Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RP/Survival][24/7][No-Premium] Apria RPG [Walka Frakcji]

stachu132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym przedstawić zapowiedz serwera RPG "Apria" (Sieć serwerów Still-Alive)

Liczba slotów: 25 ( Jeśli potrzeba zwiększymy )

Typ serwera: RPG

White-List: Tak. Co zrobić żeby dostać się na WL? Napisać krótkie podanie :) Po prostu

chcemy uniknąć Neo-Kid'ów które rozwalały by nam serwer bądź nie rozumiały

o co chodzi w RPG:)

PVP: Walka pomiędzy frakcjami oraz tzw. "Wygnańcy" (Bandyci, Złodzieje, Mordercy)

Moby/Zwierzęta: ON

Nether: ON

Ekipa Serwera:

HeadAdmins: korendan, stachu132

Admins: sTeFeKxD, Feldman

Moderators: MineMagiel, Kris, mikyzeke

Frakcje:

Daven (Frakcja pustynna):

Osiedleni na niegdyś pięknym, zalesionym terenie, teraz na wielkiej i rozległej pustyni. Mieszkańcy tej frakcji świetnie

przystosowują się do zmian dotyczących otoczenia i terenu. Dzięki temu są świetnymi szpiegami. Włamują się do

innych frakcji i śledzą ich poczynania. A kiedy ktoś ich spostrzeże, znikają jak najszybciej. Niestety wadą jest to, że

ich frakcja jest położona najdalej od Punktu Handlowego Lifur, dlatego są najbardziej narażeni na napady Wygnańców

podczas przejazdu przez drogę handlową. Wspaniali robotnicy Daven bardzo długo kopali piasek by później stworzyć

miasto ich frakcji.

Reorn (Frakcja podziemna):

Z tą frakcją związana jest pewna legenda. Otóż mówi się że było 5 krasnoludów, byli górnikami. Każdy z nich miał inne plany

na przyszłość. Pracowali bardzo ciężko, lecz co im z tego jeśli nic po za kopaniem nie osiągną. Dlatego zebrali się kiedyś

i wyruszyli szukać miejsca na osiedlenie się. Znaleźli piękny górzysty teren, lecz nie byli wprawieni w budowę domów oraz

architekturę. Dlatego jeden wpadł na pomysł, aby stworzyć miasto podziemne. Na początku czwórka krasnoludów wpadła

w śmiech, ale kiedy przemyśleli to okazało się że to nawet dobry pomysł. Na drugi dzień zabrali się do pracy. Harowali

dzień i noc i tak, aż nie minęły 2 wiosny. Ukończyli swój projekt jednak niedługo po tym niedokładne wyliczenia jednego

z krasnoludów zabiły ich wszystkich. Dwa wieki po tym zdarzeniu, grupka ludzi znalazła to miejsce i tam się osiedliła.

Mieszkańcy Reorn słyną z długiego monotonnego kopania wielkich i zawiłych tuneli. Są świetnymi redstonowymi

mechanikami, jako pierwsi odkryli sztukę tego właśnie przedmiotu.

Artissim (Frakcja leśna):

Miasto tej frakcji jest położone w gęstej i zawiłej dżungli. Mieszkańcy to świetnie wyszkoleni myśliwi. Wspinają się szybko

po drzewach i mają doskonały wzrok i słuch. Wytropią niemal każdego, który zbliży się do ich miasta. Mają świetnych drwali

pracujących całe dnie. Są mistrzami przetrwania. Uczą się od dzieciństwa jak ścinać drzewa i budować prowizoryczne szałasy.

Umieją przetrwać bez jedzenia nawet dwa tygodnie a bez wody do trzech dni. Ich przodkowie to wysokie i mężne elfy które

wiernie walczyły na wojnach między dawnymi frakcjami. Umieją pięknie budować, są zatrudniani nawet do innych frakcji,

by projektować domy i wielkie budynki.

Ysogan (Frakcja śnieżna):

Są oni ludem wojowników i łowców. Żyją oni na skraju dzikich ziem. Przeciwne frakcje

atakują bez wytchnienia, prawie nigdy nie mają czasu na odpoczynek. Żyją z wojny.

