Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Troja [Dedyk][PL]

Bil3T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<p>Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającą na zaatakowaniu ofiary z wielu miejsc jednocześnie. Do przeprowadzenia ataku służą najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług, jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej liczbie żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu[1].</p><p><br></p><p>W związku z planowanym podpisaniem przez Polskę porozumienia ACTA, 21 stycznia 2012 około godziny 19:00 rozpoczął się szereg ataków na strony polskich instytucji parlamentarnych i rządowych. Do ataku przyznała się grupa Anonymous. To, czy pierwsze problemy (przestała działać strona Sejmu) były wynikiem DDoS, nie jest do końca jasne. Mogła to być zwykła usterka techniczna, nie związana z działalnością hakerów. Po ich wystąpieniu w Sieci zaczęły krążyć niepotwierdzone informacje, co mogło wywołać efekt ataku DDoS w sposób naturalny (duża liczba internautów sprawdzających, czy strona rzeczywiście nie działa). Rzecznik Rządu podał, że przyczyną późniejszych problemów ze stroną MKiDN mogło być duże zainteresowanie treścią porozumienia, które zostało zamieszczone na serwerach ministerstwa w pliku PDF o wielkości ponad 20 MB, zawierającym zeskanowany oryginał dokumentu. Później jednak przestały działać witryny innych ministerstw i instytucji rządowych, czego najbardziej prawdopodobną przyczyną jest właśnie atak DDoS[4]. Przemawia za tym również fakt, że wkrótce po tym, jak rzecznik rządu Paweł Graś zaprzeczył doniesieniom na temat ataku hakerskiego, padła jego strona WWW</p>

po .1 przed atakami ddos nikt sie nie uchroni

za wysoka sygnatura

• Odpowiedzi 279
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przy wykupie dedyka dodac kilka zł i miec zabezpieczenie przed ddos, a nie... To wiadome bylo, ze ddos beda. A wy ludzie nie plujcie sie na nich bo tylko w 50% to ich wina.

@ConnaS

To prawda nic cie nie uchroni w 100% przed ddos, ale OVH itp. hostingi oferuja filtracje IP wrecz niwelujaca ataki DDoS, lecz taka usluga kosztuje lacznie okolo 600zł.

Jedynym wyjsciem dla nich bez kupna tego jest podglad atakujacych IP i stopniowe blokowanie w portach.

Opublikowano

Exp jest dobry, nie wiem kto pieprzy że gorszy od pla o_O Nie odchodźcie tak szybko , to dopiero start + ataki ddos lecą -,-

Opublikowano

Ciągle pisałem i podkreślałem , że ten serwer to będzie syf , no ale nie myślałem , że aż taki ;/ Wszedłem tu tylko dlatego , że usuneliście kilka tych "paintowych" broni i , że nie ma gdzie grać.

eh czekałem 5 min , zalogowało mnie na postać , czekałem kolejne 5 i mnie wywaliło do logowania. Weźcie najlepiej zamknijcie tego serwa i zmieńcie forum.

Opublikowano

Wyłaczyli pobieranie clienta z hostingu maszyny, wiec obciazenie serwera troche spadnie.

@Mlekoks

Moga to robic ciagle... Dla nich to zadna trudnosc wystarczy przygotowac kilka rzeczy, kliknac przycisk i ddos leci, a oni moga isc sie w spokoju kawy napic...

Opublikowano

Jakim cudem inni grają , a ja nie moge wejść do gry. Irytuje mnie tak sytuacja ku*wa mać.

Niewiele tracisz, weszłem na serwer - w chyba 20 minut wbiłem 8 lv + mega lagi i cofki. no ale poczekam może ogarną

Opublikowano

tak samo poczekam, moze serw nie jest zły ale reszta jak na razie do dupy

11573538277329494069.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------

KurniK

-----------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...