Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A ty, w co wierzysz?

burok  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste?:

• Ateist?
      49
    • Teist?
      20
    • Deist?
      9
  2. 2. Wierzysz (jeste? pewny), ?e po ?mierci:

• Twoja ja?n znika (Zjadaj? ci? robaki, jeste? jak sprzed stanu narodzin).
      36
    • Odradzasz si? jako kto?/co? (lub jako debil).
      21
    • Latasz na chmurce z Bogiem / szatan molestuje ci? w piekle.
      21
  3. 3. Je?eli wierzysz w boga, to jakiego?

• Tego co zes?a? Jezusa
      25
    • Lataj?cego potwora sphagetti
      25
    • Pucha?ke
      23
    • Raptojesusa
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udzielać się w temacie i ankiecie moje gimbusy.

PS. Hawkinga zesłali kosmici.

......................................................................................
......................................................................................

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Jestem sobą.

2. W siebie.

3. Do piachu.

4. Siebie.

A Ty co, spis statystyczny robisz?

Do kościoła chodzę bo muszę

Opublikowano

Według mnie kościół to od niepamiętnych czasów instytucja nie mająca większego celu poza

przysłowiowym i niedosłownym okradaniem ludzi biednych, zacytuję tutaj tekst jednej z wielu piosenek, które mówią prawdę o tej całej religii,

dzięki nim (piosenkom) zobaczyłem (i nie tylko ja), że w XXI w. chodzi tylko o jedno - o kasę, jak największą i jak najszybciej, oraz oczywiście jak najłatwiej zdobytą.

Tutaj nasuwa się także druga myśl.

Jeśli nie wierzysz w DANEGO Boga, idziesz do piekła (Takie miejsce, gdzie pijesz wódkę z Szatanem, Polacy zwykle wygrywają),

a co jeśli na świecie jest wiele religii? Przecież nie możesz wierzyć we wszystkie, bo jedna religia przeczy drugiej.

A skoro nie wierzysz w każdą idziesz do piekła.

No i trzecia... Pan Szefu Moherowej Armii Szatana (Jezusa).

Rydzyk... Tak, pan w Maybachu. Jeśli religia mówi, że jeśli na ziemi masz mniej (chodzi o dobra materialne) to w niebie

będziesz mieć więcej (załóżmy w tym momencie, że niebo istnieje). To jeśli on jest tak ojciec i w ogóle pan, to po cholere

mu tyle kasy i furka? Widać - KASA. Dobra, kończę moją nudną wypowiedź, której i tak nikt nie przeczyta.

Macie muzyczkę na koniec :

Pennywise - My God
http://www.youtube.com/watch?v=kpGhIP-nSJE

[...]My god is not the one that you wanna see,
your god is a mirage, a conspiracy,
you pray for forgiveness cause your sinnin',
scared to death so your money you'll be givin'[...]

[...]you wanna go to heaven, you see it isn't free, give your money up to me

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Wiecie, ze i tak "gimbusy" (lacznie ze mna ;d) w 3/4 chodza do kosciola bo musza ? Ja nie rozumiem, czemu jakies do cholery moherowe babole sie ciskaja miedzy wiare a Ciebie i przymuszaja do bycia wzorowym wyznawca swojej religii. Jak ktos odczuwa taka potrzebe to niech sobie wierzy, nie chce - nie wierzy. Czlowiek to czlowiek chyba, nie ? Polskich znakow nie ma wgrany jezyk Inglisz na Windowsa ;))

To zmuszanie zapewne polegało na : idź do kościoła, a Ty sobie pójdziesz do kolegi. w każdym bądź razie ja tak robiłem.

Opublikowano

Wierze w to że te tematy się po raz enty powtarzają i są tylko ostoją do niepotrzebnych kłótni.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Jj ateistą, dla mnie to są bzdury co gadają w kościele.. Proszę o uszanowanie mojego zdania :)

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Wyjebane w religie, ale jeśli już w coś wierzyć to w Latającego Potwora Spaghetti

Props.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jestem ateistą,nigdy w domu jakoś specjalnie nie wpajano mi zasad religijnych ,zresztą sam uważam że skoro jest od chuja tych religii to skąd może być wiadome że akurat teoria z Jezusem i "respawnem" po 3 dniach jest prawdziwa ? Jest to mało prawdopodobne dlatego nie wierzę w nic.Trochę śmiać mi się chce z kumpli którzy latają co niedzielę na mszę albo na jakieś różance itp

25kr0nq.jpg
Opublikowano

Wiecie, ze i tak "gimbusy" (lacznie ze mna ;d) w 3/4 chodza do kosciola bo musza ? Ja nie rozumiem, czemu jakies do cholery moherowe babole sie ciskaja miedzy wiare a Ciebie i przymuszaja do bycia wzorowym wyznawca swojej religii. Jak ktos odczuwa taka potrzebe to niech sobie wierzy, nie chce - nie wierzy. Czlowiek to czlowiek chyba, nie ? Polskich znakow nie ma wgrany jezyk Inglisz na Windowsa ;))

A, ja wierze w siebie ;d

nikt ci nie karze chodzić do kościoła, mówisz ze nie idziesz bo nie wierzysz i już, lul w czym problem. a jak cie mama wyjebie z domu na siłe do kościoła (O_o) to se idz gdziekolwiek indziej na te godzine

Opublikowano

Po pierwsze to ankieta jest zjebana, bo w każdej trzeba wygrać odpowiedź, więc jako ateista wybrałem latającego potwora ze spaghetti :D . A w ogóle to już kolejny temat dotyczący wiary na tym forum, więc już mi się nawet nie chce od początku zaczynać dyskusji...

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Wierze w Boga,chodze do kosciola co drugi tydzien i jestem z tego dumny, ze rodzice wychowali mnie tak a nie inaczej.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Wierze w Boga... jednak zacząłem się ostatnio zastanawiać na temat stworzenia świata i zapytałem o to księdza. Więc to jest tylko jedna z hipotez. Każdy może mieć własną wizje stworzenia świata i ogl. nauki oraz wierzyć w Boga. Pełno jest tego typu tematów gdzie ateiści przedstawiają dowody że Boga nie ma, a wierzący że Bug jest. Chce tylko powiedzieć że większość religii wierzy w Jezusa i Jego Ojca ;)

12096517424cdeec1e1a459.jpg

sygnatura1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...