Chronią oni wielki lodowy mur. Po jego drugiej stronie znajdują się dzikie ludy, które

zagrażają wszystkim czterem frakcjom. Dzięki sojuszowi z podziemną frakcją mają ciągłe

dostawy broni oraz zapasów wszystkich surowców w razie wojny przeciw innym frakcjom.

Dzięki temu są najbardziej militarnym krajem. Specjalizują się w walce każdą

bronią.

Wygnańcem można zostać na dwa sposoby. Pierwszy to zostać nim od początku. Drugi to

zostać wygnanym z frakcji przez jej Lorda. Wygnaniec może ograbiać, zabijać i nie dosta-

nie za to bana ani rangi "Niewolnik" ale może zostać wrzucony na listę gończą.

Ranga Niewolnik jest nadawana wylko wtedy gdy gracz złamie prawo. Musi on wtedy służyć

Szlachcie przez określony czas.

Range Szlachta można nabyć przez sms. Więcej o tej randze znajdziecie na forum :)

Polityka: Co miesiąc wybierany jest nowy lord frakcji. Decyduje on o tym z jakimi frakcjami

prowadzony jest sojusz, o tym kiedy i za ile wysyła się towary do Punktu Handlowego oraz

o tym czy powiększać swoje królestwo, czy może bardzie skupić się na jego rozbudowie w

mniejszym obrębie.

Religia: Każdy z Adminów jest Bogiem. Każdy z nich słynie z czego innego i z dawania

innych błogosławieństw. Lord wybiera religię razem z mieszkańcami. W każdym mieście

będzie chociaż 1 kapłan. Będzie odprawiał mszy w dni, w które chce ( będzie pisał godziny

i dni na tablicy ogłoszeń).

Podoba wam się pomysł? Więc nie zwlekaj tylko napisz podanie na WL.!

Formułka podania na WL:

Kod:

Nick w grze:

Staż gry w minecraft:

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?:

IP zostanie podane po starcie serwera :) Składajcie podania!

Przewidywany start serwera 28.05.2012

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hej, chciałbym zagrać na twoim serwerze, ponieważ spodobało mi się jak czytałem opis i mam nadzieje, że serwer nie upadnie po ok. 2 miesiącach. Spodobały mi się także te frakcje (bardzo pomysłowo zrobione) i nie mogę się doczekać aż zostanę wpisany na WL.

Nick: Husiek (podrobiony skin bo ma niebieskie H na plecach a prawdziwy ma czerwone)

Staż gry w minecraft: hmm gram od 1.5_1 i znam się na niektórych rzeczach dotyczących minecraft na serwera jak i na single

Dlaczego chce grać ? napisałem powyżej : )

czekam jak najszybciej na podanie IP podaj IP na moje gg 404198

P.S Jestem ogarnięty i spokojny.

Opublikowano

ok to w takim razie sorka za podróbę :) śledzę go cały czas a mój 2 nick to kacparatxx :)

Gdybyś mógł to nie pisz do mnie skrótami bo dopiero dzisiaj się zrobiłem rejestracje i nie wiem, co oznacza "pw" :)

Opublikowano

Nick w grze: Turos oraz Frezus

Staż gry w minecraft: Nie pamiętam tych odległych czasów, ale tak na oko ponad 1.5 roku będzie :P

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?: Frezus jak i ja mamy poczucie humoru choć często wielu graczy nie potrafi go zrozumieć,ale to nie problem dostosujemy się. Podoba mi się ten podział na frakcje nie jest bezsensowny oraz ciekawi nas ranga wygnańcy. :P

Opublikowano

Elo!

Zanim złoże podanie i się przedstawie chciał bym powiedzieć że ten serwer zapowiada sie bardzo ale to bardzo ciekawie :)

Jedyne co mnie dziwi to religia może zamiast konieczności co tygodniowej mszy składać ofiary(z surowców) których frakcja ma najwięcej ? :P

to tylko moja propozycja

Lord będzie musiał mieć zgrany skład by rozwijać własną osadę... no i oczywiście zaufany bo jeśli nie będzie można łatwo wykryć wroga :D

dużym plusem by było gdy by każda frakcja miała swój własny prywatny warp a inne o nim nie wiedziały :D

poszukiwania wiosek były by ciekawe :D

Dobra tyle ode mnie :)

