Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A ty, w co wierzysz?

burok  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste?:

• Ateist?
      49
    • Teist?
      20
    • Deist?
      9
  2. 2. Wierzysz (jeste? pewny), ?e po ?mierci:

• Twoja ja?n znika (Zjadaj? ci? robaki, jeste? jak sprzed stanu narodzin).
      36
    • Odradzasz si? jako kto?/co? (lub jako debil).
      21
    • Latasz na chmurce z Bogiem / szatan molestuje ci? w piekle.
      21
  3. 3. Je?eli wierzysz w boga, to jakiego?

• Tego co zes?a? Jezusa
      25
    • Lataj?cego potwora sphagetti
      25
    • Pucha?ke
      23
    • Raptojesusa
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby wierze w Boga, ale do kościoła chodzę sporadycznie.

?! Niby wiara, ciekawe.... Zastanow sie zanim cos napiszesz.

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

po co zakładać taki temat jak tu ludzie są co siedzą 24/7 w blokach lub w domach na kompie i nie mają zielonego pojęcia co znaczy życie... Ich życie to Metin Level do przodu i łeb w góre. Przykre ale taka prawda na gówno dawać taki temat z forum od gier.

Ps

dawać Hejterzy pisać debilne posty.

Wysyłam Zaproszenia na lockerz pisac PW Email

Opublikowano

"Biblia jest dowodem na istnienie Boga, tak samo jak komiks o Spidermanie dowodem na istnienie Spidermana."

Więżę w Boga, ale takiego bez nazwy i żadnej konkretnej religii.

Ludzie wierzą w jednego Boga, a walczą jak go nazwać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wierze w jedynego Boga, zycie wieczne jestem wychowany w dobrej rodzinie.

@autor

Po kit zakładasy taki temat? Prawie same gimbusy sie wypowiadają...

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

A to że chodzicie do kościoła to wam gówno daje myślicie że za to pójdziecie do Nieba?

Skoro jest niebo, po co jest Ziemia?

Skoro bóg jest wszechmogący, czemu nie zabije szatana i nie weźmie wszystkich do nieba?

Skoro istnieje piekło, a szatan został niby pokonany przez śmierć Jezusa, to piekło nie istnieje?

Jeśli jesteście synami Bożymi to dlaczego może was wysłać do piekła? :)

Opublikowano

@autor

Dlaczego gimbusy? Dlatego, że wierzą w FSM? Jest to równie absurdalne, co wiara w waszego boga.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Gość koxxxik12
Opublikowano

Na 50% wierzę w Boga ,a 50% nie wierzę w kościół . Kościół tylko ,żeby kasę zbierać i tyle ,ale i ma plusy jak np. kasa z komunii. Wierzę ,ale w Boga który nie tak jak go przedstawia kościół ,tylko w prawdziwy i nie ma piekła ani nieba każdy ląduje w piachu gdzie go robale jedzą i tyle. Nie wierzę w życie pozagrobowe. A chodzę do kościoła bo muszę

Opublikowano

Nie rozumiem jak można nie wierzyć w kościół, przecież to coś namacalnego, w to się nie da nie wierzyć, bo to po prostu istnieje, lol.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

czyli kazda ateistyczna rodzina nie moze byc dobra rodzina tylko siedliskiem patologi ?

Opublikowano

"Chodzę do kościoła, bo muszę"

Interesujące. Kto was do tego zmusza? Macie patole na chacie, że nie macie wolnego wyboru?

@UP

Gdzie on to napisał?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

@UP

Gdzie on to napisał?

Wierze w jedynego Boga,jestem wychowany w dobrej rodzinie.

jak dla mnie ten dopisek o dobrej rodzinie mial jakis cel

jestem z dobrej rodziny bo wierze w boga wiec jezeli ktos nie wierzy to znaczy ze nie jest z dobrej rodziny

Opublikowano

Wierze w to że te tematy się po raz enty powtarzają i są tylko ostoją do niepotrzebnych kłótni.

@autor

Bo przecież trzeba podbić postów i pisać o rzeczach których się nie wie.

