Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Heroes która część najlepsza waszym zdaniem ?

Regman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grałem we wszystkie części i zdecydowanie H3 bez WoGa, który mi się średnio podobał

Masz projekt graficzny? Moge zrobić strone! Napisz do mnie :-)

Opublikowano

Moim zdaniem najepszy byla 3, pamietam jak z kolegami razem gralismy i swietnie sie bawilismy wiele lat temu, a nadal gdy tylko mam chwile powracam do tej kultowej gry.

Opublikowano

Trójeczka bezapelacyjnie :) Czytelna, najbardziej grywalna, ogrom czasu spędzony z kumplami przy grze, nigdy się nie nudzi, mnóstwo map ;)

"Dumny, że zostać Pasiakiem mu było dane!"

600px-2011-09-11_Cracovia_-_%C5%81KS_40.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja grałem w 3,4 i 5. Najbardziej mi się podoba 4, bo:

-wojsko może chodzić po mapie bez bohatera

-bohaterowie odgrywają dużo większą rolę np. mogą chodzić podczas bitwy

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

heroes III koniecznie WoG - klimat rozgrywki, można grać w kilka osób na jednym komputerze, WoG - dodatkowe utrudnienia (dla tych, którzy uważają poziom hard w zwykłym heroesie za zbyt łatwy) w rozgrywce

War... War never changes...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepszy Heroes 5 z Hordami.

Alternatywne jednostki

Nowa fabuła nie była wcale taka zła, w mojej opinii, aczkolwiek brakuje mi dawnej.

Zaimponowali mi bohaterowie tacy jak Raelag, Zehir, Findan. A najbardziej Zehir, który w Hordach dawał nieźle w kość podczas kampanii, naraża życie, by uratować świat przed demonami, ale zachowuje może jakby chodził do szkoły, idzie i tylko marudzi :)

Najbardziej rośmieszył mnie cytat: "Nic nie mów. Sama zgadnę. Zehir". W odpowiedzi: "Bardzo dobrze, skąd wiedziałaś"

Klimat frakcji, szczególnie Twierdzy.

Umiejętności rasowe.

I ogólnie sam rozwój bohatera, jak dotąd najlepszy.

Grafika świetna, tylko drzewców muszę się uczepić

System inicjatyw, całkiem dobry pomysł

Słabo natomiast ze sztuczną inteligencją kompa, ale na hot seat jest ok.

Najlepsi bohaterowie, a właściwie specjalizacje

Brakuje też jakiś dobrych map, ale można ściągnąć

Co tez jest godne uwagi - w porównaniu do innych części, w H5 nie ustalamy na początku gry, czy będziemy magiem, czy wojownikiem, ustalamy to w czasie gry na podstawie umiejętności. Nie ma klas Łowca, Druid, jest po prostu Łowca który może być magiem :)

Heroes 3 na drugim miejscu

Grafika bardzo (ale to bardzo) realistyczna, choć nie w 3D

Tutaj już komputer myśli dosyć sprawnie

Ogólnie kiedyś najlepsza gra, przebita przez piątkę.

Trzecie to Heroes 2

Heroes 6 to masakra, jedynie czym się może pochwalić to fabułą, grafiką i tyle. A w samej grze, to po prostu...nie ma gry. Można mieć miejski portal budując tylko marny budynek. W H3 trzeba było trochę napracować, by mieć takie luksusy. W H5 może już nie aż tak, ale portal był tylko do najbliższego miasta.

Usunięcie gildii magów nie było głupie, ale czary zdecydowanie były za mocne. Wojownik nie miał szans z magiem.

Pousuwali trochę frakcji.

Pousuwali trochę surowców.

Gdy się gra z kimś, to ta gra kończy się w 99% oblężeniem. Bo tak w późnej grze ma się dostęp do każdego miasta, po 1000 każdego surowca, a wszystko idzie na złoto, na wojsko.

Heroes 4 to tak pośrodku.

Heroes 7 póki co się dobrze zapowiada. Chociaż znowu ograniczają frakcje

Opublikowano

Piątka zdecydowanie. O powodach można się rozpisywać długo.

Trójka na drugim miejscu... za sprawą czasu. Zestarzała się już.

Szóstkę jedynie sprawdziłem. Po 30 minutach gry stwierdziłem, że to nie jest to.

Czwóreczka... Przyjemnie, jednak różnica w bitwach była ogromna. 

ps

Hirołsi to nie RTS!!!!

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Zdecydowanie moim faworytem pozostanie trzecia część serii, aczkolwiek całkiem przyjemnie się w piątkę grało. Jestem także jedną z niewielu osób, której chciało się przechodzić kampanię czwartej części bez cheatów, ale nie jest to gra którą bym polecił. Tylko przy trójce zdarzało mi się z kolegami przesiadywać godzinami i toczyć wyrównane rozgrywki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...