Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak uzyskać więcej FPS za pomocą komend?

Googlus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie mam czy jak to zrobie będzie przypominać battlefielda ? może ktoś wrzucić na full niskich i z tym screena ?

Pujdzie na tym ? -

Procek AMD Athlon dual core 2 x 2 GHz = 4 GHz !!!

Grafika - ATI Mobility Radeon HD 4500 Series 1 GB

Ram- 4 GB

Zasilacz- laptop

internet - 10 MB/s

Proszę o odpowiedz

PS Proszę nie odsyłać mnie do działu Czy pójdzie mi battlefield 3 bo wiem, że taki istnieje.

Taktowania się nie sumuje, masz słaby procesor bo dwurdzeniowy amd po 2GHz to mało, gdy BF3 wymaga 2,7 z AMD. Karta graficzna też słaba i do tego laptop. Miłego pokazu slajdów!

PL_MAG.png

CPU: A64 x2 4200+ @2,74GHz

GPU: Zotac GeForce 9600gt Turbo 512MB

RAM: 2,5GB @200 MHz

Power: Fortron 400W

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ten plik bez posrednio wrzucić do folderu z gra?

Mam

procka Amd Dual Core Processor 5000+ 2.60 GHz

karte Nvidia GeForce 9600 GT

ramu 3,25g

win 7 32 bitowy

I w BF3 na automatycznej grafice mam 5-22 fps .

Co zrobić aby gra płynnie chodziła ?

Albo co wymienić , żebym mógł w końcu fajnie pograć

Opublikowano

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1

RenderDevice.TripleBufferingEnable 0

RenderDevice.Dx11Enable 0 Wklepalem te 3 komendy ale czy sa jeszcze jakies inne ktore moga podniesc nieco ilosc FPS? mam 25 - 35 (LOW) ale jakos malo przyjemnie sie gra mimo wszystko Ogulnie to jest umnie problem z rozgladaniem na boki niby mam 40+ FPS czasem nawet ale jak sie obracam to jak bym mial z 15... a jest wiecej moze cos wylaczyc ?

PS: Wkeilem ten pliczek oczywiscie

Opublikowano

Mi to kompletnie nicn nie pomogło ;( Znacie powód ?

Też tak mieliście ze folder z gra macie kompletnie pusty ? Tam gdzie sie wkleja ten plik ?

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw jak ona pójdzie na moim trochę starym kompie :). 2,5 ghz x2 Nvidia geforce 9800 gt.

Dla twórcy tematu :

Pisałem do supportów w sprawie fps i doskonale doradzili chciałbym abyś to zamieścił w tym temacie. Chodzi o to że jak uruchomimy bf3 to dajemy mendzera zadań klikamy prawym na bf3.exe i dajemy ustaw priorytet - wysoki. Pomaga mi pomogło z 10-20 fps do 24-50 fps!

No to mogę się wypowiedzieć. Fakt kilka fps podniosło np. W menu miałem około 15-20 fps teraz skoczy czasami do 30fps w menu ale przeważnie 24-27. W grze w jakiś pomieszczeniach miałem około 30-40 fps tera mam 34-50 fps. Podniosło i dzięki! Ale czy są jeszcze jakies komendy które podniosą fps? Mogą być to komendy które dadzą więcej fps kosztem grafiki. Pozdrawiam czekam na odpowiedź.

Opublikowano

@UP@ tez poszukuje takich komend nawet kosztem grafiki liczą sie tylko FPS'y dla mnie ;d niby spis jest ale ja sie na tym kompletnie nie znam wiec licze ze ktos doradzi PZDR

PS: najlepiej to jak by wylaczyc dym w grze ;d to jest prawdziwy zabujca FPS w rozgrywce no ale to chyba niewykonalne wkoncu sa przeciesz granaty dymne xD

Opublikowano

@UP@ tez poszukuje takich komend nawet kosztem grafiki liczą sie tylko FPS'y dla mnie ;d niby spis jest ale ja sie na tym kompletnie nie znam wiec licze ze ktos doradzi PZDR

PS: najlepiej to jak by wylaczyc dym w grze ;d to jest prawdziwy zabujca FPS w rozgrywce no ale to chyba niewykonalne wkoncu sa przeciesz granaty dymne xD

Są przecież słowniki dlaczego z nich nie korzystasz :(

Wyłącz dym mi pomogło. Ale już zapomniałem jak się to robi. Następcy ci podpowiedzą.

graphic.png

Opublikowano

@UP@ przeszukałem cały internet i nic o wyłączaniu dymu nie znalazłem ... a nawet kilka postów ze jest to niemozliwe ze względu na granaty dymne czy cos takiego... no ale skoro ty dałes rade to pewnie słabo szukam ...

PS: ty cos wgrywałes czy jakaś komende wpisujesz w trakcie gry?

Bywalec
Opublikowano

Czy To też poprawia w znacznym stopniu gre na multiplayer? Jeśli mam FPS'ów dzięki tym configu 23-40+ Pójdzie na mp? Na tych mniejszych mapach

1341252514u674515.jpg

By Cristiano

Opublikowano

Podał by ktos instrukcje jak skonfigurowac program BF3 settings editor poniewaz nie mam pojecia co tam zrobic a taka instrukcja przydała sie pewnie nie tylko mi.

Opublikowano

wpisałem te 3 komendy

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1

RenderDevice.TripleBufferingEnable 0

RenderDevice.Dx11Enable 0

I nadal mam od 15 o 25 fps czsami 27+ jak ładuje mi się mapa to ma 70 80 fps i jak się włączy menu to spada do ok 17 fps

mój komp

Proc 2x2,7ghz

karta ati radeon hd 4650

2 gb ram

Opublikowano

Dzięki temu tematowi wróciłem do społeczności bf'a 3, bo wcześniej miałem dość gry na moim kompie ;d. Dostałeś lajka w każdym twoim poście :)

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

morze mi ktos podac jakies inne przydatne komendy ktore podniasa chodz troche ilosc FPS?

Wie ktos moze czemu przy prawie 70FPS'ach kamera mi lekko sćina przy obrocie czy to w lewo czy w prawo.. a jak juz nie scina to i tak to obracanie nie jest plynne ..? znajomy powiedzial mi ze w tej grze prawie wszyscy tak maja ale ja w to średnio wieże

Opublikowano

Pomoże mi ktoś spełniam wymagania i caly czas mam od 13 do max 25 fpsów nawet jak gram na najniższych ustawieniach. Wkurza mnie to bo wymagany jest procesor 2x2,4 ghz mam 2x2,7 ghz i mi zamula m

mój pc

mój komp

Proc 2x2,7ghz

karta ati radeon hd 4650

prosze o pomoc pliss

Opublikowano

A ja bez tych komend mam ponad 300 FPS i mi ścina

A z komendami mam 20 FPS i mi nie laguje

Na czym te FPS polagają ? Ponoć im wyższe to lepiej a u mnie gorzej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...