPob")

-częste restarty serwera (serwer prawie codziennie jest off)

-dodawanie pluginów bez wcześniejszego ich sprawdzenia (przykładem niech będzie mo-creatures, po jednym dniu został wycofany bo ogry niszczyły domy na cubach i wszędzie latało mnóstwo strusi powodujących lagi

@Edit:

Co jest powodem wyłączenia serwera? Zresetowanie waluty w grze? Kiedy możemy się spodziewać jego uruchomienia?

To już 9 lat z MPC <3

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To ciekawe, że jakieś 2 dni temu serwer był restartowany co jakieś 5 minut przez 2h non stop, a dzisiaj w ogóle go nie ma.

Uninstall right away! I'm out!

Opublikowano

Domyśliłem się, że skasowałeś te zwierzęta ponieważ powodowały lagi, nie musiałeś tego jednak robić, sami mogliśmy wybić część, przez to usuwanie wszystkiego straciliśmy też zwierzęta których mieliśmy po 1 sztuce (jak np jednorożec), wystarczyło nas wcześniej poinformować. Spodziewałem się tego, że będziesz starał się obronić punktem w regulaminie, może dodasz kiedy punkt został wprowadzony do regulaminu a kiedy pozbyłeś się naszych zwierząt? Zabiłeś je przed dodaniem tego punktu. MoCretures to modyfikacja/dodatek/rozszerzenie jest więc pluginem. Pisałem do Ciebie jako jedyny na ogólnym czacie i to nie raz a kilka, nawet reszta administracji zdążyła mi odpisać.Właśnie o tym wycofaniu pisałem, wprowadzacie mody a po kilku godzinach trzeba je zmieniać bo są problemy. Fajnie jak serwer ma dużo modów, ale trzeba je dodawać "z głową". Gram na serwerze kilka dni i nie było dnia bez restartu/wyłączenia. Plusem jest to, że nie ma tak zwanych cofek.

A co z ponownym uruchomieniem serwera? Kiedy możemy się spodziewać "Online"? Znowu tyle osób pisze, że ciężko Ci odpowiedzieć? :3

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Domyśliłem się, że skasowałeś te zwierzęta ponieważ powodowały lagi, nie musiałeś tego jednak robić, sami mogliśmy wybić część, przez to usuwanie wszystkiego straciliśmy też zwierzęta których mieliśmy po 1 sztuce (jak np jednorożec), wystarczyło nas wcześniej poinformować. Spodziewałem się tego, że będziesz starał się obronić punktem w regulaminie, może dodasz kiedy punkt został wprowadzony do regulaminu a kiedy pozbyłeś się naszych zwierząt? Zabiłeś je przed dodaniem tego punktu. MoCretures to modyfikacja/dodatek/rozszerzenie jest więc pluginem. Pisałem do Ciebie jako jedyny na ogólnym czacie i to nie raz a kilka, nawet reszta administracji zdążyła mi odpisać.Właśnie o tym wycofaniu pisałem, wprowadzacie mody a po kilku godzinach trzeba je zmieniać bo są problemy. Fajnie jak serwer ma dużo modów, ale trzeba je dodawać "z głową". Gram na serwerze kilka dni i nie było dnia bez restartu/wyłączenia. Plusem jest to, że nie ma tak zwanych cofek.

A co z ponownym uruchomieniem serwera? Kiedy możemy się spodziewać "Online"? Znowu tyle osób pisze, że ciężko Ci odpowiedzieć? :3

Serwer jest już online od paru godzin. Nie usunąłem MoCreatures tylko dla tego że wy mieliście za dużo mobów na działce, tylko dla tego że było ich za dużo na całym świecie.

Wiesz ile osób miało cenne zwierzęta? Miałem się pytać 40 osób czy mogę im usunąć mobki ?

Opublikowano

Sytuacja z przed chwili:

Svip okradł gracza na wszystko co miał. Admini nawet palcem nie kiwneli i do tego grozili GRACZOWI banem. Napisałem, że to svip i mu nic nie zrobią. Efekt? Mute 20h. Żałosny admin, fajny server.

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz, że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani."

~Słoń

Opublikowano

Serwer jest już online od paru godzin. Nie usunąłem MoCreatures tylko dla tego że wy mieliście za dużo mobów na działce, tylko dla tego że było ich za dużo na całym świecie.

Wiesz ile osób miało cenne zwierzęta? Miałem się pytać 40 osób czy mogę im usunąć mobki ?

