Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak zwiększyć wydajność gry?

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znalazłem w internecie ciekawy programik do Battefielda 3. Mianowicie poprawia on nam wydajność lub grafikę, w zależności czego oczekujemy. Producent daje nam do wyboru dwie wersje, tak jak wcześniej wspominałem na

wydajność : FXAA Injector V1.3 Beta Performance

Oraz na lepsza grafikę : FXAA Injector V1.3 Beta

521282d1329691350-fxaa-injector-danoc1-fuer-battlefield-3-update-danoc1-v1-3-beta-performance-fxaa-injector-danoc1.jpg

Kilka screenshootów :

bf3-2012-01-08-08-59-41-61.jpg

521218d1329675699-fxaa-injector-danoc1-fuer-battlefield-3-update-danoc1-v1-3-beta-performance-bf3-2012-02-14-21-35-31-21.jpg

521213d1329675675-fxaa-injector-danoc1-fuer-battlefield-3-update-danoc1-v1-3-beta-download-bf3-2012-02-14-17-29-50-44.jpg

z5CHoqIP3p.png

Jak widać różnica jest wielka :

c5e6lkh2.jpg

iwu34de4.jpg

Czy to jest wykrywalne ?

Nie, Ea nic nie miała przeciwko aby gracze z tego korzystali, dodatkowo nie ingeruje to w procesy, dzięki czemu mamy 100% pewność że nie zostaniemy zbanowani przez PB.

Co to daje ?

Hmmm, lepsza grafikę oraz wydajność, w zależności co wybierzesz. U mnie zysk fpsów to +20

Jeżeli by dokładnie mówić to to :

Better Optic

- Sepia, Grey, Bleach, Exposure, Gamma, Saturation, BlueShift, FogColor, Defog, TechniAmount, TechniPower, NegativeAmount

Better antialiasing and acuity

- Acuity optimized

- FXAA SHADER optimized

Better Performance

- with FXAA Injector v1.3 Beta Performance

Wypakowujemy archiwum na pulpit odpalamy program i gramy !

Nie zmieniamy scieżki w programie.

OndteAw.png
  • Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zarąbista sprawa chyba sobie ściągnę... Dzięki like leci za wstawkę przyda się na pewno wielu osobom

PS: JAk tak sie obrazkom przyjżeć to w sumie tam jest tylko lepszy kontrast..,

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

To na prawdę zwiększa fps ? Bo na lapku na zintegrowanej karcie na singlu ledwo co klatkowało a na multi już nawet nie mówie :D

A tak mniej więcej ile ? Serio 20 fps ?

giphy.gif

Opublikowano

Stary wcześniej biegłem, to mi wrogowie znikali, teraz widze all dodatkowo nie tnie się tak jak wczesniej. Na minimalnych gram, także wcześniej miałem +30fps a teraz ponad 60 :P

Widać wgl że karta zaczyna bardziej pracować :D Bezyczy bardziej xD

Up. Wersja 1.25. Teraz jest nowa 1.3 + mi pomogło bardzo.

2x.Up wątpie.

OndteAw.png
Opublikowano

Wiem jak mi chodzi ale gram na minimalnych i czasami mam tak że mi się gra wyłącza jak mam najlepsze momenty. Chyba z 10 gości stało tyłem ja ich chciałem zabić i dupa gra się wyłącza. Dlatego mam dylemat.

Opublikowano

W dupę sobie wsadź ten Injector. Efekty FXAA są dostępne w grze. To gówno usuwa tylko smaczki wojny, dając nam kolorową, sliitaśną grafikę, zamiast prawdziwego pola walki...

Opublikowano

Up. W grze są dostępne efekty HBAO i SSAO, natomiast FXAA nie ma. Jeżeli coś ci się nie podoba to tam na górze "wyloguj".

OndteAw.png
Opublikowano

Stary wcześniej biegłem, to mi wrogowie znikali, teraz widze all dodatkowo nie tnie się tak jak wczesniej. Na minimalnych gram, także wcześniej miałem +30fps a teraz ponad 60 :P

2x.Up wątpie.

2x.Up wątpie.

Tak jak z pólkulami u człowiek nie wykorzystuje całej moc a mózg wyczerpuje 12% możliwości ściągne mam nadzieje że to coś da jeżeli tak to będe miał 45 fps

graphic.png

Opublikowano

Zapomniałem dodać tego, a nie mam opcji edytuj (nie wiem dlaczego)

Ameryki tym nie odkryłeś. Nine w dziale MW3 napisał poradnik o wgrywaniu tego(w grudniu jakoś). Pierwowzór, na który powstał FXAA jest Skyrim.

Opublikowano

Panowie . Przepraszam za kolejnego posta , ale mam wiadomość .

Pewnie wiecie że tu są tacy inteligenci że nie wiem -.-

Więc muszę to napisać ! Założyciel tematu napisał :

- NIE ZMIENIAMY ŚCIEŻKI

Otóż należy ją zmienić do folderu battlefield'a 3 :) To tyle z mojej strony . Jak dostanę warna to gz -.-

giphy.gif

Opublikowano

Wielkie dzięki za to "coś". Z 60-80 fps zrobiło się 100-70, w porywach nawet do 130 (jak nic sie nie dzieje i biegne przez mapke :D) :O Jednak jest jeden minus - krawędzie, na które świeci światło (np. z lampy) robią się różowo-niebieskie.

7m9a.png

Opublikowano

Mod na poprawienie wydajności jest zaje*isty dla ludzi używających termowizji. Teraz wrogowie i pojazdy się święcą tak zaje*iście, jak lampeczki choinkowe, nawet z dużych odległości. W oryginalnym batku tak bardzo się nie świecą, tutaj tak, co uważam za ogromny plus.

Jedyny minus, to trochę zbyt dużo czerwieni, ale myślę, że z czasem będzie się dało do tego przyzwyczaić.

Jednym słowem- polecam.

Nie obrażę się, jeżeli dostanę plusa;)

Opublikowano

Wielkie dzięki za to "coś". Z 60-80 fps zrobiło się 100-70, w porywach nawet do 130 (jak nic sie nie dzieje i biegne przez mapke :D) :O Jednak jest jeden minus - krawędzie, na które świeci światło (np. z lampy) robią się różowo-niebieskie.

Podkręcałeś karte graficzną ?

Ja tak miałem po zbytnim podkręceniu pamięci karty, z 960mhz na 990 miałem własnie takie dziwne kolorki.

OndteAw.png
Opublikowano

Mod na poprawienie wydajności jest zaje*isty dla ludzi używających termowizji. Teraz wrogowie i pojazdy się święcą tak zaje*iście, jak lampeczki choinkowe, nawet z dużych odległości. W oryginalnym batku tak bardzo się nie świecą, tutaj tak, co uważam za ogromny plus.

Jedyny minus, to trochę zbyt dużo czerwieni, ale myślę, że z czasem będzie się dało do tego przyzwyczaić.

Jednym słowem- polecam.

Odpowiednia edycja pliku konfiguracyjnego i masz normalne kolory z BF3, przy tym zachowując walory tego moda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...