Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A ty, w co wierzysz?

burok  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste?:

• Ateist?
      49
    • Teist?
      20
    • Deist?
      9
  2. 2. Wierzysz (jeste? pewny), ?e po ?mierci:

• Twoja ja?n znika (Zjadaj? ci? robaki, jeste? jak sprzed stanu narodzin).
      36
    • Odradzasz si? jako kto?/co? (lub jako debil).
      21
    • Latasz na chmurce z Bogiem / szatan molestuje ci? w piekle.
      21
  3. 3. Je?eli wierzysz w boga, to jakiego?

• Tego co zes?a? Jezusa
      25
    • Lataj?cego potwora sphagetti
      25
    • Pucha?ke
      23
    • Raptojesusa
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skoro Bóg jest wszechmocny to dlaczego nie obali innych religii " I Tu też zdaniem mojego katechety sam Bóg chce zobaczyc kto będzie po jego stronie , kto będzie się nawracał czy inne duperele tego też weźmie pod swoją opieke.

Stu innych bogów też chce, żeby w nich wierzyć, dlaczego akurat twój jest tym jedynym prawdziwym? Z chuja mam wiedzieć, że wiara w niego da mi "życie wieczne"? Istnienie twojego boga jest tak samo możliwe, jak istnienie potwora spaghetti, a może to właśnie jego makaronowatość nas zbawi, a nie "bóg"? Jaką masz pewność, że chrześcijanizm doprowadzi cię do wiecznego szczęścia, a nie np. Islam?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Stu innych bogów też chce, żeby w nich wierzyć, dlaczego akurat twój jest tym jedynym prawdziwym? Z chuja mam wiedzieć, że wiara w niego da mi "życie wieczne"? Istnienie twojego boga jest tak samo możliwe, jak istnienie potwora spaghetti, a może to właśnie jego makaronowatość nas zbawi, a nie "bóg"? Jaką masz pewność, że chrześcijanizm doprowadzi cię do wiecznego szczęścia, a nie np. Islam?

Przeczytaj mój post jeszcze raz ...

Napisałem że nie jestem osobą wierzącą , Pisałem te przykłady na temat Boga w którego Chrzescijanie powinni wierzyc ,

I głównie te słowa były przytoczone z ust katechety uczącego mnie religii .

I o to wlasnie chodzi Chreszcijanie nie powinni miec dowodów , Nawet gdyby jakis istniał i był potwierdzony że jakis Bóg nie istnieje myslisz że wiara w Boga / Bogów przestałaby istniec ? U wielu ludzi pewnie tak przestaliby wierzyc ale nadal ludzie by wierzyli , bo dla nich własnie na tym polega wiara ...

Opublikowano

W PUCHAŁKE.

Tak serio to jestem katolikiem i wierze W Boga, Chrystusa etc., ale w dyskusji z deb... yy ludźmi nie umiejącymi przyjac pewnych argumentow strony przeciwnej i stale nasmiewajacych sie z wiary, brać nie bede ;)

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Wierzę w reinkarnacje, ma ona więcej odnośnie do nauki. Są na nią dowody.

Dla mnie również jest to bardziej prawdopodobne niż wiara w Boga ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jehowi to zupełnie inna historia chodzą po chatach pierdolą głupoty takich to najlepiej wyjebać z chaty . Odpierdol się człowieku zostaw mnie w spokoju nie jestem kurwa w dobrym nastroju !! Mówiłem ci kurwa że w nic nie wierze !!!!

?????

Opublikowano

Im bardziej zastanawiam się w co wierze tym bardziej dochodzę do wniosku że to wszystko jest bez sensu. W boga wierzą tylko ludzie zepsuci czyli tacy którzy w swoim życiu się nie spełnili i chcą czegoś więcej <_<

Podsumowując ludzie chcą wierzyć w boga bo zawsze chcą więcej (w większości przypadkach)

beka, przecież wiadomo że po śmierci jest respawn xD

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

@wojełko.

c_big1926010.jpg - proszę, tu masz łopatę. Szukaj dalej prehistorycznych tematów.

@Top.

Chyba już się wypowiadałem w podobnym temacie, a zdania nie zmieniłem.

Zostałem wychowany w wierze katolickiej i taka zostanie. Nie jestem jakimś fanatykiem kościoła, ale również nic do niego nie mam.

Mogę raz na tydzień ruszyć dupę i posiedzieć troszkę w kościele. Zawsze lepiej niż marnować ten czas przed kompem.

Wiele ludzi postrzega chrześcijan jak mochery, Dyrektora, itd. Ale często zapominają, że są wśród nich też normalni.

Tak, wierzę w Boga.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...