Nick:Voice

Staż:od 1.2(wtedy weszło łóżko i bardziej chciało mi się grać niż przed tym jak weszło i trzeba było szwędać się po kopalniach nocą :D)

Dlaczego? wygląda to ciekawie bo kto sklepie sobie najlepszy skład najwięcej osiągnie a pozostali by nie zostać w tyle z przymusem będą musieli się zgrać ;)

bo w takiej rozgrywce nie powinno być miejsca na cytat "okradli nas zdenerwowałem się mam w dupie ten serwer już tu nie wchodzę" tylko rzucone hasło "panowie i panie zbieramy szybko surowce ukrywamy magazyny i lota na nich albo lord niech po negocjuje i zwrócą chodź część" :D

edit: a no i piszę się na Frakcje podziemia :D

pułapki redstone mobgrunder'y to lubie :D

z resztą tunele kopie długie jak madzik xD

Opublikowano

Nick: Enbuden

Staż gry w minecraft: 1 miech xD

Dlaczego chce grać ? bo podoba mi sie serv :D ciekawi mnie

Daj like

chyba ze się boisz dać like ;]

jak nie dasz like to daj minusa xD

Ale jak dasz minusa, to znak ze się boisz kliknąć like ;]

Opublikowano

Nick w grze:Daniello

Staż gry w minecraft: od 1.2 alpha

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?:Gdyż zainteresował mnie wasz pomysł oraz zaciekawił

Oglądajcie mnie na youtube

Tz moje reklamy

MrStanley901

Opublikowano

Zgadzam się z tym co napisał Voice. :)

Dzięki za przyjęcie, szkoda że dopiero startuje za miesiąc.

Jak będziecie potrzebowali pomocy, chętnie pomogę bo i tak nie ma ciekawego serwera minecrafta, same pseudo survivale w których roi się od dzieci.

Podoba mi się podział frakcji tutaj i właśnie dlatego, chętnie zagram.

Pozdrawiam

Opublikowano

Siema chciałbym zagrać na tym serwerze ponieważ lubię RPG i minecrafta. Oto podanie:

Nick: Endercrepper10

Staż gry w minecraft: od alpha 1.2.3

dlaczego chce zagrać: napisałem wyżej

Mam nadzieję, że zostanę wpuisany na WL

PS jestem ogarnięty i spokojny

Opublikowano

Nick w grze: TeamSpeakUser

Staż gry w minecraft: Od 1.5 Beta

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?: Będzie fajnie :P

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Nick w grze: Iorweth ( Przez ,, i '' ^^ )

Staż gry w minecraft: Od 1.7.3 Ale uwierz że wiem dużo...

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?: Kocham serwery RPG :) A ten wydaje się być ZAJEB..... Bo są dodane takie pierdoły umilające grę np. Religia ;)

PS: Jak coś będę we frakcji: Artissim , bo lubię mieszkać w lesie i być elfem :)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Widze że nie czytałeś dokładnie: Serwer jest w budowie. Ip podane zostanie po jego starcie. A po za tym źle napisałeś podanie na wl :) Przeczytaj jeszcze raz :D

Opublikowano

Nick w grze:Xamnalim

Staż gry w minecraft: od..... eee przestałem liczyć od bardzo dawna ;D

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?:Zainteresował mnie pomysł, ale trochę się boje, że upadnie gdyż grałem na podobnym i upadł :D Chce się po prostu dobrze bawić.

PS Chciałbym na początku być wygnańcem, ale interesuje mnie co będzie z nimi odnośnie religii? Będą mieli Boga? Będą mogli się do niego modlić i otrzymywać błogosławieństwa? np mógłbym gdzieś stworzyć kapliczkę i się do niego modlić i prosić o błogosławieństwo ?

Opublikowano

Nick w grze:Miszczy

Staż gry w minecraft:od 1.6.1

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?:Po raz pierwszy widze takie fajne rangi jak wygnaniec itp to mnie zachęciło a główna sprawą jest dobra zabawa jaka może oferować mi server ;)

Opublikowano

Nick w grze: Elitarny

Staż gry w minecraft: 1 rok jak nie lepiej

Dlaczego chcesz zagrać na naszym serwerze?: Ponieważ ciekawią mnie serwery z frakcjami i RPG.

Ps : Lubię pożartować z graczami

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...