Nie chodzi mi tu o mo-creatures.. Wparowałeś na działkę i komendą /butchers (czy czego tam użyłeś, dawno nie byłem modem/adminem więc mogę się mylić) pozabijałeś wszystko w okolicy.. Już nawet nie chodzi mi tu o Mo-creatures ale o resztę zwierząt takich jak świnie, krowy, owce, kurczaki.. Trochę się za tym nałaziliśmy by zebrać tego po 2 sztuki i umieścić w klatkach.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Ciekawe, jest 0/60 osób online a po wejściu trzeba się zarejestrować(a miałem już konto). Znowu coś padło?

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

@UP

Bartek ma troche problem z ogarnieciem bugow zwiazanych z modami:P

I dlatego sa ciagle resety i serwer off;P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Yogi gdyby on faktycznie starał się naprawić bugi nikt by nic do tego nie miał, problem jest w tym, że ciągle wprowadzane są nowe pluginy/mody (po co? Skoro jeszcze w starych są błędy, lepiej ponaprawiać tamte i wtedy ewentualnie dodać nowe) Istnieją serwery, które mają rp, bc odbugowanego w 100% (nie chce niczego reklamować)

kazikp

Pisałem już, że wystarczyło nam napisać byśmy pozbyli się tych zwierząt zamiast zabijać je komendą.. Nie broń się tym, że miałeś tu na celu dobro graczy, gdyby tak było przestałbyś wprowadzać masę modów/pluginów i zajął się tymi, które już są. (one w zupełności wystarczą by przyciągnąć ludzi na serwer)

Co się dzieje na serwerze? Ktoś mi wyjaśni dlaczego trzeba na nowo się rejestrować? Dlaczego nie działają żadne komendy typu /home? Dlaczego dodany jest kolejny zbędny mod (Factions) skoro nawet rp nie działa poprawnie?

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Yogi gdyby on faktycznie starał się naprawić bugi nikt by nic do tego nie miał, problem jest w tym, że ciągle wprowadzane są nowe pluginy/mody (po co? Skoro jeszcze w starych są błędy, lepiej ponaprawiać tamte i wtedy ewentualnie dodać nowe) Istnieją serwery, które mają rp, bc odbugowanego w 100% (nie chce niczego reklamować)

kazikp

Pisałem już, że wystarczyło nam napisać byśmy pozbyli się tych zwierząt zamiast zabijać je komendą.. Nie broń się tym, że miałeś tu na celu dobro graczy, gdyby tak było przestałbyś wprowadzać masę modów/pluginów i zajął się tymi, które już są. (one w zupełności wystarczą by przyciągnąć ludzi na serwer)

Co się dzieje na serwerze? Ktoś mi wyjaśni dlaczego trzeba na nowo się rejestrować? Dlaczego nie działają żadne komendy typu /home? Dlaczego dodany jest kolejny zbędny mod (Factions) skoro nawet rp nie działa poprawnie?

Nie dodali factions tylko w permissions czy gdzies tam jest jakoś coś zjebane...

Opublikowano

Teraz to padłem ze śmiechu ;D Za opinie na mpc (kilka komentarzy up) dostałem prezent. Dokładnie admin MrBest rzucil mi pod nogi 64 diaxowe bloki po czym mnie zbanował. Żałosny serwer, dalej mi sie chce smiać z tych nieogarniętych adminów ;D

Pozdrawiam ;*

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz, że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani."

~Słoń

Opublikowano

Ej dostałem bana od bartka pierw rozdawal diaxy, potem zniszczył spawn a jak się spytałem czemu to robi to dostalem bana

Rozłączono przez serwer

Admin ma zawsze racje!

dajcie ub mój nick to : MatisMC

Opublikowano

Haha widze, że nie tylko mnie obdarzyliście tym prezentem. Serwer jak i administracja żałosny.

~Słoń

Opublikowano

Serwer przejął piterka... Ja odchodze bo to już nie ten sam MachinesCraft. Niedługo pojawi się nowy serwer.

Nazwę sobie pewnie zostawi ale niech każdy wie że na ten serwer nie warto już wchodzić. MachinesCraft jest mój i tak zawsze pozostanie.

Wszystkie podróbki nie są warte uwagi.

Pozdrawiam wszystkich graczy (a w szczególności Vivxa, CyCa i Majka) Mam nadzieję że zobaczymy się niedługo.

KONTAKT GG: 768354.

Proszę o zamknięcie tematu.

To nie koniec MachinesCraft! To dopiero początek...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...