+ 20 do zajebistości

- 50 do inteligencji

Jestem ateistą,nigdy w domu jakoś specjalnie nie wpajano mi zasad religijnych ,zresztą sam uważam że skoro jest od chuja tych religii to skąd może być wiadome że akurat teoria z Jezusem i "respawnem" po 3 dniach jest prawdziwa ? Jest to mało prawdopodobne dlatego nie wierzę w nic.Trochę śmiać mi się chce z kumpli którzy latają co niedzielę na mszę albo na jakieś różance itp

Jak chcą to niech wierzą. Tolerancja. A tobie to chyba nie powinno przeszkadzać.

A co do kwestji wielu religij do wystaczy zajrzeć głębiej w historie. Większość religii mówi o tym ,żeby być dobrym człowiekiem ale niektórzy rozumieją to inaczej to już przez ludzi którzy nie wiedzą w co wierzą. Religia daje głównie podstawowe wartości dla ludzi co sami nie potrafią ich ustalić.

Opublikowano

@autor

A zgadnij co by było, gdyby rodzice od małego wpajali ci wiarę w FSM? Pomogę ci - wierzyłbyś w FSM.

@Second Ja mam teorię, że wiara w średniowieczu była propagowana po to, by wzmocnić władzę, bo wiadomo, że ciemnogród będzie się bał KARY BOŻEJ! A tak srsly, udowodnijcie, że FSM nie istnieje, a wasz wszechmocny bóg(który mimo, ze jest wszechmocny nie może stworzyć rzeczy, której nie mógłby podnieść xD) istnieje. Btw. mateq nei obrazisz sie jak ci avka podpierdole? xD

Opublikowano

Uważam ze wszelka wiara ogranicza człowieka.

Dajcie mi 3 dowody na to ze ten wasz bóg istnieje. Jak dla mnie chrześcijaństwo to maszynka do zarabiania siana przez księży pedofili.

Nie można udowodnić że istnieje lub nie. Można w niego wierzyć.

Dlaczego uważasz że wszelka wiara ogranicza człowieka?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Btw. mateq nei obrazisz sie jak ci avka podpierdole? xD

A bierej sobie.

Nie wiem po co wam coś co nie jest pewne.

Km5iG.png

Opublikowano

Jeżeli bóg istnieje to niech kopsnie biednym hajs i zakończy mordobicie. Niech da każdemu w chuj floty. Bo jeśli jest wszechmocy to może chyba wszystko, nie? Ja wierze w naukę bo są potwierdzenia + dowody. Niech jesus zejdzie z tronu i nas oswieci. Niech zakończy głodówkę w Afryce i innych biednych kontynentach / krajach. Pzdr.

61093c6efb.png

Opublikowano

A bierej sobie.

Nie wiem po co wam coś co nie jest pewne.

Ale jeżeli Bóg istnieje to nie poświęcając dużo można wiele zyskać. Ta godzina tygodniowo w kościele to prawie nic.

@Top

Powinieneś dodać więcej bogów w ankiecie.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

W Boga choć czasami ja widzę co się na tym świecie dzieje to w nic nie wierzę nawet sam w siebie

upaodl131d2.png

Moje Cheaty :

No_Menu

http://www.mpcforum.pl/topic/624388-undetected-no-menu-jacello/

http://www.mpcforum.pl/topic/622343-undetected-no-menu/

D3D:

http://www.mpcforum.pl/topic/628413-undetected-d3d-jacello-v10/

http://www.mpcforum.pl/topic/629602-undetected-d3d-jacello-v11/page__pid__4526048#entry4526048

Opublikowano

Wierzę w Boga ,ale nie zgadzam się z tym co mówi kościół.

Nie można udowodnić że istnieje lub nie. Można w niego wierzyć.

Dlaczego uważasz że wszelka wiara ogranicza człowieka?

Ogranicza człowieka... podam jeden przykład reszte z przykazań sobie znajdziesz.

Nie wolno jeść mięsa w poszczególne dni.

Ale jeżeli Bóg istnieje to nie poświęcając dużo można wiele zyskać. Ta godzina tygodniowo w kościele to prawie nic.

@Top

Powinieneś dodać więcej bogów w ankiecie.

Ksiądz mi mówił, że w kościele nie wystarczy być fizycznie ale także umysłowo.

A zgadnij co by było, gdyby rodzice od małego wpajali ci wiarę w FSM? Pomogę ci - wierzyłbyś w FSM.

@Second Ja mam teorię, że wiara w średniowieczu była propagowana po to, by wzmocnić władzę, bo wiadomo, że ciemnogród będzie się bał KARY BOŻEJ! A tak srsly, udowodnijcie, że FSM nie istnieje, a wasz wszechmocny bóg(który mimo, ze jest wszechmocny nie może stworzyć rzeczy, której nie mógłby podnieść xD) istnieje. Btw. mateq nei obrazisz sie jak ci avka podpierdole? xD

Zgadzam się z Twoją teorią.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Skąd mam pewność, że to właśnie ta właściwa religia?

Km5iG.png

Opublikowano

Ja wierze w siebie .

Ale tak na serio wiara to jest duzo cos innego , to sa zjawiska naprzyrodzone ktore nigdy nie beda mogly byc sprawdzone. Wiara tyczy sie jednej osoby i albo ona wierzy albo nie.

ktos napisal w nauke , ale nauka tez nie odpowie na wiele pytan na ktore religia ma odpowiedz lecz sa wogole nie sprawdzalne .

Pewnie istnieje "Bog" nad nami a czy on jest czary bialy krzywooki w postaci wody czy slonca to jeden chuj. Czy ta wiara / religia jest katolicka , zydowska , muzlumanska to nie wazne. Ale jest jedna wazna sprawa na tym swiecie , kazdy i to kazdy musi w cos wierzyc i jakikolwiek to nie bylby bog czy cos to wiara w zyciu pomaga . Bo zycie bez wiary jest bez sensu ale nie czytaj tego w sensie ze musis chodzic co weekend do kosciola , i na rozaniec bo mama kaze i musisz podbic ksiazeczke zeby podciagnac stopien z religi . Bo wiara a kosciol nie ma nic wspolnego. A jesli ktos nie zgadza sie z tym ^ to znaczy ze albo nie dorosl albo jest zwyklym hipokryta.

Sam nie chodze do kosciola od moze 3 lat , sporadycznie pojde z rodzina , bylem wychowany raczej w dobrej rodzinie i to przez bardzo wiezacych dziadkow ale nikt mnie nie zmuszal do chodzenia do kosciola.

wakow9.png
Opublikowano

Ja wierze w siebie .

Ale tak na serio wiara to jest duzo cos innego , to sa zjawiska naprzyrodzone ktore nigdy nie beda mogly byc sprawdzone. Wiara tyczy sie jednej osoby i albo ona wierzy albo nie.

ktos napisal w nauke , ale nauka tez nie odpowie na wiele pytan na ktore religia ma odpowiedz lecz sa wogole nie sprawdzalne .

Pewnie istnieje "Bog" nad nami a czy on jest czary bialy krzywooki w postaci wody czy slonca to jeden chuj. Czy ta wiara / religia jest katolicka , zydowska , muzlumanska to nie wazne. Ale jest jedna wazna sprawa na tym swiecie , kazdy i to kazdy musi w cos wierzyc i jakikolwiek to nie bylby bog czy cos to wiara w zyciu pomaga . Bo zycie bez wiary jest bez sensu ale nie czytaj tego w sensie ze musis chodzic co weekend do kosciola , i na rozaniec bo mama kaze i musisz podbic ksiazeczke zeby podciagnac stopien z religi . Bo wiara a kosciol nie ma nic wspolnego. A jesli ktos nie zgadza sie z tym ^ to znaczy ze albo nie dorosl albo jest zwyklym hipokryta.

Sam nie chodze do kosciola od moze 3 lat , sporadycznie pojde z rodzina , bylem wychowany raczej w dobrej rodzinie i to przez bardzo wiezacych dziadkow ale nikt mnie nie zmuszal do chodzenia do kosciola.

Co wyjaśnia biblia, czego nie wyjasnia nauka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...